Yettel - Pitanja i odgovori

@lordvejder: Telefon je i dalje u ponudi ali se zalihe razlikuju u zavisnosti od prodajnih mesta. Najbolje bi bilo da u tom slučaju pozovete Kontakt centar 063/9000 gde možete dobiti najtačniju informaciju o dostupnosti bilo kog modela telefona u Telenor ponudi.

@kokosov orah: Telenor je izmenio cene svojih usluga u pre paidu od 18. decembra 2010. godine o čemu je obavestio korisnike putem svog WEB sajta mesec dana ranije (18. novembra 2010.) Istu informaciju možete naći i na nekoj od predhodnih strana ovog foruma. Paralelno sa ovim promenama Telenor je uveo i pakete usluga koji višestruko umanjuju cene, medju kojima bih izdvojio Dodaj SMS: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Usluge/Tarifni-Dodaci/ koji cenu SMS poruka "spušta" čak i ispod 1 dinara. Sa ovim dodacima Telenorova pre paid ponuda smatra se najpovoljnijom na našem tržištu, ukoliko su u obzir uzmu i ponude drugih operatera. Takodje, možete promeniti svoj sadašnji tarifni paket pozivom Kontakt centra 063/9000 (cena poziva je 10 dinara bez obzira na dužinu trajanja) na tarifni paket Poruke, u kom je cena SMS poruke 2.24 dinara.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
@lordvejder: Telefon je i dalje u ponudi ali se zalihe razlikuju u zavisnosti od prodajnih mesta. Najbolje bi bilo da u tom slučaju pozovete Kontakt centar 063/9000 gde možete dobiti najtačniju informaciju o dostupnosti bilo kog modela telefona u Telenor ponudi.

@kokosov orah: Telenor je izmenio cene svojih usluga u pre paidu od 18. decembra 2010. godine o čemu je obavestio korisnike putem svog WEB sajta mesec dana ranije (18. novembra 2010.) Istu informaciju možete naći i na nekoj od predhodnih strana ovog foruma. Paralelno sa ovim promenama Telenor je uveo i pakete usluga koji višestruko umanjuju cene, medju kojima bih izdvojio Dodaj SMS: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Usluge/Tarifni-Dodaci/ koji cenu SMS poruka "spušta" čak i ispod 1 dinara. Sa ovim dodacima Telenorova pre paid ponuda smatra se najpovoljnijom na našem tržištu, ukoliko su u obzir uzmu i ponude drugih operatera. Takodje, možete promeniti svoj sadašnji tarifni paket pozivom Kontakt centra 063/9000 (cena poziva je 10 dinara bez obzira na dužinu trajanja) na tarifni paket Poruke, u kom je cena SMS poruke 2.24 dinara.

Pozdrav.

Ne mogu da odolim a da ne prokomentarisem
-sa ovog prvog linka- 'Svi Telenor dodaci osim dodatka "Dodaj Internet" važe 30 dana od dana aktivacije, odnosno dok ne budu potrošeni.'
ako bi neko bio ljubazan da mi rastumaci ovo... jel traju 30 dana od dana aktivacije ili dok ne budu potroseni? recenica je jako simpaticna :roll: sta ako mi posle 30 dana ostane pola paketa? moram opet da platim to sto sam vec platila?
-sa drugog linka- gospoda traze da im platim 200 dinara da bi me vratili na prethodnu cenu poruka i poziva!!! hahahahahhahahah jako su ljubazni....
au kako sam besna... :eek:
ja cu da potrosim jos ovih 200 dinara kredita sto sam ih malopre uplatila i kartica leti u djubre... nece mene niko moci da zaje.bava za moje pare... toliko blesava nisam... a da su lopovi jesu....!!! Za 200 dinara ne mogu ni 50 poruka da posaljem!!!
edit: i jako je simpaticno sto su me prebacili na najskuplji paket, sto se ne zaje.base pa me ne prebacise na najjeftiniji? :mrgreen: I sad traze 200 din da me prebace xD eeeeeeee lopova....

UUUUUAAAAAAAAAAA LOPOVI........

Poslednja izmena:
@kokosov orah:

200 dinara je cena pri kupovini novog pre paid broja na kome je aktiviran tarifni paket Poruke.
Promena tarifnog paketa koju sam Vam predložio u predhodnom postu je besplatna, odnosno naplaćuje se samo poziv ka Kontakt centru (063/9000 - 10 dinara), mada istu možete izvršiti i u svakoj Telenor Prodavnici.

