zabrinuti za porodicne vrednosti

breakfast

Zainteresovan član
Poruka
462
zivim sa mamom,tatom,sestrom i bratom
pitanje je koje tacno porodicne vrednosti ce nam biti ugrozene ako u susednom stanu zivi komsija sa komsijom i izlaze na ulicu drzeci se za ruke?
konkretno.

kaze mi jedna osoba da ce biti ugrozena pristojnost, jer se gejevi ne bi drzali samo za ruke nego bi se i ljubili..
koliko musko-zenskih parova se ljubi na ulicama i sta sve rade javno po parkovima, pa niko ne izlazi sa svojom porodicom da se proseta u znak protesta sto narusavaju pristojnost. :confused::confused:

zanima me dakle da li postoji neka konkretna porodicna vrednost koju strejt ljudi postuju i cuvaju na zlatnom pijedestalu, a koju ce gejevi da sruse ? zbog cega su porodicni ljudi zabrinuti, kada se i gejevi bore za to da im se omoguci formiranje porodica, dakle teze istim vrednostima?

pitanje je koje tacno porodicne vrednosti ce nam biti ugrozene ako u susednom stanu zivi komsija sa komsijom i izlaze na ulicu drzeci se za ruke?
konkretno.

kaze mi jedna osoba da ce biti ugrozena pristojnost, jer se gejevi ne bi drzali samo za ruke nego bi se i ljubili..
koliko musko-zenskih parova se ljubi na ulicama i sta sve rade javno po parkovima, pa niko ne izlazi sa svojom porodicom da se proseta u znak protesta sto narusavaju pristojnost. :confused::confused:

zanima me dakle da li postoji neka konkretna porodicna vrednost koju strejt ljudi postuju i cuvaju na zlatnom pijedestalu, a koju ce gejevi da sruse ? zbog cega su porodicni ljudi zabrinuti, kada se i gejevi bore za to da im se omoguci formiranje porodica, dakle teze istim vrednostima?

Postoji konkretna vrednost, a to je da porodicu sačinjavaju muškarac i žena sa potomcima. Ne muškarac i muškarac, žena i žena, muškarac i medved, žena i pacov itd.

konkretno.

Da li svakodneno vidjamo devojke koje se drze za ruke i kikocu?naravno da su veoma slobodne i prisne i niko ne pomisli da su lez i u vezi..zasto bi takvo ponasanje bilo normalno i niko ne pokusava objasniti njihovo ponasanje

Mene licno zabrinjava sto gej populacija tezi ostvarenju porodicnim vrednostima,a priroda im ne omogucava to prirodnim putem.Oni moraju da se obrate drustvu da bi ostvarili nekakvo,za mene nerazumljivo,roditeljsko pravo. Nasuprot tome strejt populacija prirodnim putem i prirodnim zakonima ostvaruje takvo pravo.
Inace sto se tice gej brakova,intimnosti koje dele izmedju sebe slicnih i pritom postuju neka osnovna pravila ponasanja na ulici tj u javnost uopste mi ne smeta.
Ostajem pobornik zastite roditeljskog prava koje je u skladu sa prirodom-zna se ko je i sta je majka,a ko i sta otac.

konkretno.

ne može tebi, niti bilo kome drugom tuđa porodična situacija da utvrdi neka merila vrednosti.

koliko znam, sex na javnom mestu podleže zakonskoj kazni, tako da to nije tvoja briga, niti komšijin privatan život.

ti 'porodični' ljudi koji su toliko zabriniti su najčešće fokusirani isključivo na tuđe živote, a još češće govna smrde upravo iz njihove kuće... lažni moralisti, plaše se da im deca ne vide nešto nepristojno, a oni divni i pošteni, porodice za primer... ovo važi samo za užu i širu javnost, pretpostavljam.

ti ovde pitaš za javni i društveni moral, lični, ili za merila vrednosti... to mi još uvek nije jasno?
inače, pederluk nije zarazan, ne brini... a ako ti se ne sviđa ono što vidiš, uvek možeš da okreneš glavu na drugu stranu.

A ja i opet ponavljam da bi pre dozvolio nekim pederima ili lezbejkama da podizu decu, nego nekim heteroseksualnim parovima koji su u stvari, alkoholicari, narkomani, siledzije itd...
I homoseksualci mogu da budu alkoholicari, narkomani, siledzije itd...
Besmisleno je praviti ovo poredjenje kao da su homoseksualci svi divni samo su eto homoseksualni, a hetero mogu biti i ovo i ono

konkretno.

e vidish u tome je problem!
ako oce gej porodicu nek ide u holandiju!

Mene licno zabrinjava sto gej populacija tezi ostvarenju porodicnim vrednostima,a priroda im ne omogucava to prirodnim putem.Oni moraju da se obrate drustvu da bi ostvarili nekakvo,za mene nerazumljivo,roditeljsko pravo. Nasuprot tome strejt populacija prirodnim putem i prirodnim zakonima ostvaruje takvo pravo.
Inace sto se tice gej brakova,intimnosti koje dele izmedju sebe slicnih i pritom postuju neka osnovna pravila ponasanja na ulici tj u javnost uopste mi ne smeta.
Ostajem pobornik zastite roditeljskog prava koje je u skladu sa prirodom-zna se ko je i sta je majka,a ko i sta otac.

zar ljudi treba da ostanu u granicama prirode?
osoba koja se rodila sa velikom dioptrijom ne treba da se obrati drustvu tj. lekaru za pomoc, jer time narusava prirodu?

