Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da bi strujao vazduh i rashjadjivao i procesor i grafiku.Na SSD-u nemas ventilator i prasina bi se zalepila za njega i tako dodatno grejala SSD.Tebe ovde mnogi kreste,a ti prdis li prdis.
Prašina svakako je veliki minus za svaku komponentu.
Pravi omotač i sama komponenta ne može lepo da se hladi.

Mislim to su opšte poznate stvari.
Foske zajebava malo.

Vaso je besan što W10 ne radi na njegovom Komodoru 64.
Naravno! Znate li na čemu leti A320? Vi mladi i zeleni verovatno i niste čili za te MICROprocesore ( :zcepanje:), a ja danas trebam QUADCORE mašinu da bih skopirao datoteku iz mape u mapu!?

Consequently, two types of computers may be distinguished:
2 ELAC (elevator and aileron computers) and 3 SEC (spoiler and elevator computers) on A320/A321
and,
3 FCPC (flight control primary computers) and 2 FCSC (flight control secondary computers) on A330/A340.

Taking the 320 as an example, the ELACs are produced by Thomson-CSF around 68010 microprocessors
and the SECs are produced in cooperation by SFENA/Aerospatiale with a hardware based on the 80186
microprocessor.

Pa to možda tebi treba, nama ne treba... :mrgreen:
A koji izbor imam ako danas idem sklepati neku NOVU kantu? Imam li jeftini Windblows za kantu koja će mi recimo služiti samo kao Backup podataka bez fensi-šmensi gluposti? Kao što npr. imam 3-cilindar auto za 8000 evra, ali imam i modele po 800 000 evra? :zcepanje:

Fosketova busilica , jes da je na baterije ali ubija :D

originalslika_Accu-busilica-srafilica-BOSCH-PBM-4-8V-223752935.jpg

30 godina stara. :lol:

Samo za drvo i da skida srafove sa PC masine :D

DA! A vi mene uveravate da je bolje ako se SSD 'hladi' toplim vazduhom iz kućišta ugrejan na 45 stepeni, iako je SSD na limenom kućištu temperature 30 stepeni!?
Daj nemoj zezati,ko ti je rekao da se SSD hladi toplim vazduhom.Pricali smo da kuciste ima sto vise protoka hladnog vazduha i to za sve komponente.

DA! A vi mene uveravate da je bolje ako se SSD 'hladi' toplim vazduhom iz kućišta ugrejan na 45 stepeni, iako je SSD na limenom kućištu temperature 30 stepeni!?
Razlicite komponente svakako , male su povrsine gde naleze taj 2.5 ssd da bi mu znacila mnogo ta limena konstrkucija da prenese toplotu sa toplog jel SSD-a.
Kod mene je u fioci iza maticne ... jbg takav je dizajn ... na drugom mestu je 10c hladniji zbog ventova koji duvaju direktno na njega...
Za 10c ne zelim da se cimam jer je i dalje u safe zoni ... a cable managment na nivou :lol:

Razlicite komponente svakako , male su povrsine gde naleze taj 2.5 ssd da bi mu znacila mnogo ta limena konstrkucija da prenese toplotu sa toplog jel SSD-a.
Kod mene je u fioci iza maticne ... jbg takav je dizajn ... na drugom mestu je 10c hladniji zbog ventova koji duvaju direktno na njega...
Za 10c ne zelim da se cimam jer je i dalje u safe zoni ... a cable managment na nivou :lol:
Sve dok su temperature dobre,ne treba se brinuti.Tebi na takvom kucistu i te kako pomaze ventilator koji izvlaci topao vazduh i tako drzi konfu u normali.

Sve dok su temperature dobre,ne treba se brinuti.Tebi na takvom kucistu i te kako pomaze ventilator koji izvlaci topao vazduh i tako drzi konfu u normali.
Svakako , npr GPU vuce i do 180W , u load-u ide i do 78c... treba tu itekako dva venta koji guraju topao vazduh napolje ...

Push - Pull kombinacija ventilatora je najbolja ... pozadi ide onaj sa sirim krilcima da moze lepo da izbaci.

Poslednja izmena:
Daj nemoj zezati,ko ti je rekao da se SSD hladi toplim vazduhom.Pricali smo da kuciste ima sto vise protoka hladnog vazduha i to za sve komponente.
Ee... Nekada su postojale ladice za 3,5 inch diskove koje su išle u rupu za optiku, a imale otvore za ventilaciju sa prednje strane. Bilo bi odlično za SSD, pogotovo što manja kućišta imaju samo jedan utor za diskove, a obično 2-3 za optiku!

Ee... Nekada su postojale ladice za 3,5 inch diskove koje su išle u rupu za optiku, a imale otvore za ventilaciju sa prednje strane. Bilo bi odlično za SSD, pogotovo što manja kućišta imaju samo jedan utor za diskove, a obično 2-3 za optiku!
Na prethodnom kucistu sam imao tri ladlice za HDD-ove i na vrhu dve za optike.Sada na novom imam,mesto za jednu optiku,vertikalni lim za 2 SSD-a i dve fioke za HDD-ove,u koje mogu da se stave adapteri za SSD.I to mi je sasvim dovoljno.

Na prethodnom kucistu sam imao tri ladlice za HDD-ove i na vrhu dve za optike.Sada na novom imam,mesto za jednu optiku,vertikalni lim za 2 SSD-a i dve fioke za HDD-ove,u koje mogu da se stave adapteri za SSD.I to mi je sasvim dovoljno.
A vidi ovo: Za vađenje diska trebam vaditi memoriju. Ako disk gurnem sasvim napred, blokira mi prekidač za uključenje pa sam mislio da je crkla ploča jer se gasila 4 sekunde nakon paljenja! :super:Mesto za jedan disk i jednu optiku. Ono iznad su 'front-end' priključci!

kuciste.JPG

Препоручујем ти да набавиш екстерне хард-дискове, које можеш држати у фрижидеру ради бољег хлађења.

Back