Wing Chun

Pozdrav svima! Stvarno extra vestina i veoma veoma realna,prvi put sam je video na ovom forumu i jako mi se dopada.Nisam se nikada bavio ni jednom vestinom,ali ova mi je jako atraktivna. Interesuje me vase misljenje kako bi izgledao duel recimo izmedju najboljeg u wing chunu i najboljeg u recimo kavezu? Gledao sam popularnog Pele-a,momak stvarno razbija,kako bi izgledao duel u kavezu i kako bi izgledalo to sve na ulici.
Pozdrav iz Smedereva!

Pozdrav care.. pa Pele bi ispresavijao veliku vecinu sa ovog foruma i iz vecine klubova u Srbiji pa i ovde u nemackoj gde sam ja jer se svakakvi klipani izdaju za majstore ,ne u wing chunu vec i u drugim sportovima i vestinama. Pele je fajter nema sta, ali wing chun je specifican i ima udaraca u slabe tacke,, oci vrat... a plus ko jos radi grapling shoot fajting i wing chun, to je prava stvar. Ulica je specificna, mozes da okrenes tucu u svoju korist pa da se okliznes na kamen i da padnes... sve su to nijanse i situacije...
Kavez je isto kao ulica. I CroCop je uvek pobedjivao ali je ipak PAO!
Pozdrav.
M.

@ ONAJ STO SVE ZNA
Nema najbolji Wing Chun borac ili tako nesto, ti uporedjujes profesionalca sa obicnim covekom sto je nemoguce uporediti, recicu ti zasto, ljudi kao Pele su profesionalci tz da im je to u neku ruku profesija dakle posao, ako se bavis bilo kojim poslom onda radis nekoliko casova dnevno a ne 2 do 3 puta po casipo nedeljno. Da neki WC borac naprimer imam sponzora koji ce mu finansirati zivot a on da vezbam po 6 casova dnevno onda bih mogao da uporedis mozda njih dvojicu, kazem mozda jer tu ima jos mnogo pored regularnog treninga kao kondicija, snaga tj teretana, a u Americi jos i neki doping itd.........zaboravi ta uporedjivanja jer su bezveze, uvek se bori covek a ne stil. Ima vestina koje su bolje za samoodbranu na ulici a neke nisu uopste za ulicu, Wing Chun je jedna koja je strasno dobra za ulicu, ali ima tu i drugih vestina koje su dobre za ulicu....
Na kraj krajeva ti ne vredi nista vestina bez srca..........:ok:

Jos nesto sto se tice Free fight-a, nije da nisu dobri nego su strasno dobri ti ljudi koji se bave tim profesionalno, zato nemojte da se zanosite da sa dva tri treninga nedeljno mozete da uporedite vas ili nekoga od njih, vecina od njih se bavi od malih nogu nekom vestinom pa kada krenu na UFC ili PRIDE oni jos dodaju neke vestine da bih bili savrseniji borci. Nije tacno da nema pravila ili malo pravila, od organizacije do organizacije je razlicito, ali se sve krecu izmedju 28 do 32 zabranjene akcije.

Koliko vidim preplice se sport i vestina. Svi kavezi, ringovi i sl. su mesta gde se protivnici obracunavaju po oderedjenim pravilima, a porediti tako nesto sa Wing Chun-om je malo suludo. Na primer ko je malo vise u TWC-u znam da je treca forma Bui Jee ustvari sastavljena od niza bodova koji paralisu momentalno coveka bez obzira koliko velik, jak, navezban bio. Pa svako ima vrat, pleksus i genitalije...zar ne? A to je ulica i TWC je namenjen za realan sukob u kome se ne biraju sredstva, a da se pri tome ne izlece iz okvira vestine. Prema tome ako bi se borili bez pravila sanse navezbanog TWC borca su po meni vece na strani istog, no to je zaista individualno.

@Freelander
Nije to tako jednostavno kao sto ti mislis:lol::lol::lol:, i oni se krecu i to mnogo brze nego sto mislis a uz to su izvezbani i jaki pa i izdrzljivi, nisam rekao da se boris protiv Kickboxera ili Karatiste itd, nego protiv Freefightera koji ne koristi velike rukavice sme da hvata i da davi izvrce ruke noge........WC je za ulicu, ali to ne znaci da Freefight nije za istu, ja stalno vezbam sa Freefighterima i mnogo je zajebana stvar sa njima, mogu ja i da naglasavam udarce na vrat itd ali nije svaki udarac pogodak, jer i oni uzvracaju paljbu, ne stoje kao sto mnogi vole dok izvode 15 udaraca da se partner ne krece nego udaraju......idi malo pa pokusaj da izvedes te tehnike sa jednim od njih, ako mislis da stvarno postanes dobar borac onda je neizbezno vezbati sa takvim ljudima i prilagoditi svoje tehnike prema njima.
Zato mi u skoli imamo Fight Club, gde jednom nedeljno vezbamo sve i svasta pod punom brzinom i onda jedan pokusava da se brani WT tehnikama dok ovaj drugi napada kao naprimer Boxer ili Rvac ili kako vec hoce, video sam na seminaru kod vasih predstavnika da napadate jedno drugog iz TWC stava pa se ovaj brani itd...........:think:to mi na treningu zovemo INCEST jer se napadate TWC protiv TWC borca, to nije realno, niko te nece napasti na ulici tako...........
Ako si nekada imao tucu onda znas o cemu pricam, to je guranje pa psovanje itd, a ako neko udari bez guranja i psovanja onda sigurno ne iz WC stava ili tako nesto, vec na sasvim drugaciji nacin nego sto si navikao na treningu.

