fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
Da su se ameri prilikom spuštanja na Mesec oslanjali na telemetriju, razbili bi se kao pichketine na površini Meseca!Pa guglaj kako radi telemetrija...imaš gotovo svaki OS danas i to radi...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da su se ameri prilikom spuštanja na Mesec oslanjali na telemetriju, razbili bi se kao pichketine na površini Meseca!Pa guglaj kako radi telemetrija...imaš gotovo svaki OS danas i to radi...
U čemu je kvaka? Pa desetka već zna instalirati (neke) drajvere?Microsoft Unveils New Windows 10 Automatic Driver Update Plan
By Lawrence Abrams
- March 13, 2020
- 02:40 PM
- 0
![]()
Microsoft has unveiled a new plan for the delivery of automatic driver updates that they hope will reduce the number of reliability issues users experience in Windows 10.
When a hardware driver is marked as automatic, Microsoft will automatically download and install the driver in Windows 10.
Marking drivers as automatic![]()
Pushing out a new driver to a large Windows 10 population, though, can cause reliability issues, hardware conflicts, or bugs to appear as they begin to be used within a much larger user base.
To resolve these types of issues, this month Microsoft will use a new automatic driver update plan that performs gradual rollouts of new drivers to a small group of programmatically chosen users before slowly releasing the driver to the rest of the Windows 10 population.
This initial population will be made up of Windows 10 devices that are highly active so that there is a higher chance that Microsoft will receive diagnostic data about the quality of the driver and if it is causing any issues.
"The initial set is programmatically selected and is typically both highly active and representative of targeted clusters of hardware ID (HWID) and computer hardware ID (CHID) combinations for the particular driver. The initial rollout targets highly active devices as there is a higher chance of getting diagnostic data from these devices, which enables early failure detection," Microsoft explains.
Microsoft says this initial rollout stage will take approximately 8 days and the rest of the rollout can continue up to 30 days as they gradually increase its availability and the collection of diagnostic data.
This timeframe, though, can vary between drivers depending on whether the drivers has been assessed as a low or high-risk driver as seen by the graph below.
Gradual Rollout Graph![]()
Once satisfactory data has been analyzed and determined to meet the required thresholds for what is considered a successful rollout, the driver will be made available to 100% of the users for install via Windows Update.
https://www.bleepingcomputer.com/ne...-new-windows-10-automatic-driver-update-plan/
Zato sto DDU jedino efikasno skida sve iz Safe Moda. Ljudi su imali grdne probleme zbog losih drajvera kad se hteli revert i onda su njime napravili jos gore sranje. Ne kazem da se desava svima ali se cesto desava. Graficki drajveri se tako najbolje apdejtuju.Zasto iz Safe Moda,kad je mnogo lakse sa oficijalnog sajta grafike,skinuti drajvere.
Nikada nisam imao problema sa drajverim,ali i ne skidam svasta.Zato sto DDU jedino efikasno skida sve iz Safe Moda. Ljudi su imali grdne probleme zbog losih drajvera kad se hteli revert i onda su njime napravili jos gore sranje. Ne kazem da se desava svima ali se cesto desava. Graficki drajveri se tako najbolje apdejtuju.
Govorim o oficijelnim drajverima konkretno Nvidia.Nikada nisam imao problema sa drajverim,ali i ne skidam svasta.
Radio sam i sa NVidia drajverima,bez problema.Lako je kad znas sta trazis,normalno i gde.Govorim o oficijelnim drajverima konkretno Nvidia.
Ako ti licim na nekoga koji ne zna sta skida onda...Radio sam i sa NVidia drajverima,bez problema.Lako je kad znas sta trazis,normalno i gde.
Nisam ti rekao nista da ne znas sta radis,ali sam ranije dosta koristio NVidia grafike i nisam imao problema,iako sam kupovao dosta polovnih bez CD-a.Nije to nista lose ni iz Safe Mod-a,ali mnogi jos ne znaju da udju u Safe Mod.Ako ti licim na nekoga koji ne zna sta skida onda...
DDU ne bi ljudi koristili da apdejti ne prave pizdarije. Konacno mozes i apdejt da radis sa Driver Boosterom ali sansa da ti namesti pravi je nekad 50-50. Hvaliti se da sistem moze da sam instalira sve drajvere je po meni MS glupost. To u UNIXU Mac radi kao od sale oduvek cak od Leoparda. Jedini je problem sto sistemski ne podrzavaju svaku grafiku ali ono sto podrzavaju radi kao hronometar.
Ja mislio da je ovo ozbiljan forum. Onda im je W10 bombonaNisam ti rekao nista da ne znas sta radis,ali sam ranije dosta koristio NVidia grafike i nisam imao problema,iako sam kupovao dosta polovnih bez CD-a.Nije to nista lose ni iz Safe Mod-a,ali mnogi jos ne znaju da udju u Safe Mod.
