Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@cosmic:

Znas li da li sve agencije traze da potpises da neces napustati ostrvo???

Vecina. E, a sta ce vam to? Zakintos je prelepo ostrvo i za 10 dana mozes sve da vidis samo ako se bas potrudis. Steta je da se ne vratis ponovo na neku plazu, ali tako ispada...jos da ides i na Peloponez....ostavi to za drugi put.
Uzivaj u tirkiznom raju:klap:

Vecina. E, a sta ce vam to? Zakintos je prelepo ostrvo i za 10 dana mozes sve da vidis samo ako se bas potrudis. Steta je da se ne vratis ponovo na neku plazu, ali tako ispada...jos da ides i na Peloponez....ostavi to za drugi put.
Uzivaj u tirkiznom raju:klap:

Hvala ;);) naravno da cu uzivati u tom raju.... ali nije na odmet otici i malo dalje :P .. videcemo sta ce biti ....

hvala na korisnim informacijama

Ako imate vremena idite na Peloponez, meni je zao sto prosle godine nismo otisli,
visa sila jer u vreme dok smo bili na Zakintosu Peloponez je bio u plamenu.
Doduse, poslednje noci naseg boravka i na Zakintosu je izvio pozar,
tacnije u Kalamakiju...
Plaza na kojoj smo mi bili zove se Mavratzi beach, nalazi se odmoah posle Ag.Nikolaosa,
i pripada komplesku Louis Hotela, na samoj plazi je Beach Bar ali mislim da je prilicno skupo
ako niste smesteni u nekom od tri Louis hotela sa varijantom all inclusive.
Plaza je dobra za ljubitelje parasailinga, lepo vas i slikaju i dobijete i CD sa svojim letom,
ali samo u popodnevnim casovima. Prosle godine je cena bila 30 eura sat.

Prilozi

• IMG_0455.jpg
    IMG_0455.jpg
    18,4 KB · Pregleda: 29
Ako imate vremena idite na Peloponez, meni je zao sto prosle godine nismo otisli,
visa sila jer u vreme dok smo bili na Zakintosu Peloponez je bio u plamenu.
Doduse, poslednje noci naseg boravka i na Zakintosu je izvio pozar,
tacnije u Kalamakiju...
Plaza na kojoj smo mi bili zove se Mavratzi beach, nalazi se odmoah posle Ag.Nikolaosa,
i pripada komplesku Louis Hotela, na samoj plazi je Beach Bar ali mislim da je prilicno skupo
ako niste smesteni u nekom od tri Louis hotela sa varijantom all inclusive.
Plaza je dobra za ljubitelje parasailinga, lepo vas i slikaju i dobijete i CD sa svojim letom,
ali samo u popodnevnim casovima. Prosle godine je cena bila 30 eura sat.

Nadam se da cemo otici na Peloponez na 2-3dana, a ostatak cem potrositi na obilazak Zakintosa :D Ufff, i ja sam zadnje dve godine bila u Grckoj kada su bili veliki pozari, s tim sto prosle godine nisam bila u epicentru, ali pre dve bila sa u Pefkohoriju kada je goreo!!! ;)nadam se da ove godine necce biti pozara :think:

Dobar zeciji paprikas smo jeli u jednom restoranu
na povratku sa Navajo plaze, na putu od mesta
dve Marije do Anafonitrije.
Tu sam zaista jela najbolji suFlaki,
a veruj te mi od `76. letujem u Grckoj i po grckim ostrvima.

Za preporuku je i restoran iznad plaze Xania
isto jako dobra klopa.
Ne mozete da promasite jer drugog nema.

Obe ove taverne su tipicno grcke
znaci oni stari kockasti stolnjaci,
origano i so pomesani u cinijici,
limun na tacni,..

Dobar zeciji paprikas smo jeli u jednom restoranu
na povratku sa Navajo plaze, na putu od mesta
dve Marije do Anafonitrije.
Tu sam zaista jela najbolji suFlaki,
a veruj te mi od `76. letujem u Grckoj i po grckim ostrvima.

Za preporuku je i restoran iznad plaze Xania
isto jako dobra klopa.
Ne mozete da promasite jer drugog nema.

Obe ove taverne su tipicno grcke
znaci oni stari kockasti stolnjaci,
origano i so pomesani u cinijici,
limun na tacni,..

Hvala puno :heart:
Bas to zelimo, da budemo u tipicnom grckom ambijentu i da jedemo grcku hranu ..
;);)

Da li neko ko je bio na Zakintosu ili Kefaloniji moze da mi kaze da li ima osa i pcela u vecim koloicinama na ovim ostrvima, posto sam alergican i moram da ih izbegavam? Prosle godine sam bio na Tasosu, tamo ih ima i previse. Na Krfu sam bio pretprosle godine, manje ih je nego na Tasosu, ali ih ima i tamo. kako cujem, na Kritu ih nema, kao i na Rodosu, ali informacije za jonska ostrva nemam. Hvala.

