Wing Chun

Na zalost u wing chunu imamo ljude kojima tu svakako nije mesto. Svaka losa stvar koju uradi neki pojedinac ostavlja losu sliku o vestini i svim ljudima koji se tom vestinom bave . Kad je Ting nokautirao svalerku mediji su izvestavali kako je Grandmaster Wing Tsuna fizicki zlostavljao zenu sa kojom je bio u vezi . Bez obizra sto su 99% ljudi koji se bave wing tsunom dobri ,posteni i normalni ljudi , posle takve stvari svaki put kad se pomene wing tsun ljudi ce da pomisle na to. Kao i posle slucaja silovanja u holandiji gde je rien bul silovao ucenice. Sad, kad neko ko je citao o tome a ne bavi se vestinom , kad se pomene wing chun prvo pomisli na to . Meni neko kad pomene emina , ja prvo pomislim kako on zaskace ljude sa ledja , bez obzira sto je on odlican majstor, i sto dobro radi , prva asocijacija je uvek ta . Iz ovih slucajeva postaje jasno zasto su stari ucitelji u Kini pazljivo birali ucenike , jer kad neko uradi nesto lose , on ne sramoti samo sebe , vec i svog ucitelja i celu vestinu .Ono sto je mene razocaralo je cinjenica da i ovde postoje ljudi koji mogu da opravdaju maltretiranje jednog starog coveka, koji realno nije u stanju ni da nekoga povredi, ni da se brani Ne postoji ni jedan razlog koji bi opravdao maltertiranje bespomocne osobe .

Na zalost u wing chunu imamo ljude kojima tu svakako nije mesto. Svaka losa stvar koju uradi neki pojedinac ostavlja losu sliku o vestini i svim ljudima koji se tom vestinom bave . Kad je Ting nokautirao svalerku mediji su izvestavali kako je Grandmaster Wing Tsuna fizicki zlostavljao zenu sa kojom je bio u vezi . Bez obizra sto su 99% ljudi koji se bave wing tsunom dobri ,posteni i normalni ljudi , posle takve stvari svaki put kad se pomene wing tsun ljudi ce da pomisle na to. Kao i posle slucaja silovanja u holandiji gde je rien bul silovao ucenice. Sad, kad neko ko je citao o tome a ne bavi se vestinom , kad se pomene wing chun prvo pomisli na to . Meni neko kad pomene emina , ja prvo pomislim kako on zaskace ljude sa ledja , bez obzira sto je on odlican majstor, i sto dobro radi , prva asocijacija je uvek ta . Iz ovih slucajeva postaje jasno zasto su stari ucitelji u Kini pazljivo birali ucenike , jer kad neko uradi nesto lose , on ne sramoti samo sebe , vec i svog ucitelja i celu vestinu .Ono sto je mene razocaralo je cinjenica da i ovde postoje ljudi koji mogu da opravdaju maltretiranje jednog starog coveka, koji realno nije u stanju ni da nekoga povredi, ni da se brani Ne postoji ni jedan razlog koji bi opravdao maltertiranje bespomocne osobe .

Naravno... Cist kompleks neostvarenosti... Sve sa cinicnim osmehom... Blago receno odvratno...

DSCF9802.jpg

A jel tebe maltretiro? Kad tebe bude maltretiro onda slobodno pisi, a posto mu nikad oci nisi video, ne lupetaj
S kojim pravom ti meni govoris da lupetam?
Tebe pomenuo nisam, ali sad vidim da ti bas i nije lako.
Znaci ti si mu video oci, super,super.Mora da je tebe maltretirao i uterao ti strah u kosti pa sad moras da ga branis.
Jel si to ti na ovoj slici dole? Mislim ovaj sto lize patos,tasos?

S kojim pravom ti meni govoris da lupetam?
Tebe pomenuo nisam, ali sad vidim da ti bas i nije lako.
Znaci ti si mu video oci, super,super.Mora da je tebe maltretirao i uterao ti strah u kosti pa sad moras da ga branis.
Jel si to ti na ovoj slici dole? Mislim ovaj sto lize patos,tasos?

Tassos ne maltretira svoje ucenike, a sa provokatorima brise patos.
A slika gore je sa obuke nemackih specijalnih jedinica.

maxi4taxi javna opomena , ljudi imaju pravo na svoje misljenje cak i ako se to misljenje tebi ne svidja, i nemas pravo da se ljudima obracas sa nepostovanjem , niti da ih vredjas.

1. Izvinjavam se svima koje sam uvredio, ja to niti volim niti zelim da radim
2. molim ostale da ne vredjaju mog ucitelja, to nije pravo na svoje misljenje
3. iskljucujem se iz dalje rasprave

Lepo je sto si privrzen svome ucitelju i vestini ,i razumem potrebu da stanes u njegovu odbranu . Sa druge strane forum je mesto gde svi imaju pravo da iznesu svoje misljenje o odredjenoj temi, i svakako i ti imas pravo kao i svi ostali. Potrebno je samo voditi racuna na koji nacin se to radi. I na kraju , kada se ljudi koji se ne slazi ni oko cega sloze oko jedne stvari , onda ta stvar zasluzuje da se preispita.

