Hteo bih da pitam TELENOR,ili nekoga ko ovde zastupa njih da mi da odgovor na pitanje ovo! Ako je Telenor Svetskog glasa sa 150 mil predplatnika sirom Sveta,me cudi da necine nista kad je ROAMING U PITANJU?! Jednostavno dansnje ocpije koristenja Roaminga je da gospod Bog sveti sakloni,skupo da nesmes ni da pomislis da aktiviras jednu od opcija,a i da aktiviras opcije jeftinijeg pa i gratis razgovora u toku boravka van drzave,nakon potrosnje odkupljene opcije gratis minuta te oderu kao da sedim na milijonima pa me bas briga za racun na kraju! Dakle,kad ce Telenor da se malo ponasa EVROPSKI,pa da svoje tarife malo pojeftini ili da izmeni poput Vodafone sto je,kod njih tarife koristenja van Britanije su isto kao i kad koristis dok si kod kuce,stim da po pozivu ti uzima 0.75penija plus tarifa domaca po minuti kad pozivate bilo gde u Evropi a koja se krece vec od 0.25 penija,a dolazeci poziv je ogranicen na sat vremena GRATIS uz prispajanje veze od 0.75 penija ,T-Mobile isto,oni imaju tarife po minuti kako dolazece tako i odlazece pozive i to simbolicno tek toliko da nije dzabe,Orange isto,imaju opcije slicne Telenoru,odkupljivanje minuta ili opcije za roaming koje su opet jefinije nego ofd Telenor-a,A1 Mobilkom Austrija,oni imaju za svoje putnike slicno kao Vodafone al kod njih je 30min takt gratis dolazeceg poziva sa prispajanjem veze od 0.90 centi i odlazeceg opoziva kao da ste u Austriji,pa cak i iz Srbije ko ima A1 moze da poziva uz opciju Roaming kao da je u Austriji al stim da je prikacen na VIP mrezu kod nas,ili cak i dzabe ROAMING dolazeci u celoj Evropi,poput Estonije koja prodaje svoje sim kartice od Travelsim gde su svi dolazeci pozivi dzabe ma gde da ste u Evropi skoro,ili Britanski SIMS2GO,pa WorldSim sa dva broja u jednom UK-USA zajedno,ma ima primera koliko vam srce hoce za jeftinije razgovore kad se na put krene. E zbog cega Telenor cuti,i zasto nepokrene nesto slicno velikim Evropskim telekomunikacionim kompanijama,jer ipak nasih Srba ima u Evropi ni manje ni vise oko milion ipo,pa sto da i mi kao i ostali nebudemo u kontaktu sa svojima u Srbiji,em bi mi bili srecni jer imao 00381 broj gdegod da se krecemo u Evropi em Telenor bi imao sigurno profit od svega na kraju,ili ih nezanima dok im vlada nezabrani monopol i puste neke kompanije da dodju na anse trziste i obore te visoke cene koje drze domaci Telekomi. Hvala na odgovoru,ako ste me razumeli sta sam hteo reci.