World of Warcraft

agro je kada povuces moba [svesno ili nesvesno] da te napadne... ili da bude agresivan prema tebi...

sto se tice itema need ides samo kada ti treba neki item...znaci za tebe je ili ste se dogovorili da ti uzmes... a greed znaci pohlepa...to su itemi koji ti ne trebaju ali bi zeleo da ih prodas ili da ih imas... npr ako si priest i sad ides greed na mail...ne mozes to da nosis a mozes da prodas, disenchantujes itd...

Evo ja, PVE igrac a bila sam stalni gost pre TBC-a u WSG-u (Danas vise manje AV i AB, Arenu stvarno ne podnosim iako je S3 gear fenomenalan) i znam ih bar jos 5torog iz mog guilda koji su i pvp i pve igraci i iskreno se moze videti da najduze prezivimo u raidu u bilo kakvoj situaciji (ovo se vise odnosi na trash mobove gde moze da se desi da te neko od njih 'potkaci' :-P nego na bossa naravno) ali normalno da igraci zavise od skill-a, ono sto ti bg uradi je da ti ih malo izostri, pogotovu reflexe za prezivljavanem.

E ovo za shamana u clothu ja stvarno na Draenoru bar ne videh, vidjala u leatheru, ali cloth..mozda neki deo tu i tamo ali bas totalno u clothu ne. I da, shaman uvek heala raid, chain heal mu vredi zlata ;)
Nego interesuje me jel se ovde razmenjuju i iskustva (taktike) sa bossovima...tips and tricks? :-P Ako je neko vec drmnuo Leotherasa (a verujem da jeste) dajte mi recept za brzo preuzmanje aggro-a kad menja formu i kako warrior da prezivi inner demona :neutral: Doveli smo ga do 5% ali konstantno isti problem :neutral:
ja sam odnosno moj character koga ja upravljam je MT u guildu koji je sada pocheo sa Black Temple i Mount Hyjal.
Tankovao sam Leotherasa vishe puta,kad menja formu mozda 5 sekundi pre nego shto iz demon forme predje u human formu nek svi stanu sa DPSom,warrior samo nek udari shield slamom i boss se mora zalepiti za njega.A inner demona prezivi tako shto stavi iteme koji mu daju shield block value,to mu povetjava jachinu udarca shield slama,i neki obavezno reflektuje prvi shadow bolt koji inner demon proba da puca na njega,to tje mu skinuti barem pola zivota,takodje nek ima rage potion pri ruci za svaki sluchaj da bi mogao execute i heroic strike da korisit pre nego shto vreme prodje.
A kod uzimanja aggroa posle whirlwinda,vashj MT mroa da bude veoma precizan,to jest mora kao prvo celo vreme da prati Leotherasa,i zadnjih 2-3 sekunde pre nego shto se whirlwind zavrshi nek koristi intervene na playera na koga Leotheras nishani,tako ce u trenutku kad se whirlwind zavrshi MT biti odmah pored bosa i odmah shield slam.

Ja sam healer (trenutno, posto imam full epix opremu i za healera i za feral i stalno menjam, skoro pa nedeljno po potrebi za raid), ne privlacim aggro niti imam problema sa inner demonom, ali dps -eri nikako da se zaustave, doduse i sama sam predlozila RL-u da sledeci put krene da se dernja da prekinu sa dpsom bar 6sec pre a ne 2sec pre promene forme, valjda ce uspeti za to vreme da se zaustave :neutral: Sto se tice inner demona jedino warriori imaju problema sa ubijanjem istih trenutno, i to je jos jedan od problema koji nikako da resimo. Upotrebe i spell reflection i sve..ali opet svako toliko desi se da nam je warr MCan :neutral:

A reci mi koliko je Morogrim tezak? U istom rangu kao Leo predpostavljam?
Morogrim je lakshi od Leotherasa ako imate dobro opremljenog tenka sa dobrim dodge/parry/block rejtingom i naravno dosta HPa,oko 14000-15000 unbuffed tako da full buffed ima oko 18-19,5k HP,tako da u sluchaju da bude crushan netje biti problem healerima da ga healuju do vrha,ako dobije 2 crushinga za redom onda je verovatno wipe jer svaki crushing je po 6-7k plus 4k normal hit.Problem kod Morogrima je shto on udara jako brzo tako da brzo jede shield block buff koji ima 2 punjenja.Zato su dodge/parry/block jako vazni.

e a shta je to AGRO?!
e i ono kad si u grupi da dobijesh neki ITEM, imash ono need i greed, e kad idesh na to greed?!
aggro je koeficijent opasnosti koji prestavljash bosu,shto ga vishe DPSash vetja je shansa da tje tebe bos da napadne jer predstavljash najvetju opasnost po njega,zato se koriste modovi/addoni kao Omen ili KLH threat meter koji ti govore kolko MT ima aggroa a kolko ostatak raida,tako da si uvek sigurno ispod tankovog threata.

