Zabrana pušenja

идеја кафане је СЛОБОДА.

Избацивањем слободе из кафане, нестаје сама идеја кафане.
Заборављаш једно, "они" не иду у кафане нити је њима циљ да се иде у кафане, њима је циљ да се забрањује и џабе расправа.

Jasno mi je da se iza ove price o slobodama i o lokalima bez dima koji time gume svoju draz krije potreba da se uziva u nikotinu po cenu tudjeg zdravlja.

Да те питам једну ствар. По некад изађем са једним другом у један рок клуб. Прилично је загушљив. Ја запалим цигарету. Друг је непушач. Ја пијем киселу воду, и за вече попијем две или три флашице. Тек по некад кока колу. Он се убије од алкохола, не зна кући да се врати. Некад пије и коктеле. Тад за вече унесе у себе једно 5000 калорија алкохола.

Ја пушим по цену његовог здравља? Њега баш брига за здравље. Дошао је у рок клуб. Баш га брига што ја пушим. И зашто би ти његово здравље да чуваш забранама упућеним мени?

Молим?

Утопистичка идеја да се непушачки кафићи сувенционишу или да имају пореске олакшице?

Молим?

ко би контролисао?

па исти онај ко би контролисао и забрану за коју се залажеш. Ни мање ни више. Потпуно исто.

Али потпуно исто.
znaci trebalo bi da bude jedna sluzba koja ce da ima spisak lokala koji su navodno nepusacki i da ide od jednog do drugog i kontrolise?

Постоје два дела већих угоститељских објеката.

Поред тога, горе сам писао да држава може да стимулише непушачке угоститељске објекте субвенцијама или пореским олакшицама.

Немам ништа против промоције непушачких објеката, против сам ЗАБРАНА.

Свих забрана (осим - не убиј, не укради, не превари, не врши насиље и сличних забрана).
Ta dva dela su vazdušno povezani.

Да те питам једну ствар. По некад изађем са једним другом у један рок клуб. Прилично је загушљив. Ја запалим цигарету. Друг је непушач. Ја пијем киселу воду, и за вече попијем две или три флашице. Тек по некад кока колу. Он се убије од алкохола, не зна кући да се врати. Некад пије и коктеле. Тад за вече унесе у себе једно 5000 калорија алкохола.

Ја пушим по цену његовог здравља? Њега баш брига за здравље. Дошао је у рок клуб. Баш га брига што ја пушим. И зашто би ти његово здравље да чуваш забранама упућеним мени?
pa nisu svi kao tvoj drugar alkos.

То ти се зове СЛОБОДА. Фашизам не воли слободно деловање. Ударање у сексу је сексуална игра двоје људи уз обострану сагласност. И то ти је слобода деловања. Нешто што су фашисти одувек забрањивали. Слбодоу људског деловања.

Ево мало линка да читате нешто о људским слободама као једној од највећих људских вредности.

https://katalaksija.com/tag/ljudsko-delovanje/
идеја кафане је СЛОБОДА.

Избацивањем слободе из кафане, нестаје сама идеја кафане.

Samo upućujem u naertikulisanost i priču o nekoj kao slobodi, iza koje se krije zapravo izostanak bilo kog argumenta zbog kog bi ti bio uzvišenije biće i imao slobodu da truješ ljude oko sebe koji ne žele da se truju.

Kafana nije mesto gde ti slobodno radiš šta god poželiš uz narativ slobode, kafana je za normalne ljude mesto gde se uživa, provodi dobro vreme, upoznaju ljudi, sklapaju poslovi, ne moraš nužno da se truješ.

Jasno mi je da se iza ove price o slobodama i o lokalima bez dima koji time gume svoju draz krije potreba da se uziva u nikotinu po cenu tudjeg zdravlja.

Apsolutno. Pošto nemaju niti jedan argument zbog kog bi mogli to da opravdaju, onda se obično kuka o slobodi.

Искрено гори сте од најгорих секташа.
Пази какви сте ви ликови, рецимо да у Београду постоји 100 локала где је пушење дозвољено а да постоји 100 000 локала где није дозвољено ви хоћете баш у њих да идете и да се тих 0,1% локала повинује баш и само и искључиво вашим жељама а осталих 99,9% вам је мало и баш вам се у њих не иде.

Gori ste i vi od svih sektaša, stavljate vaše smrdljive cigaretine, koje su samo vama lično bitne, iznad zdravlja i prava drugih ljudi. Shvati, nisi se rodio sa tom cigaretinom, ako si odlučio sebe da ubijaš super, samo izvoli, ali kod kuće ili na mestima gde to bude moglo.

pa nisu svi kao tvoj drugar alkos.

Али ти би да мом другу алкосу и мени забраниш да максимално конзумирамо све привилегије угоститељских објеката. Ти би свима да забраниш нешто што смета малом броју људи.

Зашто не делујеш позитивно, па да се залажеш за промоцију добрих ствари (непушења), већ тражиш забрану, као фашиста?