Posebnu temu o problemu sa osama i pcelama otvorio sam na: http://forum.krstarica.com/threads/224806

Poslednja izmena:
Da li neko ko je bio na Zakintosu ili Kefaloniji moze da mi kaze da li ima osa i pcela u vecim koloicinama na ovim ostrvima, posto sam alergican i moram da ih izbegavam? Prosle godine sam bio na Tasosu, tamo ih ima i previse. Na Krfu sam bio pretprosle godine, manje ih je nego na Tasosu, ali ih ima i tamo. kako cujem, na Kritu ih nema, kao i na Rodosu, ali informacije za jonska ostrva nemam. Hvala.

Posebnu temu o problemu sa osama i pcelama otvorio sam na: http://forum.krstarica.com/threads/224806

Nema ih, bar nisam primetila.
Ali zato komaraca ima mnooooogoooooo....

Moze neko da mi kaze nesto o Zakintosu u septembru - porodica sa malim detetom 2 god ? da ili ne...

unapred hvala
Po meni idealno, ali bas. Guzve nece biti, englezi ce otici kuci a vama ce ostati toplo vreme, manje cene i prelepa voda. Zakintos je po meni idealan za malu decu jer treba dosta da se ide da bi se otislo u duboku vodu, tako da deca mogu da uzivaju u plicaku a vi da budete mirni. Pravi izbor biste napravili po meni.

Adam&Eva, reci mi postoji li neko osiguranje u slucaju kradje skutera. Jer ako ga iznajmim na npr. 3-4 dana,a nemam garazu, sta bude ako ga neko "digne" :dash:
Mislim, jeste da je ostrvo, ali..
P.S. A mozda sve rade timski, mozda vlasnik rent a car-a posalje svog coveka sa rezervnim kljucevima, ustekaju ga negde, uzmu ti kintu da te ne prijave, kad ti odes posle 10 dana vrate ga u pogon i shure dalje... :think::think::think:
Kakav bi to biznis bio :klap:

Adam&Eva, reci mi postoji li neko osiguranje u slucaju kradje skutera. Jer ako ga iznajmim na npr. 3-4 dana,a nemam garazu, sta bude ako ga neko "digne" :dash:
P.S. A mozda sve rade timski, mozda vlasnik rent a car-a posalje svog coveka sa rezervnim kljucevima, ustekaju ga negde, uzmu ti kintu da te ne prijave, kad ti odes posle 10 dana vrate ga u pogon i shure dalje... :think::think::think:
Nisam sigurna za osiguranje u slucaju kradje, ali veruj mi tamo niko nista ne dira. Moze da ti bude parkiran i na sred glavne ulice niko ga nece dirati...
Tako da opusti se skroz, nema razloga za takva razmisljanja, jeste da bi bio dobar biznis, ali ipak rade normalno... :-)

Ja sam svoj skuter ostavio na sred trga u Zakintosu,posto sam popio i otisao u Argasi taksijem,ujutro se vratim nazad i skuter je stajao gde sam ga ostavio sa kacigom vrzanu za njega,pa sad ti vidi.

Hvala na odgovoru, mada me sad veca briga muci. Prica se da se grcka viza tesko dobija, a ja sve uplatio, treba da idem za mesec dana. Znam da je off topic, ali da li mi neko moze reci sta je meni potrebno da bi dobio vizu posto sam nezaposlen, idem preko filip travela. NIsam uopste razmisljao o tome, ali me izbacalo par ljudi u poslednje vreme pa sam pao u bedak... Pomagajte ako ko zna, ali mi treba precizna informacija. Npr. sestra je isla u spaniju ove godine i trebali su joj izvodi o izdrzavanju, poslednje tri plate od roditelja i sve zivo, kazu da za grcku ne treba bas toliko cimanja, mada... Help me :cry:
P.S. Ne govorite mi samo da pitam u agenciji jer oni blage veze nemaju, kako god to zvucalo... :otkacio:

Hvala na odgovoru, mada me sad veca briga muci. Prica se da se grcka viza tesko dobija, a ja sve uplatio, treba da idem za mesec dana. Znam da je off topic, ali da li mi neko moze reci sta je meni potrebno da bi dobio vizu posto sam nezaposlen, idem preko filip travela. NIsam uopste razmisljao o tome, ali me izbacalo par ljudi u poslednje vreme pa sam pao u bedak... Pomagajte ako ko zna, ali mi treba precizna informacija. Npr. sestra je isla u spaniju ove godine i trebali su joj izvodi o izdrzavanju, poslednje tri plate od roditelja i sve zivo, kazu da za grcku ne treba bas toliko cimanja, mada... Help me :cry:
P.S. Ne govorite mi samo da pitam u agenciji jer oni blage veze nemaju, kako god to zvucalo... :otkacio:
Spanska viza ne moze da se poredi sa grckom jer spanci su najzahtevniji i lako te odbiju, a grci svima daju vize bez problema.
Evo sta sam sada nasla pa ti stavljam...
DOKUMENTA POTREBNA ZA GRČKU GRUPNU / INDIVIDUALNU VIZU -
KONZULATI BEOGRAD i NIŠ

