Wing Chun

Grujic je majstor prvog ili drugog stepena Tradicionalnog Wing Chuna, polagao u Sremskoj Mitrovici ispred Grandmastera Williama Cheunga i ono sto se na klipu vidi je baza twc'a sa nekim dodatcima. Realna akcija i tehnike, tako se radi twc. Tako rade i momci iz Rume i Mitrovice, posebno. O tome ja pricam o realnosti i primeni a ne o pokaznim tehnikama!

Da Gruja je dobar majstor, koji je moj dobar prijatelj i wing chun je ucio u Pozarevcu, i dok je radio wing chun bio je trener kluba u Krusevcu ispred Tradicionalnog wing chun kung fu saveza Srbije. Za majstpra je polagao ko d Grandmastera na seminaru i Mitrovici.
Citao sam tvoje komentare, bilo bi kulturno da nam se predstavis. Ja sam 25 godina u Wing chunu i nisi mi poznat. U Rumi je klub sa oko 80 ucenika prvo vreme vodio Andjelko Petrovic koji je i pre mene bio u ving chunu i Boza nam je rekao da mu pokazemo wing chun obzirom na vreme provedeno u ving chunu, sto smo i ucinili. Sa njim je dolazio i njegov ucenik, (mislim da je i on majstorirao, inace je i on bio moj i Dejanov ucenik) Galijas, koji je kasnije vodio klub do raspadanja kluba 1999, Tu su jos bili Ljiljak, Zivic i tamo je uvek bilo borbi ko ce biti kalif mesto kalifa. Zaboravio sam Radeta Momcilovica, koji i danas trenira. Vrlo cesto kritikujes rad saveza pa te pozivam javno da dodjes i pokazes mi kako se to radi. Wing chun se ne trenira za kompijuterskom stolicom, niti ces Ti biti bolji pljujuci po drugima. Uradi nesto, ostavi iza sebe pa se javi, Izmedju ostalog i Sremska Mitrovica je proizvod naseg rada, ja sam cak i osnivac, zajedno sa Dejanom i ostalima kluba u Rumi, tako da ne vidim cemu tolika ogorcenost i zavist. Ti klubovi su bili u savezu, proizvod su saveza i lepo su saradjivali, dok nije krenula njihova saradnja sa pokojnim profesorom odbrane i zastite Miletom Vasiljevicem. Kasnije su krenuli u drugom smeru, napravili biznis, ostvarili ugovoe sa Cheungom i to je njihov put, A svako moze da nadje sebe i izbere gde ce, i sta raditi. Ne secam se da li sam te oborio na nekom od polaganja, jer ne smes da se predstavis. Za dobrim konjem prasina se uvek dize, i dizace se. Veliki pozdrav!

