Bambi
Elita
- Poruka
- 19.358
Kafana bez dima je i dalje kafana.Иду да уживају у благодетима угоститељских објеката.
Кафана без дима није кафана.
Одузимате један од најквалитетнијих боемских привилегија Скадарлији.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kafana bez dima je i dalje kafana.Иду да уживају у благодетима угоститељских објеката.
Кафана без дима није кафана.
Одузимате један од најквалитетнијих боемских привилегија Скадарлији.
Ovo je bilo suptilno....pusi, truj se, crkni od raka pluca, tvoj izbor!
Заборављаш једно, "они" не иду у кафане нити је њима циљ да се иде у кафане, њима је циљ да се забрањује и џабе расправа.идеја кафане је СЛОБОДА.
Избацивањем слободе из кафане, нестаје сама идеја кафане.
Jasno mi je da se iza ove price o slobodama i o lokalima bez dima koji time gume svoju draz krije potreba da se uziva u nikotinu po cenu tudjeg zdravlja.
da, za restorane je već okeejj...klopa + kisela voda i to je toZašto nepušači ne mogu da shvate da postoje kafići, restorani i kafane?
Hebeš kafić u kome ne možeš da zapališ cigaretu uz kafu.
Hebeš kafanu bez duvanskog dima i pevaljke.
E, za restorane može zabrana, pojedeš i izađeš da popušiš cigaretu...
znaci trebalo bi da bude jedna sluzba koja ce da ima spisak lokala koji su navodno nepusacki i da ide od jednog do drugog i kontrolise?Молим?
Утопистичка идеја да се непушачки кафићи сувенционишу или да имају пореске олакшице?
Молим?
ко би контролисао?
па исти онај ко би контролисао и забрану за коју се залажеш. Ни мање ни више. Потпуно исто.
Али потпуно исто.
S obzirom da je sve prljavo i zagađeno, dosta toga.Шта би још строго забрањивао?
Ta dva dela su vazdušno povezani.Постоје два дела већих угоститељских објеката.
Поред тога, горе сам писао да држава може да стимулише непушачке угоститељске објекте субвенцијама или пореским олакшицама.
Немам ништа против промоције непушачких објеката, против сам ЗАБРАНА.
Свих забрана (осим - не убиј, не укради, не превари, не врши насиље и сличних забрана).
Kafana bez dima je i dalje kafana.
pa nisu svi kao tvoj drugar alkos.Да те питам једну ствар. По некад изађем са једним другом у један рок клуб. Прилично је загушљив. Ја запалим цигарету. Друг је непушач. Ја пијем киселу воду, и за вече попијем две или три флашице. Тек по некад кока колу. Он се убије од алкохола, не зна кући да се врати. Некад пије и коктеле. Тад за вече унесе у себе једно 5000 калорија алкохола.
Ја пушим по цену његовог здравља? Њега баш брига за здравље. Дошао је у рок клуб. Баш га брига што ја пушим. И зашто би ти његово здравље да чуваш забранама упућеним мени?
То ти се зове СЛОБОДА. Фашизам не воли слободно деловање. Ударање у сексу је сексуална игра двоје људи уз обострану сагласност. И то ти је слобода деловања. Нешто што су фашисти одувек забрањивали. Слбодоу људског деловања.
Ево мало линка да читате нешто о људским слободама као једној од највећих људских вредности.
https://katalaksija.com/tag/ljudsko-delovanje/
идеја кафане је СЛОБОДА.
Избацивањем слободе из кафане, нестаје сама идеја кафане.
Jasno mi je da se iza ove price o slobodama i o lokalima bez dima koji time gume svoju draz krije potreba da se uziva u nikotinu po cenu tudjeg zdravlja.
Искрено гори сте од најгорих секташа.
Пази какви сте ви ликови, рецимо да у Београду постоји 100 локала где је пушење дозвољено а да постоји 100 000 локала где није дозвољено ви хоћете баш у њих да идете и да се тих 0,1% локала повинује баш и само и искључиво вашим жељама а осталих 99,9% вам је мало и баш вам се у њих не иде.
зато сам горе предложио субвенције или пореске олакшице за угоститељске објекте без дуванског дима.Ta dva dela su vazdušno povezani.
pa nisu svi kao tvoj drugar alkos.
