👫Living-Apart-Together (LAT) u srednjem životnom dobu

Koji tim prati?
Pojma nemam, ali otkako je u penziji počeo je ponovo pratiti, nakon skoro 30 godina.
Kaže da bi prvo podigao obruč za 10 cm, zato što svi zakucavaju kao ludi.

:mrgreen:

On zadnje što je prije toga gledao bili su Jordan i Bullsi, ali misli da bi ovi današnji ondašnje razbucali.
OK, ne igra se obrana, ali cilj je zabiti koš više.
Znači bude i po 300 koševa na utakmici, a trice pogađaju kao nenormalni.
Baš je rekao da ne može vjerovati gdje je to sve u zadnjih 30 godina otišlo.

Brak nije izmišljen zbog sexa, već da dvoje ljudi brinu jedno o drugom i ne budu sami kada je teško, znači ni veze bez veze nisu veze nego sex varijante koje "imaju opravdanje"...

Zar se nemoze brinuti jedno o drugome ukoliko imaju različitu adresu ?

Iskreno brinuti preko noći može nastati a da još i nisu u braku

Sjetim se jednog pacijenta u medjuvremenu je umro i supruga ga napusti posle 30 godina braka u cvatu njegove teške bolesti uz reci “ne mogu to gledati “

Mnogi svakako tako žive i funkcionišu :)
i taljige funkcionisu kao prevozno sredstvo, ali kakve su performanse?
A ovaj trend je baš poznat po tome što ulaze u nejga zrele već osobe, koje su kako si napisala već imale iza sebe i brakove i decu, na primer. Možda i ne, ali je ključno to da su već izgradili svoj život i svako ima svoj stan, a ne da se razvode.
aham i zajedno idu na letovanja, a kako znas da taj sa nekom drugom ne ide na zimovanja?
msm, jedanput nedeljno sa tobom, i sa jos 6 za svaki dan u nedelji dana, kazes materijalno obezbedjeni
ima zaista slucajeva gde su ljudi tako vodili dvostruki zivot, prosle godine dok se stvar ne otkrije
Par koji dodje do ovog stadijuma u vezi više i nije par.
Nemam pojma šta te ljude onda još uvek drži “zajedno”.
ma oni pricaju o svaleraciji, i kao starijima, zrelijima je ona manje ucestala, a ono i jeste, mladji potentiji
rutina bez pregovora – sve to može biti izvor mira. A kada se partner pojavi, to je praznik, a ne obaveza.
okud znas da taj partner nema jos takvih kres, ili vacation kombinacija bez obaveza? sa tobom na 2 nedelje se vidja, a sa nekom na svakih 5 dana
ili idete zajedno na more, ali gde je on za zimski raspust, ako nije u gradu? otisao sa drustvom? jes malo sutra, nego sedi na bar dve stolice, vodi dvostruki zivot

Poslednja izmena:
i taljige funkcionisu kao prevozno sredstvo, ali kakve su performanse?

aham i zajedno idu na letovanja, a kako znas da taj sa nekom drugom ne ide na zimovanja?
msm, jedanput nedeljno sa tobom, i sa jos 6 za svaki dan u nedelji dana, kazes materijalno obezbedjeni
ima zaista slucajeva gde su ljudi tako vodili dvostruki zivot, prosle godine dok se stvar ne otkrije

ma oni pricaju o svaleraciji, i kao starijima, zrelijima je ona manje ucestala, a ono i jeste, mladji potentiji

okud znas da taj partner nema jos takvih kres, ili vacation kombinacija bez obaveza? sa tobom na 2 nedelje se vidja, a sa nekom na svakih 5 dana
ili idete zajedno na more, ali gde je on za zimski raspust, ako nije u gradu? otisao sa drustvom? jes malo sutra

Primijetila sam da su ovde mnogi opsesivni

Ali da li je LAT zaista izraz zrelosti i slobode – ili znak da se bojimo prave bliskosti?
pa vidi, svako od nas mora da ima zivotnog prostora, ali da se nadje idealno da svako ima svoj stan sto paula trazi, mozda i iste kvadrature, to je malo verovatno

pazi moj brak je zapoceo da meni zena nije dala da disem, nece da izadje iz mene, a zavrsio se odeljenim sobama itd, sticaj okolnosti, ja radio nocnu itd, ali je to posluzilo njoj kao argument da mene osudjuje, kao ja nisam davao sebe dovoljno, a ko ovde zagovara rezervisanost?

u redu, ja sam vise voleo Isusa Hrista i sve sam zasluzio, ne kukam, samo naglas razmisljam

