zajednicka kasa?

osoba koju si opisao randome, nezrela je, nesposobna, inertna, sklona zameni teza..uzas..koji ce ti moj..kako si se sa takvom ozenio, leba ti?:lol: :lol: :lol:

sta hocu da kazem?da je potreba za radoma, usavrsavanjem, ostvarivanjem sebe kao licnosti, duboka unutrasnja potreba svakog zivog bica...ili, da budemo precizni, svakog zivog bica koje ne zivi po scenariju, koje ne igra igre, koje je svesno sebe i sveta...

ako zelis da voljenom bicu pomognes da se osamostali, jer je samostalnu zelis, to neces napraviti naturajuci joj na nos da trosi tvoje pare, vec saljuci je kod psihijatra...ako covek nema izgradjen odnos prema novcu, ako nema odgovornost prema obavezama, ako nema svest o ciljevima, vec se drogira kupujuci dzempere, tesko da ti tu mozes ista promeniti...jedino mozes naci drugu, koja ce biti ista kao ti, i na istom nivou svesti kao ti..a onda nece biti bitno da li je kasa ista ili svako ima svoje pare...bitno je da su kockice u tvojoj i kockice u njenoj glavi slozene isto:)

sindi, kako onda objasnjavas veliku populaciju zena koje ne rade? ili toliku potrebu za sopingom koja je maltene sveta stvar svakoj drugoj zeni?
da li smo svi zreli, aktivni, zelimo da radimo, usavrsavamo se, sposobni smo, inteligentni?
da je tako, mislim da bi svet izgledao malo drugacije...

anakin:
sindi, kako onda objasnjavas veliku populaciju zena koje ne rade? ili toliku potrebu za sopingom koja je maltene sveta stvar svakoj drugoj zeni?
da li smo svi zreli, aktivni, zelimo da radimo, usavrsavamo se, sposobni smo, inteligentni?

koju veliku populaciju zena koje ne rade?u mom okruzenju sve zene rade..nema ni jedna koja cak ne bi zelela da radi...ja ne znam o kome vi pricate, stvarno...
pazi, ja imam dvoje dece..da sam mogla da ne radim, sigurno ne bih radila do trece godine deteta..jer je to uzas koliko su deca bolesna u tom periodu, i koliko se maltretiraju po tim jaslicama..ali, ako ja rodim i podizem dete, ima li sta prirodnije nego da otac radi i zaradjuje novac?
ja znam da ima zena koje NE ZELE da rade, i onda kad nemaju decu, ili kad deca porastu..ali, zeno...nisu one takve postale kad su se udale..bile su takve i ranije..takve su izabrane..jer je dasa hteo taj profil..e, tu stupa randomiva prica na scenu..ali, to su klasicni scenariji, nema tu nikakve mudrosti...ima more ljudi koji prozive citave zivote igrajuci jedan isti scenario...:roll: i to znamo...

anakin:
samo da ti kazem da je ovo sto si napisao jezivo...
a i samo da te pitam...da li svaki brak koji ima zajednicki racun je odlican? i svaki brak gde ljudi imaju i odvojene racune takav ko sto si ga opisao?

ja zapravo nemam reci za ovu kolicinu agresije i nevaspitanja i to od ljudi od kojih nisam to ocekivala, makar po godinama...
Ja stvarno ne razumem, o kakvoj ti to agresiji pricas? O kakvom to nevaspitanju govoris? Za tebe je agresija ako iznosim svoje stavove, sa cinjenicama koije su za mene licno relevantne. Ima li u tome agresije? Ili nevaspitanja?
A poslednju recenicu sam teska srca napisao i nekoliko puta menjao, sve u nadi da cu zapravo direktnije reci sta mislim. Jer, kako tebe vidim, sve se svodi na to, moj racun, moja slobodica, tvoj racun tvoja slobodica, a sve ostalo delimo.

