Zhuangzi
Domaćin
- Poruka
- 3.706
Zasto da ne?Kako ti može biti moguče da nešto nastane iz ničega ???
Nemam predstavu sta hoces ovime da kazes.Dali struja postoji i prije prirodne ili mehaničke reakcije ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto da ne?Kako ti može biti moguče da nešto nastane iz ničega ???
Nemam predstavu sta hoces ovime da kazes.Dali struja postoji i prije prirodne ili mehaničke reakcije ?
Zasto da ne?
Nemam predstavu sta hoces ovime da kazes.
Neraspoloženost da poverujem u bajke ne znači da će noja logika pretrpeti bilo kakvu štetu.
Prvo, pitanja nikada ništa ne dokazuju. Zato se zovu pitanja, a ne dokazi.
Drugo, ima malo stvari za koje je dokazana nemogućnost. Recimo, nemoguća je kvadratura kruga. Ili perpetuum mobile (dosta dobar opis tvog boga, uzgred.)
Informacija se ne stvara isključivo putem uma. Informacija se eventualno shvata umom. Kada pogledaš onu spravu koja meri brzinu vetra, možeš očtati informaciju o brzini vetra. ALi, tu informaciju zapravo stvara vetar.
Nemoj mi zameriti što ne odgovaram na tvoja pitanja onako kako bi ti želeo. Da bi mi to pošlo za rukom, morao bih da naučim dugu listu pitanja i odgovora koje objavljuje Kula stražara, a za to nekako nemam vremena. A ni volje.
Pa, nije baš tako. Problem je da ti veruješ toj jednoj knjizi, a ja ne verujem toj jednoj knjizi.
Zašto ne prihvatam tvoju knjigu kao mogućnost? Zato što je u pitanju fikcija.
Fikcija služi za zabavu, a ne za doznavanje činjenica.
Zašto? Zato što izmišljene činjenice nemaju nikakvu vrednost.![]()
Vidiš, ja prihvaćam upravo tu knjigu zato što to nije fikcija, a druge ne prihvaćam jer su ustvari prave fikcije.
Neraspoloženost da poverujem u bajke ne znači da će noja logika pretrpeti bilo kakvu štetu.
Prvo, pitanja nikada ništa ne dokazuju. Zato se zovu pitanja, a ne dokazi.
Drugo, ima malo stvari za koje je dokazana nemogućnost. Recimo, nemoguća je kvadratura kruga. Ili perpetuum mobile (dosta dobar opis tvog boga, uzgred.)
Informacija se ne stvara isključivo putem uma. Informacija se eventualno shvata umom. Kada pogledaš onu spravu koja meri brzinu vetra, možeš očtati informaciju o brzini vetra. ALi, tu informaciju zapravo stvara vetar.
Nemoj mi zameriti što ne odgovaram na tvoja pitanja onako kako bi ti želeo. Da bi mi to pošlo za rukom, morao bih da naučim dugu listu pitanja i odgovora koje objavljuje Kula stražara, a za to nekako nemam vremena. A ni volje.
Zapravo, oćeš da kažeš da si fanatik.![]()
Pa onda dokaži ako vjeruješ da nešto može nastati iz ničega.
Dali vjeruješ da postoji vjetar ?
Ako vjeruješ da postoji, kako ćeš svoje uvjerenje dokazati.

Pogrešno u vezi informacije.
Informaciju ne stvara vjetar, nego određenu radnju, a na osnovu te radnje, ljudski UM je stvorio izračune, a sa tim samim i informaciju.

stvarno dodje kraj![]()

neka kombinacija duha,tela,osecanja,zabluda,istina,....i kad se to sve dezintegriseA sta si ti?

