Wing Chun

Freelander-u , to da te racunam u prijatelja , i da imam dobro misljenje o tvom radu i o tebi samom , to je tacno . Pogresio si kad si pomislio da mogu lako da podlegnem nekakvim uticajima , a i sam dobro znas da lako ne verujem ljudima , posebno ne ako ih povrsno poznajem , sto rece jedan moj rodjak -od kad sam sebe uhvatio u lazi , vise ne verujem nikom. Smatram da nisam neozbiljan, nemam potrebe a ni zelje da se ljudima obracam ili im radim stvari koje ce im naneti stetu , upravo suprotno , generalije tvog trenera , i tvog kluba se nalaze na sajtu ICU asocijacije , a tu je zato sto sam se ja pozitivno izrazio o njemu ,jer me predsednik asocijacije pitao za misljenje sa punim poverenjem ,zato sto nije imao pojma o kome se radi , a tada je vec uveliko bila podignuta hajka na coveka koji je moj prijatelj , i garantujem da bi bilo ko drugi uradio suprotno . Kao sto rekoh , ja nicemu ne pristupam neozbiljno , i volim da imam informacije sa razlicitih strana , pa da onda donesem sud o necemu , koliko ce taj sud biti ispravan zavisi od validnosti informacija ,i ja nikada eksplicitno nisam tvrdio da sam potpuno u pravu za sve ovo sto sam izneo . Na zalost generalni utisak koji sam stekao slusajuci sve sto sam imao prilike da cujem ( a nemoj da sumanjs da imam poznanike u Mitrovici , i da se jesam raspitivo o klubu i treneru) , i prateci tok rasprave na forumu , je takav kakav jeste . Vise puta su razumni ljudi upozoravali da ovakva rasprava steti svima , ali na zalost nije bilo volje da se sve ovo prekine . Na kraju ,necu da dozvolim da se omalovazava rad coveka koga izuzetno cenim , i koji poseduje ogromno znanje iza koga stoji skoro 30 godina rada . Zao mi je sam morao da uopste usao u ovakvu vrstu rasprave , ali nisam vise mogao da stojim po strani. Kao sto sam rekao ranije , kljuc ove rasprave je u ruci tvoga trenera , dve njegove recenice , i ovo , oprosti na izrazu, sranje bi se zavrsilo , za izvesno vreme u svakom slucaju, Mikic se vec ogradio i vise ne ucestvuje na forumu . Na kraju , ako vec neko ne ceni nekoga ili je skeptican prema njegovom znanju i radu , neka to ne iznosi javno , jer tako nanosi stetu i sebi bar onoliko , koliko i drugoj strani , kako kazu Amerikanci , prljav ves se pere kod kuce , a moze se zamisliti sta ce ljudi da misle o svima nama kad procitaju sve sto je receno ovde.

Imam nekoliko pitanja u vezi "Vecitog proleca". Kao prvo da li postoji bili kakva skola u Novom Sadu i ako postoji molio bih da mi date neka upustva za mogucnost kontakta. Wing Chunom se bavim vec 10-ak godina i ucenik sam tragicionalne skole Cheunnga. Ono sto je zanimljivo je prilicna razlika u nacinu drzanja tela, garda, bolkova, tacnije razlika je u svemu u odnosu na modifikacije, sa kojima sam se sretao u NS-u. Mislim da su svima koji se bave Wing Chun-om poznata braca Koviljac ciji sam ucenik, i koji koliko ja znam jedini imaju direktan kontakt u ovom delu Balkana sa Cheung-om. Voleo bih ako je moguce da mi pomognete da pronadjem neke ljude u NS-u radi moguceg zajednickog treniranja. Unapred zahvalan.
P.S. Tan Sao stiti glavu ili ne?;)

Ovo je tekst sa pocetka ovog foruma.Njega je postavio osnivac ove teme koji je kasnije i sam promenuo "kolosek" i pod uticajem vecine ljudi odavde otisao u neke druge teme(moje misljenje).Tako da bi bilo pozeljno da se svi vratimo na isti "kolosek" jer ovo stvarno vise nicemu nevodi.Ovako mozete jos 100 godina ako ih dozivite :) .