I tvoje pisanje, da zelis da imas svoj racun da mozes da kontrolises, da na primer ne uletis u minus ili slicno.... Pa ti nisi shvatila temu ovde. Ne radi se o tome, imam ja SVOJ racun (kartice itd), ima supruga SVOJ racun i karrtice, u svakom momentu preko neta vidim stanje na SVOM racunu, kao i ona na SVOM.... Ali kada treba da se obavi neka kupovina, uopste nije bitno sa kog ce se to racuna uzeti, kojom karticoim platiti. Koliko smo samo puta u inostranstvu dizali sa ATM-a pare bilo kojom karticim, zar sam trebao to da kontrolisem? Ne radi se ovde o fizicki imati odvojene ili zajednicke racune, radi se o BUDZETU kojim porodica raspolaze.
Prema tome oderedi se vise, gocoris li ti o fizicki razdvojenim racunima muza i zene (ako treba i u razlicitim bankama ili govoris o SREDSTVIMA kojima jedna porodica raspolaze i kako se ta sredstva trose...

I prestani vise da se vredjas i sablaznjavas navodnim "nevaspitanim" recenicama (si neka cvecka ti, sta li?)
Izgleda da tebe vredja svako drugo mislejnej osim tvoga.
Tema je dosta skrenula sa pravca jer se ovde ljudi sa suprtnim stavovima pocinju osecati vredjanim, nema smisla tako Tema je zanimljiva i veoma poucna, nema razloga da se neko oseca uvredjenim. Zasto mislis da zelim da te vredjam, veruj mi, ni na kraj pameti mi nije. Osim ako moje drugacije misljenje tebe automatski vredja, u tom se slucaju stvarno nemam nameru izvinjavati!

e randome, lepo ti sindi rece
kad pricas o braku pricaj o normalnoj zeni kakvu ces izabrati i o razlozima deljenja racuna sa takvom, a ne o nekoj depresivnoj i lenjoj kupoholicarki koju ti treba da izlecis i preobratis. :lol:

codemaker, stvarno ne mogu da verujem...sve vreme se prica o fizicki odvojenim racunima a zajednickom budzetu...mislim, kako ljudi zive zajedno sa odvojenim budzetom, objasni mi....
a i nisi to bas pricao pre nekoliko strana...treba li da te podsetim sta si pricao ili mozes sam?
odakle sad fizicki odvojeni racuni kad si se sam zgrazavao na odvojene racune i kad se deli sve, deli se i bankovni racun...
ja znam par izuzetnih brakova roditelja mojih ucenika...i kad mi daju cek, nekad je cek sa majcinim imenom, nekad sa ocevim a nekad sa zajednickim....jesu i ti ljudi takvi kao sto si ih nazvao? mislim, ljudi ljudi imaju odvojene racune, zar ne?
i ovo je sad malo smesno....odjednom su dva racuna ok? kao, nismo znali o cemu pricamo ovde....

nevaspitano je zabadati nos u tudje odnose i etiketirati ih...ti to kao ne znas?

codemaker:
Zasto mislis da zelim da te vredjam, veruj mi, ni na kraj pameti mi nije. Osim ako moje drugacije misljenje tebe automatski vredja, u tom se slucaju stvarno nemam nameru izvinjavati!

evo zbog ovoga...

"Jos toga ima, samo se pitam, gde je tu BRAK? Ili kao sto rekoh se radi o dobrovoljnom udruzenju "povremenih, registrovanih yebaca, i zajednickih gledatelja TV?"

"Onda ne govorimo o braku, govorimo o ugovornom odnosu dvoje ljudi. Ili se moje i tvoje razmisljanje o braku dobrano razlikuje? U tom slucaju, dzaba diskutujemo, jer polazimo sa potpuno razlicitih pozicija..."

"A gde je u toj celoj prici emocije, zajednistvo, ljubav, poverenje, zelja za ZAJEDNISTVOM - jer na kraju krajeva, govorimo ovde o BRAKU an ne o clanovima sahovskog kluba!"
Kakvi deljeni budzeti pobogu? Pa ne zivim sa poslovnim partnerom, vec sa zenom koju neizmenrno volim - ali pare - nedam?

