Zabrana pušenja

То није насиље.

Насиље је кад ударим некога ко се са тим није сагласио. Нпр. ако ударим у току секса рибу јер она то воли, онда то није насиље.

Ако запалим у кафани, онда то није насиље, јер кафана није болница.
Ja se nisam.saglasio da mi duvas I lice I kvaris ukus hrane.

Ako hoces pusi van lokala ili napolju koliko zelis

То уопште није исто.

Дакле, цела прича је о ЗАБРАНАМА и СЛОБОДИ.

Нека свако бира своје људско деловање.

Ја никоме ништа не желим да забраним у љидском деловању. Ви желите да забрањујете.
ni ja tebi ne branim da pusis!
slobodno, pusi u svojoj kuci ili napolju, ali ne tamo gde drugima smeta!
jel kapiras da ima ljudi kojima to smeta, a tebe boli .l. za to!
nisi fer... mislis samo na sebe i svoje potrebe.

Izgleda oni misle da imaju apsolutno pravo da svoje samoubilačke potrebe stave iznad svih ljudi okolo, znači samo su oni bitni.

Plus ti se pozivaju na neka ljudska prava, zapravo hoće pravo da te ubija i truje.

Овде се говори само о паљењу цигарета у КАФАНИ. Бесмислено је паљење цигарете у кафани повезивати са ванвременским и ванпросторним апсолутним правом на нешто.

Дакле, не терба палити пред децом, не треба палити у болници, не треба палити у реду у банци, не треба палити у биоскопу и тд...итд..

Овде је реч о КАФАНАМА. Идеја кафане јесте да одеш, опустиш се, попијеш алкохол, чујеш треш музику и разбијеш чашу.

Бићу фин кад одем код фризера, али у кафани нема разлога за тим. Осим ако баш то тражим, онда ћу у фини ресторан у коме се не пуши.

Ja se nisam.saglasio da mi duvas I lice I kvaris ukus hrane.

Ako hoces pusi van lokala ili napolju koliko zelis

А ти онда немој да седиш за истим столом као и ја.

Тако је једноставно.

Има на овом свету кафанских столова колико волиш. Дозволи мени један, а ти седи за другим.

ni ja tebi ne branim da pusis!
slobodno, pusi u svojoj kuci ili napolju, ali ne tamo gde drugima smeta!
jel kapiras da ima ljudi kojima to smeta, a tebe boli .l. za to!
nisi fer... mislis samo na sebe i svoje potrebe.

Ти мени тим забранама браниш да се у кафани понашам онако како се у кафани понаша.

Капирам да има људи којима то смета, и горе сам предложио ПРОМОЦИЈУ непушачких кафића кроз субвенције или пореске олакшице.

Разлика између тебе и мене је што се ти залажеш за ЗАБРАНЕ као фашиста, док се ја залажем за ПРОМОЦИЈУ непушачизма.

Моје деловање иде ка позитивном/ активном, а твоје ка укидању слободе. Ја сам идеолошки класични либерал, а ти класични фашиста у овом случају.

Izgleda oni misle da imaju apsolutno pravo da svoje samoubilačke potrebe stave iznad svih ljudi okolo, znači samo su oni bitni.

Plus ti se pozivaju na neka ljudska prava, zapravo hoće pravo da te ubija i truje.
Све то стоји али зашто 99% непушача не пристаје да постоје објекти где је дозвољено пушење и где није дозвољено пушење и неће се непушачи тровати дуванским димом уопште ако не улазе у пушачке објекте.

Овде се говори само о паљењу цигарета у КАФАНИ. Бесмислено је паљење цигарете у кафани повезивати са ванвременским и ванпросторним апсолутним правом на нешто.

Дакле, не терба палити пред децом, не треба палити у болници, не треба палити у реду у банци, не треба палити у биоскопу и тд...итд..

Овде је реч о КАФАНАМА. Идеја кафане јесте да одеш, опустиш се, попијеш алкохол, чујеш треш музику и разбијеш чашу.

Бићу фин кад одем код фризера, али у кафани нема разлога за тим. Осим ако баш то тражим, онда ћу у фини ресторан у коме се не пуши.

Ideja kafane jeste da odeš, opustiš se, pojedeš, popiješ, provedeš se sa ekipom, pokupiš neku devojku i ne razbijaš ništa već se ponašaš normalno kao čovek.

Mada, kad vidim kakvima smeta zabrana, svaki drugi post udaranje riba u seksu, razbijanja čaša, neartikulisanost.

da, KAFAna, da popijes kafu ti niko nece zabraniti!
nisi dosao u PUŠIONU!

