LeoneMontana
Domaćin
- Poruka
- 4.894
Srpski je vulgarni srbski! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Вѹльгарьнъиь Срьбьскъ ѩзыкъSrpski je vulgarni srbski!![]()
Вук Караџић је већ стандардизовао наш народни језик да може да се користи као књижевни и да се на њему записује целокупно наше писано стваралаштво.Тај језик се зове србски, називати га било којим другим именом је крађа, фалсификовање чињеница и политиканство.
Срби су то урадили јер је постало депласирано да се инсистира на имену српскохрватски, када већ Хрвати језик називају искључиво хрватским. А не зато што се сматра да постоји битна разлика.
Не постоји никакво право да се језик назове засебним именом на бази тога што је кодификован. Просто напросто, свака будала може било коју ствар да назове како хоће, то је случај са језиком и у томе је цела прича. Наравно да је глупо па и бедно мењати назив језика који говориш иначе би Аустралијанци и Американци давно променили назив свог језика. Размишљам о човеку који одлучи да од сутра свој језик назива неким другиом именом и питам се шта он мисли о свом идентитету и има ли га уопште.
Тако је друже, видиш како знаш.
Извињавам се због удаљења од теме. Нећу се настављати.![]()
Будала си сам.Daj, šta se primate. Reč SrBski nema nikakvog utemeljenja u gramatici, niti oni, koji tako pišu, to rade zbog gramatike, već isključivo iz ideoloških razloga.
E, da bi dokazali da su veći SrBi od svih ostalih SrBa. To mu dođe kao neki, secret handshake napaljenih nacionalista - u fazonu: vidi me kako sam ekstreman
Da se ovog trenutka uvede norma po kojoj je SrBski ispravno, već sutradan bi našli neku drugu reč, po kojoj će se raspoznavati. Ne bi me čudilo da počnu jedan drugog oslovljavati sa čestnjejši.
U Hrvatskoj isti tip budala insistira na rečima tipa: okolokućnovodopišalo, nebi li dokazao vlastito hrvatstvo..
Balkanska posla...
Није он стандардизовао језик који је прозван србским већ је Вук стандардизовао србски језик, разлика је очита.Све остало што си навео су политичке конструкције које и не могу бити ништа друго до крађа.Vuk Kardžić jeste standardizovao jezik koji je prozvan srpskim, kasnije srpskohrvatskim, još kasnije srpski, hrvatski, bošnjačkim i crnogorskim, to niti je krađa niti falsifikovanje činjenica niti politikanstvo već politička odluka političkih elita u nekom istorijskom trenutku.
Није он стандардизовао језик који је прозван србским већ је Вук стандардизовао србски језик, разлика је очита.Све остало што си навео су политичке конструкције које и не могу бити ништа друго до крађа.
Наравно да је ОК, назовимо ствари правим именом па да идемо даље, да се не замајавамо са глупостима које је нормалан свет ван Балкана одавно решио.
Наравно да је ОК, назовимо ствари правим именом па да идемо даље, да се не замајавамо са глупостима које је нормалан свет ван Балкана одавно решио.
Srpski je vulgarni srbski!![]()
1321. године, Грачаничка повеља Стефана Уроша II Милутина Немањића.
![]()
[Павловић, М. (1928) Грачаничка повеља. Гласник Скопског научног друштва / Гласник СНД, III, 135]
treba navoditi izvore,jer cesto pisu npr u Istoriji i svuda srpsko za npr novine serbske..ne pisu kako je bilo u originalu vec po novome! znam,ima i starih spisa sa P,ali i sa B,pa onda treba bar da bude ravnopravno,a ne da se skrnavi korijen dok to ne cinimo sa stranim imenima. Mel Gibson itd.
Ranije si mi na ovoj temi ostao duzan objasnjenje sto strana imena stedimo,cuvamo korijen u ovakvim slucajevima, a svoje ime mijenjamo? po meni je ok da narodno ime bude u korijenskom originalu jer to srb ili serb je jako bitno.
Mel Gibson je Mel Gibson, Mel Gipson ako postoji je drugi covek, eventualno u srodstvu sa onim likom sto pravi gitare mada nije sigurno. Da postoji pridev izveden iz prezimena Gibson onda bi eventualno mogao da bude gipsonovskitreba navoditi izvore,jer cesto pisu npr u Istoriji i svuda srpsko za npr novine serbske..ne pisu kako je bilo u originalu vec po novome! znam,ima i starih spisa sa P,ali i sa B,pa onda treba bar da bude ravnopravno,a ne da se skrnavi korijen dok to ne cinimo sa stranim imenima. Mel Gibson itd.
Mel Gibson je Mel Gibson, Mel Gipson ako postoji je drugi covek, eventualno u srodstvu sa onim likom sto pravi gitare mada nije sigurno. Da postoji pridev izveden iz prezimena Gibson onda bi eventualno mogao da bude gipsonovski![]()
Sto se tice korenja evo da ne ispadne da '' skrnavimo '' samo svoje ime nasim skrnavim jednacenjem po zvucnosti : Arabija-Arabi-arapski pa na kraju ispadose i Arapi iako niko na svetu ne izgovara tako![]()
![]()
Нетачно, srb- не потиче од *serb-. Да је корен био гласило *serb- он би ликвидномСерби је старије и изворније,али наши најстарији писани споменици не знају за е,серб већ само срб,ако се не варам.
Лужичкосрпски језик (глс. Serbsce, длс. Serbski)...
Нетачно, srb- не потиче од *serb-. Да је корен био гласило *serb- он би ликвидном
метатезом крајем осмога века постао *srěb-, а касније бисмо имали *sreb- у екаваца
и *srijeb- у ијекаваца. Лужички језици не познају слоговно р, док је оно у српком
језику настало из прасловенских скупина ьr, ъr и rь, rъ ( < ĭr, ŭr и rĭ, rŭ).