Neznas me naravno jer ti nisam bio uocljiv preterano zato jer si ti od wing chuna video samo pare i nista vise, uzimao basloslovne novce od polaganja i procente od Gabersekovog polaganja i seminara, pre tih devedesetih dok nije dosao Gabersek na par seminara ste bili nule. Mikic je plakao (bukvalno) kada mu pokojni Mile Vasiljevic nije dao da obuce crnu majicu na treningu, ti tada nisi znao ni pak sao! Sto se tice tvojih i vasih produkata treninga, gde spominjes Grujica i Mitrovcane, secam se na seminaru u Pozarevcu 1995 u januaru kada te je Pedja Koviljac zapalio krose u glavu kada si ti hteo da pokazes bong sao i rekao mu da udari sto jace moze, misleci da si iz vrste izveo pocetnika, a decko trenirao karate 10 godina toga, iskusan borac i u ringu i drugde i tada je imao 4 godine iskustva u wing chunu, pre nego je sreo tebe. Znaci, udario te je krose i probio ti bong sao i napravio sljivu. Bio je to zesci blam ispred 100 ljudi na seminaru. Toliko o "Tvom" produktu!!
Te momke da i nespominjem jer oni su produkti samog svog treninga kojem smo se svi divili moras da priznas, jer su iz godine u godinu bili sve zesci. Pa se kao sto kazes povezali sa Cheungom i jos vise napredovali od te 1999 i 2000 godine kada su krenuli seminari u Mitrovici. Tu mozete biti samo ljubomorni i zavidni, jer mogli ste i vi da platite vestinu i da naucite iz prve ruke, oali ustvari sta sada i radite sa Davidom isto to, samo tek kada ste ispustili Williama pa vatate zadnji voz, daj davida, daj sta das! Pa nedolazi ni on za DZabe, naravno da mu platite.
Sa wing chunom si se uvek bavio teatralno naravno jer si se okrenuo biznisu i lovi, poslu obezbedjenja i sl. To je ok, ali onda si trebao da prepustis drugima da se bave onim sto znaju a ne ti kad nemas pojma. Mogao si uvek da budes predsednik kluba i da se bavis papirima i sl. Nije tehnika za tebe, jer si suvise metiljav. Sto se tice samih formi, nikad nisi znao da odradis u cugu neku formu , posebno chum kiu jer se ona tada radila cesto, trebao ti je Mikic da te ispravlja i pokazuje tebi pred ucenicima, pa nisu oni slepi da nevide ko je ko. Ruma je malo mesto i svi sve odma cuju. Bio je slican primer i u Mitrovici, neko je to vec napisao da nepisem ponovo. Uvek se sprdaju o tebi posle polaganja, BIO KLOVN DULE, HA,HA... i prepricavaju dozivljaje. Ja konkretno sam u godinama i nisam u formi da bih dolazio da se merkam stobom sto je smesno, i netreba bi nikakva vestina za tebe ali znam kakvi su neki majstori a znam kakv si ti, samo reklamdzija i pozer, od vestine , nula! Eto moram da kazem sta znam kad me prozivas, a ima toga jos Dusane Radojkovicu. Mozda sad malo petljas oko wing chuna ali i to je verovatno slabo, jako slabo.
Pozdrav iz Rume.

Neznas me naravno jer ti nisam bio uocljiv preterano zato jer si ti od wing chuna video samo pare i nista vise, uzimao basloslovne novce od polaganja i procente od Gabersekovog polaganja i seminara, pre tih devedesetih dok nije dosao Gabersek na par seminara ste bili nule. Mikic je plakao (bukvalno) kada mu pokojni Mile Vasiljevic nije dao da obuce crnu majicu na treningu, ti tada nisi znao ni pak sao! Sto se tice tvojih i vasih produkata treninga, gde spominjes Grujica i Mitrovcane, secam se na seminaru u Pozarevcu 1995 u januaru kada te je Pedja Koviljac zapalio krose u glavu kada si ti hteo da pokazes bong sao i rekao mu da udari sto jace moze, misleci da si iz vrste izveo pocetnika, a decko trenirao karate 10 godina toga, iskusan borac i u ringu i drugde i tada je imao 4 godine iskustva u wing chunu, pre nego je sreo tebe. Znaci, udario te je krose i probio ti bong sao i napravio sljivu. Bio je to zesci blam ispred 100 ljudi na seminaru. Toliko o "Tvom" produktu!!
Te momke da i nespominjem jer oni su produkti samog svog treninga kojem smo se svi divili moras da priznas, jer su iz godine u godinu bili sve zesci. Pa se kao sto kazes povezali sa Cheungom i jos vise napredovali od te 1999 i 2000 godine kada su krenuli seminari u Mitrovici. Tu mozete biti samo ljubomorni i zavidni, jer mogli ste i vi da platite vestinu i da naucite iz prve ruke, oali ustvari sta sada i radite sa Davidom isto to, samo tek kada ste ispustili Williama pa vatate zadnji voz, daj davida, daj sta das! Pa nedolazi ni on za DZabe, naravno da mu platite.
Sa wing chunom si se uvek bavio teatralno naravno jer si se okrenuo biznisu i lovi, poslu obezbedjenja i sl. To je ok, ali onda si trebao da prepustis drugima da se bave onim sto znaju a ne ti kad nemas pojma. Mogao si uvek da budes predsednik kluba i da se bavis papirima i sl. Nije tehnika za tebe, jer si suvise metiljav. Sto se tice samih formi, nikad nisi znao da odradis u cugu neku formu , posebno chum kiu jer se ona tada radila cesto, trebao ti je Mikic da te ispravlja i pokazuje tebi pred ucenicima, pa nisu oni slepi da nevide ko je ko. Ruma je malo mesto i svi sve odma cuju. Bio je slican primer i u Mitrovici, neko je to vec napisao da nepisem ponovo. Uvek se sprdaju o tebi posle polaganja, BIO KLOVN DULE, HA,HA... i prepricavaju dozivljaje. Ja konkretno sam u godinama i nisam u formi da bih dolazio da se merkam stobom sto je smesno, i netreba bi nikakva vestina za tebe ali znam kakvi su neki majstori a znam kakv si ti, samo reklamdzija i pozer, od vestine , nula! Eto moram da kazem sta znam kad me prozivas, a ima toga jos Dusane Radojkovicu. Mozda sad malo petljas oko wing chuna ali i to je verovatno slabo, jako slabo.
Pozdrav iz Rume.
Kao sto sam i pretpostavio, kukavica i pljuvac. Kad skines suknjicu javi se!

