Zamrznuti spanać i blitva

Otvaram zamrzivač u prodavnici i vadim jedno pakovanje spanaća, drugo, treće, htela sam 5. Posle ih spakujem kući u zamrzivač. Tako radim zato što nemam u blizini prodavnici gde mogu u svakom trenutku da nabavim spanać. Medjutim, uletelo mi jedno pakovanje blitve umesto spanaća.

Nikad u kući nismo jeli blitvu. Ni u kući ni van kuće. Pripremiću blitvu na isti način kao što pripremam spanać, odnosno napraviću pitu sa blitvom i sirom na isti način kao što pravim pitu sa spanaćem

Ма каква пита, направи кромпир са блитвом и белим луком.
Ти значи спанаћ једеш само у питама, јој куварице моја...

Ево:

Blitva ima ukus belog luka,ali nista nije losija od spanaca.Volim blitvu sa umucenim jajima.Tako ima miris i ukus belog luka,ali se posle jela ne oseca.
Ne znam koju vrstu blitve si jeo sa ukusom belog luka?
Ili si pomešao sa sremušem koji ima karakterustičan ukus i miris na beluk, a koji je isto tako zdrav.

Uvek sam koristila blitvu sa belim stabljikama, ona nema ukus ni miris, osim ako nije dobro oceđena posle barenja i ako nisu uklonjenje drške lista.

Poslednja izmena:
Ne znam koju vrstu blitve si jeo sa ukusom belog luka?
Ili si pomešao sa sremušem koji ima karakterustičan ukus i miris na beluk, a koji je isto tako zdrav.

Uvek sam koristila blitvu sa belim stabljikama, ona nema ukus ni miris, osim ako nije dobro oceđena posle barenja i ako nisu uklonjenje drške lista.
Nije sremos,on i ima list uzak kao beli luk,a blitva,koja raste kod mene po livadama ima blagi ukus i miris belog luka.Odstrenim samo stabljiku,ali sa lista ne skidam taj bledi deo,kao produzene stabljike kroz sredinu lista.Sremos,bas ima jak miris belog luka,a ovo ne.kada se spremi sa jajima,ne oseca se uopste,samo dok se bere(Cupa).

Nije sremos,on i ima list uzak kao beli luk,a blitva,koja raste kod mene po livadama ima blagi ukus i miris belog luka.Odstrenim samo stabljiku,ali sa lista ne skidam taj bledi deo,kao produzene stabljike kroz sredinu lista.Sremos,bas ima jak miris belog luka,a ovo ne.kada se spremi sa jajima,ne oseca se uopste,samo dok se bere(Cupa).
Odstrani i taj produženi beli deo drške koja se prozeže kroz list, ukusnija je. Po meni, bitno je dobro ocediti vodu u kojoj se kuvala.
Meni je najlepša kada je spremam kao spanać

Otvaram zamrzivač u prodavnici i vadim jedno pakovanje spanaća, drugo, treće, htela sam 5. Posle ih spakujem kući u zamrzivač. Tako radim zato što nemam u blizini prodavnici gde mogu u svakom trenutku da nabavim spanać. Medjutim, uletelo mi jedno pakovanje blitve umesto spanaća.

Nikad u kući nismo jeli blitvu. Ni u kući ni van kuće. Pripremiću blitvu na isti način kao što pripremam spanać, odnosno napraviću pitu sa blitvom i sirom na isti način kao što pravim pitu sa spanaćem
i bice super..ja volim blitvu

Ne upotrebljavam zamrznuti spanac,naberem koprive,operem je,pustim jedan kljuc u vodi,i onda iseckam i zamrznem,ono napravim loptice i stavim u kese pa u zamrzivac.Onda tu koprivu upotrebljavam kao spanac,a moze i supa,salata....Nikad ne drzim dulje od 6 meseci zamrznuto.
Duki je super ispisala za blitvu.:ok:
https://forum.krstarica.com/threads/zamrznuti-spanac-i-blitva.932927/post-43323030
Nisam ja taj tip da bištem po travi i odvajam malu koprivu od trave, pošto treba mlade, male koprive da se beru, pa posle da čistim i da perem, ja to niti umem niti želim da naučim.

Prvi put čujem da blitva raste po livadama. Po livadama raste samo zelje koje podseća na blitvu. I na livadama raste neki kiseljak, to su sitni listovi, ne podseća na blitvu.

Back