I sa tim drugarima ili drugaricama imaš neki seks ponekad :lol: ?
pa neki su me savetovali gde moze da se dobije seks za pare, ako mi zena ne da
To se ne zove drugarstvo kolko ja znam :mrgreen:
pazi, bracni drug se kaze, to je obavezujuce u mom recniku, a ove forumasice zagovaraju nesto neobavezno... nemoj sad ti da ne ucis razlici izmedju drugara i prijatelja, ja znam za tu razliku vec, zato se kaze: "prijateljice noci"

a ja sto sam se zahebao mislivsi da mi je zena drug, a ne vrag, to je moj problem, drugi kazu, zene su zlo, ali ja ne mislim tako, nikog ne osudjem, SAMO NAGLAS RAZMISLJAM
Stan koji je uređen po sopstvenom ukusu, tišina bez objašnjavanja, rutina bez pregovora – sve to može biti izvor mira. A kada se partner pojavi, to je praznik, a ne obaveza
neces obavezu, a ja, moja rec je tvrda kao dijamant, ako nesto kazem ja nikad necu poreci, a to bez obaveza je za ljude koji ne daju rec, nepouzdani su, ne'mos' ih drzati za rec, izdace na prvoj krivini, nisu lojalni, moral im je sumnjiv

Poslednja izmena:
U vremenu kada se životni prioriteti menjaju, a lična sloboda dobija novu vrednost, sve više parova u srednjem životnom dobu bira da bude zajedno – ali odvojeno. Living-Apart-Together (LAT) nije samo praktično rešenje, već filozofija odnosa koja redefiniše bliskost, autonomiju i ljubav.

Za mnoge, nakon godina zajedničkog života, roditeljstva i kompromisa, LAT predstavlja povratak sebi. Stan koji je uređen po sopstvenom ukusu, tišina bez objašnjavanja, rutina bez pregovora – sve to može biti izvor mira. A kada se partner pojavi, to je praznik, a ne obaveza.

Ali da li je LAT zaista izraz zrelosti i slobode – ili znak da se bojimo prave bliskosti?

Pogledajte prilog 1805537

Za 50 godina, zapadni svet ce i bioloski izumreti ................al nema veze, vazno je da pratimo moderne socijalne trendove..........NECEMO VALJDA I DALJE DA PRAVIMO PORODICU, DECU, KUMOVE, PRIJATELJE, FAMILIJE,.............NACIJE ? To je tako primitivno.................

pa neki su me savetovali gde moze da se dobije seks za pare, ako mi zena ne da

pazi, bracni drug se kaze, to je obavezujuce u mom recniku, a ove forumasice zagovaraju nesto neobavezno... nemoj sad ti da ne ucis razlici izmedju drugara i prijatelja, ja znam za tu razliku vec, zato se kaze: "prijateljice noci"

a ja sto sam se zahebao mislivsi da mi je zena drug, a ne vrag, to je moj problem, drugi kazu, zene su zlo, ali ja ne mislim tako
Vidim ja da su tebe ove forumašice skroz pokvarile :hahaha:

Moraš dati sve od sebe da to uradiš sam. Ništa ti ne mogu pomoći. :lol:
dve reci, obaveze smo vec pomenuli, i moje neslaganje sa forumasicama:

znaci, obaveze preuzimam koje mislim, ili za koje me pitaju, na nesto sam se obavezao, a druga rec je odgovornost, da svako uzme svoju polovinu, i da tako zaokruzimo odgovornost i imamo celinu

problem nastaje kada jedno drugom natovaruje obaveze, a za odgovornst kaze, ja sam glavni/glavna, mene se samo pita, i onda dolazimo u sitriuaciju da jedna osoba kontrolise drugu... u tom momentu sam ja postepeno prestao da preuzimam obaveze

obaveze su ti kao kvantitet, ali je odgovornost kvalitet coveka i po cemu se meri moralnost

Za 50 godina, zapadni svet ce i bioloski izumreti ................al nema veze, vazno je da pratimo moderne socijalne trendove..........NECEMO VALJDA I DALJE DA PRAVIMO PORODICU, DECU, KUMOVE, PRIJATELJE, FAMILIJE,.............NACIJE ? To je tako primitivno.................

1761404958669.png

dve reci, obaveze smo vec pomenuli, i moje neslaganje sa forumasicama:

znaci, obaveze preuzimam koje mislim, ili za koje me pitaju, na nesto sam se obavezao, a druga rec je odgovornost, da svako uzme svoju polovinu, i da tako zaokruzimo odgovornost i imamo celinu

problem nastaje kada jedno drugom natovaruje obaveze, a za odgovornst kaze, ja sam glavni/glavna, mene se samo pita, i onda dolazimo u sitriuaciju da jedna osoba kontrolise drugu... u tom momentu sam ja postepeno prestao da preuzimam obaveze

obaveze su ti kao kvantitet, ali je odgovornost kvalitet coveka i po cemu se meri moralnost
Kakva god da je veza u pitanju, obe strane i daju i uzimaju, i snose odredjene odgovornosti. Individualno je, različito od veze do veze, kako to funkcioniše. Bitno da su obe strane zadovoljne.

Back