Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaš li da na svetu postoji barem MILIJARDA tih 'tvojih' jadnih mašina koje će ISPRAVNE da završe na SMEĆU radi tih Majkrosoftovih KRIMINALNIH DEBILČINA!?
Pre nekoliko dana sa, ti pustio fotku stare busilice na baterije.
Mislis da bi danas to mogao da koristis uspesno ?
E tako ti isto i sa tim kantama, i linux distro se vuce ko crevo na tome.

Povodom Wina, nikada u zivot nisam zeleo da kupim OS. Navikao sam da to treba biti free osnova od koje treba svaki hardwer da funkcionise. Od prvog Leoparda pa do Mohave-a. Zato mi je degutantno da stavljam Enterprise i lovim hwid.kms od lika koji je napravio obe verzije aktivacije koji funkcionisu besprekorno do poslednjeg Wina Ent mislim 1909 ispravi me ako gresim. Da platim Microsoftu za to ne bi i da imam milione. Win koristim kao nuzno zlo napr ovako, da mi na Meku ne pokusavaju bistri hakerski umovi da cackaju pa da moram da ih opominjem sa logovima sa nmapa. Mek je najbolji racunar bio i bice, Win je narodska masina za ljude koji vole da se igraju sa hardwerom i softverom i bezveznjacima koji o Os-ovim znaju kao Marica. Postujem jedino Linux likove koji su u toj prici bas duboko a oni su danas jedini koji imaju balansirani pristup i njihove kritike i hvale su jedine vredne.
Imam ja i Ubuntu i sa njim sam zadovoljan.Sta ti mislis da je MAC najbolji,pa to je tvoja licna stvar.Probao sam i MAC,meni se licno ne svidja i ubuntu mi je bolji mnogo puta od MAC-a.Znaci sve je stvar navike.Jel tebe neko tera da instaliras Win.10,ne,onda nemoj.Instalirao sam ga i meni se ova verzija dopada i nikakvo tvoje misljenje to ne moze promeniti.Teraj svoje,ja cu svoje.

Microsoft Unveils New Windows 10 Automatic Driver Update Plan

By Lawrence Abrams
  • March 13, 2020
  • 02:40 PM
  • 0

Windows

Microsoft has unveiled a new plan for the delivery of automatic driver updates that they hope will reduce the number of reliability issues users experience in Windows 10.
When a hardware driver is marked as automatic, Microsoft will automatically download and install the driver in Windows 10.
Marking drivers as automatic
Marking drivers as automatic
Pushing out a new driver to a large Windows 10 population, though, can cause reliability issues, hardware conflicts, or bugs to appear as they begin to be used within a much larger user base.
To resolve these types of issues, this month Microsoft will use a new automatic driver update plan that performs gradual rollouts of new drivers to a small group of programmatically chosen users before slowly releasing the driver to the rest of the Windows 10 population.
This initial population will be made up of Windows 10 devices that are highly active so that there is a higher chance that Microsoft will receive diagnostic data about the quality of the driver and if it is causing any issues.
"The initial set is programmatically selected and is typically both highly active and representative of targeted clusters of hardware ID (HWID) and computer hardware ID (CHID) combinations for the particular driver. The initial rollout targets highly active devices as there is a higher chance of getting diagnostic data from these devices, which enables early failure detection," Microsoft explains.
Microsoft says this initial rollout stage will take approximately 8 days and the rest of the rollout can continue up to 30 days as they gradually increase its availability and the collection of diagnostic data.
This timeframe, though, can vary between drivers depending on whether the drivers has been assessed as a low or high-risk driver as seen by the graph below.
Gradual Rollout Graph
Gradual Rollout Graph
Once satisfactory data has been analyzed and determined to meet the required thresholds for what is considered a successful rollout, the driver will be made available to 100% of the users for install via Windows Update.

https://www.bleepingcomputer.com/ne...-new-windows-10-automatic-driver-update-plan/
Živi bili pa videli kako će to da radi! :zcepanje:Pa na Windblowsima već valjda 20 godina čitamo hrpu podataka i oznaka za svaki komad hardvera u Device Manager! ALI, obično bez neke koristi jer je mala šansa da uz pomoć toga i na stranici proizvođača JEDNOZNAČNO i bez dileme NAĐEMO drajver za to njesra od komponente! A tek na google, Seve bi rekla stotinu kretena koji bi preko raznih drajver-njuškala, detektiva, identifajera itd zaradili nešto siće na prodaji/uvaljivanju drajvera! :zcepanje:
I šta reći? Totalna nekompetentnost i nesposobnost kompletne ekipe oko Windblows IT-sveta..... ili neka podla lopovska posla!? Evo da se malo divimo toj hrpi 'debilnih i niškorisnih' podataka jer je često dosta i samo ono što piše na hebenoj nalepnici na kartici! :zcepanje::zcepanje:

dev1.png

dev2.png

Pre nekoliko dana sa, ti pustio fotku stare busilice na baterije.
Mislis da bi danas to mogao da koristis uspesno ?
E tako ti isto i sa tim kantama, i linux distro se vuce ko crevo na tome.
Koristim je! Baterija je crkla, ali sam složio ispravljač 18V/5A i to radi i danas! :super: Imam ograničenje, ali bi tako mogao imati i ograničenje na Win10 na sporijoj kanti: Osnovne stvari bi trebala da radi 'normalno', a jasno je da neće moći da mi vrti Blu-Raj film u 4k rezoluciji! A i to bi bilo radi SPOROSTI HARDVERA, a ne zbog SHEBANOG OS-a!:zcepanje::zcepanje:

Baš u serverima odlično rade klasični hdd-ovi upravo zbog IOPS performansi.
Koji je to pamrtnjakovic stavio tu ssd...oni sa moć memarom ne crkavaju tako brzo.
Ovi ultra jeftni jedino..opet neozbiljna neka firma.
Ne znam jesi li omašio slučajno ili namerno, ali SSD-ovi imaju neuporedivo bolji IOPS nego klasični diskovi, za sve veličine bloka.

