zagrobni život

• Začetnik teme Začetnik teme sbmb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
не, него си ти управо наставио са својом вербалном дијарејом и спрдањем.

а ти знаш да ми мислимо мозгом, шта, ти знаш како фунционише човеков мозак?
да, не мислимо мозгом, мислимо душом која је повезана са мозгом.
мозак не може да мисли. да мозак може да мисли, мислио би и мозак мртвог човека, или и мозак који је одстрањен од остатка човековог тела. дакле, не мисли мозак, него нешто друго. а то је душа.

Potpuno se slazem. Cak je i dokazano da dusa postoji. Neko je dosao na ideju da izmeri ljude na samrti i neposredno posle smrti, dakle posto "ispuste" dusu. Naime, telo coveka je uvek nesto teze na samrti nego samo trenutak posle "ispustanja" duse.

Ako se samo Bog objavljuje kroz Pismo, zašto tamo ima toliko stradanja...

Nije valjda svo to stradanje samo zbog spoznaje dobra i zla?

Pa Bog bi verovatno pre ili kasnije dao takvu spoznaju čoveku. Ne bi ga ostavio na nivou travke koja leluja levo i desno i ne razume šta se dešava. (Da li?)

Čovek bez razumevanja dobra i zla je čak i niže biće od te travke.

Kako će on upravljati i biti gospodar nad životinjama ako ne zna šta je dobro a šta zlo?

Biblija je povijesna knjiga kronologije Božjeg naroda i same Božje objave prošlosti i budućnosti. Prema tome, normalno je da se u povijesnoj knjizi pišu realni događaji, između kojih su bili i ratovi.

сигма мен, питање је потпуно глупаво и безпредметно. да ли шаховски програм има слободну вољу? не. крај

Mogu samo da ti se divim. Toliko si se uzdigao da od samog sebe ne vidiš druge. A i šta će ti kad znaš apsolutnu istinu.

Da si povezao ona tri posta koja sam poslao možda bi primetio ...

Ajd, kad bas na sve imas odgovor objasni kako je moguce da se svi ljudi nakon ispustanja duse upisaju tacno 21 gr?

Vrlo jednostavno. Uzevši u obzir vreme kada su šarlatani "merili dušu" samrtnicima, raspoložive vage i njihovu osnovnu namenu, imamo vrlo jednostavan račun.

Ako je krevet sa samrtnikom bio težak 210 kg, onda je 21 gram bio stohiljaditi deo merene težine.
Ukratko, tih 21 gram su znatno ispod praga osetljivosti vage.

Odavde sledi jednostavn zaključak - podatak je izmišljen. :)

Stalno dokazujem, ali ti nevidiš jer su ti oči na pogrešnoj frekvenciji. ;)

Ja samo vidim da mi ti i tvoje društvo samo brojite postove i ubđujete me da su moji postovi nelogični. No, zašto su nelogični ne umete da objasnite.

E sad, to sa frekvencijama bi mogao malo da elaboriraš. Možda ti koristiš ultraljubičasti ili infracrveni deo spektra (ili čak radio učestanosti :eek:). To bi objasnilo da vidiš ono što normalni ljudi ne vide. :mrgreen:

Biblija je povijesna knjiga kronologije Božjeg naroda i same Božje objave prošlosti i budućnosti. Prema tome, normalno je da se u povijesnoj knjizi pišu realni događaji, između kojih su bili i ratovi.

Zašto Bog kroz celu Bibliju voli samo jedan narod?

Možda nekima to ne smeta?

:eek:

Ja bih voleo da je Bog voli sva bića kojima je podario duh. Bez obzira kom narodu pripadaju...

Vrlo jednostavno. Uzevši u obzir vreme kada su šarlatani "merili dušu" samrtnicima, raspoložive vage i njihovu osnovnu namenu, imamo vrlo jednostavan račun.

Ako je krevet sa samrtnikom bio težak 210 kg, onda je 21 gram bio stohiljaditi deo merene težine.
Ukratko, tih 21 gram su znatno ispod praga osetljivosti vage.

Odavde sledi jednostavn zaključak - podatak je izmišljen. :)

hm....:think:...interesantno....al' mi nesto ne pije vodu, mozes ti i bolje. Evo sta malo veci strucnjaci kazu o tome: "Kako god, po istrazivanjima patologa, lekara i raznih specijalista, nakon smrti ljudskog bica iz njegovog tela na neobjasnjivi nacin nestaje tacno "21 gram" telesne tezine. Nije objasnivo gubitkom vode, ili putem fekalija. Posmatrana je ogromna cifra mrtvaca. Znaci, iz svakog tela je kratko nakon smrti (radi se o minutima) nestalo tacno "21 gram" telesne mase, medjutim nije objasnjivo na koji nacin i gde.