Ja bih samo zamolio da se ne izvlace uvek iste stare price o Eminu i Williamu jer je to
pod A. bilo pre 20 i kusur godina...
pod B. Emin i William sami ne spominju te stvari vise...
pod C. Svako od njih dvojice ima svoju verziju, neko veruje Williamu a neko Eminu, to dali je Emin njega napao sa ledja veruju samo njegovi pripadnici dok nekoliko WT prakticara svedoce da je Emin njemu prisao prsa o prsa i rekao mu da se spremi jer ce ga napasti...
A svedoci svega toga su Sifu Thomas Mannes i Sifu Salih Avci kao i onaj koji je drzao kameru.

Bio sam na eminovom seminaru , i nije propustio da kaze kako mrzi williama, i kako williamov wing chun nista ne valja . Zasto mu to treba ne znam , ali je cinjenica da sam bio prisutan kad je emin to rekao. E sad ako on i dalje eksploatise tu pricu zasto ostali da ne daju komentare ? Na kraju to jeste jedan od dogadjaja koji je na odredjeni nacin obelezio Wing Chun u Evropi , jer polse toga Willam nije nikada mogao da 'uvede 'svoj stil na zapad i sever Evrope . Tacno je da svako ima svoju verziju , a sto se mene tice ni emin ni william nisu osobe kojjima bih poklonio poverenje .Ono sto mi je jos bilo interesantno na tom eminovom seminaru je da nacin objasnjavanja , i redosled su doslovce prepricane definicije iz Williamove knjige "Moj zivot sa Wing Chun-om" .

Sto se tice Emina i njegovih izjava na seminaru na kojem si ti bio, sta da kazem to je njegovo misljenje o TWC-u i eto. Recimo Filip Bajer takodje ne propusta priliku da kaze da mu se ne svidja TWC ili WT odnosno sve ostalo sto nije njegov PHBVT. Cak ni druge ucenike Wong Shung Leunga ne postuje kao sto su Barry Lee ili Gary Lam. Jednostavno nekome se nesto ne svidja i to je to, a drugima uz to i slava jos dodatno udari u glavu....
A sto se tice Sifu Tassos-a ima tu mnogo losih prica o njemu, dali su sve istinite ne znam jer nisam bio prisutan.

Poslednja izmena od moderatora:
Sto se tice Emina i njegovih izjava na seminaru na kojem si ti bio, sta da kazem to je njegovo misljenje o TWC-u i eto. Recimo Filip Bajer takodje ne propusta priliku da kaze da mu se ne svidja TWC ili WT odnosno sve ostalo sto nije njegov PHBVT. Cak ni druge ucenike Wong Shung Leunga ne postuje kao sto su Barry Lee ili Gary Lam. Jednostavno nekome se nesto ne svidja i to je to, a drugima uz to i slava jos dodatno udari u glavu....
A sto se tice Sifu Tassos-a ima tu mnogo losih prica o njemu, dali su sve istinite ne znam jer nisam bio prisutan.

Pa to i ja kazem svako ima pravo na svoje misljenje . Ja sam na tom seminaru video da je emin odlican majstor. Cak i neko ko se ne bavi wing chunom moze lako da vidi da je mnogo rada i vezbanja uloziu u svoju vestinu , chi sao mu je odlican, i tu sam se iznenadio , ima izvanredan oscaj , skoro kao Dejvid , a nema bas mnogo majstora kojima je chi sao jaca strana .Sa druge strane kao covek mi se ne svidja ni malo , ali nema bas mnogo majstora koji su zasluzili postavanje kao licnosti, mada zaista ima ljudi koji su sto se vestine tice odlicni.

Ja bih samo zamolio da se ne izvlace uvek iste stare price o Eminu i Williamu jer je to
pod A. bilo pre 20 i kusur godina...
pod B. Emin i William sami ne spominju te stvari vise...
pod C. Svako od njih dvojice ima svoju verziju, neko veruje Williamu a neko Eminu, to dali je Emin njega napao sa ledja veruju samo njegovi pripadnici dok nekoliko WT prakticara svedoce da je Emin njemu prisao prsa o prsa i rekao mu da se spremi jer ce ga napasti...
A svedoci svega toga su Sifu Thomas Mannes i Sifu Salih Avci kao i onaj koji je drzao kameru.

Da,da, dadada.... Molis da se ne spominje a sve si prepricao i spomenuo! Kakva fora!?

Pa spominjem zato sto svaki put se samo spominje Williamova verzija "napao ga s'ledja....klizave mu bile patike, nije smeo da se brani zbog nemacke policije...trazi covek opravdanja" a ako ti ne odgovara Sto puta se vec ovde raspravljalo o ovom dogadjaju.
A takodje sam rekao sve ovo jer je tema u sustini bila Sifu Tassos a ne Emin, ali je ipak Zuti Carnasao za shodno da napomene OPET isto o Willioamu i Eminu....tako da sam morao i ja napisati sta je i druga strana rekla u vezi ovoga.
A sto se Tassosa tice i to nije sve kako se ovde prica u vezi Lun Kai-a kada se sreo sa Tassosom. Ko razume nemacki neka ode na sajt i procita sta se tamo dogodilo.

P.S nije fora....vec stvarno mislim da je dosta ove price....a uskoro cete mozda imati i priliku da gledate na Youtube kako ce jedan WT-ovac obrisati pod sa Phillipp Bayer-om jer je i on poceo prozivati sve i svakoga iz sveta Wing Chuna, pa se jedan sada odazvao da ode na sparing i sve to ce biti snimano....tako da treba covek da pazi sta prica, a Bayer mnogo lupeta sto i nije strasno, nego takodje i salje izazove.
Znaci imacete sta da komentarisete narednih 20-25 godina

Back