Vitali
Aktivan član
- Poruka
- 1.732
конструктивна порука као и увек.. зар на овом форуму није забрањен спам? или постанеш повлашћен кад пређеш 15000 спамова..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mogucnost jednaka mogucnosti da ja svake nedelje dobijem na lotou do kraja zivota.Dakle postoji mogućnost!
Mogucnost jednaka mogucnosti da ja svake nedelje dobijem na lotou do kraja zivota.
Al' ne bi da ti kvarim fantaziju.![]()
Da si bio, danas ne bi bilo ateista.Ja sam bio tamo gde si ti sada! Nemam nameru da se vraćam.
не, него си ти управо наставио са својом вербалном дијарејом и спрдањем.Upravo si izjavio da mišljenje nema veze sa mozgom.
а ти знаш да ми мислимо мозгом, шта, ти знаш како фунционише човеков мозак?josh jedan koji tvrdi da mi ne mislimo mozgom.
да, не мислимо мозгом, мислимо душом која је повезана са мозгом.
мозак не може да мисли. да мозак може да мисли, мислио би и мозак мртвог човека, или и мозак који је одстрањен од остатка човековог тела. дакле, не мисли мозак, него нешто друго. а то је душа.
конструктивна порука ала зазијавало.Onda ti nemas ni srca ni duse
Pa kako da se ne sprdam?не, него си ти управо наставио са својом вербалном дијарејом и спрдањем.
конструктивна порука ала зазијавало.
мозак не може да размишља. мозак је само гомила ткива, способна да се у њој десе неки физичко-хемијски процеси. они се не могу десити сами од себе, већ само ако их изазове душа.
мозак је парче материје, а човек је свесно биће, које има слободну вољу, и идеју о својој слободи и смислу.
мозак не може да размишља. мозак је само гомила ткива, способна да се у њој десе неки физичко-хемијски процеси. они се не могу десити сами од себе, већ само ако их изазове душа.
мозак је парче материје, а човек је свесно биће, које има слободну вољу, и идеју о својој слободи и смислу.
Nešizofrenim ljudima uvek je problem verovati da postoji ono što ne postoji.![]()
Mnoge anegdote iz Biblije ukazuju na to da je Isus bio veoma raspoložen da dokazuje svoje božansko poreklo raznim materijalnim trikovima. Međutim, čuda su se u poslednje vreme nešto razredila. Pitam se otkud taj gubitak interesovanja za dokazivanje - tako iznenada...
Imaćete vremena kad umrete.
Moje učestvovanje na forumu nije uzaludno niti neplodno. Vidi se po tome koliko je tebi neudobno što sam ja ovde.
Između tebe i mene postoji ta razlika što ja ne upadam ljudima u kuće da bih im drobio o svom imaginarnom prijatelju. Svako kome se ne sviđa šta pišem jednostavno to može da zaobiđe. Problem je skloniti se od tvoje družine.![]()
Postoje dva problema koja ti ne vidiš - prvo, da zaista postoji neko "biće" koje je stvorilo Univerzum, to ni u kom slučaju ne bi moralo biti ono "biće" koje ti misliš da jeste, čak i da je neko sasvim drugo biće, možda nije samo jedno. Hipotetički gledano, Univerzum može biti rezultat nekakvog timskog rada. Međutim, to opet otvara pitanje odakle ta ekipa, jer ni ona nije mogla nastati "ni iz čega".
Drugo, to da smo "nastali ni iz čega" je totalna besmislica, koju uglavnom upotrebljavaju oni koji su bežali sa časova prirodnih nauka. Ta odvala me uvek razveseli... (singularitet = ništa!)
Ako zaista tako misliš, onda očekujem da nam svima objasniš gde je Ajnštajn pogrešio kad je rekao
![]()
Vjerovanje u Boga kod vjernika je isto kao vjerovanje u određenu silu kod ateista. Vjernik vjeruje u Boga kroz sporedne dokaze, isto kao i ateista u vezi neke određene nevidljive i neopipljive sile.
Nadalje, ti kažeš da taj Bog nemora biti onakav kako je opisan u Pismu. No razmisli, zar nije logično da inteligentni i dobri Stvoritelj objavi svojim stvorenjima svoju objavu, kao što je to i učinio kroz univerzalni jezik, Pismo ?