Ako se setimo fizike i njenih zakona, znamo da masa ne moze da nestane, moze samo da promeni oblik ili stanje. Medjutim, bas ta metafizicka situacija, kada masa nestaje, ne promenivsi ni oblik ni agregatsko stanje, nastaje nakon nase smrti."

Jel dusha materijalna ili ne? Ako je materijalna, da li je iko identifikovao tu materiju? Ako nije materijalna, kako moze da tezi 21.3g?

P.S.
Nobelovu nagradu za onog ko nadje materiju od koje je sachinjena dusha.

Poslednja izmena:
Ja samo vidim da mi ti i tvoje društvo samo brojite postove i ubđujete me da su moji postovi nelogični. No, zašto su nelogični ne umete da objasnite.

E sad, to sa frekvencijama bi mogao malo da elaboriraš. Možda ti koristiš ultraljubičasti ili infracrveni deo spektra (ili čak radio učestanosti :eek:). To bi objasnilo da vidiš ono što normalni ljudi ne vide. :mrgreen:

1. Korinćanima 2:12-14 - A mi nismo primili duh svijeta, nego duh koji je od Boga, da spoznamo ono što nam je Bog podario. O tome i govorimo, ne riječima kojima uči ljudska mudrost, nego onima kojima uči duh, dok se služimo duhovnim riječima da objasnimo ono što je duhovno. A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način.

Ovdje ti je odgovor. Ako na određenu istinu ne gledaš "duhovnim očima", tada jednostavno ne vidiš logiku u toj istini. Znači, moraš razmišljati o nekoj religijskoj istini na duhovan način da bi je mogao shvatiti. Upravo se o tome radi, ako imaš duhovni stav u početnoj polazišnoj točki, a ne ateistički, tada razumiješ smisao određene istine.

Jel dusha materijalna ili ne? Ako je materijalna, da li je iko identifikovao tu materiju? Ako nije materijalna, kako moze da tezi 21.3g?
ako neshto nije materijalno, onda znachi da ne postoji.
sve shto postoji je materijalno, samo je pitanje koja je to materija.
i ne, niko nije identifikovao materiju od koje su dusha, ili bog.

Zašto Bog kroz celu Bibliju voli samo jedan narod?

Možda nekima to ne smeta?

:eek:

Ja bih voleo da je Bog voli sva bića kojima je podario duh. Bez obzira kom narodu pripadaju...

Ako pratiš kronologiju biblijske povijesti, onda ćeš vidjeti da je Bog volio i priznao samo one pojedince koji su vršili svoju volju unutar Božje volje. Od tog jednog pojedinca je nastao, kronološkim putem, Izraelski narod kojeg je Bog uzeo za uspostavljanje svoga Kraljevstva na zemlji, a oni su trebali u određenom vremenu budućnosti poslužiti kao objavitelji istine svim ostalim narodima. Međutim, sami su se odrekli Boga, i onda je Stvoritelj, preko svoga Sina uspostavio novi narod, koji je bio sastavljen iz svih naroda, plemena i jezika. Taj novi narod je nazvan kršćanima, koji su nešto kasnije poslije Kristovog uskrsnuća, zakazali u toj dodjeljenoj časti. Zato je Bog prorekao da će se tek u vremenu kraja ponovo obnoviti pravo obožavanje i religija, jer će tada biti povoljni politički uvijeti za globalno širenje istine.

ako neshto nije materijalno, onda znachi da ne postoji.
:hahaha: Da li znash da veliki broj vernika veruje da su bog i dusha nematerijalni? :D
sve shto postoji je materijalno, samo je pitanje koja je to materija.
Mozda postoje i nematerijalne stvari... Materijalne stvari mozemo osetiti/detektovati/izmeriti. Josh niko nije dokazao postojanje nematerijalnih stvari.
i ne, niko nije identifikovao materiju od koje su dusha, ili bog.
Ne znamo ni da li su materijalni ni nematerijalni, niti je iko dokazao da postoje.

hm....:think:...interesantno....al' mi nesto ne pije vodu, mozes ti i bolje. Evo sta malo veci strucnjaci kazu o tome: "Kako god, po istrazivanjima patologa, lekara i raznih specijalista, nakon smrti ljudskog bica iz njegovog tela na neobjasnjivi nacin nestaje tacno "21 gram" telesne tezine. Nije objasnivo gubitkom vode, ili putem fekalija. Posmatrana je ogromna cifra mrtvaca. Znaci, iz svakog tela je kratko nakon smrti (radi se o minutima) nestalo tacno "21 gram" telesne mase, medjutim nije objasnjivo na koji nacin i gde.