PAZNJA,nova instanca uskoro,glavni boss tezi nego Illidan,KIL'JAEDEN instanca ce se zvati sunwell
Ubijeni su prvi 4 bosa tamo,mada to je josh uvek na test serveru,sad su sredili drugog bosa tako da ima 10 miliona u zivotu i imash 6 minuta da ga ubijesh.Pre je imao 7 miliona,od kako su ga promenili niko ga nije ubio.

u Sunwellu dropa tier set 6,5 a ne tier 7 kao shto to neki tvrde,isto tako je bilo kad je AQ40 izashao,tamo je dropao t2,5 a tek u Naxxu je dropao t3.

e a ono kad se ide u raid... pa tank kad krene da udara pa vodja kazhe DPS @ 98%, to znachi da kad taj boss opadne na 98% DPS krene da roka, jel tako?! Tako smo radili :D e samo me zanima zashto to tako?!
Pa cela matematika je to da bos udara samo jednog playera,to jest MTa(main tenka),kad RL kaze da se sacheka to znachi da treba dati vremena tenku da napravi aggroa dovoljno da nebi warloci i magovi poginuli odmah na pochetku jer su over aggroali.
Kao shto rekoh u mom predhodnom postu uz pomotj addona oni se orjentishu i znaju kad da startuju i kad da stabu sa DPSom.

Morogrim je lakshi od Leotherasa ako imate dobro opremljenog tenka sa dobrim dodge/parry/block rejtingom i naravno dosta HPa,oko 14000-15000 unbuffed tako da full buffed ima oko 18-19,5k HP,tako da u sluchaju da bude crushan netje biti problem healerima da ga healuju do vrha,ako dobije 2 crushinga za redom onda je verovatno wipe jer svaki crushing je po 6-7k plus 4k normal hit.Problem kod Morogrima je shto on udara jako brzo tako da brzo jede shield block buff koji ima 2 punjenja.Zato su dodge/parry/block jako vazni.

Da, imamo par tankova koji imaju i vise od 15k HP unbuffed, ali pazi kad su mi mnogi rekli da je Leo laksi, zato smo i krenuli na njega nakon Hydross-a i Lurkera a ne na Morogrima :neutral:
U svakom slucaju hvala puno na savetima za Leota, prenecu to nasim tankovima. ;)

Da, imamo par tankova koji imaju i vise od 15k HP unbuffed, ali pazi kad su mi mnogi rekli da je Leo laksi, zato smo i krenuli na njega nakon Hydross-a i Lurkera a ne na Morogrima :neutral:
U svakom slucaju hvala puno na savetima za Leota, prenecu to nasim tankovima. ;)
pa shta znam,mozda je meni lakshi jer je moj guild prvo ubio Morogrima pa tek onda krenuo na Letherasa,mi smo prvo koristili Paldina tenka jer oni imaju shansu da rade aggro na vetjoj razdaljini,daleko je lakshe sa paladinom koji je tenk,on ne mora da trchi za Leotherasom dok ovaj radi whirlwind.Dok na Morogirmu paladin tenk dosta pomaze kad naidju murloci,on ih lepo skupi na jendo mesto i onda samo AOE,dok warriorima i druidima ne ide bash da drze dosta mobova na jendom mestu dugo.

ljudi jer neko zna da li mogu da me banuju zbog toga sto sam skinuo addon za WoW koji omogucava da sve devojke budu gole(samo ih vi vidite gole kad ih skinete skroz,dok ostali vide u tangama i brusu).posto postoji neki WoW warden.BRZO ODGOVORITE!!!

ljudi jer neko zna da li mogu da me banuju zbog toga sto sam skinuo addon za WoW koji omogucava da sve devojke budu gole(samo ih vi vidite gole kad ih skinete skroz,dok ostali vide u tangama i brusu).posto postoji neki WoW warden.BRZO ODGOVORITE!!!

auuu koji si kralj pa izadji iz igre u windows ako oces da se igras pa se vrati posle ...c,c,c,c...de ode ova igra

Ljudi jel moguce da vi imate fobiju od wardena...ko da na kompu imate nekih podataka koji su njima zanimljivi... meni je to smesno...ni jednog trenutka se nisam zapitao da li bih trebao instalirati to ako ima warden jer stvarno ne smatram sebe zanimljivim blizzardu da bi krao neke moje podatke... :D

Back