"Nepojmljivo mi je da imamo odvojene racune"

anakin,
moguce je da se nismo dobro razumeli; tema je pocela sa random-ovom (kako se menja po padezi?:)) "konstrukcijom", i moja razmatranja se odnose primarno na takvu vrstu organizacije; tu ima (kako sindi lepo rece) jos mali milion modela, u kojima se, ponekad jako tesko uklopiti.... a ja sam bas slucaj koji nigde ne spada, ni u braku ni van braka :).
BTW, pisem "oni drugi" jer me mrzi da qckam nadugacko; moze slobodno i uzvratno, nisam osetljiva :).
ti, po mom skromnom misljenju, imas onaj... entuzijazam mladosti, i slicno kao i random, jako mnogo stvari ne vidis. molim te, al' molim :), da zaista ne shvatis ovo kao vredjanje, nego samo kao toplo razmatranje, jer nema te sheme koju nisam probala i osetila na sopstvenim ledjima. moze, svakako, da zvuci nadobudno, ali cinjenica jeste da je 20 ili 25 godina jako velika distanca, pogotovo u odnosu na razmatranje ovakvih stvari. isto tako, molim te da shvatis da ovo pise osoba koja je bar 20 godina u jako specificnim finansijskim konstrukcijama :), koja je tek u poslednjih godina dosegla ideal kome tezi, te samim tim nemam mnogo prava (a ni nameru) da osudjujem "one druge" :), ma koliko to tako delovalo. to sto se nekad bezobrazim je "stormy monday", LOL.

random,
kako vec rekoh anakin, imas malko preteranu predstavu, kao da si utripovao na sponzoruse. posto nam se obracas sa vi:

U samoj reci UDAJA provlaci se to, znaci duboki su socioloski koreni vasih gledista, kao zena se tu nesto daje, mnogo mi cini ...

mislim da treba da znas da se (mene sto se tice) obracas osobi koja je u braku zaradjivala i 10 i 15 puta vise od muza, skoro 10 godina, a i narednih skoro 10 godina je slicno, prema tome - JA ni slucajno nisam superstar koji se "slepao" IKADA bilo kome, osim sporta radi :), i takvu generalizaciju smatram uvredljivom :).

isto tako, iz ovoga proizilazi da sam ja dugi niz godina sa ucescem 99/100 'ladno finansirala moj posao, njegov posao, kucu, dete, a 93. i svoje i njegove roditelje, ne racunajuci i ne razmisljajuci uopste da li su to MOJE pare, njegove, baba i deda, ma cije..... niti mi je tada bilo zao, niti mi je sada zao bilo kojih para koje dajem. ma kome :).

kako sindi lepo rece, opisujes skota, a kako sam ti ja malko u sali rekla, pazi jako da ne naletis na tako sta.
osim ovoga - pazi da se tvojoj zeni sta ne desi, a da ti to protumacis kao "parazitizam"..... ja imam jak osecaj da bi tvoja zena trebalo JAKO da pazi da ne ostane u drugom stanju, da je ne udare kola, da ne bude nesposobna za rad, jer - ti nisi naucio da dajes, lako i od srca, novac za koji mislis da je TVOJ.

osim ovoga, dozvolicu sebi slobodu da ti sa "visine" starijeg, malko "osolim", a konto onoga sto sam rekla WW - da ce te smotati neka cicipufna kojoj ces sam davati, i to pevajuci :). JAKO je velika verovatnoca da ti se to desi, a da i ne primetis, ako naletis na neku koja UME, ode tvoja teorija.... a neces ni znati sta ti se dogadja, sam ces staviti glavu na panj. moguce da zvuci komicno, ali znam sta govorim, veruj tetki :).

i, kako sindi rece, takodje - zivot cini cuda, menja ljude mnogo, i mislim da i zato treba da poradis na fleksibilnosti davanja :). i zbog davanja deci, to posebno....

anakin:
codemaker, stvarno ne mogu da verujem...sve vreme se prica o fizicki odvojenim racunima a zajednickom budzetu...mislim, kako ljudi zive zajedno sa odvojenim budzetom, objasni mi....
a i nisi to bas pricao pre nekoliko strana...treba li da te podsetim sta si pricao ili mozes sam?
odakle sad fizicki odvojeni racuni kad si se sam zgrazavao na odvojene racune i kad se deli sve, deli se i bankovni racun...
ja znam par izuzetnih brakova roditelja mojih ucenika...i kad mi daju cek, nekad je cek sa majcinim imenom, nekad sa ocevim a nekad sa zajednickim....jesu i ti ljudi takvi kao sto si ih nazvao? mislim, ljudi ljudi imaju odvojene racune, zar ne?
i ovo je sad malo smesno....odjednom su dva racuna ok? kao, nismo znali o cemu pricamo ovde....

nevaspitano je zabadati nos u tudje odnose i etiketirati ih...ti to kao ne znas?

