World of Warcraft

e za malo iskusnije ko najbolje heal-uje:
Priest
Paladin
ili Druid i koji sa kojom "klasom" (mislim na talente :D)

druid ti ima najveci heal [najjaci healing spell] ali brzo gubi manu...

priest ti je najoptimalniji za healovanje jer moze dobro [ne jako kao druid] ali dugo i kvalitetno da healuje...

paladina sam slabo igrao znam da nije los healer od kada je tbc izasao ali ne verujem da je nesto posebno

Paladin je ultra kao healer, da ne pricam o buffovima. Druid ima jak heal samo to se jako retko koristi u raidovima, na vecini boss fajtova se koriste HoT-ovi i zato se vecina resto druida odluci za Tree talent build nego za Dreamstate talent build (gde je prioritet Healing touch)

Holy Paladini su ubedljivo najbolji hileri u TBC-u trenutno, pa posle njih ide resto shaman, jer obe klase koriste shiled, plate i mail tako da ih je tesko ubiti i imaju dosta HP-a, dok pristovi i druidi nisu losi ali brzo ginu u 25 man raidovima, pa bih ljudima preporucio ako hoce da igraju kao hileri nek biraju prvo holy paladina pa posle shamija! poz :)

E ebi ga sad petre, nije ni to bas tacno, zavisi koliko si sposoban kao healer. Nije fora samo stajati na jednom mestu i hilati pa kad te strefi ebiga, fora je da prezivis a dobar healer prezivi pa neka je priest, druid ili paladin. Najbolji trening za to ti je BG, WSG posebno ;). Tamo ako stojis na jednom mestu (a posto si meta broj 1 kao healer) mrtav si ocas posla, zato je najbolje sve oterati na jedan dobar trening u wsg pa da vidis kako se snalaze posle i prezivljavaju u raidovima :D

OMG uzeo sam paladina... ipak batalio sam HEAL, redemption je paladin... znachi mage-a lvl 35 ubijem a ja lvl 30 :lol:

pa vi i dalje pljujte po paladinima:lol::lol::lol::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
pobij se sa warrom ali da bude minimum 10 levela veci od tebe, da vidis kako ces ga razbucati
a kad budes na endgame kad svi budu nosili full opremu da vidis kako ce te oni bucati, to sam primjetio kod mog paladina s kojim sam igrao, ladno na 20 lvlu oderem warriora na 36-om

Ne bih rekao da prezivljavanje u raidu zavisi od tipa gear-a ljudi i da se tako gleda koliko je healer dobar, pogotovu ne u raidu. Recimo u ozbiljnijim raidovima necete videti nikada shamana da leci MT, to je skoro uvek priest, a shamy uvek leci ostatak raid grupe, iz vise razloga, a ne znam nikoga ko je PVE igrac a vezbao je u areni i BG-u!!! Opstanak grupe zavisi iskljucivo od skill-a rekao bih :) Iz tog razloga obicno priest se gear-uje i socket-uje na sto veci healing spell, a Shamy na MP5 :P Ako su MT-ovi i OT-ovi dobri, casterima niko ni ne prilazi, tako da nije bitno da li healer nosi mail, leather, plate, ili cloth, cak jako cesto moze da se vidi da shaman ne nosi mail, nego cloth :P

147465.jpg

Ne bih rekao da prezivljavanje u raidu zavisi od tipa gear-a ljudi i da se tako gleda koliko je healer dobar, pogotovu ne u raidu. Recimo u ozbiljnijim raidovima necete videti nikada shamana da leci MT, to je skoro uvek priest, a shamy uvek leci ostatak raid grupe, iz vise razloga, a ne znam nikoga ko je PVE igrac a vezbao je u areni i BG-u!!! Opstanak grupe zavisi iskljucivo od skill-a rekao bih :) Iz tog razloga obicno priest se gear-uje i socket-uje na sto veci healing spell, a Shamy na MP5 :P Ako su MT-ovi i OT-ovi dobri, casterima niko ni ne prilazi, tako da nije bitno da li healer nosi mail, leather, plate, ili cloth, cak jako cesto moze da se vidi da shaman ne nosi mail, nego cloth :P

147465.jpg

Evo ja, PVE igrac a bila sam stalni gost pre TBC-a u WSG-u (Danas vise manje AV i AB, Arenu stvarno ne podnosim iako je S3 gear fenomenalan) i znam ih bar jos 5torog iz mog guilda koji su i pvp i pve igraci i iskreno se moze videti da najduze prezivimo u raidu u bilo kakvoj situaciji (ovo se vise odnosi na trash mobove gde moze da se desi da te neko od njih 'potkaci' :-P nego na bossa naravno) ali normalno da igraci zavise od skill-a, ono sto ti bg uradi je da ti ih malo izostri, pogotovu reflexe za prezivljavanem.

E ovo za shamana u clothu ja stvarno na Draenoru bar ne videh, vidjala u leatheru, ali cloth..mozda neki deo tu i tamo ali bas totalno u clothu ne. I da, shaman uvek heala raid, chain heal mu vredi zlata ;)
Nego interesuje me jel se ovde razmenjuju i iskustva (taktike) sa bossovima...tips and tricks? :-P Ako je neko vec drmnuo Leotherasa (a verujem da jeste) dajte mi recept za brzo preuzmanje aggro-a kad menja formu i kako warrior da prezivi inner demona :neutral: Doveli smo ga do 5% ali konstantno isti problem :neutral:

Izvinjavam se zbog male digresije, nisam bas u toku.

Prestao sam da igram WoW pre godinu dana, sto zbog toga sto mi se gild raspadao sto zbog obaveza sto zbog heroic instanca...
Imam lvl 70 resto-shamana, jer prakticno bilo koji drugi spec nije bio ni za **** (sem mozda tad elemental za pvp).

Zanima me da li se vredi vracati? Da li je shaman kao klasa ista korisniji u bilo kom pogledu i koliko su se stvari generalno po vama promenile na bolje ili gore?

Znam, i ranije je bio koristan, ali malo dojadi pa me zanima da li su druge specijalizacije upotrebljive?

Na Dunemaulu sam ybg :P
U vreme kad sam krenuo da igram, dalekog leta 2005. ovaj server je bio omiljena destinacija srpske Horde :D Medjutim posle toga se malo ispraznio...

Kad smo vec kod toga jel zna neko gde ima najvise nasih igraca sad? (Horda ofc)

Znam, i ranije je bio koristan, ali malo dojadi pa me zanima da li su druge specijalizacije upotrebljive?

Na Dunemaulu sam ybg :P
U vreme kad sam krenuo da igram, dalekog leta 2005. ovaj server je bio omiljena destinacija srpske Horde :D Medjutim posle toga se malo ispraznio...

Kad smo vec kod toga jel zna neko gde ima najvise nasih igraca sad? (Horda ofc)

Stari dobri dunemaul,

Nekada sam igrao tamo sa svojim rogueom,
reci mi

Kako ti se zove char na dunemaulu?

Back