Wing Chun

E, hvala. Kako je u PA idu li treninzi. Pozdravi Si Fu-a. Mozda ovih dana navratim na koji trening, pa se vidimo. Baci mi samo raspored treninga, da vidim da li imam mogucnosti

Evo u PA je preko 30 stepeni :) Treninzi idu super u junu imamo seminar sa majstorom iz madjarske.Treninzi su sredom i petkom od 19:30 a nedeljom od 11:00 casova pa ti svrati slobodno ne stidi se :P.

Pozz...

Cega da se stidim? Ma vreme mi je najveci problem, ali nadam se da cu naci malo. Poz

cestitke na polozenom rangu,samo tako nastavi.
Sto se tice seminara od nedelje,proslo je i bolje nego sto sam ocekivao,zanimljivo je videti po prvi put Segviceve,Bozine,Trunticeve... ucenike da rade zajedno i kombinuju tehnike.Ovo je bio po meni istoriski trenutak za wing chun,svi zajedno.Zao mi je samo sto neki instruktori nisu uspeli da pokazu nesto zbog nedostatka vremena,aili bi ce prilike
Tehnike koje su pokazane su u stvari neke osnovne,uglavnom upoznavanje vestine,odnosno,verzije i linije samog ucenja ving ****,po meni dobar utisak su ostavili momci koji su pokazivali primenu twc druge forme i i majstor wing tsuna is svajcarske-stvarno ne znam kako se zove-koji je to veoma realno i veoma uvezbano to pokazao.
Moj predlog je bio da se na sledecem skupu da tema koju ce mo svi zajedno razradjivati,ipak je ovo bilo sada vise demonstrativno nego samo pokazivanje vestine
Jos moram da spomenem da su mi jako bili simpaticni momci devojke koji treniraju Fujitsu ili vec,ne znam kako se zove,koji su veoma vesto kombinovali wing chun sa svojim tehnikama
Ja bih ovom prilikom pohvalio i beogracke wing cuiste ,mladi ali veoma dobro su se snalazili u svemu tome.Zapamtio sam recenicu Jovane iz wc kluba u beogradu,koja je rekla da je najzanimljivije sto je lepo raditi sa stopedeset vezbaca a svi imaju isti cilj,nauciti nesto
Veliki pozdrav moram upititi i Kamenom i njegovim vezbacima,jer kada je u pitanju kravmaga onda stvarno nema im ravnim
A posebno pozdravljam zutog,on i ja smo se bas dobro zabavili
toliko od mene

Stari arhivski snimci Grandmsatera Williama Cheunga u ringu, priprema kik boksera za mec. Snimljeno privatno u Cheungovoj vezbaonici. Izvinjavamo se zbog loseg kvaliteta snimka. Na vhs-u je bolji snimak.

.....zanimljivo je videti po prvi put Segviceve,Bozine,Trunticeve... ucenike da rade zajedno i kombinuju tehnike.Ovo je bio po meni istoriski trenutak za wing chun,svi zajedno

.....majstor wing tsuna is svajcarske-stvarno ne znam kako se zove-koji je to veoma realno i veoma uvezbano to pokazao.

Pozdrav Srdjane...

.....da bilo je zaista zanimljivo videti toliko raznih pristupa a sve je to Wing Chun.
Svakako ovo jeste bio istorijski trenutak jer do sad nikad jos u nasoj zemlji nisu zvanicno na istom seminaru ucestvovali Tingova i Cheungova linija...
Zista se nadam da smo otvorili jednu lepu dugorocnu saradnju....

......instruktor iz Svajcarske je moj dobar prijatelj i dosao je u Srbiju dobrim delom upravo zbog ovog seminara jer je zeleo da vidi sta se to od Wing Chuna radi u Srbiji. Poreklom je nas covek ali je rodjen tamo i zove se Avram Aleksandar. Ima 1 Teng odnosno instruktorsko zvanje pod EWTO. Vidjacemo ga jos cesto, a ja cu se sresti sa njim vec za mesec dana. Postoje neki nasi zajednicki dogovori da Avgusta samnom ide na Eminov seminar u Madjarsku gde bih ga predstavio Eminu jer postoje neki planovi na ovom polju ali je za sada rano javno pricati o tome bez njegove dozvole....
Ako ne pre doci ce tokom zime na sledeci seminar Emina Boztepea kod nas.

Pozdrav...

Seminar Tradicionalne Wing Chun Kung Fu Federacije...

Pozdravljam sve i koristim priliku da se zahvalim na pozivu i gostoprimstvu u ime Ebmas federacije Srbije. Zaista je bilo uzivanje videti 150 ljudi na jednom mestu i raditi sa njima. Mislim da je seminar bio veoma interesantan i da je uspeo sve da nas zblizi i upozna. Atmosfera je bila izuzetno srdacna i prijateljska. Svi su se trudili da maksimalno ispostuju ostale i zaista je bila primer za buducnost kako to treba raditi. Veliki pozdrav i svima koji su ucestvovali kao gosti i koji su iz drugih vestina. Bilo je tu i Aikidoa i Dju Djutsu-a, Krav Mage, Hapkido-a, Wu Shua itd, i svi su imali izuzetno primenljive prezentacije i zaista pokazali sta je to najbolje u njihovim vestinama. Zao mi je jedino sto nisu prisustvovali iz S.Mitrovice jer bi onda zaista svi iz Wing Chun sveta iz Srbije bili na okupu.
Nadam se da ce u buducnosti i oni gostovati - zaista je steta.
Veliku zahvalnost dugujemo organizatorima koji su odradili lavovski deo posla jer organizovati ovako veliki dogadjaj zaista nije lako. Mikicu, Radojkovicu i Sucevic Igoru moja licna zahvalnost za zaista prijatno provedene trenutke. Veliku licnu zahvalnost dugujem i Vladi..zutom caru...zaista je car, on je najzasluzniji za nase gostovanje na ovom dogadjaju..
Ebmas federacija Srbije ohrabrena ovim dogadjajem nastavice da i ubuduce prisustvuje na ovakvim prijateljskim susretima....

