Za lepši pol

E a to "tipican Balkanac" pa i vi ste tipicne Balkanke

tipicna balkanka je ona koja smerno pere muzu noge i ne trazi nikakva prava, odgovara samo kad je neko nesto pita a uglavnom se nista i ne pita. E to i jeste problem, sto tipicne balkanke odumiru brze i u vecem broju nego tipicni balkanac, koji vara zenu, mlati je, pljuje je sa ortacima po kafanama, i dolazi u 5 h ujutru dok ona bdi nad decom, a jedini izlazak joj je j do obliznje prodavnice.pa neka uvozi te iz jos gorih sredina po mentalitetu, jer ce ovde sve manje da ima nekog da se izivljava.

Poslednja izmena:
tipicna balkanka je ona koja smerno pere muzu noge i ne trazi nikakva prava, odgovara samo kad je neko nesto pita a uglavnom se nista i ne pita. E to i jeste ptroblem, sto tipicne balkanke odumiru brze i u vecem broju nego tipicni balkanac, koji vara zenu, mlati je, pljuje je sa ortacima po kafanama, i dolazi u 5 h ujutru dok ona bdi nad decom, a jedini izlazak jo je je do obliznje prodavnice.

Ne to je tipicna albanka a ne balkanka. Ja zaista ne znam nikoga kome zena pere noge tj znao sam jednog siptara bio mi je komsija dok sam ziveo u Zemunu al ga je zgazio autobus :) al to bilo pre 20-ak godina bas sam klinja bio.
Ja ne znam u kom ste vi zene tripu da neko od vas trazi da perete necije noge i sl.Evo bio sam kod neke rodbine u inostranstvu sad u avgustu i super sam im sa komsijama...zena radi sve po kuci i nista se ne buni naravno pomaze joj i muz. Srecna ,zadovoljna ,nista joj nije tesko....imaju i bebu od godinu dana. A imam par ortaka ovde cije zene samo kukaju a u istom su polozaju kao i ta u toj stranoj zemlji.Isto im muzevi pomazu oko svega kad nisu na poslu i generalno daleko manje rade nego muzevi ali eto nisu zadovoljne.
To je problem ovih zena ovde NE ZNAJU STA HOCE I NIKADA ZADOVOLJNE NISU.

Poslednja izmena:
Ybt al' ste zapenile. Koliko besa. Kakve to traume isplivavaju? Haha.

Torrente bre, znas onaj vic kad onaj vikne "zla zenturaco!" na ulici a ona jedna se okrene pa kaze "a otkud ti znas da sam ja zla zena?"

Procitaj svoje postove od prvog do poslednjeg, pa ako ti je glava tako puna kao sto kazes sam ces uociti ko je sav istraumiran i uplasen od Srpkinja, recimo ti. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ybt al' ste zapenile. Koliko besa. Kakve to traume isplivavaju? Haha.

Torrente bre, znas onaj vic kad onaj vikne "zla zenturaco!" na ulici a ona jedna se okrene pa kaze "a otkud ti znas da sam ja zla zena?"

ma daj,to o zloj zeni govoris i meni i drugim zenama vec 100-i put, al si dosadan i neiventivan,sto bi smo zapenile ti i ovako ne spadas u prave muskarce imamo mi nase prave srbe, patriote ne patrijote, koji nas srpkinje obozavaju i dovoljno su jaki da to mogu,ti si samo slabasan kompleksas.
Ti nisi ni M od muskarca jos ako si ruzan ko avatar i mogu donekle ako ne i potpuno da te razumem.

Poslednja izmena:
Ne to je tipicna albanka a ne balkanka. Ja zaista ne znam nikoga kome zena pere noge tj znao sam jednog siptara bio mi je komsija dok sam ziveo u Zemunu al ga je zgazio autobus :) al to bilo pre 20-ak godina bas sam klinja bio.
Ja ne znam u kom ste vi zene tripu da neko od vas trazi da perete necije noge i sl.Evo bio sam kod neke rodbine u inostranstvu sad u avgustu i super sam im sa komsijama...zena radi sve po kuci i nista se ne buni naravno pomaze joj i muz. Srecna ,zadovoljna ,nista joj nije tesko....imaju i bebu od godinu dana. A imam par ortaka ovde cije zene samo kukaju a u istom su polozaju kao i ta u toj stranoj zemlji.Isto im muzevi pomazu oko svega kad nisu na poslu i generalno daleko manje rade nego muzevi ali eto nisu zadovoljne.
To je problem ovih zena ovde NE ZNAJU STA HOCE I NIKADA ZADOVOLJNE NISU.

ma karikiram malo, ajde nisi lud sta shvatas bukvalno.to sto se ljudi zale vazi i za muskarce i za zene i zavisi vise od sopstvenih ocekivanja i da li im je ispunjen zivot ili ne.

