RE tehduduk: prevoz je redak, svi preporucuju auto.
hvala, ali meni ne znaci to sto svi preporucuju auto, ja prosto nemam tu opciju, niko ko ide od nas nema vozacku. jel stvarno toliko nemoguce obici ostrvo od 60x40 km bez kola??
jel neko ovde isao autobusom? pliiiiiiiiz neka se javi!!! :0)
kad poredite cene sa BG/ halkidiki jel mislite na supermarkete, restorane ili plaze? ja sam prosle godine u Neosu najvise para dala na plaze. nismo placali lezaljke i suncobrane ali smo zato placali svaki vid tecnosti po 5 evra a bilo je zabranjeno unositi svoje... ali je zato plaza cista i u sustini to je fair deal...
Ja sam prošle godine, početkom septembra bila u Laganasu. Imale smo samo JEDAN dan auto, jer smo imale peh sa rent-a-car agencijom (dali su nam loš auto, koji nas je doveo u nevolju pa smo ga vratile).
Autobuski prevoz postoji! Možes svaki dan ići na plažu St. Nicholas koja se nalazi na Vasilikos prstenu. Kreće iz Laganasa oko 10h, ume malo i da kasni, ali sačekajte. Mi smo bile smeštene u Blue Waves apartmanima i naša stanica je bila skoro na izlazu iz Laganasa (znaju vodiči naši za taj autobus, iscimaj da ti kažu gde je stanica). Inače, meštani, tj. radnici, nisu mnogo upućeni vezano za taj bus, tako da pitaj naše turiste ili Engleze.
Bus je "besplatan". Kada dođeš na plažu, naplate ti ležaljku 4 evra po osobi i u to je uračunat prevoz na plažu i POVRATAK U 17h! Plaža je fenomenalna, meni jedna od omiljenih jer ima sve - sportove na vodi, ekstra kafić, peščana je, tu je i vidikovac sa crkvom...
Obilazak ostrva imaš autobusom, ali ja ga nisam koristila. Do ostalih plaža ćeš teško doći bez auta. Ako ikako možete, nađite nekog iz grupe da podelite rent-a-car.
Gradski prevoz radi. U hotelima tj. apartmanima je istaknut vozni red, ali su oni nepouzdani. Mada, ako ste vešti, uhvatićete ih. Ipak, mi smo hvatale bus za Zante uveče oko 20h i vraćale se u Laganas taxijem. Karta je nešto smešno, oko 1 euro. Autobusi su novi i klimatizovani. Ali, turisti se njime ne voze, jako retko.