@Proffa
Ne razumem sta je sada ova prica od Proffe trebala dokazati...? Moze svakome da se desi da primi udarac...pa cak i majstoru, biti majstor u nekoj vestini ne znaci da je taj neko nepobedljiv ili nedodirljiv kao sto je to slucaj u filmovoma. Primio udarac pa sta? Ko trenira i bavi se borbom taj ce primiti i po neki udarac...samo iza tastature su najjaci koji nikada nisu primili udarac ali vole da pljuju po drugima. Meni se iskreno ne dopada mnogo TWC kako ga rade Mikic i Radojkovic, ali ljudi ne diraju nikoga uvek su maximalno posteni i bave se strastveno ovom vestinom i to mnogo godina. A ti Proffo ako sve znas i umes bolje odaj nam molim te cast pa nas uvedi u tvoje umece a u suprotnom batali to moj ucitelj je jaci od tvog i te decije gluposti......

@Proffa
Ne razumem sta je sada ova prica od Proffe trebala dokazati...? Moze svakome da se desi da primi udarac...pa cak i majstoru, biti majstor u nekoj vestini ne znaci da je taj neko nepobedljiv ili nedodirljiv kao sto je to slucaj u filmovoma. Primio udarac pa sta? Ko trenira i bavi se borbom taj ce primiti i po neki udarac...samo iza tastature su najjaci koji nikada nisu primili udarac ali vole da pljuju po drugima. Meni se iskreno ne dopada mnogo TWC kako ga rade Mikic i Radojkovic, ali ljudi ne diraju nikoga uvek su maximalno posteni i bave se strastveno ovom vestinom i to mnogo godina. A ti Proffo ako sve znas i umes bolje odaj nam molim te cast pa nas uvedi u tvoje umece a u suprotnom batali to moj ucitelj je jaci od tvog i te decije gluposti......

WT ovo mi deluje kao malko ulizivanja njima dvojci od strane tebe ali ako gresim izvini ali ono gore sto sam napisao je tacno do slova. Kao sto i sam kazes njohov wing chun ti se nesvidja jer je los. Zao mi je da jos neko nije na forumu pa da potvrde to i da se zavrsi ova farsa oko laznih majstora. Po diplomama oni imaju 16 fakulteta ali mislim laznih po znanju i umecu. A to sto je Dule primio udarac, to nije bilo "Slucajno" To je proslo i uvek ce proci jer nerealno treniraju ili uopste ne!
Pozdrav iz Rume.