priroda je nekad surova, i da se ona pita pitanje je da li bismo nas dvoje bili na forumu...
ok, za prirodu se kaze da pise zakone, ali priroda nije ta koja ima osecaj za prava. prava pisu ljudi. da li sva prava koja su ljudi napisali tokom civilizacije smatras narusavanjem prirode ili konkretno samo prava gejeva?

sasvim si u pravu. Ispravka, homoseksualnom paru koji je po karakteru podoban da ima decu. Moze li tako?
Tema je dosta kompleksna. Deca koja su usvojena su po pravilu vec samim tim sto nemaju bioloske roditelje pored sebe u proseku ranjivija od druge dece. Dete koje je vec dozivelo da ga bioloski roditelji ne zele ili ne mogu da se staraju o njemu ima potrebu da zivi u sto stabilnijim okolnostima, a to izmedju ostalog podrazumeva i heteroseksualnost roditelja. Uloga majke i oca u odrastanju nisu iste i to znamo i iz iskustva, a i nauka to tvrdi. Nije to, naravno jedini kriterijum i poznato je da kada par (heteroseksualni) usvaja dete postoje i neka druga pravila, izmedju ostalog godine usvojitelja su ogranicene, uslovi zivota moraju da budu odgovarajuci, dete usvaja par, a ne pojedinac iako znamo da i te kako ima dece koja zive u neslozi, siromastvu, sa starim i/ili bolesnim roditeljima ili sa samohranim roditeljem.

Homoseksualci, kao i svi drugi gradjani imaju svoja prava, ali su prava dece bez roditeljskog staranja preca od njihovih prava.
Btw, ima vise ljudi koji zele da usvoje decu nego dece bez roditeljskog staranja, pa zasto im ne bi omogucili najpovoljniju opciju, nego ih izlagali eksperimentima cije bi se eventualne posledice videle tek u buducnosti.

Poslednja izmena:
Tema je dosta kompleksna. Deca koja su usvojena su po pravilu vec samim tim sto nemaju bioloske roditelje pored sebe u proseku ranjivija od druge dece. Dete koje je vec dozivelo da ga bioloski roditelji ne zele ili ne mogu da se staraju o njemu ima potrebu da zivi u sto stabilnijim okolnostima, a to izmedju ostalog podrazumeva i heteroseksualnost roditelja. Uloga majke i oca u odrastanju nisu iste i to znamo i iz iskustva, a i nauka to tvrdi. Nije to, naravno jedini kriterijum i poznato je da kada par (heteroseksualni) usvaja dete postoje i neka druga pravila, izmedju ostalog godine usvojitelja su ogranicene, uslovi zivota moraju da budu odgovarajuci, dete usvaja par, a ne pojedinac iako znamo da i te kako ima dece koja zive u neslozi, siromastvu, sa starim i/ili bolesnim roditeljima ili sa samohranim roditeljem.

Homoseksualci, kao i svi drugi gradjani imaju svoja prava, ali su prava dece bez roditeljskog staranja preca od njihovih prava.
Btw, ima vise ljudi koji zele da usvoje decu nego dece bez roditeljskog staranja, pa zasto im ne bi omogucili najpovoljniju opciju, nego ih izlagali eksperimentima cije bi se eventualne posledice videle tek u buducnosti.

Nesto bas sumnjam u to, jer jos uvek postoje domovi za nezbrinutu decu i u njima ima jako puno stanovnika.
Naucna teorija koju ti razvijas je puko blebetanje, mislim da je detetu UVEK bolje u porodici, nego u domu, pa ma kakva ta porodica bila, naravno osim onih ekstremnih, alkoholicara, narkomana, nasilnika itd...
To sto vi pricate je pokusaj nametanja konzervativnih stavova svima, a nismo svi konzervativci i nadrinacionalisti...
PS, ko god hoce opet da me nazove pederom iliti homoseksualcem, preporucujem mu slobodno da dovede sestru, devojku, zenu, cisto radi razuveravanja...

Iskreno, cista glupost. Sto bi to mene ili moju porodicu, ili bilo ciju, na bilo koji nacin ugrozavalo?! Ako se plasimo da dete ne nasledi sablon ponasanja iz komsiluka, znaci da nesto ozbiljno ne stima unutar nase porodice a ne u zgradi i komsiluku.

Upravo...

Videh da me je neko iznad pogresno razumeo... ja se apsolutno ne brinem za svoju porodicu zbog gejeva nego zbog politicara koji imaju izjave nalik dacicevim, ali pisem na ovom podforumu, a ne na politici, i postavljam pitanje o vrednostima jer kapiram da na porodicne setnje ne odlaze samo politicari, vec i obicne porodice koje su politicari necim zastrasili. pokusavam da ukapiram cime. :S

na ovom nivou ne zelim da diskutujem :cao:

dobro, izvinjavam se na izrazu, ali priznaj, razvijas teorije na necemu sto je cisto nagadjanje, jer ta razmatranja kad se zene bore za jednakost i ravnopravnost sa muskarcima su jako ruzna i glupa. Vode ka onom "zeni je mesto u kuhinji" itd, a priznaces da to bas i nije to. Mislim klasicno shvatanje svako ima svoju ulogu u porodici, musko nikad ne moze da zameni zensko i zensko nikad ne moze da zameni musko su jako nebulozne. Ja sam samohrani roditelj, i ne mislim da mojoj cerki nesto fali, stavise, kad joj dodje majka ona jednostavno napusti kucu, kao izraz gadjenja...

Back