Zabrana pušenja

Непушачки део (клијентеле) у угоститељским објектима није већински, већ мањински.

Не разумем тај аргумент "пушење није основна људска потреба". Какве то везе има са одласцима у кафић? Ни одлазак у кафић није основна људска потреба. идеја кафића је да у њему свако развија своју слободу. Да ужива у кафи, пиву, вискију или соку. Да ужива у музици. Па и у цигарети.

А треба направити услове да буде што више разноврсних угоститељских објеката, па д асвако бира где ће да иде. Да ли у кафић на кафу, у ноћни бар, у кафану, у ресторан, у пицерију, у палачинкарницу или где год ко хоће. Слобода за све!

Није слобода да другоме нешто ограничиш, већ да свима омогућиш слободно људско деловање.

Опет, кад причаш о основним људским потребама, није основна људкса потреба само да сере и да једе,

већ је СЛОБОДА једна од највећих људских вредности. Ако ограничаваш слободу, ограничаваш једну од највећих људских вредности.

Samo moraš da shvatiš da ti cigaretom ugrožavaš mene i da se tu svaka priča završava. Ti imaš pravo da sebe truješ, nemaš pravo da mene truješ. Niko tebi ne ograničava slobodu da sediš u kafiću, bilo kome, samo nemaš pravo da ubijaš ljude oko sebe svojim dimom koji si ti svesno odabrao da ubija tebe.

Da jede i pije je osnovna ljudska potreba, koju možeš zadovoljavati kafićima i restoranima, pušenje nije. Saberi dva i dva.

Jedva čekam strogo kažnjavanje za bacanje pikavaca po ulicama. Stvarno je odvratno, gde god se okreneš vidiš ih.

Ljudima koji odrukaju ekološkog pušačkog teroristu da baca pikavac bih novčano nagrađivao, a teroristu u bajbuk.

За шта би још строго кажњавао?

Није ваљда да ти само пикавци сметају.

Хајде, наброј још шта би строго кажњавао.

Ако ја запалим цигарету, тиме те не трујем.

Ако неко седи у кафани, он је сам одабрао да седи у кафани.

А да од пушача правите дивљаке који пуше пред децом или на местима на којима то не приличи, то је бесмислено. То што је неко дебил па пуши пред децом или пали цигарету у болници, то је до њега, а не до пушача.

Ако ја запалим цигарету, тиме те не трујем.

Ако неко седи у кафани, он је сам одабрао да седи у кафани.

А да од пушача правите дивљаке који пуше пред децом или на местима на којима то не приличи, то је бесмислено. То што је неко дебил па пуши пред децом или пали цигарету у болници, то је до њега, а не до пушача.

Ponoviću:

"Samo moraš da shvatiš da ti cigaretom ugrožavaš mene i da se tu svaka priča završava. Ti imaš pravo da sebe truješ, nemaš pravo da mene truješ. Niko tebi ne ograničava slobodu da sediš u kafiću, bilo kome, samo nemaš pravo da ubijaš ljude oko sebe svojim dimom koji si ti svesno odabrao da ubija tebe.

Da jede i pije je osnovna ljudska potreba, koju možeš zadovoljavati kafićima i restoranima, pušenje nije. Saberi dva i dva."

Samo moraš da shvatiš da ti cigaretom ugrožavaš mene i da se tu svaka priča završava. Ti imaš pravo da sebe truješ, nemaš pravo da mene truješ. Niko tebi ne ograničava slobodu da sediš u kafiću, bilo kome, samo nemaš pravo da ubijaš ljude oko sebe svojim dimom koji si ti svesno odabrao da ubija tebe.

Da jede i pije je osnovna ljudska potreba, koju možeš zadovoljavati kafićima i restoranima, pušenje nije. Saberi dva i dva.

Тебе не угрожавам, нити било кога ко је у мојој близини. Тј. ако те угрожавам, угрожавам те уз твоју сагласност. не против твоје воље.