znači li to da je ekipa oko braće Koviljač kvalitetnija u znanju?
pozz

Cao druze, pa vidi ovako, imas borce i imas kako profa kaze,pozere, a Koviljci su itekako vraski dobri, odlicni borci sa kilometrima pravog iskustva. A nemas pojma kako je vazno kada te neko uci a zna sta stoji iza toga a kad neko nema nijende da kazem tuce a hoce nesto da te nauci. Sad ce neko reci opet, ulicari. Ali nije tako. Kad krene tuca, sranje, problem, sve se menja, adrenalini udare u telo glavu i ako covek nije vest da to stabilizuje i odradi ono sto trenira onda je gotovo. Krece samo samaranje i plivanje. A nemoze da te neko nauci tome, ko to nije ni doziveo, razumes. A jos stvar da im poslednjih deset godina pokazuje William Cheung. Ceung je cenjen veoma u USA, a bome i rad brace Koviljac gde se spominju cesto. Cak imas i klipove iz Mitrovackog kluba Dragon na americkom wing chun sajtu od tamosnjeg majstora Phillip Redmond.
http://www.wingchunkwoon.com/clips.asp
Amerikanci takodje nemaju bas previse iskustva i kada se sretnu sa nekim ko je iskusio razne stvari u borbi, veoma to cene i postuju.
Wild,wild,west...

@Proffa

To ne razume ni on, ali je kukavica i ne sme da se predstavi ni da stane na crtu, i tu je kraj i merilo svega sto je do sada napisao. Sto se tice naseg rada, svrati kada si u Srbiji da se upoznamo, mnoge sluzbe su prosle kroz moje ruke, obezbedjenjem se bavim od 93 i vecina komentara od par pojedinaca su plod zavisti i zlobe. Veliki pozdrav.

Naravno Dule, ti si biznismen i to ti niko neosporava. Ti bi i Arabijcima pesak prodao. Tu ti skidam kapu, od svega umes da napravis biznis a posebno od wing chuna, ali nisi borac i kako mladji kazu fajter. Sto se tice i obezbedjenja, jedno je raditi ga fizicki a drugo je namestati alarme!

@Proffa
Ne ulizujem se nikom e jer mi to zaista nije potrebno, uvek kazem sta mislim. Rekao sam danjihov Wing Chun nije moja stvar odnosno da mi se ne dopada...i to je to. Nekome se svidja a nekome ne. Sta zapravo cenim je zalaganje i trud oko svih Wing Chun ogranaka i pokusaj saradnje sa svima. Svaki covek ima pravo da zaradjuje novac, a ako je to sa necim sto voli (Hobi) pa napravi od haobia cak i punovremenski posao onda je to za mene ok. Ima ovde na zapadu mnogo ljudi koji sa bor.vestinama zaradjuju i to nista nije lose. neko zaradjuje novac zato sto radi neki zanat, neko je trener kosarke a neko predaje/drzi bor.vestine...
@Radojkovic
Navraticu kada budem dolazio sledeci put u Srbiju. Pozdrav

Na forumu (uopste) je puno onih koji filozofiraju. Napadaju jedni druge, blate "konkurenciju" itd. Najbolje je da odes i vidis. Valjda verujes vise svojim ocima nego recima nekog ko ima za cilj da bukvalno pljune na rad onog sa druge strane.

od svega umes da napravis biznis a posebno od wing chuna, ali nisi borac i kako mladji kazu fajter.

ja se izvinjavam sto se mesam u vasu razmenu argumenata,
kako ne poznajem ni gore prozvanog radojkovica a ni proffu sebe smatram neutralnim ,
ali voleo bih da vidim kojim kvalitetima se ti profo kvalifikujes za eksperta koji ceni ko je fajter a ko sarlatan,
radojkovic se predstavio imenom i prezmenom, a ti nisi nisi napomenuo nista od svojih kvalifikacija,
gde treniras , koliko dugo treniras, do kog nivoa si dosao, koliko borbi si imao i koji je skor u njima,
mislim da bi te svi ozbiljnije shvatili kad bi osim slobodnog i proizvoljnog ocenjivanja tudjeg rada sebe predstavio kao adekvatnog sagovornika...
bez ljutnje i pozzz

Ah da... koliko je ko imao borbi i koji mu je skor je zaista nebitno. Moze da bude najveci majstor al dzaba mu kad to ne ume da prenese. Umece se pokazuje u sali(ili bilo kom drugom prostoru za vezbanje), a ne borbama, dipolmama, vezama sa nekim ljudima...