Ako se setimo fizike i njenih zakona, znamo da masa ne moze da nestane, moze samo da promeni oblik ili stanje. Medjutim, bas ta metafizicka situacija, kada masa nestaje, ne promenivsi ni oblik ni agregatsko stanje, nastaje nakon nase smrti."

Bio sam radoznao da vidim koji to naučni rad govori o "tačno 21 gramu".
Pa sam pitao čika Googleta.
Tekst koji si citirala nalazi se na tačno 6 mesta od kojih su svih 6 mesta forumi. I nigde više na svetu! z:shock:
Izgleda da originalni tekst pripada liku po nadimku Aenima.

Što se samog eksperimenta tiče, možeš videti ovde da je bila reč o samo šest subjekata, a da je razlika mase nastala u roku od nekoliko minuta do nekoliko sati. Ima i drugih kritika, ako te baš interesuje, pa kopaj. :D

Ako pratiš kronologiju biblijske povijesti, onda ćeš vidjeti da je Bog volio i priznao samo one pojedince koji su vršili svoju volju unutar Božje volje. Od tog jednog pojedinca je nastao, kronološkim putem, Izraelski narod kojeg je Bog uzeo za uspostavljanje svoga Kraljevstva na zemlji, a oni su trebali u određenom vremenu budućnosti poslužiti kao objavitelji istine svim ostalim narodima. Međutim, sami su se odrekli Boga, i onda je Stvoritelj, preko svoga Sina uspostavio novi narod, koji je bio sastavljen iz svih naroda, plemena i jezika. Taj novi narod je nazvan kršćanima, koji su nešto kasnije poslije Kristovog uskrsnuća, zakazali u toj dodjeljenoj časti. Zato je Bog prorekao da će se tek u vremenu kraja ponovo obnoviti pravo obožavanje i religija, jer će tada biti povoljni politički uvijeti za globalno širenje istine.

Kako bi lepo bilo kad bi tako pisalo u Pismu.

Kako tumačiš:

Jevanđelje po Mateju 14.22-28 ,

kad ga žena Hananejka moljaše?

24. A on odgovarajući reče: ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjeva.
26. A on odgovarajući reče: nije dobro uzeti od djece hljeb i baciti psima.

Nekako mi se čini da je poređenje drugih naroda sa psima nešto što jasno ukazuje da ti drugi narodi su mnogo manje vredni, tj. da nemaju vrednost. Jako veliki negativan stav. Uostalom i Stari zavet iznosi konstantno isto tako ponižavajuću stav prema drugim narodima.

To što ga je ona uspela izmoliti je njena velika sposobnost, vera. To je koliko ja znam i prvi put da je pomognut nekom ko ne pripada izabranom narodu. Da li je Isus još nekom pomogao ko ne pripada izabranom narodu nije mi poznato, ali ja tek počinjem sa ozbiljnijim proučavanjem Biblije.

Kako bi lepo bilo kad bi tako pisalo u Pismu.

Kako tumačiš:

Jevanđelje po Mateju 14.22-28 ,

kad ga žena Hananejka moljaše?

24. A on odgovarajući reče: ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjeva.
26. A on odgovarajući reče: nije dobro uzeti od djece hljeb i baciti psima.

Nekako mi se čini da je poređenje drugih naroda sa psima nešto što jasno ukazuje da ti drugi narodi su mnogo manje vredni, tj. da nemaju vrednost. Jako veliki negativan stav. Uostalom i Stari zavet iznosi konstantno isto tako ponižavajuću stav prema drugim narodima.

To što ga je ona uspela izmoliti je njena velika sposobnost, vera. To je koliko ja znam i prvi put da je pomognut nekom ko ne pripada izabranom narodu. Da li je Isus još nekom pomogao ko ne pripada izabranom narodu nije mi poznato, ali ja tek počinjem sa ozbiljnijim proučavanjem Biblije.

Izgleda da si promašio Evanđelje, jer u Mateju 14:22-28 to ne piše !?

Napiši točno gdje što piše, i onda ću ti sve točno odgovoriti.

Back