Za stranke čiji je pasoš izdat 2004, 2005 ili 2006 godine, neophodno je dostaviti i prethodni pasoš ili izjavu overenu sa dva svedoka da nisu posedovali prethodni pasoš.
Prethodni pasoš ili izjava nije potrebna za:
- osobe mlađe od 26 godina
- osobe kojima je važeći pasoš izdat pre 2004. godine
- osobe koje su sa važećim pasošem boravile u Shengen zemljama (pečati ulaska/izlaska)
Posebno potrebno za konzulat Niš:
- za zaposlene fotokopija obrasca M1-3 overena pečatom preduzeća i fotokopija radne knjižice overena pečatom preduzeća

Dokumenta potrebna za grčku grupnu vizu, boravak sa prevozom autobusom

VAŽEĆI PASOŠ, 1 fotografija, fotokopija prve strane važećeg pasoša +

Radni odnos
- potvrda o radnom odnosu
- fotokopija radne knjižice

Penzioneri
- fotokopija rešenja o penziji ili
- poslednji ček

Vlasnici
privatnih preduzeća, radnji
- fotokopija rešenja o preduzeću/radnji
- potvrda o izmirenom porezu
Nezaposleni bračni drug
- u mogućnosti je da putuje samo uz bračnog druga koji ga izdržava
- venčani list
- potvrda sa zavoda za zapošljavanje
- potvrda radne organizacije zaposlenog bračnog druga da izdržava nezaposlenog bračnog druga ili potvrda overena u opštini sa dva svedoka
- fotokopija zdravstvene knjižice
Ostali nezaposleni
- dokaz o načinu izdržavanja
(dokaz o vlasništvu nepokretnosti na osnovu kojih se ostvaruje prihod-izdavanje stana/lokala, stipendija, izveštaj banke/pošte o uplatama iz inostranstva….)
- za izdržavane članove domaćinstva potvrda overena u opštini sa dva svedoka

Poljoprivrednici
- fotokopija poreske knjižice
- fotokopija zdravstvene knjižice
- potvrda da je izmiren porez po osnovu poljoprivredne delatnosti
- po mogućnosti potvrda da je član zemljoradničke zadruge

Studenti
- potvrda sa fakulteta o studiranju
- fotokopija indeksa (prva strana sa ličnim podacima i stranice gde su položeni ispiti sa ocenama) Đaci
- potvrda škole da je redovan đak ili
- fotokopija knjižice/svedočanstva EKSKURZIJE
- spisak profesora I učenika overen pečatom škole.
za maloletnu decu:
- ako putuju bez roditelja potrebna je saglasnost oba roditelja, overena u opštini
- ukoliko putuje sa jednim roditeljem, potrebna je saglasnost drugog roditelja, overena u opštini
fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih
- ukoliko su roditelji razvedeni, fotokopija nadležnog organa o rešenju starateljstva nad detetom
- ukoliko je jedan od roditelja preminuo, fotokopija izvoda iz matične knjige umrlih
FOTOKOPIJA SAGLASNOSTI SE DOSTAVLJA AMBASADI A ORIGINAL ZADRŽAVA STRANKA

Za individualne vize potrebno je sledeće:
- zakazivanje termina na broj telefona grčkog konzulata Beograd: 0903/151515, Niš 0903/150150
lično prisustvo stranke u konzulatu ambasade, i popunjen zahtev za individualnu vizu
- dve fotografije
- dokumentacija kao i za grupnu vizu
- ukoliko se putuje sopstvenim prevozom potrebna je i sledeća dokumentacija: fotokopija saobraćajne dozvole, vozačke dozvole, međunarodno osiguranje, potvrda AMSJ o prelasku granice sa motornim vozilom ukoliko vlasnik vozila nije u kolima, fotokopija međunarodne vozačke dozvole,
dokumentacija od strane agencije (voucher). Pre izdavanja vauchera od strane MAGIC-a, neophodno je da putnici uplate ukupan iznos izabranog smeštaja. Svojom odlukom da rade individualnu vizu, putnici preuzimaju odgovornost za realizaciju svog aranžmana. U slučaju da se zahtev za vizu odbije, stranke otkazuju aranžman i podležu troškovima otkaza iz tabele OPŠTI USLOVI PUTOVANJA.

Poštovani, konzulat ambasade Grčke insistira da se formular za vizu popuni kompletan sa podacima stranaka (bračno stanje, adrese, telefoni...). Ovih podataka nema u standardnoj dokumentaciji koja se dostavlja. Molimo Vas da za svaku stranku popunite jedan upitnik, koji ćete dostaviti uz svaki pasoš.

Nema na cemu. U svakom slucaju ne znam nikoga koga su Grci odbili za vizu, tako da bez brige. Sve ostalo sto te zanima slobodno pitaj...

Znam jednu porodicu, koju su odbili 2 dana pred putovanje.. zbog cega, niko nema pojma + oni su vec imali sengen vize u pasosu...

Mada za vizu ti treba: slika, fotokoija pasosa, fotokopija radne knjizice, i potvrda iz firme..
i nista vise ;)

Back