Ah da... koliko je ko imao borbi i koji mu je skor je zaista nebitno. Moze da bude najveci majstor al dzaba mu kad to ne ume da prenese. Umece se pokazuje u sali(ili bilo kom drugom prostoru za vezbanje), a ne borbama, dipolmama, vezama sa nekim ljudima...
prijatelju ..

umece da borbu privedes kraju u svoju korist
i
umece da nekome preneses svoje znanje su dve potpuno ralicite stvari i nikako ne podrazumevaju jedna drugu.
sta fali tajsonu kao borcu, ko ce njemu da zameri sto ne drzi treninge i nikoga ne poducava boksu,
jel zbog toga sto nema svoj klub on manji sampion od nekog boksera iz trece srpske lige koji se odvazio da uci klince osnovama boksa???
jednostavno borac je ili dobar ili los,
isto tako i instruktor ,
ili ume da prenese svoje znanje ili ne ume,
s tim da je iskustvo u borbi kakvoj god , dal ulicnoj ili sportskoj uvek dobro doslo nekome ko se predstavlja kao instruktor...
u borilackim vestinama jedino merilo za pravog borca je koliko je borbi imao i koliko ih je dobio /izgubio/,
sve ostalo je jedna velika sarena laza u koju sam se i sam srecom ili na zalost licnim primerom uz odredjenu kolicinu bola i sam uverio...
pozzzzz

prijatelju ..

umece da borbu privedes kraju u svoju korist
i
umece da nekome preneses svoje znanje su dve potpuno ralicite stvari i nikako ne podrazumevaju jedna drugu.
u borilackim vestinama jedino merilo za pravog borca je koliko je borbi imao i koliko ih je dobio /izgubio/,
sve ostalo je jedna velika sarena laza u koju sam se i sam srecom ili na zalost licnim primerom uz odredjenu kolicinu bola i sam uverio...
pozzzzz

E o tome ja pricam i kazem da su jedni instruktori dobri a drugi losi. Svi znaju da prenesu znanje, ali sta neki sad prenose!?
Mozas da posedujes milion diploma,medalja,i kojesta i da te drugorazredni ulicar prebije na mrtvo ime,jer on je tu diplomirao, samo nema papir za to ali zna svoj posao. Mozes da budes majstorcina ipo, ako neznas da poducis i ucenici losi,opet nevalja.
Ja nepljujem ni Tsun a kamoli TWC, moja mladost je bila twc, pa gledaj liniju Garija Lama kako rade. Ali gadi mi da jos ljudi koji rade twc poput Duleta R. a usput pojma nemaju, reklamiraju se kao da su majstorcine neke a nogu nemoze da podigne iznad kolena, gega se ko patak i nema veze sa borbom.

E o tome ja pricam i kazem da su jedni instruktori dobri a drugi losi. Svi znaju da prenesu znanje, ali sta neki sad prenose!?
Mozas da posedujes milion diploma,medalja,i kojesta i da te drugorazredni ulicar prebije na mrtvo ime,jer on je tu diplomirao, samo nema papir za to ali zna svoj posao. Mozes da budes majstorcina ipo, ako neznas da poducis i ucenici losi,opet nevalja.
Ja nepljujem ni Tsun a kamoli TWC, moja mladost je bila twc, pa gledaj liniju Garija Lama kako rade. Ali gadi mi da jos ljudi koji rade twc poput Duleta R. a usput pojma nemaju, reklamiraju se kao da su majstorcine neke a nogu nemoze da podigne iznad kolena, gega se ko patak i nema veze sa borbom.

Nije tebi lako! Majstorstvo je ziveti sa takvim mozgom!

Takmicenja:

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    35 KB · Pregleda: 12
  • 5.jpg
    5.jpg
    36,3 KB · Pregleda: 11
  • 3.jpg
    3.jpg
    36 KB · Pregleda: 10
Sve to slicno samo sada i na visem nivou.

Govori savezni selektor Kung Fu reprezentacije Srbije Si Fu Predrag Koviljac

Kad se vec predstavljaju uspesi na videlo, zao mi je sto nemam sliku Si Fu Nenada Koviljca, sa svetskog sampionata u Chi Sao-u, gde je osvojio prvo mesto. Mada mislim da imate to ovde negde na forumu. Pozdrav svima iz NS-a

Back