👩‍🍳 Kako kuvati ali se ne udebljat?

Шта значи здраво? Зашто да се дебљаш?
Али свакако можеш да повећаш порције онога што једеш ако баш желиш да се угојиш.
Jedem vrlo malo ugljenih hidrata i to u formi vollkorn hleba, ne jedem šećere a masti moram da vodim računa da pretežu one zdrave masti (maslinovo ulje, avokado, orašasti plodovi). Imam 54kg, cenim da bi bilo dobro da se malo ugojim 😄

Jedem vrlo malo ugljenih hidrata i to u formi vollkorn hleba, ne jedem šećere a masti moram da vodim računa da pretežu one zdrave masti (maslinovo ulje, avokado, orašasti plodovi). Imam 54kg, cenim da bi bilo dobro da se malo ugojim 😄
Ок, такав ти је режим исхране али можда је за твој организам боље да имаш ту тежину, не форсирај.

Samo volja.
U jednom periodu sam svaki dan pravila tri različita ručka - za decu, za supruga i za sebe. Nije mi bilo teško - sve je stvar volje.

E sada, volju sam negde zaturila i nikako da je pronađem.
Као што Шекспир рече: "Људско тело је парк у коме је воља главни вртлар".
Мислим да је с вољом као с кондицијом - треба да се вежба. За почетак, рецимо, избегавати искушења колико је могуће.

Moj savet je da kuvaš samo ono što je prilagođeno tvojoj ishrani. Kad neko u porodici treba da izmeni način ishrane, ostali treba da se solidarišu jer je zdravlje u pitanju. Uostalom, losos ili skuša vrvt nemaju nikakve negativne strane ni za koga, kao i generalno tzv. mediteranska ishrana.

Dok kuvam ja se najedem samih tih mirisa da nemali broj puta hvatam sebe da i pored komplet ručka napravim sebi sendvič, a kuvano ostavim za sutra.
Gojila bih se sigurno kad bi neko drugi kuvao, a ja dolazila na gotovo.
I pešačim puno.
Ne volim da vežbam ali redovno ispešačim sve naročito ako preteram sa slatkišima, leto mi je kritično jer ne odolevam sladoledu ali sada sam već uravnotežena.

Bio si dete koje je trcalo po ceo dan

I meni je pokojna baba Mara kad oprezom jezik na vrelu vareniku, onim koscatim napacenim kažiprstom koji uvali u mast i naredjuje otvori usta i namaze po jeziku svinjsku mast

Nisam sigurna koliko je to pomoglo ali Baba Mara je bila faca u crnoj kotuli sa maramom na glavi i ona dva zuba , voljela popiti i pusila do 90-te skoro i do smrti

Koliko samo ljubavi skupljeno u par rečenica :heart:

Back