-sa ovog prvog linka- 'Svi Telenor dodaci osim dodatka "Dodaj Internet" važe 30 dana od dana aktivacije, odnosno dok ne budu potrošeni.'

Evo pojašnjenja:
Ukoliko npr. aktivirate dodatak "Dodaj SMS 200" po ceni od 175,82 dinara, on će trajati narednih 30 dana od momenta aktivacije. U ovom periodu bilo bi poželjno da potrošite kupljeni saobraćaj (200 SMS poruka ka svim nacionalnim mrežama) jer se sve neiskorišćene poruke poništavaju nakon isteka ovih 30 dana.
Ukoliko ipak SMS poruke potrošite pre isteka perioda od 30 dana, niste u mogućnosti da kupite novi dodatak "Dodaj SMS" dok taj period potpuno ne istekne.

Kod "Dodaj Internet" dodataka situacija je drugačija, tarifni dodaci traju 60 dana, a novi dodatak možete da kupite bilo kada, plus sav preostali saobraćaj iz predhodnog dodatka će se sabrati sa novim i produžiti.

Pozdrav.

Pozdrav.

aparat HTC Desire se ne nalazi u aktuelnoj ponudi Telenora i nema ga na stanju u nasim prodavnicama.Za sada nemamo informaciju da li cemo dobijati nove zalihe.

Srdacan pozdrav,
Kontakt Centar

Poštovani,

Telefon HTC Desire nije više u našoj ponudi.

Hvala na ukazanom poverenju i interesovanju za usluge Telenora.

Srdačan pozdrav.

Мејлови који сам добио 28.12. и 29.12.
Још тада ми је речено да га нема нигде на стању...

aparat HTC Desire se ne nalazi u aktuelnoj ponudi Telenora i nema ga na stanju u nasim prodavnicama.Za sada nemamo informaciju da li cemo dobijati nove zalihe.

Srdacan pozdrav,
Kontakt Centar

Poštovani,

Telefon HTC Desire nije više u našoj ponudi.

Hvala na ukazanom poverenju i interesovanju za usluge Telenora.

Srdačan pozdrav.

Мејлови који сам добио 28.12. и 29.12.
Још тада ми је речено да га нема нигде на стању...

Aha,evoluti0n,ne pratis stanje..:rtfm: z:lol:

Ја немам среће са овим теленором, прво када сам куповао десире кога је било на сајту рекоше да га нема... Сада иста ствар и са сасмунг вејвом, кога има и у е шопу, завлачише ме недељу дана и на крају од свега испаде једно велико ништа!!!

hoce li mi neko odgovoriti

nadam se da ne kasnim mnogo sa odgovorom

ja sam na nekom 325 paketu koji vise nije u ponudi
od decembra 2008-me i to me kosta ako nemam mnogo karti za parkiranje do 1400 dinara

do prelaska na postpaid trosio sam oko 2000 na dopune i i znas ono kad ti je najpotrebniji telefon ti moras do trafike po dopunu

sad ne da nemam tih problema i ne razmisljam o tome

nadam se da sam ti pomogao

a o paketu samom
ima ljudi ovde koji ti mogu pomoći koji je najekonomičniji paket u skladu sa
količinom novca koji možeš da izdvojiš mesečno

pozzz

Aha,evoluti0n,ne pratis stanje..:rtfm: z:lol:
Moja greška, izvinjavam se. :rumenko:

@lordvejder: Preporučujem da sačekate početak sledećeg meseca, jer se ponude telefona po pravilu osvežavaju najmanje jednom mesečno, kao i da se o dostupnosti traženih modela telefona informišete direktno preko Kontakt centra 063/9000, preko koga možete i odmah rezervisati telefon, ukoliko je dostupan.

@kruskica...ca: Proverite podešavanja SMS poruka na sledećoj stranici: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Usluge/SMS/
Ukoliko želite da svoj telefon podesite za korišćenje MMS i Internet usluga, to možete uraditi vrlo jednostavno na portalu Moj Telenor.

Pozdrav.

