Wing Chun

Znam da ce me sada mnogi napasti, ali mislim da od Cheunga ne postoji veci prevarant u Wing Chunu.

msm ,da bi se mnogi slozili u tvoju tvrdnju da je ceung prevarant i manipulator. dal je ok borac?? pretpostavljam da je ok...i da je mnogo toga prosao ,kako on sam kaze kroz trnje dok je bio u bandi ili gde vec...sto ce reci morao je pokazati pesnicu.

Cheunga nisam nikada upoznao ali sam cuo i procitao mnogo losih stvari o njemu cak vise losih nego o Loung Tingu. Bruto ljudi ga ne gotivi :roll:

Evo i ja se prikljucujem kao neko ko ne gotivi Ceunga.
Mnogi su mislili da imam nesto protiv nasih, ali ja samo nisam voleo Ceunga, a ne nase Srbe.....Totalno nas je zavadio medju sobom svojom toplom vodom. I bas mi je drago sto je propala kombinacija sa njim.

Druze kada ce tvoj klip? Ne pitam zbog tebe da bi dokazao, nego me stvarno zanima da vidim prakticnu primenu, nema ja mislim ni jedan klip na youtubu.... Obavezno napravi i kanal na youtubu i kaci tamo, ako stvarno dobro ispadne imaces puuuno pregleda klipa.[/QUOT

daj mi na pp profil od fb pa da te dodam i u grupu FIGHT CLUB DRAGON Sremska mitrovica.bice i na youtub samo da skontam i nadje vremena.ima starih mojih klipova nenad je izbacivao ima me i na njegovim novijim u nekim momentima. ovo iz fajt kluba nisam stavio jer imam samo dva klipa snimam se upravo ovih dana pa cu namiksovati klip.

Poslednja izmena:
To u vezi Cheung-a i Ting-a je tako jer su obojica razvukli vestinu. Wng Chun se uci i prodje za 3 godine, kasnije se usavrsava dozivotno. Ali ne kod njih, rascepkali su vestinu i prodaju je u sekcijama itd, nebi li tako obezbedili stalni dolazak u inostranstvo. Evo recimo Slavko Truntic je naucio od Leung Ting-a citav sistem za nekoliko nedelja. Jer je Leung Ting bio u svadji sa Kernspechtom a Leung Ting je onda boravio kod Truntica kao gost. Dabi mu se oduzio pokazao mu ostatak koji mu je falio jer je u tom trenutku Slavko runtic vec imao 3 uciteljski stepen. Uskoro nakon toga je Slavko i napustio Leung Ting-a...
Sto se Cheung-a tice super je sto su se Nenad i njegovi ucenici odvojili i konacno krenuli dobrim Wing Chun putem. Filip Bajer je super i vrlo jasno pokazuje vestinu, nema tajne itd....samo jak rad i to je to. Za deset godina bice sasvim drugacija Wing Chun slika u Srbiji.
Pozdrav

Може ли пар питања?
клип бр.1 : Да ли ово ради почетник или напредни вежбач и колико дуго тачно тренира?
клип бр 2 : Надам се да је ово демонстрација борбе?

klip broj 1 radim ja,pa pise ti ispod klipa zato je malo glupo sto pitas ko radi?ako ti se nesvidja ok meni svedno.klip broj dva naravno da je demostracija,ja sam mrsaviji u crnim paktikama to je jos iz 99 kao i ostala tri klipa gde radimo ja i nenad.evo nekih novijih klipova za ulicu malo.
toliko od me javljam se kad izbacim sparing sa wingom bas.pozz svima!

ako je film u duhu trailera sa ''razornim udarcima '' i ''letenjem protivnika nekoliko metara'' ,a zbog udarca ..onda je film blago receno ,uzas.
a, trebalo bi realno prikazivati zivot ip man-a....[/QUOTE

Kajzersoza, trebalo bi da je realno prikazan Jip Manov film, i ja kažem, ali čini mi se po ovoj najavi da će biti letenja od udaraca samo tako.
Malo su preterali sa nekim stvarima,mnogo bolje bi izgledalo da je realnije. Videcemo kad izadje o cemu je rec.

si fu jovan vuca

Kajzersoza, trebalo bi da je realno prikazan Jip Manov film, i ja kažem, ali čini mi se po ovoj najavi da će biti letenja od udaraca samo tako.
Malo su preterali sa nekim stvarima,mnogo bolje bi izgledalo da je realnije. Videcemo kad izadje o cemu je rec.[/QUOTE]

gde si jovo ,kuco stara...kazem ti dodji malo na forum ...opusti se posle treninga ;)

ma ,i ja to isto kazem ...po meni bilo bi 5x bolje da se nastavilo sa realnim prikazivanjem zivota ip man-a ,a ako su snimili nastavak filma o ip man-u ,tipa ''kuca letecih bodeza'' ...onda se mozemo pozdraviti sa kvalitetom filma.

