Zajednički život ili brak?

Ja i moja devojka imamo po 20 godina i prakticno zivimo zajedno, u vezi smo nesto vise od dve godine...ona nije iz beograda i njeni misle da stanuje sa cimerkom, oboje studiramo a njeni joj salju novac za stan koji trosimo za zajednicke potrebe posto ja ne placam stan-to je stan mog pokojnog dede koji sam ja nasledio. I ne bih nista menjao...savrseno funkcionisemo zajedno :) Ali o braku ne razmisljam...ima vremena za to...

Nezreli u prvu ruku. Ne shvatljivo je ako oboje imaju posao i zive u gradu da ne mogu bar da iznajme stan?:|
Da se razumemo da neko da zivi u 35-40 godini josh uvek sa roditeljima po meni nije normalno.

A da li znas koliko je novca potrebno za zajednicki zivot.?Stan..troskovi..hrana..neka bude 500e..ali je obicno mnogo vise..to je godisnje 6000e..pa ti sad vidi..koja je racunica par godina iznajmljivati stan..moze se kuca napraviti.

Porodica je divna stvar...najjacha veza medju ljudima...kad imamo dobru porodicu onda smo nepobedivi...svi problemi mogu da se reshe jer imamo podrshku...i sve mozzemo...i srechni smo i zadovoljni i sigurni u ovom surovom svetu...zashticheni...

Kad nam jednog dana upropaste porodicu i razbiju nas na pojedince, mochi che da vladaju nama kako god im se prohte...bichemo samo mravichi koji rade da bi troshili....

I zato nam namechu homoseksualizam van onih mera u kojima se prirodno pojavljuje, droge, mladost po svaku cenu, podsmevaju se starosti i velichaju prazninu i samoljublje i samodovoljnost..
Brak je divna stvar...i taj papir je divna stvar...dvoje spremni na sve, ljubav i podrshka kroz ceo zzivot od mladosti do starosti i deca u sigurnom gnezdu koje vetrovi gluposti ne mogu da srushe...

A da li znas koliko je novca potrebno za zajednicki zivot.?Stan..troskovi..hrana..neka bude 500e..ali je obicno mnogo vise..to je godisnje 6000e..pa ti sad vidi..koja je racunica par godina iznajmljivati stan..moze se kuca napraviti.

Pa lakshe je izigravati maminog sina ili cerku, ziveti kod roditelja i nishta ne zaraditi svoje. Sve na gotovo, sve nasledjeno. I uvek ce biti pokrice za nerad teshka situacija u Srbiji.
Ni na zapadu ne cvetaju ruze nemoj da se zanosish. Tek tamo treba da se dokazesh i da radish da bi doshao do neke pozicije. Tako da mojne samo da propagirash tezu: ne znate vi nishta o zivotu...teshko licemerje :)

Pa lakshe je izigravati maminog sina ili cerku, ziveti kod roditelja i nishta ne zaraditi svoje. Sve na gotovo, sve nasledjeno. I uvek ce biti pokrice za nerad teshka situacija u Srbiji.
Ni na zapadu ne cvetaju ruze nemoj da se zanosish. Tek tamo treba da se dokazesh i da radish da bi doshao do neke pozicije. Tako da mojne samo da propagirash tezu: ne znate vi nishta o zivotu...teshko licemerje :)

Opet ti..nema ovde propagiranja..ja se ne zanosim..posto sam bio na zapadu...dao sam ti prostu racunicu..a ti ces reci kako i kada si prvi novac zaradila..odnosno kako za platom od 200e..platis stan..troskove..hranu..i imas za nove cipele..koje kostaju 100e?

Život udvoje je vrlo sličan braku i više je nego dobro rešenje ukoliko niste sasvim sigurni koliko ćete zaista biti kompatibilni sa partnerom iz dana u dan, u onim svakodnevnim situacijama. Ukratko, to je dobar način da „probate da budete venčani”...
slazem se... generalna proba ili uvod u brak... ja sam tip osobe kojoj je porodica vazna, kao azil, kao generator energije i kao inspiracija... tako da - udacu se. verovatno v. uskoro..

Kako bre "čemu veza ako bežiš od braka"?
Šta, čemu seks ako bežiš od dece?
Pa nisu svi ljudi isti.
Neki ljudi jednostavno ne žele ni zajednički život ni brak.
A recimo, žele vezu. Naravno, sa osobom sa kojom imaju slična razmišljanja na zadatu temu. I uopšte im nije besmisleno sve to.
Naprotiv, dobro im je. Mogu čak biti i (zamisli) srećni.
Nazovite ih sebičnim, razmaženim, nezrelim, kako god hoćete, ali ti ljudi jednostavno ŽELE tako da žive.

I to sa zajedničkim životom, isto glupost..."zajednički život od 10 godina ne vredi"...yeeeee,
je l' vi ljudi umete da uživate u onome što vam se dešava u životu, ili vam on prolazi u planiranju onoga što će biti? Ne vredi, ako se dvoje ljudi nije venčalo!!! A vredi ako su se venčali posle 6 meseci zajedničkog života, i onda živeli zajedno u braku narednih 9,5 godina? A isti ljudi, u istom stanu, isto jedu, spavaju, žive...ali sad to vredi???

:roll: Prikochi malo...

Prvo,moj decko je taj koji zeli i planira da zivimo zajedno,vise od mene...Tj sto se mene tice nikad se ni ne bih udala...Kod nas je to malo obrnuto.On je taj koji voli da lepo planira a ja - go with the flow... Mi smo godinu ipo zajedno,ali smo nekih pola godine recimo u tako reci ozbiljnijoj vezi...A za zajednicki zivot hvala bogu imamo uslove ali opet ne znamo kad cemo se odluciti na taj korak.Kad oboje budemo zeleli.Po meni,neko vreme,sad tacno da kazem koilko-ne znam,necu da lupam jer nisam probala,ne znam kako ce nam ici,ali ne mislim da treba previse da zivimo tako bez papira...Slazem se s tobom,ali neki zakoni postoje,neki papiri su,zbog dece-po meni samo i iskljucivo,neophodni.Ako nam je vec ok,slazemo se,naravno da cemo razmisljati i da smo i po tom pitanju onda jedno za drugo...A kazem,o braku ne razmisljam bez tog zajednickog zivota...Ne verujem da pisem ovo,nadam se moj decko nece NIKAD ovo procitati kako ga ne bi strefio srcani udar od shoka!:mrgreen:

p.s Ovo-cemu sex ako bezis od dece...:lol: MENI PRICAS?!:lol:

Back