Наравно, говоримо о пушењу у угоститељским објектима. Коме смета дим, нека не улази или нека уђе у непушачки део или у непушачки угоститељски објекат. Тиме што уђеш у боемску кафану, сам бираш да будеш трован (цигаретом, алкохолом, музиком за сечење вена ... ).

Тебе не угрожавам, нити било кога ко је у мојој близини. Тј. ако те угрожавам, угрожавам те уз твоју сагласност. не против твоје воље.

Наравно, говоримо о пушењу у угоститељским објектима. Коме смета дим, нека не улази или нека уђе у непушачки део или у непушачки угоститељски објекат. Тиме што уђеш у боемску кафану, сам бираш да будеш трован (цигаретом, алкохолом, музиком за сечење вена ... ).

Uz moju saglasnost bi bilo da ti mene pitaš da li mi smeta i da ja kažem ne smeta mi, a pošto mi smeta, to nije uz moju saglasnost i protiv moje volje je.

Kome treba cigaretina neka izađe i zapali.

Ponoviću:

"Samo moraš da shvatiš da ti cigaretom ugrožavaš mene i da se tu svaka priča završava. Ti imaš pravo da sebe truješ, nemaš pravo da mene truješ. Niko tebi ne ograničava slobodu da sediš u kafiću, bilo kome, samo nemaš pravo da ubijaš ljude oko sebe svojim dimom koji si ti svesno odabrao da ubija tebe.

Da jede i pije je osnovna ljudska potreba, koju možeš zadovoljavati kafićima i restoranima, pušenje nije. Saberi dva i dva."
Поновићу

Прочитај овај пост

https://forum.krstarica.com/threads/zabrana-pusenja.997140/page-5#post-48749766

Иначе, пред једења и пијења, основна људска потреба је слобода деловања.

СЛОБОДА.

pa bahati vozači
zakoni su u većini slučajeva dobri ali ne važi za svakog.
pa kad se donese totalna zabrana opet to nekom neće značiti ništa jer ima leđa.
mada kako naši misle na zdravlje populacije pre verujem da uvode taj zakon za naplatu kazne i da to nema veze sa zdravljem.
onda bi što šta trebalo zabraniti, od fabrika raznih proizvoda naročito automobila i industrijske hrane,pesticida itd
politika, to nema veze sa našim zdravljem, samo koriste nepušače za besplatne promotere njihove agende.
mislim da je ipak bolje da postoji zakon i da se neprimenjuje, nego da nepostoji nikakav zakon.
korak po korak, neka ga usvoje prvo, pa ce vremenom poceti i da se primenjuje.

Uz moju saglasnost bi bilo da ti mene pitaš da li mi smeta i da ja kažem ne smeta mi, a pošto mi smeta, to nije uz moju saglasnost i protiv moje volje je.

Kome treba cigaretina neka izađe i zapali.

Ако причаш о кафани,

ти си својим конклудентним радњама (улазак у пушачки угоститељски објекат) се сагласио да будеш пасивни пушач.

Иду да уживају у благодетима угоститељских објеката.

Кафана без дима није кафана.

Одузимате један од најквалитетнијих боемских привилегија Скадарлији.
Не знам чему толика острашћеност непушача да некоме нешто забране.
Могу да схватим да пристану да постоје угоститељски објекти где није дозвољено пушење и где је дозвољено пушење али они не пристају ни на то Него апсолутно треба забранити да постоји макар један објекат за пушаче па налазио се он у некој недођији 8000 километара од њих. Не и то треба укинути.
И још једна ствар, што воле да другима одређују правила и намећу своју вољу то је чудо невиђено.
Још нисам чуо нити једног јединог непушача да каже: одвојите локале на пушачке и непушачке и све ок.
Какви секташи, гори су од јеховиних сведока.

Koji nepušački kada je sve povezano? Ne postoje vrata nego stave neku improvizovanu pregradu ili je to druga prostorija bez vrata.