I kuče ima slobodnu volju koliko i čovek - slobodnu volju, ali u skladu sa nagonima koji njime praktično upravljaju. Kao i kod svake životinje, uostalom, uključujući i čoveka. Naravno, svaki vernik se ljutne kad mu kažem da svaka krava ima onoliko duše koliko i on (i obrnuto), s tim da on verovatno piše bolju poeziju.мозак је парче материје, а човек је свесно биће, које има слободну вољу, и идеју о својој слободи и смислу.
Kad čitam te bisere, prosto mi pred očima sevne oštro sečivo Okamove britve.Pa kako da se ne sprdam?
Gledaj šta pišeš. Mozak nema veze sa mišljenjem. Nego duša koja ne postoji, a još je i zatvorena u "perispiritu", koji je impermeabilan na misli.![]()
Problem je definicija reči "misliti". Ako je sama definicija vezana za proces u mozgu živih bića, onda kompjuter definitivno ne misli. Međutim, ako mišljenje predstaviš kao funkciju koja od nekih manje ili više apstraktnih ulaznih parametara izvuče rezultat određenim procesima, onda svaki kalkulator na neki način misli, pa i kompjuter. Naravno, ovo je samo do bola uprošćeno, o ovom filozofskom problemu se mogu pisati čitave knjige. (a i napisane su već)Šahovski program na kompjuteru kad se lepo podesi me redovno pobeđuje. Da li pri tom on nesto "misli" ili samo glumi da "misli"?
![]()
Hjum je bio legenda svog vremena, šta drugo reći.Prije dva stoljeća škotski filozof David Hume imao je problem vjerovanja u čuda. Jedan od prigovora bio je sažet riječima da se ”takvi protuprirodni događaji nikada ne zbivaju u našim danima“. Hume nije nikada vidio čudo i stoga je odbijao vjerovati da se čuda mogu događati.
Čim su se ti događaji desili u prirodi, znači da nisu "čudnovati". To što nije bilo nikoga da ih dokumentuje iz prve ruke - nama ne daje za pravo da ih objašnjavamo bajkama i mitologijom.Svaki misaoni čovjek mora priznati da su se prije života ovog škotskog filozofa događali ”čudnovati događaji“ koji se za vrijeme njegova života nisu ponovili.
To što is napisao je odličan dokaz da se čak i najčudnije stvari mogu desiti bez ikakvih čuda - prirodnim procesima (kao što je u tvom primeru napredak tehnologije). Međutim, mislim da taj argument ne govori u korist tvog stava da je čudo odgovorno za ono što se desilo pre Hjuma.Kako bismo mu objasnili da neki poslovni čovjek u Hamburgu može razgovarati s nekim tko se nalazi u Tokiju udaljen tisućama kilometara
Razlika je drastična, te četiri sile u koje ja verujem (ne zato što sam ateista, već zato što priznajem naučni metod) lako se dokazuju, neposrednim eksperimentom, za razliku od Bogova, čije se postojanje teško može dokazati (razlog br. 1 - jer ne postoje)Vjerovanje u Boga kod vjernika je isto kao vjerovanje u određenu silu kod ateista. Vjernik vjeruje u Boga kroz sporedne dokaze, isto kao i ateista u vezi neke određene nevidljive i neopipljive sile.
Nisam 100% siguran da razumem na kakav "unerzalni jezik - Pismo" misliš? Na Bibliju ili na jezik?Nadalje, ti kažeš da taj Bog nemora biti onakav kako je opisan u Pismu. No razmisli, zar nije logično da inteligentni i dobri Stvoritelj objavi svojim stvorenjima svoju objavu, kao što je to i učinio kroz univerzalni jezik, Pismo ?
Kao naprimjer nastanak živog bića iz nežive materije.![]()
Delovanje imaginarnih bića na materijalni svet je zanemarljivo.... Zar je onda teško vjerovati da je Bog u prošlosti pri određenim prilikama nešto činio na način koji mi još ne razumijemo i stoga označavamo čudom?
Nikome nije neugodno ili neudobno što si ti na forumu, nego prićaš nelogične stvari misleći da iznosiš logiku, te u tom smislu gubiš vrijeme.
само што је помињао бога, једно врло стварно биће.Delovanje imaginarnih bića na materijalni svet je zanemarljivo.