Wing Chun

Slazem se Igore , ovo jeste postala pljuvaonica , mada , ima to i svojih dobrih strana . Sada moze da se vidi kakav je ko . Ljudi ne shvartaju dve stvari . Prvo, kad raspravljaju o necemu , oni pre svega odaju sliku sebe kao licnosti , i na osnovu onga sto pisu , a jos vise na osnovu onoga kako pisu i kako se obracaju sagovornicima moze da se stekne prilcno tacna slika o karakternim osobina odredjene osobe. Meni neizmerno drago sto su neki ,koji inace retko ucestvuju na forumum, napisali par postova .
Druga stvar je da status i priznanje u odredjenoj oblasti dolaze kao posledica priznavnja kvaliteta i znanja od strane ljudi koji se bave istim poslom , nikako tako sto neko ide okolo prica :"Ja sam najbolji , ja sam najbolji ". Ako neko ima znanje i poseduje kvalitet , prizanje ce doci samo po sebi kao posledica dobrog rada , ako to ne postoji , ubedjivanje ne pomaze .

Priznanje naravno dodje. Pogledajte hvalospeve Predragu Koviljcu, broj slika od istog u delu knjige 'Moj zivot sa Wing
Chun-om' koji su pripremali majstori iz PO. Si Fu Nenadovi klipovi su na Redmondovom sajtu, a privatne pohvale je malo jadno iznositi u etar. Uglavnom izgledaju kao zadnja slamka. Voleo bih da vidim jednu jedinu kritiku o mitrovackoj skoli, a i sami ste svesni zasto je nema. Pogledajte ocene na you tube-u, kao i klipove. Da ne spominjemo ko je Cheung-ov predstavnik, kod koga GM, uvek moze da dodje. Ali naravno po vama je tu samo pitanje love. Pa i Koviljci su isplatili seminar sa ljudima koji ce doci, nije im palo sa neba. A vas je 200 i sta bi? To vam je 15 evra po coveku, zar ne? Ali svi znamo da vas je mnogo manje. Koliko vas ima u PO?

. Voleo bih da vidim jednu jedinu kritiku o mitrovackoj skoli, a i sami ste svesni zasto je nema. Pogledajte ocene na you tube-u, kao i klipove. Da ne spominjemo ko je Cheung-ov predstavnik, kod koga GM, uvek moze da dodje. Ali naravno po vama je tu samo pitanje love. Pa i Koviljci su isplatili seminar sa ljudima koji ce doci, nije im palo sa neba.

:rotf:

Slazem se Igore , ovo jeste postala pljuvaonica , mada , ima to i svojih dobrih strana . Sada moze da se vidi kakav je ko . Ljudi ne shvartaju dve stvari . Prvo, kad raspravljaju o necemu , oni pre svega odaju sliku sebe kao licnosti , i na osnovu onga sto pisu , a jos vise na osnovu onoga kako pisu i kako se obracaju sagovornicima moze da se stekne prilcno tacna slika o karakternim osobina odredjene osobe. Meni neizmerno drago sto su neki ,koji inace retko ucestvuju na forumum, napisali par postova .
Druga stvar je da status i priznanje u odredjenoj oblasti dolaze kao posledica priznavnja kvaliteta i znanja od strane ljudi koji se bave istim poslom , nikako tako sto neko ide okolo prica :"Ja sam najbolji , ja sam najbolji ". Ako neko ima znanje i poseduje kvalitet , prizanje ce doci samo po sebi kao posledica dobrog rada , ako to ne postoji , ubedjivanje ne pomaze .

Tako je moze delimicno da se vidi kakav je ko a moze i zestoko da se pogresi. Druze izvini ali lupas, ipak su ovo samo tipke na tastaturi. Ipak neki su dvolicni i trolicni ovde ali duga je to prica. Stvarno mi niste jasni, dole, e, tuzni ste mi.
Zuti, ti si najbolji, naravno.
Pozdrav,
M.

Freelanderu, pusti kraju. Neka i dalje zive ispod staklenog zvona i bave se idolopoklonstvom, wingchun mikica.
Prestani jer pametniji popusta a i nije fer, manje ih je, ipak u NS ima mnogo,mnogo vise od 70000.
M.