Да те питам једну ствар. По некад изађем са једним другом у један рок клуб. Прилично је загушљив. Ја запалим цигарету. Друг је непушач. Ја пијем киселу воду, и за вече попијем две или три флашице. Тек по некад кока колу. Он се убије од алкохола, не зна кући да се врати. Некад пије и коктеле. Тад за вече унесе у себе једно 5000 калорија алкохола.
Ја пушим по цену његовог здравља? Њега баш брига за здравље. Дошао је у рок клуб. Баш га брига што ја пушим. И зашто би ти његово здравље да чуваш забранама упућеним мени?
Subvencije neće očistiti vazduh objekata gde se puši i nepušači će ponovo ni krivi ni dužni biti izloženi duvanskom dimu.зато сам горе предложио субвенције или пореске олакшице за угоститељске објекте без дуванског дима.
Дакле, ПРОМОЦИЈА тако нечега. А не забрана супротног.
A sta ako sam i ja u tom klubu?Да те питам једну ствар. По некад изађем са једним другом у један рок клуб. Прилично је загушљив. Ја запалим цигарету. Друг је непушач. Ја пијем киселу воду, и за вече попијем две или три флашице. Тек по некад кока колу. Он се убије од алкохола, не зна кући да се врати. Некад пије и коктеле. Тад за вече унесе у себе једно 5000 калорија алкохола.
Досадан си истом причом.Samo upućujem u naertikulisanost i priču o nekoj kao slobodi, iza koje se krije zapravo izostanak bilo kog argumenta zbog kog bi ti bio uzvišenije biće i imao slobodu da truješ ljude oko sebe koji ne žele da se truju.
Što bi mi trebali da gledamo gde je zabranjeno ili nijeИскрено гори сте од најгорих секташа.
Пази какви сте ви ликови, рецимо да у Београду постоји 100 локала где је пушење дозвољено а да постоји 100 000 локала где није дозвољено ви хоћете баш у њих да идете и да се тих 0,1% локала повинује баш и само и искључиво вашим жељама а осталих 99,9% вам је мало и баш вам се у њих не иде.
Али зашто вам смета да пушачи имају макар 0,1% локала где је дозвољено а ви 99,9% где није пушење дозвољено?Samo upućujem u naertikulisanost i priču o nekoj kao slobodi, iza koje se krije zapravo izostanak bilo kog argumenta zbog kog bi ti bio uzvišenije biće i imao slobodu da truješ ljude oko sebe koji ne žele da se truju.
Kafana nije mesto gde ti slobodno radiš šta god poželiš uz narativ slobode, kafana je za normalne ljude mesto gde se uživa, provodi dobro vreme, upoznaju ljudi, sklapaju poslovi, ne moraš nužno da se truješ.
Apsolutno. Pošto nemaju niti jedan argument zbog kog bi mogli to da opravdaju, onda se obično kuka o slobodi.
Gori ste i vi od svih sektaša, stavljate vaše smrdljive cigaretine, koje su samo vama lično bitne, iznad zdravlja i prava drugih ljudi. Shvati, nisi se rodio sa tom cigaretinom, ako si odlučio sebe da ubijaš super, samo izvoli, ali kod kuće ili na mestima gde to bude moglo.
Значи све да се управља према вама.Što bi mi trebali da gledamo gde je zabranjeno ili nije
Mnogo je lakše da se pušiteljstvo zabrani
Заборављаш једно, "они" не иду у кафане нити је њима циљ да се иде у кафане, њима је циљ да се забрањује и џабе расправа.
Досадан си истом причом.
Не трујем рандом људе на улици или у болници.
Дакле, за све постоји место и време.
Кад се оде у болницу, не пуши се.
Кад се оде у кафану, идеш да би нашао слободу у кафани, а не да се осећаш као у библиотеци.
Али зашто вам смета да пушачи имају макар 0,1% локала где је дозвољено а ви 99,9% где није пушење дозвољено?
Мени то никако није јасно.
Није проблем у томе што си навео и некако ми је то ок али човече људи су ми овде одговорили да би забранили пушење и у пушачком локалу који је удаљен од Београда и у некој вукојебини, то је проблем, што ви и тамо хоћете да дођете и забрањујете.
A sta ako sam i ja u tom klubu?
Ne treba da mi odgovaras na ovo pitanje, jer je sala. Citava tvoja paralela nema nikakvog smisla.
Verujem da je iz tvoje pozicije pusaca bas tako.
Онај покојни господин Рамадановски је о томе нешто певао.