Anakin, ti ili se pravis da ne razumes, ili se namerno tako postavljas. Stvarno si "bukvalista". Postaje pomalo zamorno teoretisati o semantici "zajednickih racuna"

Kad govorimo o zajednickom budzetu, ne mislim da mora i racun u banci da bude JEDAN za celu porodicu. To je jednostavno nemoguce. Ja radim jedan posao, imam cak 3 racuna od toga dva devizna i jedan dinarski i jos jedan u postanskoj stedionici. Supruga ima jedan licni racun i jos jedan koji je na ime njene firme. Dakle sve u svemu 5 racuna je u opticaju.
Ja ovde govorim o BUDZETU kojim se raspolaze i ko i kako moze da njime raspolaze. Supruga u svako doba moze da sa bilo kog od moji racuna (ima ovlascenja), podigne novac, isto vazi i za mene na njenom racunu. TO je budzet o kome pricam.
Pa naravno, necu valjda mojim klijentima iz inostranstva da kazem da mi salju pare na racun moje supruge!?
I naravno da je u tom slucaju zadovoljena forma da mogu da pratim stanje itd... Ja govorim io principu zajednistva, o odnosu prema parama sa SVIH 5 racuna! Supruga mene ne treba da pita za nijedan racun ako joj sta treba!
E sad, ako cemo da pricamo o sumanutom i bezpotrebnom trosenju para, to vec zalazi u patologiju. Ja govorim o normalnom zajednickom zivotu dvoje ljudi koji znaju da imaju 5 racuna i da se nikada nije a i nece postaviti pitanje ko sa kog racuna i kada sme da raspolaze parama. TO ti pricam svo vreme.

A ti se uhvatila za odvojene racune pa odvojene racune. Odvojen racun i iskljucivo pravo raspolaganja njime je jedna stvar a odvojen racun i ZAJEDNICKO pravo raspolaganja njime je nesto sasvim drugo - za sta se ja zalazem. Simple as that? Govorim o nacinu RASPOLAGANJA bilo kojim brojem racuna, na ma koje ime od supruznika se oni vodili !!!!

I molim te, prestani vise sa pricama poput "zabadanja nosa u tudje odnose i etiketiranje...", gde ja to zabadam nos u tvoje poslove? A ako kazem da mi je nepojmljiv tvoj stav, zar te time etiketiram.
Ajde malo manje osetljivosti i shvati vec jednom da postoje i drugacija misljenja od tvoga! Ako ne zelis da ih cujes, nemoj ni sudelovati u diskusiji, bice ti lakse.

Ponovicu ipak, sa sve rizikom da se opet uvredis, - stav o odvojenom raspolaganju racunima (ovako valjda jasnije oznacavam sta mislim?) je za mene neprihvatljiv. Jesam li te opet uvredio ili zabadaso nos u tvoje poslove?

anakin:
evo zbog ovoga...

"Jos toga ima, samo se pitam, gde je tu BRAK? Ili kao sto rekoh se radi o dobrovoljnom udruzenju "povremenih, registrovanih yebaca, i zajednickih gledatelja TV?"

"Onda ne govorimo o braku, govorimo o ugovornom odnosu dvoje ljudi. Ili se moje i tvoje razmisljanje o braku dobrano razlikuje? U tom slucaju, dzaba diskutujemo, jer polazimo sa potpuno razlicitih pozicija..."

"A gde je u toj celoj prici emocije, zajednistvo, ljubav, poverenje, zelja za ZAJEDNISTVOM - jer na kraju krajeva, govorimo ovde o BRAKU an ne o clanovima sahovskog kluba!"
Kakvi deljeni budzeti pobogu? Pa ne zivim sa poslovnim partnerom, vec sa zenom koju neizmenrno volim - ali pare - nedam?