Veoma ruzno od vas TWCAT, mislio sam da ste ozbiljniji, a vi se kao smejete! Po meni ja nebi organizovao nista a ko nisam siguran da cu te troskove i pokriti a po svemu sudeci, pokriveni su troskovi seminara samo ako dodje tih 60-70 ljudi akamoli i vise, pa gde su sponzori i ljubitelji vestine...ccc
Ali toliko je jaka sujeta i ego kod nekih da su zaslepljeni i sto im vise objasnjavas to oni idu vise u nepovrat, pa se nevredi truditi! Freelanderu, bitku ces dobiti ako se okanes ikakve rasprave jer kome je stalo do same vestine taj ce je trenirati, postovati "oca vestine". Lukavo se Mikic izvukao pa navodno predao svoj akaunt besnim psima koji napadaju dosledne. Ustvari tu je on i lomi cigle.
Sto se tice wing chuna, o Mitrovcanima sve najbolje, Dva najbolja kluba u Srbiji! A i Sire.
Kao sto kazes freelanderu zna se koje predstavnik za Srbiju>
Cele zime "wingchun i Mikic " pisete da dovodite Cheunga i gle sada, corak. Zbog svog laznog dostojanstva necete po svemu sudeci ili nesmete ni da se pojavite! Pa ustvari bili bi zasenjeni jer u Mitrovici ima ucenika koji su bolji od vas! Da nespominjem si fu-e!
Kakva je razlika demonstracije 25 maja od bilo koje druge demonstracije. Ok druzenje ali prvo je bilo reci da je seminar u pitanju. Pa, da na seminaru se uci a na demonstaraciji pokazuje,,, nesto.
Zasto demonstracija svih vestina? Pa zato da se popuni sala jer Wingchunera bi doslo desetak kao sto ce i biti a svih ostalih da popune termin, jasno ko dan.
Zato nemojte da lazete i mazete ljude i da prodajete maglu pustite politicare da to rade.
Doduse imate toliko znanja da uvek nekog nasamarite, sta se moze, tako je!
Pozdrav za CHEUNG WING CHUN.

Freelanderu, pusti kraju. Neka i dalje zive ispod staklenog zvona i bave se idolopoklonstvom, wingchun mikica.
Prestani jer pametniji popusta a i nije fer, manje ih je, ipak u NS ima mnogo,mnogo vise od 70000.
M.

Sta ti imas protiv Mikica,koliko vidim ni on nikoga ne proziva,covek je sasvim ok.gleda svoja posla,vezba wing chun zato sto ga voli,a ne zbog koristi ,kao neki sto prodaju njegovo znanje za velike pare i jos ga prave ludim,kao da su oni izmislili wing chun pa sad druge uce pameti.

Sta ti imas protiv Mikica,koliko vidim ni on nikoga ne proziva,covek je sasvim ok.gleda svoja posla,vezba wing chun zato sto ga voli,a ne zbog koristi ,kao neki sto prodaju njegovo znanje za velike pare i jos ga prave ludim,kao da su oni izmislili wing chun pa sad druge uce pameti.

Pa ti si smesan, pa nije mikic yip man ili ona ng nui da je on izmislio sve to, pa je to sad njegovo znanje. Vrlo dobro on gleda svoja posla i nije taj lud! Zna on sta radi, pametan je taj, razgranao se na forumu pa samo kuca
M..

Cao momci, long tme no see...
Ma prozreo sam ja te Pozarevljane jos 1995 a posebno Radojkovica kad ga je Pedja opalio krose u glavu pa mu oborio i bon sao i teziste. Jos tada mi je bilo jasno gde su oni ali drzali su se jos par godina, ali nemoze vecno kad neradis. Primeti se iz aviona da nemas pojma!
U koliko sati pocinje seminar u SM?
A u koliko sati pocinje u BG? Docicemo ja i Milenko Kozlica da vam pokazemo uzivo sta je wing chun. Tu je na dve nedelje pa hocemo do vas.

zasto pravite bauk od tog seminara,to nije nikakva demonstracija nego jednostavno pokusaj da SE SVI WING CHUNOVI UJEDINE,bez obzira na verzije,zar nije dosta ratovanja,sto se vise skola i instruktora skupi,to bolje,svako ce nesto pokazati a mi drugi nesto nauciti.Zar to nije predivna ideja,dokazivanja su na drugom mestu,ovo je seminar da se razmene iskustva,principi,pa sama svrha treninga.Odavno je proslo vreme ratovanja izmedju Truntica i Segvica ili Tinga I Ceunga,vreme je da to sastavimo bar mi mladji zar ne