Pozdrav svima....

Poslednja izmena:
U pravu si, potpuno. Nema smisla vise, jer imamo pametnija posla ovih dana.
Treba ugostiti GrandMastera i provesti kvalitetno vreme.
Pozdrav svima i uskoro izvestaj sa seminara. Ko bio svedocio!
Pozz.

POZDRAV SVIMA!Jsvljam se iz Rume kolevke Wing Chuna za Srem i pionira u ondašnjoj "Staroj Jugoslaviji".Ja se zovem Rade Momčilović i sam sam pionir-osnivač Wing Chuna u Rumi uz naravno Anđelka Petrovića-Belog i Vinka Tripića daleke 1984 godine.Inače prestao sam sa vežbanjem 1998.Imam položen 7 rang 1996 kod g,Božidara Gaberšeka.A prestao sam zato što sam bio "KOLETERALNA ŠTETA" ondašnjih-"vodećih" ljudi i "sistema".Od tog perioda i počinje raspad Rumskog Wing Chuna i cepanje ondašnjeg saveza.O tome mogu javno da pišem-pričam ako ima zainteresovanih da čuju i drugu stranu pa nek pojedinci-grupe prosude same o minulim vremenima i današnjim rezultatima istih.Mada ima jedna miso:"ISTINA SE NESME SAZNATI BEZ OBZIRA NA ŽRTVE".P O Z I V :
Mole se svi iskreni zaljubljenici u Wing Chun-G.M.Williama Cheuhga da mi se jave da li su za otvaranje još jednog kluba u Rumi (već jedan vodi G.Galijaš kako sam obavešten).Da mi se jave preko Foruma.Klub i treninge bi vodio ja Rade Momčolović.PS.Molio bih vas da se ponašate kulturno i razumno.Roba je javno izložena cene i jesu i nisu,može se pitati za iste pa spram želja i materijalnih mogućnosti i izbor trenutno izlože ne robe.Zato su sve lične rasprave izlišne.
Puno svima zdravlja i sreće u daljem životu i radu.
Rade Momčilović
dana:16.05.2008.
vreme.10:51
:

Pozdrav Rade, Imas moju podrsku.
Drago mi je sto smo se danas, prvog dana seminara videli jer nismo davno.
Nadam se da ce ovaj put krenuti bolje.
Pozz.
:)

Si Fu Nenade i Si Fu Predraže Koviljac, hvala na iskrenoj podršci, i željama da pokušam da vratim izgubljeno poverenje građana Rume u Wing Chun GM Willijama Cheunga i njegove predstavnike-sledbenike i simpatizere Kineskog Wu Shua. Mada sam iskreno da kažem veliki skeptik, ljudi su dosta ovde pogrešno informisani. Ali ne gubim nadu da će mi ti isti lljudi dati šansu da nastavim sa predanim radom u klubu i van njega, kao što sam pokazao kad sam vodio svoju generaciju vežbača predano, profesionalno i požrtvovano. Što i oni treba da potvrde.Evo ubaciću ovde malo tuđih misli za kraj:
"Zlo je gvozden lanac, dobro je zlatan lanac, i jedno i drugo je lanac. Budi slobodan i znaj jednom za uvek, da za tebe ne postoji nikakav lanac. Uzmi zlatan lanac da se oslobodiš gvozdenog lanca, a onda odbaci oba lanca."
Konfučije
"Budite mudri i obazrivi lepo se ponašajte prema svima zalažite se za razumevanje i poštovanje između ratnika i budite milosrdni prema nižim kastama. Budite odmereni kad nagrađujete i kad kažnjavate i ne dozvolite da budete pristrasni u odnosu sa svojim drugovima. Jedina iskonska dužnost čovekova jeste da poštuje istinu."
samuraj Motatoda Tori