"Nepojmljivo mi je da imamo odvojene racune"

- Ne govorim o TVOM gledanju TV-a sa partnerom.... Ne shvatas uopstavanje?
- Ako nam se misljenja razlikuju, vredjam te?
- Ako pomnijem i druge aspekte braka, veoma vazne - opet te vredjam?
- Ako mi je nepojmljiva teza o odvojenim racunima (budzetu), ponovo sam te uvredio?

Ala si ti neka uvredljiva osoba, na kraj srca?
Ne razumem sta je tu uvredljivo, osim ako ti imas neki poseban stav prema onome sta jeste a sta nije uvreda...
Uostalom, ako te moji postovi i stavovi vredjaju, preskoci, zvizni me na "ignore" listu, zaobidji, ali nemoj shvatati da TEBE zelim da vredjam, kao ni bilo koga drugoga.
I nimalo mi nije stalo da zabadam nos u tudje odnose, ali imam puno pravo da TIP takvih odnosa generalno komentarisem, vredjalo to tebe ili ne!

anakin:

Svi volimo da kupujemo ali osoba kojoj je soping sveta stvar ( :shock: ) predstavlja veliki problem za brak i to ne samo finansijki.

I ljudi koji dobro zaradjuju, a smatraju svoje potrebe svetinjom (i dobro paze da ih neko nemotivisan i bedan slucajno ne iskoriscava) nisu nista pozeljniji kao bracni partneri.

codemaker:
Anakin, ti ili se pravis da ne razumes, ili se namerno tako postavljas. Stvarno si "bukvalista". Postaje pomalo zamorno teoretisati o semantici "zajednickih racuna"

Kad govorimo o zajednickom budzetu, ne mislim da mora i racun u banci da bude JEDAN za celu porodicu. To je jednostavno nemoguce. Ja radim jedan posao, imam cak 3 racuna od toga dva devizna i jedan dinarski i jos jedan u postanskoj stedionici. Supruga ima jedan licni racun i jos jedan koji je na ime njene firme. Dakle sve u svemu 5 racuna je u opticaju.
Ja ovde govorim o BUDZETU kojim se raspolaze i ko i kako moze da njime raspolaze. Supruga u svako doba moze da sa bilo kog od moji racuna (ima ovlascenja), podigne novac, isto vazi i za mene na njenom racunu. TO je budzet o kome pricam.
Pa naravno, necu valjda mojim klijentima iz inostranstva da kazem da mi salju pare na racun moje supruge!?
I naravno da je u tom slucaju zadovoljena forma da mogu da pratim stanje itd... Ja govorim io principu zajednistva, o odnosu prema parama sa SVIH 5 racuna! Supruga mene ne treba da pita za nijedan racun ako joj sta treba!
E sad, ako cemo da pricamo o sumanutom i bezpotrebnom trosenju para, to vec zalazi u patologiju. Ja govorim o normalnom zajednickom zivotu dvoje ljudi koji znaju da imaju 5 racuna i da se nikada nije a i nece postaviti pitanje ko sa kog racuna i kada sme da raspolaze parama. TO ti pricam svo vreme.

A ti se uhvatila za odvojene racune pa odvojene racune. Odvojen racun i iskljucivo pravo raspolaganja njime je jedna stvar a odvojen racun i ZAJEDNICKO pravo raspolaganja njime je nesto sasvim drugo - za sta se ja zalazem. Simple as that? Govorim o nacinu RASPOLAGANJA bilo kojim brojem racuna, na ma koje ime od supruznika se oni vodili !!!!

I molim te, prestani vise sa pricama poput "zabadanja nosa u tudje odnose i etiketiranje...", gde ja to zabadam nos u tvoje poslove? A ako kazem da mi je nepojmljiv tvoj stav, zar te time etiketiram.
Ajde malo manje osetljivosti i shvati vec jednom da postoje i drugacija misljenja od tvoga! Ako ne zelis da ih cujes, nemoj ni sudelovati u diskusiji, bice ti lakse.