Ti si izvadio kao "argument" tvog druga rokera, koji se raspada očigledno i kog baš briga za njegovo zdravlje za sve ostale ljude kojima je stalo do zdravlja?

зато сам горе предложио субвенције или пореске олакшице за угоститељске објекте без дуванског дима.

Дакле, ПРОМОЦИЈА тако нечега. А не забрана супротног.
Subvencije neće očistiti vazduh objekata gde se puši i nepušači će ponovo ni krivi ni dužni biti izloženi duvanskom dimu.

A sta ako sam i ja u tom klubu?

Ne treba da mi odgovaras na ovo pitanje, jer je sala. Citava tvoja paralela nema nikakvog smisla.

Samo upućujem u naertikulisanost i priču o nekoj kao slobodi, iza koje se krije zapravo izostanak bilo kog argumenta zbog kog bi ti bio uzvišenije biće i imao slobodu da truješ ljude oko sebe koji ne žele da se truju.
Досадан си истом причом.

Не трујем рандом људе на улици или у болници.

Дакле, за све постоји место и време.

Кад се оде у болницу, не пуши се.

Кад се оде у кафану, идеш да би нашао слободу у кафани, а не да се осећаш као у библиотеци.

Искрено гори сте од најгорих секташа.
Пази какви сте ви ликови, рецимо да у Београду постоји 100 локала где је пушење дозвољено а да постоји 100 000 локала где није дозвољено ви хоћете баш у њих да идете и да се тих 0,1% локала повинује баш и само и искључиво вашим жељама а осталих 99,9% вам је мало и баш вам се у њих не иде.
Što bi mi trebali da gledamo gde je zabranjeno ili nije

Mnogo je lakše da se pušiteljstvo zabrani

Kafana nije mesto gde ti slobodno radiš šta god poželiš uz narativ slobode, kafana je za normalne ljude mesto gde se uživa, provodi dobro vreme, upoznaju ljudi, sklapaju poslovi, ne moraš nužno da se truješ.

Apsolutno. Pošto nemaju niti jedan argument zbog kog bi mogli to da opravdaju, onda se obično kuka o slobodi.

Gori ste i vi od svih sektaša, stavljate vaše smrdljive cigaretine, koje su samo vama lično bitne, iznad zdravlja i prava drugih ljudi. Shvati, nisi se rodio sa tom cigaretinom, ako si odlučio sebe da ubijaš super, samo izvoli, ali kod kuće ili na mestima gde to bude moglo.
Али зашто вам смета да пушачи имају макар 0,1% локала где је дозвољено а ви 99,9% где није пушење дозвољено?
Мени то никако није јасно.
Није проблем у томе што си навео и некако ми је то ок али човече људи су ми овде одговорили да би забранили пушење и у пушачком локалу који је удаљен од Београда и у некој вукојебини, то је проблем, што ви и тамо хоћете да дођете и забрањујете.

Заборављаш једно, "они" не иду у кафане нити је њима циљ да се иде у кафане, њима је циљ да се забрањује и џабе расправа.

Otkud tebi ideja da ste samo vi ti koji idu u kafane?

Досадан си истом причом.

Не трујем рандом људе на улици или у болници.

Дакле, за све постоји место и време.

Кад се оде у болницу, не пуши се.

Кад се оде у кафану, идеш да би нашао слободу у кафани, а не да се осећаш као у библиотеци.

Dosadni ste i vi sa vašom istom pričom.

Priča mi nije ista, već argumentovana i realna. Idem i ja u istu tu kafanu da bih uživao, ali to ne znači da neko treba da ima slobodu da me ubija.

Али зашто вам смета да пушачи имају макар 0,1% локала где је дозвољено а ви 99,9% где није пушење дозвољено?
Мени то никако није јасно.
Није проблем у томе што си навео и некако ми је то ок али човече људи су ми овде одговорили да би забранили пушење и у пушачком локалу који је удаљен од Београда и у некој вукојебини, то је проблем, што ви и тамо хоћете да дођете и забрањујете.

Kakve veze ima koliko je udaljen lokal? Nije svakako lokal gde bi sedeli samo pušači. A čim ti duvaniš tamo gde bih ja možda seo, to ne može da se desi.

A sta ako sam i ja u tom klubu?

Ne treba da mi odgovaras na ovo pitanje, jer je sala. Citava tvoja paralela nema nikakvog smisla.

По мојој идеји, имаћеш клуб који оддржаве добија субвенцију или пореске олакшице да буде непушачки, па идеш тамо, а ја и овај друг који је непушач, ми ћемо у ове нездраве, јер нама је тако цоол. А ако је теби здравље прече од рок свирке са нама, идеш у непушачки клуб (који би имао додатне погодности дате од стране државе која би промовисала такве клубове).

Ми теби ништа не забрањујемо, ти нама ништа не забрањујеш. По некад ја одем у непушачки, по некад ти одеш у пушачки. И сви слободно делујемо. Нико никоме ништа не забрањује, а непушачи добијају субвенције и остале привилегије од државе.

Back