Причаш о кафани или о болници?

Никако тај део да разумем.

Pričam o svemu, ni na jednom mestu nemaš pravo da ubijaš nekoga time što si ti odlučio da ubijaš sebe. Kao što ti možeš da odlučiš da se pucaš heroinom u venu, nemaš pravo mene da truješ time.

Mene savršeno ne zanima šta će se desiti sa tvojim plućima i zdravljem, ali nemaš saglasnost da ubijaš mene.

Ако причаш о кафани,

ти си својим конклудентним радњама (улазак у пушачки угоститељски објекат) се сагласио да будеш пасивни пушач.

Nisam se saglasio ni sa čim.

Пушач себи пали цигарету. Тиме не трује друге.

Осим ако други добровољно не седну са пушачем.

Нико никога не присиљава да буде у угоститељском објекту (има довољно непушачки делова угоститељских објеката, а уз субвениције или умањење пореза, постојали би и чисто непушачки објекти).
time sto si pusac sebe stavljas u povlasceni polozaj u odnosu na druge!
cuj "niko ga na prisiljava da bude u istom objektu!"
majke ti?
ako ces tako isto i pusaci mogu da kazu " niko ga na prisiljava da bude u istom objektu!"
i nema nepusackih delova, niti ce ih ikad biti!
jednostavno zabrabna i kraj price!
sto ti je toliko strasno da izadjes napolje i pusis?
ako to mogu da rade jedan Austrijanac, Nemac, Englez, Francuz.... sto ne bi mogao i ti?!

Koji nepušački kada je sve povezano? Ne postoje vrata nego stave neku improvizovanu pregradu ili je to druga prostorija bez vrata.

Постоје два дела већих угоститељских објеката.

Поред тога, горе сам писао да држава може да стимулише непушачке угоститељске објекте субвенцијама или пореским олакшицама.

Немам ништа против промоције непушачких објеката, против сам ЗАБРАНА.

Свих забрана (осим - не убиј, не укради, не превари, не врши насиље и сличних забрана).

majke ti?
ako ces tako isto i pusaci mogu da kazu " niko ga na prisiljava da bude u istom objektu!"
То уопште није исто.

Дакле, цела прича је о ЗАБРАНАМА и СЛОБОДИ.

Нека свако бира своје људско деловање.

Ја никоме ништа не желим да забраним у љидском деловању. Ви желите да забрањујете.

Постоје два дела већих угоститељских објеката.

Поред тога, горе сам писао да држава може да стимулише непушачке угоститељске објекте субвенцијама или пореским олакшицама.

Немам ништа против промоције непушачких објеката, против сам ЗАБРАНА.

Свих забрана (осим - не убиј, не укради, не превари, не врши насиље и сличних забрана).
upravo je to nasilje ako pusis a pored u lokalu sedim ja sa svojom decom!
ako trujes svoju decu, moju ne mozes!

ako to mogu da rade jedan Austrijanac, Nemac, Englez, Francuz.... sto ne bi mogao i ti?!
дошао сам у кафану, нисам дошао испред кафане.

Они могу јер пристају да им се друштво заснива на забранама, а не на слободама.

upravo je to nasilje ako pusis a pored u lokalu sedim ja sa svojom decom!
ako trujes svoju decu, moju ne mozes!

То није насиље.

Насиље је кад ударим некога ко се са тим није сагласио. Нпр. ако ударим у току секса рибу јер она то воли, онда то није насиље.

Ако запалим у кафани, онда то није насиље, јер кафана није болница.

majke ti?
i nema nepusackih delova, niti ce ih ikad biti!
jednostavno zabrabna i kraj price!

Izgleda oni misle da imaju apsolutno pravo da svoje samoubilačke potrebe stave iznad svih ljudi okolo, znači samo su oni bitni.

Plus ti se pozivaju na neka ljudska prava, zapravo hoće pravo da te ubija i truje.

Back