Ponovicu ipak, sa sve rizikom da se opet uvredis, - stav o odvojenom raspolaganju racunima (ovako valjda jasnije oznacavam sta mislim?) je za mene neprihvatljiv. Jesam li te opet uvredio ili zabadaso nos u tvoje poslove?

naravno; znam ljude koji su bar 20 godina u braku, i skoro pa toliko oboje privatnici. sasvim je jasno da i jedno i drugo moraju, svako za svoju radnju, svako na svom nivou poslovanja, na racunu imati neku "mrtvu rezervu", koja, jednostavno, sluzi za ne dao bog, u poslovnom smislu. te i takve rezerve su ih izvukle u bombardovanju, recimo....
oni funkcionisu tako sto svakog prvog stave na sto svoj mesecni promet, pa kako je ko uspeo. nekad je bolji jedan, nekad ne; funkcionisu po principu da UVEK, osim svih ostalih planova i davanja, 10% stavljaju na stranu, koliki god da su prihodi (ili gubici!), i tu nema sta.... funkcionisu sjajno, iako ne zaradjuju basnoslovno. dakle, u pitanju je princip, bez doslovnog hvatanja za rec. btw, mislim da ovaj par iz moje price ima bar po pet racuna svako, i svako ima i uvid i punomoc na one "tudje".

A ja mislila mi ovde pricamo o normalnim ljudima, znas ono - brak (ili zajednica) gde su se ljudi ODLUCILI jedno za drugo, SVESNO, IZBORNO, gde su se ljudi BIRALI slobodnom voljom (pa ako su birali kupoholicarske lencuge i parazite - to je njihov izbor zar ne), i gde se ljudi VOLE i VERUJU jedno drugom odlucujuci da ZIVE zajedno (ali ne u cimerskom odnosu vec u braku) i stvore decu (zajednicku), gde se ljudi POSTUJU (ne mogu da zamislim da postujem SEBE a biram parazitsku lencugu goja ce pristati i teziti tome da ja zaradjujem a on/ona ni ne pokusava da nadje posao, i jos pri tome se ponasa kao najveci psihopata i rasipa pare na gluposti, a posebno ne mogu da zamislim da POSTUJEM takvu osobu!). Dakle, da sumiram, sto se mene tice: brak (ili zajednica dvoje ljudi makar i ne bila na papiru obavezujuca), ako se covek na to odluci je svojevoljno IZABRANA stvar sa partnerom, iz ljubavi, postovanja, poverenja, sa osobom koja je zdrava mentalno i emotivno u smislu da je odgovorna prema sebi i partneru kao i prema njihovom zajednickom zivotu pa i zajednickoj kasi odnosno budzetu. U toj konstalaciji stvari ne vidim da postoji problem o kome random prica; no ukoliko biras idiota koji odbija da radi i besomucno trosi tvoje pare, zdrav, prav, normalan i bezobrazan, onda nije problem u partneru vec u tvom izboru, pa pitanje nije 'zajednicka kasa ili ne?' vec 'Koji je moj problem da biram idiota da sa njim zivim". Svi mi koji smo ovde za zajednicki budzet i zajednicku kasu (a odvojene racune u fizickom smislu) polazimo od licnih zivota koje delimo sa NORMALNIM partnerima, jer smo ih takve MI izabrali: normalne, radne, postene, pazljive i odgovorne. Po mom misljenju, onaj ko u takvoj prici ima problem sa zajednickim budzetom, odnosno zajednickom kasom - ima zapravo neki problem sa samim sobom i svojim odnosom prema partnerskoj vezi tog tipa (zajednicki zivot) te pitanjem poverenja i odnosom prema sposobnosti da u nekog ima poverenja u principu. Naravno da svako ima odvojen fizicki racun, i naravno da s epodrazumeva da moj partner nece imati napad ludila da (iako ima ovlascenje na moj racun) ode i podigne sav novac s aoba racuna i kupi sebi skuter, jer mu se bas zeli?! Takav covek nikada ne bi ni mogao da bude moj partner niti da zivi samnom niti da ima bilo kakav pristup mom racunu ili mom zivotu. To je valjda jasno. Tek da razgranicimo o cemu govorimo.

ma, mene bas zanima gde je randomu granica, tj. sta bi sve on smatrao "opravdanim" izdacima, zaposlene ili nezaposlene zene.

