Žao mi je što...

Žao mi je što su ljudi toliko zavidni, sitni, zli.. ne sumnjam da su oduvek bili takvi, od kad je sveta i veka, ali danas, tj. pogotovu danas, sa internetom gde postoji anonimnost i masovnost, te njihove osobine se tako vide.. tužno.
Bili bi svi toliko srećniji da su osvešćeniji i saosećajniji, život bi svima bio lakši.

Svima bi život bio lakši kada bi svako gledao svoja posla, a ne komentarisao druge.

Ljudi, budite zli, pokvareni, zavidni, boli me ****...

Može :D Sve zavisi koliko smo sposobni da lošu energiju pustimo da prođe mimo nas, a koliko upijamo sve kao usisivači. To zavisi od tvog mentalnog sklopa, tvoje ličnosti, itd.. Nisu drugi ljudi krivi što se ti osećaš loše, već si krivac ti, jer si dozvolio/la da te obuzmu negativne emocije... (ne mislim konkretno ti, nego bilo ko)... Sve što radimo, radimo mi sami sebi, drugi nemaju veze s tim...

teško.. teško da je sve isključivo do nas, mislim to je lepo reći i sve, ali to je iluzija, bajka.. imaš npr. usrane roditelje, nadrkanog šefa, prijatelja koji te zajebao, jutros si kupio novine, a tamo samo licemernost, mrak i lažna moralnost, i sad je sve kao do tebe, zažmuri, stavi osmeh na lice.

Poslednja izmena:
teško.. teško da je sve isključivo do nas, mislim to je lepo reći i sve, ali to je iluzija, bajka.. imaš npr. usrane roditelje, nadrkanog šefa, prijatelja koji te zajebao, jutros si kupio novine, a tamo samo licemernost, mrak i lažna moralnost, i sad je sve kao do tebe, zažmuri, stavi osmeh na lice.

Ne možeš u svakom trenutku, ali je moguće. Lično nisam to uspela, znam ljude koji jesu i koji žive po tom principu već godinama. Tako da jeste moguće, samo mislim da treba puno vežbe i rada na sebi da dostignemo taj nivo...

zao mi je sto sam napravila glupi profil na fejsu zbog faksa, i sad zbog tog istog profila ne ucim za faks, jer sam usla u milion zanimljivih grupa i samo gledam.. i dopisujem se s drugaricama.. i tako mi svakodnevno prodje mnooogo vremena ni u cemu.. :evil:

...nisam jedinac kad sam već sirotinja.Znam,mnogi su u goroj poziciji al' to ne zvuči utešno niti bi trebalo.

E to jeste zajebano, ipak je najbolje kad si jedinac. Ništa ne deliš, sve pripadne tebi, imaš svoj mir. Svoj komp, svoj izbor muzike, sopstveno društvo po sopstvenom ukusu... sam organizuješ život. Još je bolje kad si bogat, a jedinac, em samo ti uživaš, em si jedini naslednik. A ja kad bih imao brata ili sestru uvek bih se radije opredelio za brata, ali ne starijeg ili mladjeg nego baš tu negde mojih godina. Sestre uglavnom ne gotivim, em je žensko, em moraš da trpiš sranja kad to udje u pubertet i krene da se tripuje. Da ne pričam o budućim momcima, pa ti de fakto moraš da trpiš lika koji ti yebe sestru i još da budeš dobar sa njim.

E to jeste zajebano, ipak je najbolje kad si jedinac. Ništa ne deliš, sve pripadne tebi, imaš svoj mir. Svoj komp, svoj izbor muzike, sopstveno društvo po sopstvenom ukusu... sam organizuješ život. Još je bolje kad si bogat, a jedinac, em samo ti uživaš, em si jedini naslednik. A ja kad bih imao brata ili sestru uvek bih se radije opredelio za brata, ali ne starijeg ili mladjeg nego baš tu negde mojih godina. Sestre uglavnom ne gotivim, em je žensko, em moraš da trpiš sranja kad to udje u pubertet i krene da se tripuje. Da ne pričam o budućim momcima, pa ti de fakto moraš da trpiš lika koji ti yebe sestru i još da budeš dobar sa njim.

a ja baš uvek na prvu ''žalim'' decu koja su jedinci, valjda zato što sam imala sjajan odnos s bratom. tukli smo se i mi oko flaše kole i ostalih gluposti kad smo bili deca i kad smo živeli baš u bedi, ali sada nema tih para koje bi mi bile draži luksuz od brata. možda jedina osoba na svetu za koju mogu da kažem da je baš volim. roditelji umru ili su većinu života zauzeti jurenjem keša, brat/sestra su ti uvek tu.

E to sam izvalio,braća i/ili sestre što se mlate kao deca kasnije budu u super odnosima.
Meni i burazu su starci branili tabanje.Rezultat nakon 15 godina-jedva se gledamo očima.
Čovek dobije vetar u leđa da maltretira druge kada zna da zbog toga neće dobiti po nosu.

A to je sranje, mislim ajde kad si siromašan pa imaš brata ili sestru da se zabavljaš, ali zamisli da da su ti roditelji imućni i sad treba da deliš privilegije i kasnije nasledstvo. Da ne spominjem uporedjivanja i favoritizam. U nuklearnim porodicama to tako funkcioniše, ali recimo u vladarskim dinastijama prošlosti je često dolazilo do ubijanja izmedju braće i sestara, čak i izmedju roditelja i dece zbog trona itd. Pa samo Petra Velikog je sestra Sofija jurila da ubije, da ne spominjem brojne druge primere. Ovo je po meni bitno jer u ekstremnom prikazuje pravu prirodu odnosa izmedju takvih srodnika, to je bre rivalitet od samog početka. Pa zamisli da si neki jadnik koji ima prelepog i ekstremno uspešnog brata kog svi uzimaju za primer dok tebe indirektno unižavaju. Šta kao voleo bi ga, bi ******

grešiš
malo je tužno sve posmatrati kroz rivalstvo i to da su deca nužno takmičarski nastrojena
ne kažem da kod mnogih nije tako, čak mislim da je to jače izraženo kod istopolne dece (b+b, s+s), ali nije neophodno pa ni u tom slučaju što si naveo na kraju

Back