~Za Nas - (Krejzi badiz)

• Začetnik teme Začetnik teme Nixxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mwahahaha. naučio sam da renderujem, bez ičije pomoći. vozim bez rukuuuu.
i otkrio sam da je 3dsMax jedan veliki neprecizni ku. zato se mora modelovati u AutoCADu. da.
jesam li vam nedostajao? :P nadam se da ću izdržati bar ovaj vikend.

Prilozi

• slika10.jpg
    slika10.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 6
  • slika08.jpg
    slika08.jpg
    22,8 KB · Pregleda: 7
i otkrio sam da je 3dsMax jedan veliki neprecizni ku. zato se mora modelovati u AutoCADu. da.

red bi bio! :lol:

posto je jos dosta studija predamnom, vec vidim sebe kako shljakam preko studentske na nekom gradilistu, a Keeper drkosh mi mashe bichem iznad glave kao ovi sadasnji shefovi! :eek::lol:

baš mene briga da se iživljavam nad radnicima, nisam ti ja neka buržoazija niti to zamišljam, ja sam ti, bre, ubeđeni socijalist, i od mene pre možeš očekivati da ću s radnicima mešati beton na gradilištu nego da ću se šećkati okolo sa šlemom i s.r.ati. posebno ne zato što mnogi dobri majstori više znaju o nekim stvarima od samih arhitekata.

baš mene briga da se iživljavam nad radnicima, nisam ti ja neka buržoazija niti to zamišljam, ja sam ti, bre, ubeđeni socijalist, i od mene pre možeš očekivati da ću s radnicima mešati beton na gradilištu nego da ću se šećkati okolo sa šlemom i s.r.ati. posebno ne zato što mnogi dobri majstori više znaju o nekim stvarima od samih arhitekata.

eh, ne znas kako mi je drago sto to cujem! ;) pogotovo poslednja recenica... Eto, imao sam prilike da radim na nekoliko gradilista do sada i zapanjio sam se kakvih sve ljudina ima medj tim majstorima. Vidi im se po licu da su prosli sito i reseto u zivotu, ali ce uvek da ti kazu "dobar dan" "prijatno" da pitaju kako si, i sto je najbitnije nece te gledati kao tu nekog zaludjenog klinca fizikalca nego kao sebi ravnog. Dok su shefovi i te tzv arhitekte i projektanti medj. najvecim ljudskim govnima koje sam imao prilike da vidim!

E pazi modelovanje u tim programima za 3D animaciju, nikad nije bilo na nekom vrhunskom preciznom nivou. Nije ni predvidjeno za tako nesto. Vise je nekako onako umetnicki slobodno :lol:
Uvek se ozbiljni i precizni modeli uvoze iz nekog CAD programa.
Kako god bilo, aj' probaj da se ne navikavas na MAX, nego nadji Maya (aktuelna verzija 2009). To ti je alfa i omega 3D animacije. Sva cuda sto si video u filmovima, su radjena u njoj i uz pomoc njenog rendering enginea, Mental Ray, koji redna ko fotografije.

da, onda će tek da uči. :P

što se tiče Maje vs Max, verujem ti, al ja ne volim ni Max. to je samo pravljenje iluzija, to je sad IN. nije cilj mog posla da ja pravim optičke zaebancije i fotografije, nego arhitektonski prostor koji će dobro izgledati u stvarnosti, a ne na papiru. no, sad je IN ovo, prodavanje muda za bubrege, ne možeš se zaposliti a da ne pičiš auto, arhiCAD i max. samo zato i radim ovo u maxu. ja bih najrađe pičio samo u autoCADu, i to je to.
e, sad sam sredio 3D model, sad može da se radi finalno u Maxu. imam jedan dan da provalim kako se rade svetla. kako je samo dosadno selektovati sve pločice i svako parče metala i zadavati im materijal, jao, moj bože. :P

šinoda:
Dok su shefovi i te tzv arhitekte i projektanti medj. najvecim ljudskim govnima koje sam imao prilike da vidim!
sad si se odao, vrlo lako. pazi da se ne nađemo na istom gradilištu. :P

da, onda će tek da uči. :P
Pa sad... ne znam, kod razlicitih ljudi to razlicitino funkcionise.
Ja sam najmirniji kad znam da mi je satisfakcija osigurana. S druge strane ima ljudi, koji u pocetku misle da treba trositi dok se ne izlize (:

što se tiče Maje vs Max, verujem ti, al ja ne volim ni Max. to je samo pravljenje iluzija, to je sad IN. nije cilj mog posla da ja pravim optičke zaebancije i fotografije, nego arhitektonski prostor koji će dobro izgledati u stvarnosti, a ne na papiru. no, sad je IN ovo, prodavanje muda za bubrege, ne možeš se zaposliti a da ne pičiš auto, arhiCAD i max. samo zato i radim ovo u maxu. ja bih najrađe pičio samo u autoCADu, i to je to.
e, sad sam sredio 3D model, sad može da se radi finalno u Maxu. imam jedan dan da provalim kako se rade svetla. kako je samo dosadno selektovati sve pločice i svako parče metala i zadavati im materijal, jao, moj bože. :P
Ta pre-vizuelizacija je mnogo mocna stvar. Logicno. Svakom je lepse i lakse kad moze odma da vidi kako bi to trebalo da izgleda, u boji, nego da zamislja iz skica, crteza i projekata.
Marketing, prodaja, drpanje love. Pitaj teta Petu zasto oni uce da prave onako sharenu ambalazu :P
Btw, hint: materijali se principijelno dodeljuju na ceo objekat, a ne na svaki poligon istog, pojedinacno. Al' to nije sve tako jednostavno, jer za to koristis razlicite tehnike mapiranja, odnoso da se prosto izrazim, projektovanja 2D slike na 3D objekat. Ima tu dosta detalja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back