mislim, to me je na muskom svetu uvek jako zanimalo je sledece: nekima su (da oprostite) i ulosci od preko 50 din jako veliki luksuz i razbacivanje, a nekima nije mnogo ni da zena i cerka (spontano, u setnji) kupe odjednom dva kamelhar kaputa (prosvetni radnici).....:).

imam jednog drugara koji jako mnogo zaradjuje u odnosu na zenu (ima radionicu sa preko 15 zaposlenih, a supruga je prosvetar), i koji njoj (i deci, 14 i 16 godina) SAM kupuje odecu i obucu, npr. kupi zeni SOLIDNE sandale (cista koza, ali braon, ravne i nalik na muske, heheh, "da je sluze vise godina", a samo jos fali da su i broj vece, "ako joj noga izraste" :):).)

isto tako, zanima me zasto se ne poteze mnogo pitanje MUSKOG razbacivanja :):). isti onaj gore "solidni", sebi 'ladno kupuje planikine cipele, armani odela i murine kapute, jer njegov "posao tako zahteva".... al' kad MNOGO vise zaradjuje :).

elem, randome, kako ta teorija kod tebe izgleda....? :):)

Sve se na kraju svede na to da li zelite da vas muz ili zena budu srecni (ili ponizeni, frustrirani iskorisceni...) u tom braku. To se odnosi na novac kao i na sve drugo (vreme, energiju...)sto mozete i zelite da ucinite za svog partnera.

Samo jos jedno polje na kome saljemo poruke jedno drugom. :P:P

jeste, gurmanci, ali to ti je vrlo fleksibilan fenomen :).

ovog mog drugara i deca i zena vrlo zgodno mrze, kao i radnici, doduse :); on, osim sto im kupuje svojelicno (bez davanja para u ruke) odecu i obucu, daje im 150 eur mesecno za kucne troskove, uzinu i sta ga znam, da se BAHATE (njegove iskrene reci).

s druge strane, sa njegove licne tacke gledista, kao i njegovog brata i jos i-haj istomisljenika, on je vise nego velikodusan, jer ta-i-ta (necija tudja) zena rasteze samo jednu platu od 200 eur na dvoje dece i muza, a ovi-i-ovi su jos uspeli i kola da kupe sa ukupno 300 eur primanja i tome slicno.... dakle, g-dja prosvetar bi trebalo da moze da prezivi vise nego LAGODNO (tim recima) sa oko 350 eur ukupnih primanja, ako ih jos neko oblaci, obuva, i sta ga znam.....:):)
osim ovih sitnica, covek sa porodicom zivi u oko 55 kvm, a izdaje bar jos dva svoja stana od (ukupno) preko 300 kvm, u centru.... svasta, sta im fali? nisu na ulici, nije? valjda se vise isplati da izda takve stanove, nego da oni zive u njemu, svasta......

dve razlicite slike, moja ti :). btw, covek UOPSTE nije svestan da ne mogu ocima da ga vide..... srecnik :). misli da mu se dive kao hranitelju i ocu porodice.....

Pa, indigo, kako da ti kazem: ona ga je izabrala. A onda, ne samo da ga je izabrala idiota, nego je sa njim napravila i decu (ne jedno - dvoje!) , pa je i deci (nit krivoj nit duznoj!) izabrala idiota. Sto dovoljno govori i o njoj (o njemu ne treba trositi reci). U celoj prici jedino mi dece zao - ona nikoga od njih nisu birala; a da su mogli, sigurno ne bi izabrali takav par.....jednu pasivno-zavisnu majku (bolesnica) i jednog pasivno-agresivnog oca (takodje bolesnik!).
Danas svako moze da napravi dete. Glavno je za polaganje vozackog potrebno da zalozis bubreg i skolujes se bezmalo godinu dana. A decu - e to vec moze svako, za dzabe i za 3 sekunde! U zdravlje...