Vidim da smo ponovo svi na okupu , vedri i orni za raspravu(citaj pluvanje) , bas sam se zabrinuo gde ste . Salu na stranu , posle svega recenog ovde nekoliko stavri je kristalno jasno . Odakle dolaze svi ti nicim izavani napadi na jedini Wing Chun savez u Srbiji, i sa kojim ciljem . Jasno je da su svi napadi na Mikica , i ostale trenere orkestrirani iz Mitrovice , iako nijednog momenta nikoga nisu napadali niti bilo sta lose rekli . O tim ljudima nista lose nije receno ne zato sto nista nema da se kaze , imalo bi zaista dosta , i to nicega dobrog , ali elementarna pristojnost nalaze da se javno ne iznosi nista sto moze da povredi druge ljude , ma kakvi oni bili , ipak su to ljudi sa porodicama , decom , prijateljima ,nekakvim statusom u drustvu i sredini u kojoj zive , pa ne bi bilo lepo praviti im probleme . Koliko vidim takve stvari za drugu stranu nemaju znacaja , i to je vise nego dovljno da se stekne slika kakva se vrsta ljudi skuplja oko kluba ili klubova u Mitrovici , jer je malo nejasna situacija ima li ih jedan ili vise . Dalje , citava ova hajka je pokrenuta kako bi se klub ili klubovi iz Mitrovice predstavili kao jedini Wing Chun klubovi u nasoj zemlji , ili bar da se nametnu kao jedini autoriteti , i preuzmu vodjenje saveza , ili bar veci deo klubova , i ovo nije prvi put da se nesto tako pokusava . Sto se same vestine tice , imao sam prilike da vidim i treniram i ono sto se radi u Mitrovici , i ono sto se radi u Pozarevcu , tako da su mi dobro poznate obe strane , ali cu se uzdrzati od komentara , jer se ovde ne radi o vestini , vec o politici , i agresivnom marketingu jedne strane . I za kraj par reci o "ocu" vestine . Pre nekolikom postova postavio sam pitanje , zna li neko zasto se Cheung preselio u Ameriku , pa kako mi niko nije odgovorio , evo da dam informaciju. Dakle , Cheung je promenio kontinent zato sto Australijske vlasti vode istragu protiv njega , pod sumnjom da je njegova akademija bila paravan za svercovanje ilegalnih kineskih doseljenika u Australiju .

Cao momci, long tme no see...
Ma prozreo sam ja te Pozarevljane jos 1995 a posebno Radojkovica kad ga je Pedja opalio krose u glavu pa mu oborio i bon sao i teziste. Jos tada mi je bilo jasno gde su oni ali drzali su se jos par godina, ali nemoze vecno kad neradis. Primeti se iz aviona da nemas pojma!
U koliko sati pocinje seminar u SM?
A u koliko sati pocinje u BG? Docicemo ja i Milenko Kozlica da vam pokazemo uzivo sta je wing chun. Tu je na dve nedelje pa hocemo do vas.

Pitaj Pedju ko je Milen Kozlica on ce ti bolje objasniti

zasto pravite bauk od tog seminara,to nije nikakva demonstracija nego jednostavno pokusaj da SE SVI WING CHUNOVI UJEDINE,bez obzira na verzije,zar nije dosta ratovanja,sto se vise skola i instruktora skupi,to bolje,svako ce nesto pokazati a mi drugi nesto nauciti.Zar to nije predivna ideja,dokazivanja su na drugom mestu,ovo je seminar da se razmene iskustva,principi,pa sama svrha treninga.Odavno je proslo vreme ratovanja izmedju Truntica i Segvica ili Tinga I Ceunga,vreme je da to sastavimo bar mi mladji zar ne