- "Vatreni sam borac protiv muškog šovinizma. Zastupnik sam ženskih interesa i pristalica ravnopravnosti spolova. Odnos prema ženama pokazujem prije svega u svojoj kući i prema svojoj ženi. Ne bih želio da pomislite kako se hvališem, pa ću navesti nekoliko primjera iz mog braka. Naravno, ni kod mene nije sve idealno. Kao i u svakom braku između mene i moje žene ima sitnih nesuglasica. Ipak, uspijevamo da sve regulišemo sporazumno:
- Ako je bolesna, mogu da se okupam i sam.
- Ako završi sve poslove, može da štrika do mile volje.
- Ako sam novine pročitao, odmah sjutradan moze da ih čita i ona, pod uslovom da ne komentariše to sto procita.
- Ako nisam kod kuće može da uključi radio ili TV čim počne jeftina struja.
- Ako noću primijetim da sam otkriven, pokrijem se sam, a sa njom o tom propustu razgovaram u pogodno vrijeme.
- Ako na pantalonama naiđem na dupli šav, ne prelazim odmah na fizički obraćun već mirno pokušavam da utvrdim šta je tome razlog. Da li je to znak da nije normalna, a u obzir dolaze i druge olakšavajuće okolnosti.
- Silu primenjujem samo ako se iznerviram ili se uvjerim da to radi namerno.
- Ako se dijete prehladi, sama bira koga da bijem - nju ili njega.
Ako se k'o ljudi dogovorimo, kod mene sve može:
- Može da kupi sve sto ja odlučim.
- Može da joj slučajno pregori sijalica.
- Može da pali ringlu čak i kad kuva kafu.
- Može da se kupa i kad sam ja loše raspoložen.
- Može da se javlja na telefon ako ja nisam kod kuće.
- Može da se šminka, pod uslovom da šminku ne kupuje.
- Može da pozove u goste svoje rodjake, ali da pričaju tiho i da postoje ozbiljni razlozi za njihov dolazak.
- Može da pegla i pere prozore kad ona hoće, pod uslovom da uvijek sve bude cisto i ispeglano.

Trudim se da na pažnju uzvratim pažnjom. Da je kad zasluži nagradim i istaknem ono što je za isticanje. Nikad ne zaboravljam da je to moja žena i da smo u svemu ravnopravni.
- Našem petom djetetu i ona je smijela da predloži ime, koje zamalo nije usvojeno.
- Za praznik uvek sjedi sa nama za stolom.
- Svaka tri mjeseca može da kupi novu metlu.
- Ukoliko se pronađe usisivač sa prigušivaćem, i to ću joj nabaviti. Ovako smo mirniji ako prašinu skuplja rukama.
- Jednom je rekla nešto sto mi nije bilo sasvim glupo, sto mi se skoro dopalo, čak mi je bilo i simpatično, sto sam joj kasnije na određeni način stavio do znanja.
- Da bi imala socijalno, prijavio sam je kao kućnu pomoćnicu.
- Sredio sam joj da popodne može čuvati i tuđu decu.
- Često se događa da potegnem do kuhinje samo zato da bih ručao, ne inzistiram da mi se ručak uvijek servira u postelji.
- Dva puta sam joj galantno ustupio okrajak.
- Od Nove godine oslobodio sam je obaveze da mi vraća žute metalne pare.

Mnoge obaveze sam preuzeo na svoja pleća:
- Putovanja u inostranstvo, odlazak na godišnji odmor, izlaske u kafane, bioskope i pozorišta...

Brinem o njenom dostojanstvu. Trudim se da nikad ne povredim njenu ličnost.
- Samo kad sjedim ona stoji, čim legnem, ona može sjesti i nastaviti sa radom
- Nikad je ne istjerujem na ulicu. Samo na terasu.
- Kad je gađam tanjirom i u najvećem bijesu, vodim računa da ne okrnjim novi servis, za njeno dobro uveo sam plehane tanjire.
- Da bih sačuvao njen ugled, nikad je ne bijem pred djecom i gostima.
- Posto zbilja nema potrebe da noge perem svaki dan, i njene obaveze su smanjene na dva puta nedeljno.

Naravno, ovo nije sve. Nikada nisam zadovoljan postignutim. Nikada neće biti dovoljno ravnopravnosti!"

I sta je onda problem u srpkinjama, koje odbijaju da rade iskljucivo kucne poslove, one su odmah qurve, lose majke i domacice.

Flplp u kupatilu se priprema,sva elegantna i kaze suprugu :
-Dragi,ja bih volela da ove godine odem negde nepoznato, gde nikad nisam bila.
A muz joj odgovori :
-A gde to,mozda u kuhinju ?! :rotf:

ma daj,to o zloj zeni govoris i meni i drugim zenama vec 100-i put, al si dosadan i neiventivan,sto bi smo zapenile ti i ovako ne spadas u prave muskarce imamo mi nase prave srbe, patriote ne patrijote, koji nas srpkinje obozavaju i dovoljno su jaki da to mogu,ti si samo slabasan kompleksas.
Ti nisi ni M od muskarca jos ako si ruzan ko avatar i mogu donekle ako ne i potpuno da te razumem.
Nije taj kilavko sestro mila video nikad "onu stvar" a videce je kad na quraz izraste nokat...On radi tamo ...u Svajcarskoj...dobio Azil...postao veliki dasa-PORTIR...pa sad se malo pravi vazan....

Back