Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
разина - ниво
вођа - лидер
саможивост - егоизам
вођа - лидер
саможивост - егоизам
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бојаџије су истина били људи код којих су ношене предене кануре...
После предења, пређа се (испредена вуна) мотала на мотавило[/B], даску која је с доње стране имала тоугластуи усек, а с горње, у бочни усек углављену летвицу, те се пређа око левице и усека у кануру мотала...
неретко је то мотавило било и у форми штапа, горе у форми слова Т а с доње стране као Y наопако окренуто..
ПОсле тога, чупањем те мале летвице цела се канура скидала и носила на бојење, код горепоменутог... бојаџије... а по повратку, кануре су се на клубе намотавале... са нечијих руку, наопако окренуте столице...
Ето..
ПОјма нисам имао о тим салатама... а канура је у ови крајевиима мерна јединица за вуну... бар некад била... колико један дусењак (хват лактом ил с обе руке) вуне који се за кудељу (1) привеже, па се онда на вретено (2) испреде... е количина предива од једне кудеље, ил дусењака, је канура вуне...
после бојења ил без бојења, то иде у... клубе...
]
разина - ниво
вођа - лидер
саможивост - егоизам
Za Andrića, mašak je poetična aura koja obvija reči i rečenice, u prevodu sklona gubljenju.
Meša Selimović ; „Već tri dana je tuđa žena, tragovi tuđih ruku su ostali na njoj, tuđa usta su skinula mašak s nje.“
Созерцање, созерцати, созерцавати.
Јесте, огледало или зрцало.Ja mislim da to znači ogledati se (u ogledalu).
Koju smo reč upotrebljavali ranije umesto reči "solidarnost"?У овим поплавним данима:
Sloga, moba, zajednica, jedinstvo.Koju smo reč upotrebljavali ranije umesto reči "solidarnost"?
Da nije zadružništvo, zadrugarstvo?Koju smo reč upotrebljavali ranije umesto reči "solidarnost"?
Ne, ne moze da bidneDa nije zadružništvo, zadrugarstvo?
Ja tipujem na dug. Zaduzio svoj narod,Кад је већ задужбина на тапету...
ко би знао да разјасни корен речи?
То је нешто за душу или дуг?
То је оно што мене буни...
Мени све нешто вуче на рачун оног за душу... као окајање, пошто су и задужбине углавном религиског карактера...
или да се одплати оно чиме се са живота задужио....
Не верујем да је баш на рачун задуживања неког другог...
Ne, ne moze da bidne
Zaduzbina je neki tezak egoizam, veze nema sa solidarnoscu, a zadruge su druga prica, nije tu altruizam i humanizam ljude povezivao nego cista pragmaticnost.