Dokazi ti da postoji Jehova.
Vetar je pojava. Vazduh postoji.
neka kombinacija duha,tela,osecanja,zabluda,istina,....i kad se to sve dezintegrise![]()
Ko reče da je stvorio informaciju?![]()
Nećemo se sada igrati kao djeca.
Postavio sam ti pitanje : Dali vjeruješ da postoji vjetar ?
Ako odgovoriš sa DA, onda obrazloži svoju tvrdnju, po čemu vjeruješ ?
Tvoj odgovor na postojanje vjetra i objašnjenje svoga uvjerenja, je i moj odgovor o postojanju Boga.

Medjutim, istina je da je Hrist zamenio solarno bozanstvo Sol Invictus.
Zato što prihvaćam istinu, ili ?
Isus se obraća Bogu i kaže : Ivan 17:17 - Tvoja je riječ istina. Biblija = Riječ Božija
A što ti prihvaćaš i u što vjeruješ ?

Verujem da postoji vetar zato sto sam ga osetio.![]()
Tako nešto postoji samo na Prištinskom univerzitetu.
- Znate li kolega kad je počela Francuska revolucija?
- Znam.
- Vrlo dobro. Dajte indeks.
A ja prihvatam da ću jednom umreti. Ovo mi daje slobodu da svet oko sebe analiziram nepristrasno i objektivno.
A verujem da je euro počeo da se oporavlja u odnosu na dolar, bez obzira na Grke i Portugalce.
To nije ista vera kao tvoja.
Prvo, mogu je konkretno proveriti, drugo rezultate ću videti već večeras u ovom životu, a treće mogu i ne biti u pravu, a da me to ne uništi.![]()
Gledaj, na osnovu osjetila, i kroz određenu radnju, u umu se stvara informacija.
Ako to ne možeš shvatiti i prihvatiti, onda ti ja stvarno ne mogu pomoći.
) boga ne bi ni bilo da nema ljudskog uma.

Gle, bio sam ateista, bez obzira što sam kršten u pravoslavnoj crkvi, i takvo ateističko uvjerenje sam imao dosta dugo.
Misliš da sam počeo vjerovati u Boga u istom trenutku kada sam dotaknuo Bibliju ?

M' jok, takodje rasirena zabluda. Imas jednu nedavnu studiju na tu temu - http://dissertations.ub.rug.nl/faculties/arts/2009/s.e.hijmans/vol1/ . Klikni na 9. poglavlje (prvih desetak strana, na engleskom je), vrlo koncizno argumentovano da Sol Invictus and Jesus nemaju mnogo veze.
Jasna stvar, pitanje je zbog cega su tako uradili, ali to je skroz druga prica. Ostaje cinjenica da Sol I Ješua dele rodjendan, a ja sam samo to hteo da kazem.There can be no doubt that the church fathers who elected to celebrate December 25th as the day of birth of Christ were fully aware of the significance that day had in cosmological terms as winter solstice, as well as of any pagan festivals that may have been associated with it. The question is whether they chose it because of or despite that significance and, possibly, those festivities.
Znači, vjeruješ u postojanje vjetra jer si ga osjetio.
Točno, tako sam i ja osjetio Boga u trenutku kada sam pozitivno radio na sebi. Točno sam osjetio kada sam bio pod dijelovanjem "svetoga duha".
A, oćeš da kažeš da ljudi dobijaju informaciju iz svog uma? E, onda i informaciju o bogu imaju iz svog uma.
Po tvojoj logici (a na neki način i po mojoj) boga ne bi ni bilo da nema ljudskog uma.
Ovo verovatno znači da je bog stvorio čoveka da bi konačno mogao da postoji.![]()
![]()
Naravno da ne mislim. To bi bilo čudo.
Al mogu da nagađam... Jednog dana na tvoja vrata pozvonile su dve osobe u crnom?
Upravo o tome sam ti govorio. Čitava tvoja vera je rekla-kazala. Neko je došao i ovaj... obavestio te.![]()
Jes. Problm je jedino da se i ti argumenti stvaraju u nečijem umu. Pa se saopštavaju drugima.Normalno da ljudi dobivaju informacije iz svoga uma, jer se one i stvaraju u njemu.
Točno, postojanje Boga se isto stvara u umu, na temelju određenih argumenata.