Zar ne vidiš ?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da...u pravu si.
Jesam htela da napravim distancu. A ne bih mogla da zamislim da mu kažem lično.
Jbg. Ja kad zaserem ja ga baš baš...
Imas dve opcije koliko vidim.
1. Oladi, prestani sa komunikacijom sa njim, eventualno ako nekako dodjete u komunikaciju - kazi da je nesporazum i to je to.

2. Ako zelis da probas dalje sa njim, mozes da nadjes kontakt nekako van ordinacije i izvinis se (time pokazes da nisi neka neuracunljiva emotivna balavica koja ce mu praviti probleme ) i to kazes lepo na profesionalan nacin: izvini na ponasanju, ponele su me neke cudne emocije a nisam trebala da dozvolim da ti rizikujem radno mesto, a ni sebi u takvim oklonostima. Ako je ok s tim predlozi mu veceru, nista obavezujuce, samo kao znak dobrih odnosa, nesto sto voli, mozda dobar restoran, dobro vino (doktori vole dobru cirku) sta god gde mozes da ga izvuces s radnog mesta i otvoris atmosferu.

To su zreli i proaktivni postupci..

@MrNapokon hvala ti puno.
S obzirom na to da je u pitanju njegova karijera, a da me ipak pustio da uđem (iako mi je okrenuo leđa) onda izgleda da IMA nekih emocija i sa njegove strane...?
Tad sam došla da se izvinim, znači uradila sam već tačno ono što si napisao.
Izvinila se i rekla da je nesporazum (doslovno tim rečima) kao što i jeste, taj drugi doktor me pitao "Kad si već ovde, da ti ja produžim izveštaj?"

Znači, nema dalje. Dobro. Jbg.

@MrNapokon hvala ti puno.
S obzirom na to da je u pitanju njegova karijera, a da me ipak pustio da uđem (iako mi je okrenuo leđa) onda izgleda da IMA nekih emocija i sa njegove strane...?
Tad sam došla da se izvinim, znači uradila sam već tačno ono što si napisao.
Izvinila se i rekla da je nesporazum (doslovno tim rečima) kao što i jeste, taj drugi doktor me pitao "Kad si već ovde, da ti ja produžim izveštaj?"

Znači, nema dalje. Dobro. Jbg.
Ne znam da li ima ili nema, poenta je da se to sve odvija na njegovom radnom mestu. Veoma lose. To mora da se sto pre predje na privatan prostor ili su to sve takve zakljucane izjave i nedefinisane stvari.

Gde je tu razgovor? Sta volis da radis kada se relaksiras? Vikendi? Neka avantura? Hobi? Aktivnosti? Nesto na sta ljudi mogu da se nadovezu lako.
Razgovori između mene i njega su jedinstveni...on nije takav ni sa kim. Voli da se igra, da ne kažem nadhebava, evo primera, smešno je:

Dere se on na neku grupu ljudi koja izlazi: "Na šta ovo liči! Nije ovo kafana nego bolnica! Neću više da čujem da pričate šta su drugi rekli! Ima samo da pričate ono što ste videli rođenim očima, jel' jasno!?"
Ja sam došla "Šta ti gledaš? Ulazi!"
Besan.
Navikla.
Sad ide smešan deo, ali to je jednostavno bilo nešto naše, neke naše igre...

On: (iako zna) "Jesi li ti rođena...(datum)?"
Ja ćutim.
On ponovi (još se dere, besan,)
On: "Odgovori!!!"
Ja: "Ne mogu da odgovorim na to pitanje".
On već pobeleo od besa :lol:
"A ZAŠTO?!"
Ja: "Pa malopre ste rekli da nam izričito zabranjujete da pričamo ono što smo čuli od drugih i da smemo da govorimo samo ono što smo videli rođenim očima; ja svoje rođenje nisam videla rođenim očima, to su mi drugi rekli".

Trenutak ZAPANJENOSTI i nakon toga smeh "Jooooj, a jesi me dobro...vratiću ti za ovo, ahahahahahahahaha, jao šta ću da ti uradim, pa nisi svesna ahaha, ali moram da priznam da ti je ovo bilo odlično"

To je (bio) naš odnos.

Razgovori između mene i njega su jedinstveni...on nije takav ni sa kim. Voli da se igra, da ne kažem nadhebava, evo primera, smešno je:

Dere se on na neku grupu ljudi koja izlazi: "Na šta ovo liči! Nije ovo kafana nego bolnica! Neću više da čujem da pričate šta su drugi rekli! Ima samo da pričate ono što ste videli rođenim očima, jel' jasno!?"
Ja sam došla "Šta ti gledaš? Ulazi!"
Besan.
Navikla.
Sad ide smešan deo, ali to je jednostavno bilo nešto naše, neke naše igre...

On: (iako zna) "Jesi li ti rođena...(datum)?"
Ja ćutim.
On ponovi (još se dere, besan,)
On: "Odgovori!!!"
Ja: "Ne mogu da odgovorim na to pitanje".
On već pobeleo od besa :lol:
"A ZAŠTO?!"
Ja: "Pa malopre ste rekli da nam izričito zabranjujete da pričamo ono što smo čuli od drugih i da smemo da govorimo samo ono što smo videli rođenim očima; ja svoje rođenje nisam videla rođenim očima, to su mi drugi rekli".