code, obozavam kad me neko napravi budalom...
ja sve vreme pricam da cu zadrzati svoj racun u braku i to sam navela razloge...ti si se zgrazavao...sad pises kako tvoja zena ima svoj racun, pa boze to je tako normalno i neophodno...
zar nisam 15 puta rekla kako je to neophodno ali da to ne znaci da je taj odnos poremecen?
da nekoliko racuna ne znaci da neko tu svoje pare ne da!
a sto se tice kupovanja sa svog racuna, da, tu se ne slazemo...pre cu da platim sa svog racuna iako postoji 5 racuna na koje imam pristup ali to je ocigledno stvar karaktera...pa bilo sta da kupujem, njemu, za kucu, sebi....

ovde je toliko toga pobrkano da ja stvarno ne znam o cemu da pricam a da opet ne ispadnem budala...jer ja nesto kazem, ljudi se zgroze, onda oni dodju i kazu to isto posle par strana i prave se blesavi....

WithdrawnWater:
Pa, indigo, kako da ti kazem: ona ga je izabrala. A onda, ne samo da ga je izabrala idiota, nego je sa njim napravila i decu (ne jedno - dvoje!) , pa je i deci (nit krivoj nit duznoj!) izabrala idiota. Sto dovoljno govori i o njoj (o njemu ne treba trositi reci). U celoj prici jedino mi dece zao - ona nikoga od njih nisu birala; a da su mogli, sigurno ne bi izabrali takav par.....jednu pasivno-zavisnu majku (bolesnica) i jednog pasivno-agresivnog oca (takodje bolesnik!).
Danas svako moze da napravi dete. Glavno je za polaganje vozackog potrebno da zalozis bubreg i skolujes se bezmalo godinu dana. A decu - e to vec moze svako, za dzabe i za 3 sekunde! U zdravlje...

jock, slatka. prvih 5-6 godina braka se ponasao sasvim normalno, dok je bio inzenjer u fabrici, itekako je stavljao platu na sto, pa kako bog da, i razgovorno sa zenom resavao sta ce i kako ce....
mislim, ja ga znam jos od babe i dede, i znam odakle dolazi ovo njegovo sadasnje "kreveljenje", ali koliko ga se secam sa pocetka braka, i meni je delovalo drugacije....
mislim, dosta puta sam videla da se ljudi "promene" kad steknu novce, ali ti znas moju amatersku teoriju o tome - samo postanu "javno" ono sto su negde, intimno, uvek i bili.... ne znam koliko neko to moze da prepozna pri udavanju...?

ali naravno, da nemam usta, progovorila bih na dupe :)

da se niste tako ostrasceno bacili u diskusiju, odmah bi se razumeli...ja sam i racunala da vi ovde pricate o zenama koje zaradjuju...ali onda su krenule da postuju zene za koje znam da ne zaradjuju, pocinjuci pricu o davanju, egoizmu, poremecenim odnosima i slicnom...
kazite onda - ja ne radim, moj muz radi, to su zajednicke pare...ja ni u jednom postu nisam rekla da je to lose...ima zena na trudnickom, jel da? ali onda recite iskreno...jer onda pricamo iz drugacijih pozicija...ja ako zaradjujem, naravno da cu imati svoj racun...zena koja ne zaradjuje, ne moze da ima svoj racun jer nema sta na njega da stavi...
mislim da jednostavnije biti ne moze....

anakin:
ali naravno, da nemam usta, progovorila bih na dupe :)

da se niste tako ostrasceno bacili u diskusiju, odmah bi se razumeli...ja sam i racunala da vi ovde pricate o zenama koje zaradjuju...ali onda su krenule da postuju zene za koje znam da ne zaradjuju, pocinjuci pricu o davanju, egoizmu, poremecenim odnosima i slicnom...
kazite onda - ja ne radim, moj muz radi, to su zajednicke pare...ja ni u jednom postu nisam rekla da je to lose...ima zena na trudnickom, jel da? ali onda recite iskreno...jer onda pricamo iz drugacijih pozicija...ja ako zaradjujem, naravno da cu imati svoj racun...zena koja ne zaradjuje, ne moze da ima svoj racun jer nema sta na njega da stavi...
mislim da jednostavnije biti ne moze....
hahaha ja odustala draga anakin,dosadilo mi da objasnjavam,ali na ovo poslednje moram da reagujem,mada necu biti previse recita,samo jedno:
d055.gif

Back