Дакле, од аргумента ти је остала игра речи око назива угоститељског објекта.

У кафани и кафићу и бару и пабу и салуну се и пуши и пије и јуре се ку.рве и дрогира се и пију се сокови и кисела вода и седи се и стоји се и пева се и игра се, па се од тога не праве игре речи, већ ВЛАДА СЛОБОДА деловања, коју бисте ви забрањивали, као најгори фашисти.

Све то стоји али зашто 99% непушача не пристаје да постоје објекти где је дозвољено пушење и где није дозвољено пушење и неће се непушачи тровати дуванским димом уопште?

Zato što ljudima koji ne puše uskraćuješ da posete neki objekat u koji bi možda ušli i obavili svoju osnovnu ljudsku potrebu, da jedu i piju.

zasto pusaci ne mogu da shvate da ne zelim da mi odeca i kosa smrde na cigare jer sedim u prostorijama gde oni dime?
Zašto nepušači ne mogu da shvate da postoje kafići, restorani i kafane?
Hebeš kafić u kome ne možeš da zapališ cigaretu uz kafu.
Hebeš kafanu bez duvanskog dima i pevaljke.

E, za restorane može zabrana, pojedeš i izađeš da popušiš cigaretu...

Ideja kafane jeste da odeš, opustiš se, pojedeš, popiješ, provedeš se sa ekipom, pokupiš neku devojku i ne razbijaš ništa već se ponašaš normalno kao čovek.

Mada, kad vidim kakvima smeta zabrana, svaki drugi post udaranje riba u seksu, razbijanja čaša, neartikulisanost.
То ти се зове СЛОБОДА. Фашизам не воли слободно деловање. Ударање у сексу је сексуална игра двоје људи уз обострану сагласност. И то ти је слобода деловања. Нешто што су фашисти одувек забрањивали. Слбодоу људског деловања.

Ево мало линка да читате нешто о људским слободама као једној од највећих људских вредности.

https://katalaksija.com/tag/ljudsko-delovanje/

Капирам да има људи којима то смета, и горе сам предложио ПРОМОЦИЈУ непушачких кафића кроз субвенције или пореске олакшице.
to je utopisticka ideja.
niti je gde sprovedena, a niti ce se tek ikad u Srbiji sprovesti!
ko bi to kontrolisao da je zaista tako?
da neko ne uzima subvenije a da se ipak pusi kod njega u lokalu?
zasto bi se uopste to radilo, da bi se izaslo u sustet pusacima?
svaka drzava treba da radi na tome da smanji broj zavisnika od cigareta i ovo bi bila jedna od mera.

Разлика између тебе и мене је што се ти залажеш за ЗАБРАНЕ као фашиста, док се ја залажем за ПРОМОЦИЈУ непушачизма.

Моје деловање иде ка позитивном/ активном, а твоје ка укидању слободе. Ја сам идеолошки класични либерал, а ти класични фашиста у овом случају.
ne brani ti, covece, niko da pusis!
pusi, truj se, crkni od raka pluca, tvoj izbor!
ali nemoj druge da trujes koji to nece.

идеја кафане је СЛОБОДА.

Избацивањем слободе из кафане, нестаје сама идеја кафане.

to je utopisticka ideja.
niti je gde sprovedena, a niti ce se tek ikad u Srbiji sprovesti!
ko bi to kontrolisao da je zaista tako?
da neko ne uzima subvenije a da se ipak pusi kod njega u lokalu?
zasto bi se uopste to radilo, da bi se izaslo u sustet pusacima?
svaka drzava treba da radi na tome da smanji broj zavisnika od cigareta i ovo bi bila jedna od mera.

Молим?

Утопистичка идеја да се непушачки кафићи сувенционишу или да имају пореске олакшице?

Молим?

ко би контролисао?

па исти онај ко би контролисао и забрану за коју се залажеш. Ни мање ни више. Потпуно исто.

Али потпуно исто.

Zato što ljudima koji ne puše uskraćuješ da posete neki objekat u koji bi možda ušli i obavili svoju osnovnu ljudsku potrebu, da jedu i piju.
Искрено гори сте од најгорих секташа.
Пази какви сте ви ликови, рецимо да у Београду постоји 100 локала где је пушење дозвољено а да постоји 100 000 локала где није дозвољено ви хоћете баш у њих да идете и да се тих 0,1% локала повинује баш и само и искључиво вашим жељама а осталих 99,9% вам је мало и баш вам се у њих не иде.

Back