Konacno jedan pravi odgovor,svaka ti cast

Gresis Zuti i to u potpunosti. Dugo smo trenirali i ucio si od mene, kao i ja od tebe. Ovde sem mene i Si Fu-a nema niko iz mitrovackih klubova. Ljudi koji pisu uglavnom su iz dijaspore ili stari prakticari. Govore ono sto misle kao i PO. Tu ni ja ni ti ne mozemo nista da promenimo. Niko od nas iz kluba nije u losim odnosima sa Mikicem, cak naprotiv. Ogovarao sam na prozivke bezlicnika iza nick-a 'wingchun'. Ja ne znam te osobe, ali vidim koliko je podmuklo to sto rade, a i sam Mikic je negativno govorio o njima, trazeci od mene da zakljucam forum, da se ne bi pogorsavali odnosi izmedju nas. Podlegao si tome, ali videces da ni jedan moj post ni Nenadov nije rekao nista protiv Mikica. Koliko skola ima, znas i sam, ne treba da ti to govorim. Zao mi je sto nikad nisi bio moj gost da obidjes nase klubove. Vidio si kako ja radim, ali i ja jos uci i svakako da Si Fu ima ima neuporedivo vise znanja od mene. Tako da nisi upoznat sa radom nasih trenera. Na seminar sam te davno zvao jer sam bio ubedjen da si jedan od retkih ljudi koji bi u tome uzivao na poseban nacin, jer si duboko teorijski u svemu ovome, a ti si otkazao iz razloga samo tebi znanih. Odbio si posle nedelju dana bez razloga, a znam da si i vise nego voljan i u mogucnosti da dodjes. Znam da si tu iz ljubavi ka vestinama, ali ne daj se zloupotrebiti. Zao mi je sto ti se misljenje o nama formiralo preko foruma i ljudi koji su samo posmatraci. Znam takodje da si prijatelj sa PO, ali nemoj slepo verovati bezlicnima, koji nemaju hrabrosti da se predstave, a ne nesto drugo. Drugog si ti kova covek. Jedino sto znam da gresis u onome sto si izneo, a kazem ti to jer mislim da smo prijatelji i da je u redu da potrosim i ovo malo krede, da ti otkucam sve ovo sa telefona, jer mi je stalo do tvog misljenja. Veruj mi na rec i pogledaj jos jednom sve, samo iz drugog ugla, objektivno. Nadam se da ces doci do nas. Ovo je vise za pvt, ali ima dosta stvari koje drugi treba da znaju. Pozdrav

u ruskoj jedan sredom i petkom od sest sati,nazoves me na mob kada budes dolazio i objasnicu ti,e vidis,to je moj cilj,zasto ne bi svi vezbali,razmenjivali iskustva,hvala bogu da neko sa foruma hoce da dodje,dosao bi i ja do novog sada,vidimo se

Ja nisam iz Mitrovice vec iz NS. ali dobro znam u sta je prerastao Mitrovacki Wing Chun! Znam i kako rade Pozarevljani! To su moja licna Misljenja kao sto i ti Zuti imas svoja. A ako si u potrazi za vestinama a propustas, kao sto Freelander kaze, ovaj seminar W.Cheunga, onda si verovatno bas podlegao truloj prici i nisi objektivan. Pa i neznamo se sta se i trudim.
Pozdrav iz Njemacke.
M.

POZDRAV SVIMA!Jsvljam se iz Rume kolevke Wing Chuna za Srem i pionira u ondašnjoj "Staroj Jugoslaviji".Ja se zovem Rade Momčilović i sam sam pionir-osnivač Wing Chuna u Rumi uz naravno Anđelka Petrovića-Belog i Vinka Tripića daleke 1984 godine.Inače prestao sam sa vežbanjem 1998.Imam položen 7 rang 1996 kod g,Božidara Gaberšeka.A prestao sam zato što sam bio "KOLETERALNA ŠTETA" ondašnjih-"vodećih" ljudi i "sistema".Od tog perioda i počinje raspad Rumskog Wing Chuna i cepanje ondašnjeg saveza.O tome mogu javno da pišem-pričam ako ima zainteresovanih da čuju i drugu stranu pa nek pojedinci-grupe prosude same o minulim vremenima i današnjim rezultatima istih.Mada ima jedna miso:"ISTINA SE NESME SAZNATI BEZ OBZIRA NA ŽRTVE".P O Z I V :
Mole se svi iskreni zaljubljenici u Wing Chun-G.M.Williama Cheuhga da mi se jave da li su za otvaranje još jednog kluba u Rumi (već jedan vodi G.Galijaš kako sam obavešten).Da mi se jave preko Foruma.Klub i treninge bi vodio ja Rade Momčolović.PS.Molio bih vas da se ponašate kulturno i razumno.Roba je javno izložena cene i jesu i nisu,može se pitati za iste pa spram želja i materijalnih mogućnosti i izbor trenutno izlože ne robe.Zato su sve lične rasprave izlišne.
Puno svima zdravlja i sreće u daljem životu i radu.
Rade Momčilović
dana:16.05.2008.
vreme.10:51
:

Back