Wing Chun

Hvala wingchunu na cestitkama i lepim recima.
Da, polozila sam treci rang ali sam imala toliku tremu da me je bilo sramota da to objavim na forumu jer sam se pogubila najstrasnije na polaganju i jako sam nezadovoljna svojim nastupom ali dobro, sta da radim, po prirodi sam tremaros. :rumenko:

Hvala i Freelanderu, izvinjenje prihvaceno! :ok:
Stize i slicica ;)

Veliki pozdrav svima! :heart:

Evo kao sto sam obecao neke od slika sa privatnog aparata. Slikanje sa GM nije bilo dozvoljeno u sali sa privatnim aparatima. No kad stignu te slike bice update-a:)
Slike: 1.Ekipa iz NS-a SM i PA
2.Deo ekipe iz kluba"Dragon" Si Fu-a Nenada Koviljca
3.Radoslav i Si Fu Arsenije
4.Si Fu Arsenije Jelovac, Si Fu Nenad Koviljac i moja malenkost. Touch if you can:)
5.3 Zmaja i leptir dlanovi:)

Poslednja izmena:
Drugi deo
1. Vec predstavljeni gore
2. Bodovi koje izvodi Si Fu Nenad Koviljac
3. Grandmaster slika
4. Si Fu Arsenije i Grandmaster William Cheung
5. vec vidjeno na 3.

Kad dodju prave slike bicete prvi:)

Poslednja izmena:
Zdravo drushtvance,
evo napravih nalog ovde u cilju informisanosti u oblasti umetnosti Wing Chun-a jer mi neki dobri ljudi rekoshe da je ovo najbolji forum u Srbiji za to.Ono shto se odmah primeti je da je tema izuzetno posecena i mislim,s obzirom da sam prochitao dosta post-ova,da je to dobra polazna osnova da se prevazidju razlike u uchenju i tehnikama jer,nemojte zaboraviti,da ima nas koji nemamo toliko isustva i stvaramo ga na razne nachine,pa i putem informisanja na internetu,tako da ...
Dok ovo pishem odzvanja mi u glavi jedna misao -
Negovacu i iskazivacu krajnju tolerantnost za sve shto u zivotu chinim, u veshtini i van nje...
Hvala svima na razumevanju

;)

Ah da,zaboravih da chestitam Si Fu Nenadu Koviljcu i novom Si Fu Arseniju Jelovcu na polozenim rangovima...
Takodje, seminar je bio sjajan,iako sala nije dozvolila da to bude 101% utisci su neizrecivi,Dr Cheung je fascinantan chovek i odlichan predavach...savetujem svima koji se bave MA da posete ovakve seminare...

Ah da,zaboravih da chestitam Si Fu Nenadu Koviljcu i novom Si Fu Arseniju Jelovcu na polozenim rangovima...
Takodje, seminar je bio sjajan,iako sala nije dozvolila da to bude 101% utisci su neizrecivi,Dr Cheung je fascinantan chovek i odlichan predavach...savetujem svima koji se bave MA da posete ovakve seminare...

Hvala na cestitkama, hvala svima. Slazem se stobom, Cheung je extra ali sala je bila mini, za tolko ljudi u njoj!

Najava seminara Tradicionalnog Wing Chun Kunf Fu Savza Srbije:

Dana 25.05.2008.god, na inicijativu Mikic Dejana I Radojkovic Dusana, glavnih instrukrora Saveza, I uz organizacionu pomoc domacina seminara, Igora Sucevica instruktora Eskrima kluba “Tatang” iz Beograda, odrzace se seminar Wing Chun kung Fu-a I demonstracije razlicitih borilackih vestina.
Mesto održavanja seminara je u Beogradu, sportska sala koja je pokrivena sa 200m2 tatamija i nalazi se na Karaburmi kod okretnice 16, 23 i 25 (kod mesne zajednice, a iznad „Si&Si“ marketa).
Pocetak u 12:00h i predvidjeno trajanje do 17:00h.