klip broj 1 radim ja,pa pise ti ispod klipa zato je malo glupo sto pitas ko radi?ako ti se nesvidja ok meni svedno.klip broj dva naravno da je demostracija,ja sam mrsaviji u crnim paktikama to je jos iz 99 kao i ostala tri klipa gde radimo ja i nenad.evo nekih novijih klipova za ulicu malo...
Питање је било да ли вежбу ради почетник или напредни вежбач а не ко ради, да ли ми се свиђа или не то је моје лично мишљење. Питање сам поставио из разлога схватања домета тренига у винг чуну а не због провоцирања.
поздрав

Evo me, reko da te poslusam pa sam dosao malo da vidim desavanja,citao sam ponekad a evo i sad malo da se ukljucim.
Videcemo mozda i iznenade sa filmom,bilo bi dobro da bude tog tipa.
Pozdravljam te. Sad sam tu .:bye:

Evo me, reko da te poslusam pa sam dosao malo da vidim desavanja,citao sam ponekad a evo i sad malo da se ukljucim.
Videcemo mozda i iznenade sa filmom,bilo bi dobro da bude tog tipa.
Pozdravljam te. Sad sam tu .:bye:
Pozdrav Goldninja nisi ti ni odlazio tu si sa svim svojim nickovima, haha, mala sala ne zameri. Vidim da si se vratio kod Pedje. Mnogo bolje nego sa Cheungom imas bar sta da naucis.

Pozdrav Goldninja nisi ti ni odlazio tu si sa svim svojim nickovima, haha, mala sala ne zameri. Vidim da si se vratio kod Pedje. Mnogo bolje nego sa Cheungom imas bar sta da naucis.

Ne znam ko je gold. Kod Pedje sam oduvek bio,svasta se pricalo i pisalo ali je bitno da je sve ok.
Svaki covek ponekad pogresi,svi su po malo krivi za svoje postupke,ispravne ili ne ispravne,ali je najbitnije da se vremenom pokaze ono pravo.
Kako si ti? Treniras li? Ili si sve naucio? ;)

klip broj 1 radim ja,pa pise ti ispod klipa zato je malo glupo sto pitas ko radi?ako ti se nesvidja ok meni svedno.klip broj dva naravno da je demostracija,ja sam mrsaviji u crnim paktikama to je jos iz 99 kao i ostala tri klipa gde radimo ja i nenad.evo nekih novijih klipova za ulicu malo.
toliko od me javljam se kad izbacim sparing sa wingom bas.pozz svima!

Bravo, imenjače. Samo nastavite tako, sviđa mi se zamisao. Ajde i taj klip sa sparingom da vidimo uskoro.

Znas sta , primetio sam da se njegov wing chun nije promenio , on samo udara a niko mu ne vraca. To nije realno. Ucenici zadaju jedan ili dva udarca i onda cekaju da ih Pele mlati. Svaka njemu cast ali takav wing chun je zasnovan na strahu ucenika i strahopostovanju. Neko ko ga ne respektuje ili ne poznaje ce ga roknuti po sred nosa. Nerealno jer cekaju i stoje da ih Pele udara.

Znas sta , primetio sam da se njegov wing chun nije promenio , on samo udara a niko mu ne vraca. To nije realno. Ucenici zadaju jedan ili dva udarca i onda cekaju da ih Pele mlati. Svaka njemu cast ali takav wing chun je zasnovan na strahu ucenika i strahopostovanju. Neko ko ga ne respektuje ili ne poznaje ce ga roknuti po sred nosa. Nerealno jer cekaju i stoje da ih Pele udara.

То је генерални проблем у борилачким вештинама и спортовима и ретки су инструктори који су довољно стабилни па да вежбе/техвике приказују и са оним ученицима/ вежбачима који не спадају у категорију подређених и који су у стању и са инструктором да раде без потпуног подређивања (наравно кад су у питању тестирања и уопште неки видови спаринга).

Што се тиче демо снимака они се најчешће раде тако да покажу супериорност а не стварну вредност оног што се ради... А још је ређе да неко пусти прави снимак како се ради на тренингу где има и почетника и оних који нешто као знају и дуеле оних који залутају на тренинг па продају пар изненадних и онима који као нешто знају....

Наравно доста важи и до самих концепата који прате неку вештину...

То је генерални проблем у борилачким вештинама и спортовима и ретки су инструктори који су довољно стабилни па да вежбе/техвике приказују и са оним ученицима/ вежбачима који не спадају у категорију подређених и који су у стању и са инструктором да раде без потпуног подређивања (наравно кад су у питању тестирања и уопште неки видови спаринга).

Што се тиче демо снимака они се најчешће раде тако да покажу супериорност а не стварну вредност оног што се ради... А још је ређе да неко пусти прави снимак како се ради на тренингу где има и почетника и оних који нешто као знају и дуеле оних који залутају на тренинг па продају пар изненадних и онима који као нешто знају....