Može li neko da mi objasni kako ide procedura prilikom sklapanja ugovora sa Telenorom šta stoji u ugovoru, ako se sklopi ugovor na dve godine,od toga se telefon ne koristi godinu dana,posle toga traže da uplatim 15 000 dinara za taj period kad nije korišten telefon, ne razumem ako nešto nisam iskoristio zašto traže pun iznos kao da sam iskoristio besplatne minute koje nude,sa takvim stavom mogli su reći samo potpišite ugovor i uplatite ceo iznos za dve gonine i ne morate ni telefon koristiti.

Истекао ми је двогодишњи уговор са Теленором 31.12.2010. Да ли сада морам да идем до њих и кажем им како више не желим да користим тај пакет, да ми не би стизали рачуни више или ће се он аутоматски угасити ако не продужим уговор?

Može li neko da mi objasni kako ide procedura prilikom sklapanja ugovora sa Telenorom šta stoji u ugovoru, ako se sklopi ugovor na dve godine,od toga se telefon ne koristi godinu dana,posle toga traže da uplatim 15 000 dinara za taj period kad nije korišten telefon, ne razumem ako nešto nisam iskoristio zašto traže pun iznos kao da sam iskoristio besplatne minute koje nude,sa takvim stavom mogli su reći samo potpišite ugovor i uplatite ceo iznos za dve gonine i ne morate ni telefon koristiti.

To ti je tako sa svakim ugovorom lepo sve to pise, kod svakog operatera, ne znam sta se cudis. Normalno je da moras platiti racun za uslugu koja po ugovoru traje 2 godine. Zato se ja za svaki slucaj vise ne vezujem ni za kakve ugovore. :)

Ljudi kakva su vam iskustva sa post paidom, recimo ovi Prenesi paketi...onako iz prve ruke..

@Hedonista pitao si kakva je usluga telenora za prenesi pakete. Ja cu ti reci da sam pre bio 10 godina u mts-u od toga poslednje 4 na postpejdu, i presao sam na Telenor prenesi 200 tarifni paket. Nikakvih zamerki za sada nemam, minuti i poruke se fino prenose i tako mi bas odgovara jer ne trosim konstantno mesecno nekad manje nekad vise, isto sam trenutno zadovoljan sa signalom, mada nisam isao jos po zabitima da proverim u odnosu na druge mreze i tako. Prva dva dana u mesecu ne moze da proveris stanje i to je to, dok je recimo u mts-u to bilo i po 20 dana nedostupno, pa nikad ne znas na cemu si dok ti ne dodje racun. Sve u svemu zasad zadovoljan, videcemo dalje planiram preci na prenesi plus pakete zbog neta, ali cu konretno pitanje da postavim Evolutionu.

@Evulution

Postoji li mogucnost da se prilikom koriscenja prenesi plus 1Gb (primera radi) tarifnih paketa, protok interneta ogranici na koriscenje kolicine podataka u okviru predplate, tj da se limitira.. Naravno da se to moze pratiti stalnom kontrolom kolicine potrosenih podataka, ali mislim da je malo nerealno ponekad da se to izkontrolise uzevsi u obzir da je 1 Mb 'samo' 10 dinara, ako se prekoraci. Primera radi, malo se zanesete slusajuci spotove po youtubu ili downloadujete jedan film i eto racuna od nekoliko hiljada dinara.
Pozdrav

@Hedonista: Kao što je navedeno u temi za fiksnu telefoniju, takve vrste informacija biće dostupne nakon 10. februara 2011.

@Banega: Telenor ne pruža mogućnost limitiranja saobraćaja u okviru post paid tarifnih paketa. Iz tog razloga, tu je provera stanja koja Vam može prikazati potrošnju samo nakon minut-dva od uspostavljanja/zavrsetka konekcije. Druga mogućnost bi bila aktivacija Klik usluge na Vaš postojeći paket, gde bi nakon protoka od 150 Mb po punoj brzini, imali neograničen pristup internetu ali po smanjenoj brzini pristupa, čime bi ujedno i limitirali potrošnju, jer je pretplata za Klik uslugu 290 dinara.

Pozdrav.