Trenutak ZAPANJENOSTI i nakon toga smeh "Jooooj, a jesi me dobro...vratiću ti za ovo, ahahahahahahahaha, jao šta ću da ti uradim, pa nisi svesna ahaha, ali moram da priznam da ti je ovo bilo odlično"

To je (bio) naš odnos.
Sve je to lepo ali mi deluje na nivou sarmiranja i usjladjivanja senzibiliteta. Ok prostor za na pitje! Aj na pitje! Da grmis tamo i da te pripitomom. Na pitje!

Imaju li muškarci neki radar koji će da im kaže da je neko zainteresovan za njih ili ne?

Redovno se dešava da moj osrednji nastup, zapravo u meni blago-žalostan, nekome deluje kao da sam bila zainteresovana, i obrnuto?

Uči li se to ili se sa tim rađa?

I šta raditi kad muškarac ne kapira? Crtati, biti skroz otvoren ili dići ruke i povući se ("ne vredi").

Imaju li ŽENE neki radar koji će da im kaže da je neko zainteresovan za njih ili ne?
I šta raditi kad žena ne kapira?

Najčešće je stvar trenutka, gledam a ne čujem vidim a ne slušam :)

Generalno, ne treba sebi oduzimati priliku, ako već ima "sviđanja" daj mu priliku da te razočara i obrnuto :) što je dobar ulet jelte... Dečko jel' ti imaš oči ili si zaboravio naočare ;)

Imaju li ŽENE neki radar koji će da im kaže da je neko zainteresovan za njih ili ne?
I šta raditi kad žena ne kapira?

Najčešće je stvar trenutka, gledam a ne čujem vidim a ne slušam :)

Generalno, ne treba sebi oduzimati priliku, ako već ima "sviđanja" daj mu priliku da te razočara i obrnuto :) što je dobar ulet jelte... Dečko jel' ti imaš oči ili si zaboravio naočare ;)
Ne znam, mislim da nije isto. Rizikujem da lupetam ali muškarac koji šalje "signal" u prevodu znači "želim te", dok je kod žena "želim VEZU sa tobom".

Ne verujem da me kako kažeš "zaveo" namerno.
Nije on kriv što sam ja izgubila glavu, mene samo zanima ima li tu emocija i sa njegove strane?

Nećeš to saznati na radnom mestu, osim ako ne radite zajedno što ovde nije slučaj...
Nalaziš se u situaciji koju su žene osmislile i usavršile do perfekcije :)
To što je neko ljubazan i neposredan prema tebi ne znači da gaji emocije, samo je opušteniji, a tako (kao ti sada) se oseća većina muškaraca :( s tim da si ti to podigla na viši nivo indirektnom komunikacijom.
Zamisli da gaji emocije prema tebi i da imate očekivani "odnos"... prvi manjak vaše interne komunikacije njemu kaže da ćeš da alarmiraš sve u njegovom okruženju... Zamišljaš li sebe u toj situaciji i kako bi ti reagovala?
Intimu (pa makar je to i izrečena lična misao) si podigla na javni nivo...

Ne znam, mislim da nije isto. Rizikujem da lupetam ali muškarac koji šalje "signal" u prevodu znači "želim te", dok je kod žena "želim VEZU sa tobom".

Mislim da si dala baš dobru definiciju :super:
Muškarac je kao skretničar na železnici (u ovom trenutnku voz može ili levo ili desno, ne može na obadve strane) a žena je režiser utopijske budućnosti...

Kako uopšte možeš (žene generalno) da želiš vezu sa nekim koga ne poznaješ?
Valjda postoji neki put, neki redosled događaja koji isključuje druge opcije... ako te ne želim ne razmišljam ni o vezi, a ako te želim prvo moram da se uverim da je obostrano... ako je obostrano onda idemo dalje, imamo li zajedničke ciljeve... itd...
Nekako sve preskočite, uskočite u utopiju i onda vam više ništa ne valja, ciljano generalizujete da muškarci hoće samo jednu stvar...a to je ista stvar...

Nećeš to saznati na radnom mestu, osim ako ne radite zajedno što ovde nije slučaj...
Nalaziš se u situaciji koju su žene osmislile i usavršile do perfekcije :)
To što je neko ljubazan i neposredan prema tebi ne znači da gaji emocije, samo je opušteniji, a tako (kao ti sada) se oseća većina muškaraca :( s tim da si ti to podigla na viši nivo indirektnom komunikacijom.
Zamisli da gaji emocije prema tebi i da imate očekivani "odnos"... prvi manjak vaše interne komunikacije njemu kaže da ćeš da alarmiraš sve u njegovom okruženju... Zamišljaš li sebe u toj situaciji i kako bi ti reagovala?
Intimu (pa makar je to i izrečena lična misao) si podigla na javni nivo...
Drago mi je što sam pitala.
Dobih dobre i ozbiljne odgovore, pa ništa onda neće biti između doktora i mene.
Nije mi ni prvi a možda ni poslednji put da se zaljubim, mada na prste jedne ruke mogu da izbrojim sve svoje simpatije, nisam zaljubljive prirode pa ovo sam razmatrala i kao opsesiju, ko zna, možda i jeste.
Ljubav ne pobeđuje, kako neki romantičari tvrde, 99% ljudi će sami sebe sprečiti da uđu u odnos koji im ugrožava karijeru a ovo je bilo "za dlaku".

Jbg, ne može ovako da se prepriča sve, tu je 12 godina ali uspela sam nekako da objasnim.

Hvala.

Back