Ne znam dali su iz tvog kluba ili ne, ali su svi bili iz Cheungove linije, tako da je to isto, video sam kako vi vezbate na Youtube i na isti nacin vezbate kao ovi na seminaru.

Pomalo čitajući sve te zgode eminentnih vinčunaša pitam se jel ima koji događaj de se može kazat da vinčunaš je prihvatio izazov i ušao u borbu te pobedio? Mislim da bi trebali češće isprobavat veštinu u susretu sa borcima iz drugih veština. Ovako svi živimo možda u iluzijama da treniramo najefikasniju veštinu. :confused:

Pazi decko ne koristi samo WT tehnike, vec mesavinu Muay Thai i BJJ tehnika, jer pazi mnoge stvari nisu za ring ili kavez, i ako je to kao borba bez pravila ona ima zista 28 pravila..........dakle nije bas bez pravila.
Jos nesto, mi smo koliko ja znam svi obuveni na ulici tako da je drugacije kada nekoga sutnes na primer vrhom patike u trbuh nego kada bih isti udarac izveo bosonog, takodje to vazi za udarce u koleno itd.
Samo nekoliko cinjenica koje zaista menjaju citavu situaciju..........
Izjava Yasina na Nemackom forumu je jednom glasila ovako, kada bih se tukao na ulici iskljucivo bih koristio WT tehnike jer su odlucujuce za borbu na ulici.....mislim da decko zna o cemu govori jer poznaje oba sveta i MMA i ulicu, bio je kao ja izbacivac/redar tako da su mu mnogo znacile WT tehnike.
Rekao je da se nebi bavio WT-om da ne smatra da nije jako koristan za samoodbranu.

Never Box with an Boxer and never Wrestle with an Wrestler

Jedino u cemu smo dobri jeste da nistimo protivnicku centralnu liniju i to nas cini

@WTPREDATOR aco dali ti je poznat sifu Klaus Dingeldein ? 2,05m on je na dvoru imao jedan nazovimo Sparring sa jednim hrvacom posle toga je morala odma hitna da dodje po protivnika

Pa tako mi ovde u Bazelu vezbamo, ne Wing Chun protiv Wing Chun tehnika nego WC protiv Box-a ili Muay Thai-a ili BJJ itd. Mnogo dobro i pcinjes da uvidjas gde su falinke i nedostaci kod prakticara WC-a.....predlozi tvom ucitelju da jedno tako vezbate, ici ce vama svima u korist.

Pa tako mi ovde u Bazelu vezbamo, ne Wing Chun protiv Wing Chun tehnika nego WC protiv Box-a ili Muay Thai-a ili BJJ itd. Mnogo dobro i pcinjes da uvidjas gde su falinke i nedostaci kod prakticara WC-a.....predlozi tvom ucitelju da jedno tako vezbate, ici ce vama svima u korist.

Zanimljivo je da si ubedjen da se ovde to ne radi. Pa mi smo svake Subote ostajali po tri sata radeci parter, a sto se tice box-era sirokih uskih gardova, to radimo svaki drugi trening, tako da iskljuci moj klub iz te price, znamo mi kako se trenira.

Kao prvo tebe nisam pitao kao drugo me ne zanima tvoj klub,Mate je rekao da bi neki trebali da uvedu trening na drugaciji nacin i ja sam mu dao odgovor. U mnogim EWTO skolama a i u EBMAS savezu je to sasvim normalan trening.
Otidji malo u neku skolu za Box pa fino pokusaj to sto si "UVEZBAO" oni ce za razliku od ovih tvoji koji su mozda videli Box u ROCKY filmu stvarno udarati punom brzinom, jer su pravi Boxeri, pa ces videti kako ces proci sa tvojom kvazi odbranom protiv pravih napada od nekih ljudi koji nisu Wanna be Boxer-i....
A posto si iz NS-a mogao bi odmah i svratiti na Muay Thai tamo pa pokusaj sa njima na prijateljskom sparingu da isprobas to sto si "UVEZBAO"
Video sam na You Tube vase isecke kao vezbate i to mi govori sve prema tome zaobidji me.......

Poslednja izmena:

Back