zagrobni život

• Začetnik teme Začetnik teme sbmb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Propovednik 9:10 "Sve što ti dođe pod ruku da činiš, čini to svom snagom svojom, jer nema rada ni razmišljanja ni znanja ni mudrosti u grobu, u koji ideš."

Pre nego što i ovde postavim PA?:think:, moram da te pitam da li si siguran da je ovaj stih baš najispravniji, i da nije izvučen iz nekog konteksta? Ne verujem da je ovakav kakav jeste u skladu sa pravilima ponašanja vernika. Čak je suprotan i mojim pravilima ponašanja, a ja nisam vernik.
Dakle, ovde ipak povlačim ono "Pa?:think:" jer je ovo stih koji jasno daje odgovor na pitanje o zagrobnom životu.

Pre nego što i ovde postavim PA?:think:, moram da te pitam da li si siguran da je ovaj stih baš najispravniji, i da nije izvučen iz nekog konteksta? Ne verujem da je ovakav kakav jeste u skladu sa pravilima ponašanja vernika. Čak je suprotan i mojim pravilima ponašanja, a ja nisam vernik.
Dakle, ovde ipak povlačim ono "Pa?:think:" jer je ovo stih koji jasno daje odgovor na pitanje o zagrobnom životu.

Ništa lakše nego proveriti. Otvori bilo koji prevod Biblije, knjigu Propovednik 9:10 i uveri se sam.

A mogu li, po ovoj tvojoj hipotezi, da se reinkarniraju oni u paklu koji su, recimo, nepažnjom izgoreli u večnom ognju?

хипотеза није моја, иако верујем у њу, нисам ја измислио, овакво веровање је, нпр. проповедао Сократ.

непажњом изгорели у вечном огњу? ем сам рекао да пакао није вечан, ем нисам ни помињао никакво горење или огањ (ватру), већ сам поменуо казну.

постављање бесмислених и глупавих питања не умањује важност питања о ком се прича, нити умањује разумност теорије у коју верујемо Сократ и ја.

хипотеза није моја, иако верујем у њу, нисам ја измислио, овакво веровање је, нпр. проповедао Сократ.

непажњом изгорели у вечном огњу? ем сам рекао да пакао није вечан, ем нисам ни помињао никакво горење или огањ (ватру), већ сам поменуо казну.

постављање бесмислених и глупавих питања не умањује важност питања о ком се прича, нити умањује разумност теорије у коју верујемо Сократ и ја.

Pa nemoj odmah da se ljutiš. Evo ja povlačim moje glupo pitanje, čim sam video da Ti i Sokrat verujete u tako razumnu teoriju kao što je reinkarnacija.
Ali valjda smem da postavim i jedno pametno pitanje: da ti nisi možda Sokratova xy-nita reinkarnacija? Mislim pošto u tako razumnu teoriju verujete.

Oprosti mi ali moram da te pitam, u kom si razredu osnovne? Uozbilji se prijatelju i ponašaj se u skladu sa godinama ako želiš da razgovaraš. Kakvi su to odgovori!?

U tlecem razredu sam ja. :mrgreen:

Kakve odgovore očekuješ? Ako oćeš literaturu, biblija opisuje slučaj vaskrsnuća, isto kao i Snežana i sedam patuljaka.
U oba književna dela imaš dobro i zlo, koje je simbolizovano jabukom.

Ah, da. Oba književna dela su bajke. :)

neko bi morao zestoko da se pomuci kako bi smislio drugi izgovor da mu religija nije bila na 'izvolte'...

Vidim da ti je međunarodna politika jača strana. To ti je kao da sebi pucaš u nogu da bi mogao da optužiš malog Pericu da je on pucao, pa da ga dobro izdevetaš. Jes' da si to mogao da uradiš i bez rupe na nozi (i ukupne štete od oko dve hiljade milijardi dolara) - ali kakav je to terorizam bez solidne teorije zavere?

Nije tacno, nego je bas ovako kako sam rekla - zelja za profitom od naoruzanja je naterala neke XXX osobe na to. I to iz same americke industrije naporuzanja.

Znaci - motiv je profit, a ne vera.

Propovednik 9:10 "Sve što ti dođe pod ruku da činiš, čini to svom snagom svojom, jer nema rada ni razmišljanja ni znanja ni mudrosti u grobu, u koji ideš."
Navodim isti stih samo sam boldovao prvi deo. Ovde nema nikakvih ograničenja, a to znači da smem.

Stanko, neozbiljan si i ne dopada mi se ovakav način konverzacije. Ako želiš da vodimo ozbiljan razgovor ja sam više nego otvoren za to, ako ne, nemam ništa protiv, samo ne želim da gubim vreme objašnjavajući ti kao malom detetu, iako to znaš, da Biblija govori o moralnim normama i savesti koja "nas osuđuje ili opravdava" na osnovu dela koja činimo.

U tlecem razredu sam ja. :mrgreen:

Kakve odgovore očekuješ? Ako oćeš literaturu, biblija opisuje slučaj vaskrsnuća, isto kao i Snežana i sedam patuljaka.
U oba književna dela imaš dobro i zlo, koje je simbolizovano jabukom.

Ah, da. Oba književna dela su bajke. :)

Jedina razlika je u tome što je Biblija štampana u više od 4 milijarde primeraka i što Bibliju može da čita više od 98% svetskog stanovništva na maternjem jeziku i ...

Zašto je Biblija tako popularna? Zato što je bajka?

Onda bi Baš Čelik trebao da bude mnogo popularniji po tvojim kriterijumima.

Stanko, neozbiljan si i ne dopada mi se ovakav način konverzacije. Ako želiš da vodimo ozbiljan razgovor ja sam više nego otvoren za to, ako ne, nemam ništa protiv, samo ne želim da gubim vreme objašnjavajući ti kao malom detetu, iako to znaš, da Biblija govori o moralnim normama i savesti koja "nas osuđuje ili opravdava" na osnovu dela koja činimo.

A, znači ovako: Biblija nam dozvoljavaja da radimo šta hoćemo a mi sami odlučujemo da li je nešto dobro ili loše, jer od toga nam zavisi da li ćemo po biblijskim moralnim normama i savesti biti osuđeni ili opravdani.

Back