Potvrdili su ucesce u radnom delu, sledeci klubovi:

- TWCKFK “Pozarevac” iz Pozarevca,
- TWCKFK “Zeleznicar” iz Nisa
- TWCKFK “Valjevo” iz Valjeva
- TWCKFK “Sabac” iz Sapca
- TWCKFK “Zajecar” iz Zajecara
- TWCKFK “Dim Mak” iz Lacarka
- TWCKFK “Tao” iz Kraljeva
- TWCKFK “Beograd” iz Beograda
- TWCKFK “Pinkum” iz Velikog Gradista
- TWCKFK “Kraguj” iz Kragujevca
- TWCKFK “Vranje” iz Vranja, predstavnik
- TWCKFK “Gadzin Han” iz Gadzinog Hana, predstavnici
- TWCKF Sekcija “Uzice” iz Uzica, predstavnici
- TWCKF Sekcija “Trstenik” iz Trstenika, predstavnici
- TWCKFK “Guan Di” iz Krusevca I Soko Kombat Sistem
- TWCKFK “Irig” iz Iriga – predstavnici
- EBMAS Wing Tzun I Eskrima klub Pancevo
- Wing Chun klub “Zmaj” Pancevo, predstavnici
- Shaolin Weng Chun asocijacija iz Subotice
- TWCKFK “Skoplje” iz Skoplja, predstavnik
- Hapkikwan Teakwondo klub iz Beograda, predstavnici
- WUSHU klub Yong Ming iz Novog Sada
- Savez borilackih vestina I borilackih sportova Beograd , predstavnici
- Borilacki klub Akademija samoodbrane Beograd, predstavnici
- TaiJutsu - JuJutsu klub Vršac

U demonstracionom delu ucestvuju:

- Krav Maga klub iz Beograda pod vodjstvom Manojlovic Jovana, glavni instruktor Srpskog IKMF-a
- Realni Aikido pod vodjstvom Majstora Radojice Spasojevica
- Nan Chuan, Sanda, Chin Na pod vodjstvom Majstora Chen Yong Minga i Majstora Peršaj Ivana
- Eskrima klub “Tatang” pod vodjstvom Majstora Sucevic Igora
- TaiJutsu - JuJutsu klub Vršac, pod vodjstvom Majstora Srdjana Ratkovica

Podrsku organizaciji, uz izvinjenje sto zbog privatnih I klupskih obaveza ne mogu nastupiti, ali I zelju za buducu saradnju su uputil: G.din Milan Kozlica, Majstor Ving Tsun-a iz Austrije, Majstor Skaro Radoslav iz TWC kluba u Lincu, Wang Kui Wing Chun klub iz S. Palanke, Kik boks klub Gard iz Vrsca, TWCKlubovi pod vodjstvom Majstora Nenada Koviljca, Yip Chun instruktor Vladan Djordjevic iz Svajcarske, Instruktor TWC Brkic Nenad iz Svedske, Majstor Barac Dragisa sa klubovima iz C. Gore, Majstor Milan Kecic iz Cikaga I Majstor Bozidar Gabersek iz Melburna.

Na sastanku trenera posle zavrsetka seminaru bice razmatrano ucesce prisutnih klubova na predstojecim manifestacijama:

- Nastup na VIII memorijalnoj “Noci Ratnika” u Beogradu-hala Pionir
- Nastup na International Combat Union seminaru uz prisustvo internacionalnih majstora vise vestina
- Ucesce na seminaru Valtera Hubmana iz Austrije Hapkido i Kombatan
- Organizacija seminara Majstora Bozidara Gaberseka
- Organizacija seminara Majstora TWC Filipa Redmonda
- Ucesce na kung fu turniru u Lacarku, forme, chi sao I san shou
- Organizacija seminara Jun Fan Kung Fu-a pod vodjstvom Milana Kecica
- Ucesce na noci borilackih vestina u Velikom Gradistu
- Ucesce na otvorenom svestilskom kung fu turniru I prvenstvu vojvodine u Lei Tai-u, San Shou, formama i chi sau

Obezbedjeni su setifikati za sve ucesnike I snimanje dogadjaja. Po obradi materijal ce biti ustupljen trenerima. Moguc je dolazak lokalnih TV ekipa. Snimanje je dozvoljeno kao I fotografisanje.

Poslednja izmena:
Pozdrav forumasi. :bye:
Znam da ste umorni, pa vas zato jos nema.
I ja sam ali moram da prenesem utiske sa seminara.
Bilo je zaista lepo i srecna sam sto sam prisustvovala takvom dogadjaju.
Zao mi je samo sto nisam ostala do kraja, morala sam da odem ranije zbog prevoza ali sta da se radi.
O tehnikama i ostalom ce vam bolje i vise pisati neki iskusniji i strucniji ljudi od mene, ja cu samo reci da sam uzivala u vezbanju i svemu vidjenom.
Ono sto zelim da izrazim i naglasim je zahvalnost Si Fu Mikic Dejanu i njegovom klubu na gostoprimstvu i paznji koju su mi ukazali.
Zaista sam se osecala kao da sam u svom gradu i medju svojima, a taj osecaj retko dozivljavam i vecno pamtim.
Jedno veliko HVALA svima vama zbog ovoga.
Ovaj seminar je, takodje, bio i prilika da upoznam Srdjana, Pantera, Zutog Cara i W.Chun Igora.
(neki mi ostase duzni slike ali nema veze ;) ja sam kriva, zurila sam)
Drago mi je sto smo se svi konacno sreli i upoznali.
Nadam se da cemo se uskoro okupiti ponovo, gde god.
Veliko hvala i Wu Shu klubu "Yong Ming" iz Novog Sada, koji su mi izasli u susret oko prevoza. Da ne bese njih mozda bih ceo dan lutala gradom :lol:

Za kraj evo par fotkica, nisam stigla mnogo da slikam.

:bye: svima!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    38,8 KB · Pregleda: 39
  • 3.jpg
    3.jpg
    42 KB · Pregleda: 33
  • 12.jpg
    12.jpg
    130,1 KB · Pregleda: 41
Evo i mene da se malo oglasim povodom seminara.Posecenos je bila visoka,bilo je tu klubova iz raznih delova Srbije i Vojvodine iz sveta wing chuna ali bili su tu pretsvnici i drugih borilackih sportova(vestina).
Ideja je bila ta da svaki trener pokaze svoj princip rada a da ostali klubovi pokusaju da to urade na nacin na koji je to pokazano.Na kraju svaki klub je imao i priliku da svoje tehnike i demonstrira u realnoj primeni.

Eto to bi bilo za sada sve od mene.Pozdrav do drugog ukljucenja :)

O tehnikama ce, strucno i detaljno, verovatno pricati neko od iskusnijih ucesnika.
Ja mogu reci samo da sam, posle svega vidjenog, definitivno shvatila da je wing chun jedino sto zelim da vezbam i da mi najvise odgovara.
Nekako mi izgleda najjednostavnije i najefikasnije. Definitivno je stvoren za male i nejake ljude, poput mene. :D
Takodje, nije dosadan za vezbanje, pokreti su raznovrsni i prirodni.
U svim ostalim vestinama koje sam videla koristi se vise sile, ili su tehnike jednolicne ili bespotrebno komplikovane ili puno vriste dok se bore :lol: i tako.
Ne bih nikoga da uvredim, to je samo neko moje licno misljenje i naglasavam, wing chun meni najvise odgovara, sto ne znaci da se svi slazu i da su ostale vestine ili stilovi losi i beskorisni.
Glupo je raspravljati o tome, svaka vestina je dobra ili bar bolja nego ne vezbati nista.
Jos nesto… Primetila sam dosta slicnih ili cak istih pokreta u drugim vestinama.
Tu se verovatno postavlja pitanje “Sta je starije:kokoska ili jaje?” tj. ko je od koga preuzeo pokrete?
Ali nije ni vazno, znam samo da je ova vestina i ovaj stil, po meni jedini kompletan i savrsen.
U svakom slucaju, bilo mi je zadovoljstvo videti i ostale i svaka cast svima za prikazivanje svog rada, uzivala sam.:klap:

Pozdrav svima! :bye:

Koristimo priliku da se ovim putem javno zahvalimo svim ucesnicima seminara TWC Saveza Srbije na gostovanju i ucescu kako u radnom tako i u demonstracionom delu seminara. Hvala svim klubovima iz naseg saveza koji su se odazvali. Posebno se zahvaljujemo EBMAS federaciji i g.dinu Rudolfu, Weng Chun asocijaciji i g. Zeljku Popovicu, Akademiji samoodbrane i g.dinu Damiru Ahmedovskom i na svesrdnoj pomoci oko organizacije, WUSHU klubu iz Yong Ming i gospodi Ivanu Peršaju i Majstoru Chenu, g. dinu Filipovic Slobodanu iz TWC kluba Zajecar, g.dinu Radojici Spasojevicu iz RAikidoa, Majstoru Srdjanu Ratkovicu iz TaiJutsu kluba Vrsac, Majstoru Jovanu Manojlovicu i prelepoj ekipi iz Krav maga kluba Beograd, Marjanu iz Ving Tsun kluba Zmaj iz Panceva, g.djici Dadi iz Iriga (najdraža ucesnica), Hapkikwan timu na celu sa Nesom i Borisom, Gagiju i Igoru Sucevicu iz eskrima kluba Tatang bez cije pomoci seminar ne bi bio ni odrzan. Pozdravljamo i sve brojne goste narocito Igora iz soko kombat sistema.

Poslednja izmena:

Back