E bilo je super, ma cekam da sredimo slike pa da ih postavim. Si Fu me je iznenadio sa polaganjem za 8. rang, tako da od juce sam za jedan rang jaci. No slike kad postavim malo cu i vise da picem o tome

Cestitam na novom zvanju,
drago mi je da je vas seminar uspeo i da je Cheung jos jednom dosao do nas.
Usput, vidim da si spomenuo da planiras da nas posetis uskoro...
Zaista se odavno nismo sreli i bilo bi mi drago da se opet vidimo.
Uvek si dobrodosao...
Veliki pozdrav sifu Nenadu Koviljcu i jos vece cestitke za njegov uspeh i novi polozeni rang. Steta sto se Cheungov dolazak poklopio sa susretom Wing Chunovaca u Beogradu. To je bila lepa prilika da se svi lepo upoznamo i sprijateljimo.
Cestitke i svim ostalima koji su polaghali i dobili nova zvanja.

Cestitam na novom zvanju,
drago mi je da je vas seminar uspeo i da je Cheung jos jednom dosao do nas.
Usput, vidim da si spomenuo da planiras da nas posetis uskoro...
Zaista se odavno nismo sreli i bilo bi mi drago da se opet vidimo.
Uvek si dobrodosao...
Veliki pozdrav sifu Nenadu Koviljcu i jos vece cestitke za njegov uspeh i novi polozeni rang. Steta sto se Cheungov dolazak poklopio sa susretom Wing Chunovaca u Beogradu. To je bila lepa prilika da se svi lepo upoznamo i sprijateljimo.
Cestitke i svim ostalima koji su polaghali i dobili nova zvanja.

Hvala Si Fu na cestitkama. Nase polaganje koje je mnogo pre seminara u BG zakazano je biio razlog naseg nedolaska. No, za neke stvari svakako postoji drugi put. Kada budem u PA videcu da navratim do vas, jer kad sam ja bio radilo se na drugaciji nacin. Cuo sam da ste zaista napredovali i dobili ste pohvale za rad od ljudi koje znam iz PA. Stoga prva mogucnost da dodjem ce biti iskoriscena. Hvala na pozivu

Pozdrav svima!
Moram reci da mi je :heart: puno kada forum ovako lepo funkcionise, kada imamo razumevanja i umemo da pohvalimo i podrzimo jedni druge :klap: (da vas ne ureknem :lol:).
Znam da je sve to jos klimavo i da treba vremena da se neke stvari prevazidju ali na dobrom smo putu.

Dragi moji wingchunovci, hvala najlepse na pozivu ali mislim da ovoga puta necu moci da prisustvujem iz vise, privatnih razloga. Nadam se da se necete ljutiti, cim budem u mogucnosti poseticu vas nekom drugom prilikom.

:bye:

Kada budem u PA videcu da navratim do vas, jer kad sam ja bio radilo se na drugaciji nacin. Cuo sam da ste zaista napredovali i dobili ste pohvale za rad od ljudi koje znam iz PA.

Pa kad se radi rezultati dolaze sami... ali ustvari nista se kod nas nije menjalo samo su razlike u pristupu i ponekim resenjima u EBmasu koja je Emin menjao - zato ti je izgledalo drugacije...

Zavrsnica nastupa Pozarevackog kluba.
Od sada pa nadalje, nastavak video materijala sa seminara, tj. nastupi ostalih majstora bice objavljivani na novoj strani foruma pod nazivom Tradicionalni wing chun kung fu savez Srbije. Izvinjavamo se ako sutra ne bude novih klipova, zauzeti smo oko nastupa na VIII memorijalnoj Veceri Borilackih Vestina u Pioniru kao jedini predstavnici kung fu-a.

Pozdrav svima
Ovo mi je prva poruka na ovodasnjem forumu. Zovem se Aleksandar Avram zivim i treniram u Bazelu Wing Tsun (kao glavni stil) i Muay Thai a povremeno Jeet Kune Do.
Bio sam na Wing Chun seminaru u BG-u i poneo sam dosta utisaka sa sobom u Svajcarsku. Bitno je da Wing Chun nije sasvim nepoznat u Srbiji, nego da ima dosta ljudi koji se bave time, i da ce biti jos vise. Nadajmo se. Ako ima neko pitanje neka slobodno pita. Mnogo stvari je na seminaru za pohvalu. Kao prvo da je uspelo da se sakupi toliko naroda iz raznih WC pravca, sto i nije svakidasnje, püogotovu ne u Svici ili Nemackoj jer se ovde vode rasprave tipa "moji ucitelj i moj glavni Kinez je bolji od tvog itd."
Bilo je bas dobro videti da mi Srbi mozemo tako nesto da sprovedemo bez nekakvih prepirki itd. Pohvala za organizatore i za sve ucesnike!!! Veliki POZDRAV:klap:

Back