Si Fu Nenade Si Fu Predraže Koviljac, hvala na iskrenoj i svesrdnoj podršci da se vratim vežbanju i radu na novom klubu u Rumi. I da vratim izgubljeno poverenje građana Rume u Wing Chung kung fu GM Willijama Cheunga. A omogućim istinskim zaljubljenicima u ovu veštinu nov početak a starim nastavak uživanja u ovoj umetničko ratničkoj veštini I nadam se da će me i moji stari saradnici podržati da idalje iskreno, pošteno, predano i krajnje profesionalno nastavim svoj rad.A naj mlađim uzrastima otvorim oči i uši o postojanju ove sasvim neobične veštine i druge kulture i civilizacije. Za kraj sam izdvojio par aforizama:
"Zlo je gvozdeni lanac, dobro je zlatan lanac, i jedno i drugo je lanac. Budi slobodan i znaj jednom zauvek, da za tebe ne poatoji nikakav lanac. Uzmi zlatan lanac da se oslobodiš gvozdenog lanca, a onda odbaci od sebe oba lanca."
"Istina je beskrajno teža od neistine, a tako i dobrota. Ako ih posedujete prokrčiće sebi put čisto svojom težinom.":
Konfučije
"Budite mudri i obazrivi lepo se ponašajte prema svima zalsžite se za razumevanje i poštovanje između ratnika i budite milosrdni prema nižim kastama. Budite odmereni kad nagrađujete i kad kažnjavate i ne dozvolite da budete pristrasni u odnosu sa svojim drugovima. Jedina iskonska dužnost čovekova jeste da poštuje istinu."
samuraj Motatoda Tori

Pozdrav Rade, oduvek sam verovao u tebe. Gasa nikad nije bio na treningu a Beli ni nogu da podigne.
A nazovi majstori iz Pozarevca ti nisu ni do kolena!
Tvoj rad nije niko cenio! Samo napred!!! Treba nam klub u Rumi koji ce da funkcionise konacno!

Pa ovako. Izgleda da cu ja prvi da iznesem utiske o seminaru GM William-a Cheung-a, juce i prekljuce u Sremskoj Mitrovici.
Bilo je dosta ljudi sigurno 80-ak. Vranje, Slovenija, Ruma, Krusevac, Novi Sad, Pancevo, Beograd, Makedonija, Svajcarci i dva kluba iz SM. Tehnike su zaista nove. I sam Cheung kaze da je tu da pokaze nesto novo, a ne staro. Radilo se punom parom dva dana. Ja sam prezadovoljan onim sto sam video i naucio. Glupo je da gnjavim sa tehnikama, ali bice uskoro i slika i klipova. Steta za svakog ko nije bio, no doci ce opet. Radi tehnike kao mladic. Imao je i dve primene svog nacina lecenja i to je bilo zanimljivo videti. Mozda sam ja jos pod jakim utiscima, ali jak je i dogadjaj. Pozdrav svima

Pa to je super, momci svaka vam cast za dovodjenje Cheunga!!!!!!!! Wooov!!!
Jedva cekam snimke, vidi se ko radi.
Rade, mislim da se neznamo ali zelim ti mnogo uspeha u daljnjem radu jer vidim da i ti cenis prave ljude, Koviljce, Freelandera. Profo, konacno klub u tvom gradu.

Pozdrav svima, samo da kazem da je seminar uspesno prosao i bio ocekivano posecen i da je moj ucenik, Jelovac Arsenije polozio za deseti stepen i postao si fu a ja sam polozio za master level 2.
Pozdrav jos jednom i nastavite da trenirate.

Igore , nije los onaj film -Legend Of Twins Dragon aka Shuang Long Ji
evo gde moze da se skine

http://torrents.to/search/346/Legend+Of+Twins+Dragon+aka+Shuang+Long+Ji.html

prevod ,samo engleski i mora posebno da se skine

Ja sam ga skino sa srpskim titlom i dgledao vec.Film je dobar ima dosta wing chuna koji je realno prikazivan bez ikakvih ubrzavanja pokreta i slicno.Mogu ti ga ja snimiti i doneti na seminar 25 maja ako dolazis ili ga uzmi od rudija posto je on danas snimio od mene,sad kako ti vise odgovara :).

