Radojkovic.D
Zainteresovan član
- Poruka
- 115
Grujic je majstor prvog ili drugog stepena Tradicionalnog Wing Chuna, polagao u Sremskoj Mitrovici ispred Grandmastera Williama Cheunga i ono sto se na klipu vidi je baza twc'a sa nekim dodatcima. Realna akcija i tehnike, tako se radi twc. Tako rade i momci iz Rume i Mitrovice, posebno. O tome ja pricam o realnosti i primeni a ne o pokaznim tehnikama!
Da Gruja je dobar majstor, koji je moj dobar prijatelj i wing chun je ucio u Pozarevcu, i dok je radio wing chun bio je trener kluba u Krusevcu ispred Tradicionalnog wing chun kung fu saveza Srbije. Za majstpra je polagao ko d Grandmastera na seminaru i Mitrovici.
Citao sam tvoje komentare, bilo bi kulturno da nam se predstavis. Ja sam 25 godina u Wing chunu i nisi mi poznat. U Rumi je klub sa oko 80 ucenika prvo vreme vodio Andjelko Petrovic koji je i pre mene bio u ving chunu i Boza nam je rekao da mu pokazemo wing chun obzirom na vreme provedeno u ving chunu, sto smo i ucinili. Sa njim je dolazio i njegov ucenik, (mislim da je i on majstorirao, inace je i on bio moj i Dejanov ucenik) Galijas, koji je kasnije vodio klub do raspadanja kluba 1999, Tu su jos bili Ljiljak, Zivic i tamo je uvek bilo borbi ko ce biti kalif mesto kalifa. Zaboravio sam Radeta Momcilovica, koji i danas trenira. Vrlo cesto kritikujes rad saveza pa te pozivam javno da dodjes i pokazes mi kako se to radi. Wing chun se ne trenira za kompijuterskom stolicom, niti ces Ti biti bolji pljujuci po drugima. Uradi nesto, ostavi iza sebe pa se javi, Izmedju ostalog i Sremska Mitrovica je proizvod naseg rada, ja sam cak i osnivac, zajedno sa Dejanom i ostalima kluba u Rumi, tako da ne vidim cemu tolika ogorcenost i zavist. Ti klubovi su bili u savezu, proizvod su saveza i lepo su saradjivali, dok nije krenula njihova saradnja sa pokojnim profesorom odbrane i zastite Miletom Vasiljevicem. Kasnije su krenuli u drugom smeru, napravili biznis, ostvarili ugovoe sa Cheungom i to je njihov put, A svako moze da nadje sebe i izbere gde ce, i sta raditi. Ne secam se da li sam te oborio na nekom od polaganja, jer ne smes da se predstavis. Za dobrim konjem prasina se uvek dize, i dizace se. Veliki pozdrav!