vorki
Iskusan
- Poruka
- 5.032
A mogu li, po ovoj tvojoj hipotezi, da se reinkarniraju oni u paklu koji su, recimo, nepažnjom izgoreli u večnom ognju?
Propovjednik 9:5 - Živi su svjesni toga da će umrijeti, a mrtvi nisu svjesni ničega...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A mogu li, po ovoj tvojoj hipotezi, da se reinkarniraju oni u paklu koji su, recimo, nepažnjom izgoreli u večnom ognju?
Propovjednik 9:5 - Živi su svjesni toga da će umrijeti, a mrtvi nisu svjesni ničega...

O, pa nikad kraja novim saznanjima. A šta biva sa onima koji "odu tamo" uz pomoć BUUUUUUUUUM?

Ti stižu u raj. To je prilişno nezgodno mesto prenaseljeno devicama i njihovim mamama. Nema potrebe da im još i deru kožu ili ih prepržavaju.![]()
I mala deca danas znaju da nema raja na nebu, moraćeš da izvršiš update tvog informativnog sistema, kasniš sa informacijama!

Smene generacija su mini revolucije.Upao si kao sa tavana. Govorili smo o muslimanskom raju.
A inače, i mala deca danas znaju da nema raja, pakla, boga i drugih izmišljenih bića i mesta. U takve stvari veruje još samo šačica neprilagođenih čudaka.![]()
Upao si kao sa tavana. Govorili smo o muslimanskom raju.
A inače, i mala deca danas znaju da nema raja, pakla, boga i drugih izmišljenih bića i mesta. U takve stvari veruje još samo šačica neprilagođenih čudaka.![]()
Propovednik 9:10 "Sve što ti dođe pod ruku da činiš, čini to svom snagom svojom, jer nema rada ni razmišljanja ni znanja ni mudrosti u grobu, u koji ideš."
, moram da te pitam da li si siguran da je ovaj stih baš najispravniji, i da nije izvučen iz nekog konteksta? Ne verujem da je ovakav kakav jeste u skladu sa pravilima ponašanja vernika. Čak je suprotan i mojim pravilima ponašanja, a ja nisam vernik.
" jer je ovo stih koji jasno daje odgovor na pitanje o zagrobnom životu.Bez obzira o kakvom god da ste raju govorili, raj ne postoji!

Pre nego što i ovde postavim PA?, moram da te pitam da li si siguran da je ovaj stih baš najispravniji, i da nije izvučen iz nekog konteksta? Ne verujem da je ovakav kakav jeste u skladu sa pravilima ponašanja vernika. Čak je suprotan i mojim pravilima ponašanja, a ja nisam vernik.
Dakle, ovde ipak povlačim ono "Pa?" jer je ovo stih koji jasno daje odgovor na pitanje o zagrobnom životu.
Sada mi je jasno zašto su im obećali onoliko devica: za svaki delić po jedna.Ti stižu u raj. To je prilişno nezgodno mesto prenaseljeno devicama i njihovim mamama. Nema potrebe da im još i deru kožu ili ih prepržavaju.![]()

Verujem ti, iako mogu da proverim. No, da li mi ovaj stih dozvoljava baš sve? Znaš, ja bih neku virgo intacta "svom snagom svojom", ali smem li ako ona neće?Ništa lakše nego proveriti. Otvori bilo koji prevod Biblije, knjigu Propovednik 9:10 i uveri se sam.

Ajde, gde?
P.S. Imaš li ti bolji odgovor od Biblije? Precizniji?

Imam. Snežana i sedam patuljaka.![]()
Verujem ti, iako mogu da proverim. No, da li mi ovaj stih dozvoljava baš sve? Znaš, ja bih neku virgo intacta "svom snagom svojom", ali smem li ako ona neće?![]()
хипотеза није моја, иако верујем у њу, нисам ја измислио, овакво веровање је, нпр. проповедао Сократ.
непажњом изгорели у вечном огњу? ем сам рекао да пакао није вечан, ем нисам ни помињао никакво горење или огањ (ватру), већ сам поменуо казну.
постављање бесмислених и глупавих питања не умањује важност питања о ком се прича, нити умањује разумност теорије у коју верујемо Сократ и ја.
Dobro pitanje si postavio, "smem li"? Smeš li, pitam i ja?
Oprosti mi ali moram da te pitam, u kom si razredu osnovne? Uozbilji se prijatelju i ponašaj se u skladu sa godinama ako želiš da razgovaraš. Kakvi su to odgovori!?

neko bi morao zestoko da se pomuci kako bi smislio drugi izgovor da mu religija nije bila na 'izvolte'...
Vidim da ti je međunarodna politika jača strana. To ti je kao da sebi pucaš u nogu da bi mogao da optužiš malog Pericu da je on pucao, pa da ga dobro izdevetaš. Jes' da si to mogao da uradiš i bez rupe na nozi (i ukupne štete od oko dve hiljade milijardi dolara) - ali kakav je to terorizam bez solidne teorije zavere?
Propovednik 9:10 "Sve što ti dođe pod ruku da činiš, čini to svom snagom svojom, jer nema rada ni razmišljanja ni znanja ni mudrosti u grobu, u koji ideš."
Navodim isti stih samo sam boldovao prvi deo. Ovde nema nikakvih ograničenja, a to znači da smem.
U tlecem razredu sam ja.![]()
Kakve odgovore očekuješ? Ako oćeš literaturu, biblija opisuje slučaj vaskrsnuća, isto kao i Snežana i sedam patuljaka.
U oba književna dela imaš dobro i zlo, koje je simbolizovano jabukom.
Ah, da. Oba književna dela su bajke.![]()
Stanko, neozbiljan si i ne dopada mi se ovakav način konverzacije. Ako želiš da vodimo ozbiljan razgovor ja sam više nego otvoren za to, ako ne, nemam ništa protiv, samo ne želim da gubim vreme objašnjavajući ti kao malom detetu, iako to znaš, da Biblija govori o moralnim normama i savesti koja "nas osuđuje ili opravdava" na osnovu dela koja činimo.