Наравно доста важи и до самих концепата који прате неку вештину...
Sa ovom konstatacijom se u potpunosti slazem, jer superiornost zasnovana na strahu ucenika nije dobra, jer ucenik nece dobro da nauci a i gaji strah kada napada i uvek stane posle jednog udarca da bi majstor izveo svoju kombinaciju udaraca. mnogi to i kazu za Predraga Koviljca da on samo udara a niko mu ne vraca i naravno rezirani video zapisi. Nije to tao u svim klubovima, negde se vezba mnogo realnije a negde i losije, ali ne svidja mi se licno da ucenik stoji i ne vraca dok ga ucitelj tuce.

I ja se slazem, sa vama , ali sto ste se uhvatili samo Pedje? Pa u vecini klipova je tako! Svaki klip koji sam gledao je bio - ucenik napada wc direkton, trener se odbrani i onda kad ide kontra ucenik stoji a trener ispucava i ispucava.....

Kada ce te neko na ulici napasti wc direktom ? Nikad. Ima da ti se priblizi i iznenada pokusa nekom vrljotkom za koju neces imati blok, jer su svi blokovi skrojevi da se brane od wc udaraca...

@Bru Zli
U pravu si, na ulici nema Wc direkta kao ni Giako Zuki-a niti Oy Zuki itd. Nego ce 88% napada biti instinktivno desnom rukom jer je to broj desnjaka na planeti. Problem mnogih Bor Vestina je taj da se radi takozvani incest vestine, dakle Karate vs Karate Wing vs Wing aikido vs Aikido. Retko ko ide na krostraining, to znaci da mnogi nisu spremni da se suoce sa istinom a ta je da se zaludjuju, imaju lepe crne pojaseve koji nicemu ne sluze. Imaju diplome i zvanja ali je to sve uz krivak....Vestine kao Muay Thai,Boks,Rvanje nekada Wing Chun pre 30 godina su imale samo Sifu-a i ucenike. To je to, nije bilo stepenovanja itd. Ali svakom svoje.

@Bru Zli
U pravu si, na ulici nema Wc direkta kao ni Giako Zuki-a niti Oy Zuki itd. Nego ce 88% napada biti instinktivno desnom rukom jer je to broj desnjaka na planeti. Problem mnogih Bor Vestina je taj da se radi takozvani incest vestine, dakle Karate vs Karate Wing vs Wing aikido vs Aikido. Retko ko ide na krostraining, to znaci da mnogi nisu spremni da se suoce sa istinom a ta je da se zaludjuju, imaju lepe crne pojaseve koji nicemu ne sluze. Imaju diplome i zvanja ali je to sve uz krivak....Vestine kao Muay Thai,Boks,Rvanje nekada Wing Chun pre 30 godina su imale samo Sifu-a i ucenike. To je to, nije bilo stepenovanja itd. Ali svakom svoje.

Nemoj tako.....Pojas sluzi da drzi pantalone hehe.To je rekao Brus Li ili ko vec.....

p.s. Hajde pokusaj da odgovoris na temu kategorije u svetu borenja. Ja ne znam sto nece niko da odgovara a da je neko prepucavanje i vredjanje odmah svi ulecu a pogotovo njih 6-7 sve novi na forumu sa max. 5-10 poslatih poruka LOL

Znam reina sta hoces da kazes jer crep ne uzvraca udarac

hahahhaha ovo ladno neko napravio pre neki dan specijalno za Predraga Koviljca. Tj od kada je pocela prica o njemu ovde.

A opis videa je :
The guy took all the strength of his body and failed to break four tiles!
He is maestro from sebia Kovilac Predarag.

Hahahhahaha ko da je pisao stranac a nas covek je radio

Jos umiksovano 2-5 puta sve isto, pa usporeno, pa ovo-ono...Kako nekog ne mrzi da to radi , kako ima vremena?

Nije da branim Pedju, ali svakom se desi da ne polomi ciglu itd...Malo trema, situacija, poveca se coveku anksioznost i eto desi se...

Mada i te demonstracije lomljavine su mi smesne...Ko sto rece Brus - Boards don't kick back! I to je WC, to nije na silu i snagu, hajde da je Muay Thai, pa da oni nesto i lome jer nogama ceo zivot lome drvece banane i sutiraju nogama u zid......

Poslednja izmena:
Eh, da, i ne zaboravite kada pravite klipove jedni o drugima i namenite ih celom svetu (napisete naslov i deskripciju na engl. ) imajte u vidu da necete poniziti i uvrediti samo tog o kome pravite klip nego i vas i sve nas i celu Srbiju. Stvaraju se onda neke predrasude da su Srbi ovakvi onakvi u nekom sportu/vestini, mada iskreno kod nas je dosta smesnih ljudi i losih trenera, ali ne mora bas to ceo svet da zna, [a posle i onaj koji vredi nesto, imace tezi put kada se probija.....

Back