To ti je tako sa svakim ugovorom lepo sve to pise, kod svakog operatera, ne znam sta se cudis. Normalno je da moras platiti racun za uslugu koja po ugovoru traje 2 godine. Zato se ja za svaki slucaj vise ne vezujem ni za kakve ugovore. :)

@Hedonista pitao si kakva je usluga telenora za prenesi pakete. Ja cu ti reci da sam pre bio 10 godina u mts-u od toga poslednje 4 na postpejdu, i presao sam na Telenor prenesi 200 tarifni paket. Nikakvih zamerki za sada nemam, minuti i poruke se fino prenose i tako mi bas odgovara jer ne trosim konstantno mesecno nekad manje nekad vise, isto sam trenutno zadovoljan sa signalom, mada nisam isao jos po zabitima da proverim u odnosu na druge mreze i tako. Prva dva dana u mesecu ne moze da proveris stanje i to je to, dok je recimo u mts-u to bilo i po 20 dana nedostupno, pa nikad ne znas na cemu si dok ti ne dodje racun. Sve u svemu zasad zadovoljan, videcemo dalje planiram preci na prenesi plus pakete zbog neta, ali cu konretno pitanje da postavim Evolutionu.
Hvala na informativnom iskustvu

@Hedonista: Kao što je navedeno u temi za fiksnu telefoniju, takve vrste informacija biće dostupne nakon 10. februara 2011.

@Banega: Telenor ne pruža mogućnost limitiranja saobraćaja u okviru post paid tarifnih paketa. Iz tog razloga, tu je provera stanja koja Vam može prikazati potrošnju samo nakon minut-dva od uspostavljanja/zavrsetka konekcije. Druga mogućnost bi bila aktivacija Klik usluge na Vaš postojeći paket, gde bi nakon protoka od 150 Mb po punoj brzini, imali neograničen pristup internetu ali po smanjenoj brzini pristupa, čime bi ujedno i limitirali potrošnju, jer je pretplata za Klik uslugu 290 dinara.

Pozdrav.
Ocekujem vec 11 februara da nas izvestis sta i kako..ja sam strasno zainteresovan

Pozdrav.

Ta smanjena brzina je kao da nema net,to kazu samo da zamazu ljudima oci. Imate 1 kilobajt/s i to na neke prekide. Moze da posluzi samo za dopisivanje preko neta. A i hsdpa im je sporiji kod mene mts prelazi 200 kolobajta/s a talenor je kao i edge oko 30-40 kilobajta/s

Telenor Srbija otvara prodavnicu mobilnih aplikacija

Telenor Srbija je prva kompanija u okviru Telenor grupe koja u ponudu operatora uvodi mogućnost preuzimanja WAC (Wholesale Application Community) mobilnih aplikacija. Taj pilot projekat danas je predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije (Mobile World Congress) u Barseloni.

TelenorWac.jpg

Wholesale Application Community je organizacija osnovana s ciljem da proširi tržište mobilnih aplikacija, podstičući razvoj softvera za mobilne telefone, koji bi omogućio lakšu upotrebu aplikacija na različitim mobilnim aparatima, operativnim sistemima i mrežama. Ova organizacija okuplja 48 članova, mobilnih operatora, a Telenor je aktivni član od 2010. godine.

"Ulazak u svet aplikacija je uzbudljivi trenutak za nas jer nam omogućava da budemo jedan od prvih mobilnih operatora u svetu koji će tokom godine ponuditi korisnicima širok izbor u ovom segmentu. Telenorovi korisnici u Srbiji prvi će moći da preuzimaju takav sadržaj i to ne samo za pametne, već i jednostavne modele telefona, upravo zahvaljujući saradnji Telenora u Srbiji sa kompanijama Erikson i Opera. Sledeći iskustvo Telenora u Srbiji, Telenor grupa obezbediće prodavnicu aplikacija i na drugim tržištima u kojima posluje", kaže Marek Slačik, direktor marketinga Telenora u Srbiji.

Kompanija Erikson obezbedila je rešenje za upravljanje sadržajem, dok je Opera omogućila postavljanje aplikacija na mobilni telefon. U okviru štanda kompanije Ericsson na Kongresu u Barseloni predstavljena je Telenorova platforma WAC rešenja - tStore, a svi posetioci Kongresa bili su u mogućnosti da uživo vide kako ona izgleda. Prodavnica mobilnih aplikacija će, takođe, nuditi Android, Symbian i Java sadržaje svim korisnicima.

Izvor: Telenor

Back