Da... Bude ludnica ako promeniš par grafičkih od raznih proizvođača!Zato sto DDU jedino efikasno skida sve iz Safe Moda. Ljudi su imali grdne probleme zbog losih drajvera kad se hteli revert i onda su njime napravili jos gore sranje. Ne kazem da se desava svima ali se cesto desava. Graficki drajveri se tako najbolje apdejtuju.
Jeste problem sa Win.10 pro,ali na preporuku Commie-a,instalirao sam Win.10 Enterprise i veruj mi radi dobro.Nema bagova.Pustio sam automatski apdejt da vidim kako se ponasa,jos nemam nikakvih problema.Komande su dosta pristupacnije,cak i instalirani programi,nego na Win.8.1,koji sam imao prethodno.Za sada zadovoljan,videcemo kasnije.Zato sto DDU jedino efikasno skida sve iz Safe Moda. Ljudi su imali grdne probleme zbog losih drajvera kad se hteli revert i onda su njime napravili jos gore sranje. Ne kazem da se desava svima ali se cesto desava. Graficki drajveri se tako najbolje apdejtuju.
Jeste.jel to LTSC verzija
A raju su navukli na PRO verziju pri besplatnoj nadogradnji sa Win7!Jeste problem sa Win.10 pro,ali na preporuku Commie-a,instalirao sam Win.10 Enterprise i veruj mi radi dobro.Nema bagova.Pustio sam automatski apdejt da vidim kako se ponasa,jos nemam nikakvih problema.Komande su dosta pristupacnije,cak i instalirani programi,nego na Win.8.1,koji sam imao prethodno.Za sada zadovoljan,videcemo kasnije.
ona je izgleda dosta bolja od * narodnih* verzijaJeste.
E foske foske ... kod tebe ne moze nista biti mirno jer npr kod mene kada je 1% usage na tvojoj masini je 60%A raju su navukli na PRO verziju pri besplatnoj nadogradnji sa Win7!I Home verzija je mnogo 'mirnija' po pitanju 'neophodnih i revolucionarnih' sigurnosnih zakrpa!
![]()
U sustini core komponente su iste.ona je izgleda dosta bolja od * narodnih* verzija
Veruj mi da jeste.Dosta puta sam probao Pro verziju i uvek neki problemi,kako mi Commie rekao za Enterprise,em se brzo nadogradilo,posto sa je urdio na Win.81. koji mi je aktivan,em svi programi koji mi trebaju rade,cak i 32-vo bitni,iako mi je Win. 64 bit-a.ona je izgleda dosta bolja od * narodnih* verzija
ejj... Kako bi ja legalni Win7 nadogradio na Enterprise ili Home? Do sada mi je bez pitanja uvek uvalio PRO!?Veruj mi da jeste.Dosta puta sam probao Pro verziju i uvek neki problemi,kako mi Commie rekao za Enterprise,em se brzo nadogradilo,posto sa je urdio na Win.81. koji mi je aktivan,em svi programi koji mi trebaju rade,cak i 32-vo bitni,iako mi je Win. 64 bit-a.
Povodom Wina, nikada u zivot nisam zeleo da kupim OS. Navikao sam da to treba biti free osnova od koje treba svaki hardwer da funkcionise. Od prvog Leoparda pa do Mohave-a. Zato mi je degutantno da stavljam Enterprise i lovim hwid.kms od lika koji je napravio obe verzije aktivacije koji funkcionisu besprekorno do poslednjeg Wina Ent mislim 1909 ispravi me ako gresim. Da platim Microsoftu za to ne bi i da imam milione. Win koristim kao nuzno zlo napr ovako, da mi na Meku ne pokusavaju bistri hakerski umovi da cackaju pa da moram da ih opominjem sa logovima sa nmapa. Mek je najbolji racunar bio i bice, Win je narodska masina za ljude koji vole da se igraju sa hardwerom i softverom i bezveznjacima koji o Os-ovim znaju kao Marica. Postujem jedino Linux likove koji su u toj prici bas duboko a oni su danas jedini koji imaju balansirani pristup i njihove kritike i hvale su jedine vredne.Jeste problem sa Win.10 pro,ali na preporuku Commie-a,instalirao sam Win.10 Enterprise i veruj mi radi dobro.Nema bagova.Pustio sam automatski apdejt da vidim kako se ponasa,jos nemam nikakvih problema.Komande su dosta pristupacnije,cak i instalirani programi,nego na Win.8.1,koji sam imao prethodno.Za sada zadovoljan,videcemo kasnije.
Znaš li da na svetu postoji barem MILIJARDA tih 'tvojih' jadnih mašina koje će ISPRAVNE da završe na SMEĆU radi tih Majkrosoftovih KRIMINALNIH DEBILČINA!?E foske foske ... kod tebe ne moze nista biti mirno jer npr kod mene kada je 1% usage na tvojoj masini je 60%
Zato si i toliko isfrustriran.