P.S Ako si ga skinuo titl na srpskom imas na www.titlovi.net

Poslednja izmena:
Ja sam ga skino sa srpskim titlom i dgledao vec.Film je dobar ima dosta wing chuna koji je realno prikazivan bez ikakvih ubrzavanja pokreta i slicno.Mogu ti ga ja snimiti i doneti na seminar 25 maja ako dolazis ili ga uzmi od rudija posto je on danas snimio od mene,sad kako ti vise odgovara :).

P.S Ako si ga skinuo titl na srpskom imas na www.titlovi.net
Imam film , hvala za titl

Evo i mene.
Freelanderu i red je da ti prvi izneses utiske o seminaru jer si osnivac ove teme, to je OK, nemoj da se ustrucavas :wink:
Medjutim, vidim da, medju nabrojanim klubovima, nigde ne spominjes Irig iako nas je bilo 12-ak. :think:
Nema veze, sigurno imas svoje razloge, a nije ni da je meni bas vazno da nas pomenes samo ne razumem ni zasto si nas izostavio ali OK.

Sto se tice seminara, moje misljenje je da je bio odlican u pogledu posecenosti i prikazanih tehnika. Zaista, mnogo, mnogo bolji od onog 2005-e. U to ime, sve cestitke organizatorima!
Medjutim, ako cu da budem objektivna onda moram reci i lose, a to je prostor tj. sala za vezbanje koja je bila premala da primi sve te ljude.
Ne znam koji je razlog i zasto ali mislim da to nije smelo da se dogodi. Zaista smo se guzvali i gusili najstrasnije!

Ipak, posle svega, ostali su samo najlepsi utisci ali bilo bi dobro da u buduce o tome povedete vise racuna.
Za sve ostalo svaka cast!

Takodje, cestitke Si Fu Nenadu i njegovom uceniku koji su prikazali, po mom misljenju, odlican nastup na polaganju.
Zaista se vidi da ljudi rade punom parom.
U druge stvari ne bih ulazila i pokretala pitanje vecite svadje na ovom forumu, niti bih poredila klubove i ljude jer zaista nema smisla.

Tuzno je jedino sto ovaj rat na forumu i medjusobna netrpeljivost izmedju nekih ljudi, gradova i klubova nece prestati, a ne mogu da se ne pitam zasto je to tako i zar ne bi bilo lepo da su svi u dobrim odnosima, da nema te glupe sujete i ostrascenosti?!
Jedni nece u Pozarevac, drugi nece u Mitrovicu, a od tog teranja inata ostaju samo propustena druzenja i lepi dogadjaji.
Tuzno je to jako. :cry:
Znam da necu nista promeniti ovim sto pisem ali ne mogu da ne zalim zbog toga.

Uglavnom, uzivala sam.
Jednako dobro druzenje ocekujem i u Beogradu 25-og.
Vidimo se! Pozdrav svima! :)

Cestitke Pedji Nenadu i svima na organizaciji seminara i dovodjenje legende u Srbiju. Obavestili smo sve nase klubove i nasi predstavnici koji su dosli pojedinacno bili su zadovoljni seminarom u celosti. Cestitamo Nenadu i Arseniju na polozenim rangovima kao i svima ostalima koji su polozili. Zelimo vam puno srece i uspeha u daljem radu kao i jos ovakvih i jos boljih seminara.
Hvala Dado na podrsci, mudrim recima i iskri razuma u ovim surovim muskom razmetanju.

Ovim putem zelim da se iskupim za,zaista ne namernu ali posve glupu gresku. Svakako da je po brojnosti u prva tri mesta bio i klub ZMAJEVI iz IRIGA. Razlog za propust je samo u mojoj brzopletosti. Izvinjavam se jos jednom,a nadoknadicu to zajednickom fotografijom mene i Dade:-) Pozdrav svima

Back