Šta je trash i zašto?
Veliko pitanje a mozda i sustinsko. Neko ko je vezan samo za Win i nije nikad video Unix ili Linux tesko mu je objasniti. Po meni je stilski nesredjeno, dizajner je omasio debelo. To mi je prva zamerka. Druga je kradja i kopiranje apleovog OSa nimplementacije notifikacija, dodavanje nebuloznih programa u start meni koji 90 posto ljudi ne koristi, Defender koji blokira i sta treba i sta ne treba, nemogucnost njegovog totalnog neutralisanja osim ako ne stavis Malverbyte 365 ili Avast. Nekome to ne treba uopste. Firewall i zastita je sustina danasnjeg IT-a. Gledaj Google 80 koji haos pravi sa sertifikatima sajtova koji nisu menjani. Pola sajtova te upozorava na njih.

Sistem koji zelim mora da bude prost za rad da nema pizdarija koje niko ne koristi i koje su tu za ukras sto rece neko ako ti ne trebaju ti ih brisi. Brzina nisam video da je nesto bolja nego Win7. Epohalno nista nije doneo. Nisam zalazio u Win sys novi folder jer bas nisam verziran za taj rad, OS, tako da se necu provaljivati o necemu sto ne znam. Generalno kao korisnik mislim da je samo sminka i da ljude dresira na nov nacin pristupa OSu za razliku od onog predjasnjeg. Ono sto je dobro to je laksa komunikacija instalacija i manje muke oko manuelanosti necega. Za mene posle Appleovih OS-a on je trash.

Veliko pitanje a mozda i sustinsko. Neko ko je vezan samo za Win i nije nikad video Unix ili Linux tesko mu je objasniti. Po meni je stilski nesredjeno, dizajner je omasio debelo. To mi je prva zamerka. Druga je kradja i kopiranje apleovog OSa nimplementacije notifikacija, dodavanje nebuloznih programa u start meni koji 90 posto ljudi ne koristi, Defender koji blokira i sta treba i sta ne treba, nemogucnost njegovog totalnog neutralisanja osim ako ne stavis Malverbyte 365 ili Avast. Nekome to ne treba uopste. Firewall i zastita je sustina danasnjeg IT-a. Gledaj Google 80 koji haos pravi sa sertifikatima sajtova koji nisu menjani. Pola sajtova te upozorava na njih.

Sistem koji zelim mora da bude prost za rad da nema pizdarija koje niko ne koristi i koje su tu za ukras sto rece neko ako ti ne trebaju ti ih brisi. Brzina nisam video da je nesto bolja nego Win7. Epohalno nista nije doneo. Nisam zalazio u Win sys novi folder jer bas nisam verziran za taj rad, OS, tako da se necu provaljivati o necemu sto ne znam. Generalno kao korisnik mislim da je samo sminka i da ljude dresira na nov nacin pristupa OSu za razliku od onog predjasnjeg. Ono sto je dobro to je laksa komunikacija instalacija i manje muke oko manuelanosti necega. Za mene posle Appleovih OS-a on je trash.
Trideset godina aktivno koristim DOS, Windows, Linux, Unix, Apple od System 6 na ovamo, pa čak i egzotike tipa BeOS, Solaris... i nisam primetio nikakav strašan problem sa Windowsom. Moderna izdanja MacOS-a su prihvatljiva, ali sa prilično siromašnim setom opcija (što je i razumiljivo, ne gađaju pro IT korisnike).

Ovo sve ostalo... pa ne znam odakle ti... napisao si dosta potpuno netačnih stvari, da ne ulazim sad u detalje jednu po jednu.

Trideset godina aktivno koristim DOS, Windows, Linux, Unix, Apple od System 6 na ovamo, pa čak i egzotike tipa BeOS, Solaris... i nisam primetio nikakav strašan problem sa Windowsom. Moderna izdanja MacOS-a su prihvatljiva, ali sa prilično siromašnim setom opcija (što je i razumiljivo, ne gađaju pro IT korisnike).

Ovo sve ostalo... pa ne znam odakle ti... napisao si dosta potpuno netačnih stvari, da ne ulazim sad u detalje jednu po jednu.
Ja i napisah o Winu sta tvrdim jer znam. 24sp4 je najstabilniji sistem bio. Win 7 je nasledio kolko moze. Kod Aplle najstabilniji bez pardona Snow Leopard. Od novijih Mohave deluje najpostojaniji, Svi od Yosemite posebno el Capitana a da o Sierri ne govorim imaju svoje bube. I oni su takodje usli u fazu sminkanja necega a da nisu iskoristili kostur najboljeg do krajnosti.
Unix nije ovde za mnoge jer ni ne znaju kako izgledaju Unix serveri a nit bi znali kako da koriste aplikacije. Egzotiku Solarisa sam instalirao davno da me pitas zasto ni sam ne znam. Znam samo da kad sam otisao u Britaniju i hteo sa znanjem koje imam da malko vrsljam po firmama koje rade patcheve za OS bilo koji ili ozbiljan programatorski rad, najvece plate je davao Adobe za Post Script. Behu zanimljivi tih nekoliko meseci.

Ja i napisah o Winu sta tvrdim jer znam. 24sp4 je najstabilniji sistem bio. Win 7 je nasledio kolko moze. Kod Aplle najstabilniji bez pardona Snow Leopard. Od novijih Mohave deluje najpostojaniji, Svi od Yosemite posebno el Capitana a da o Sierri ne govorim imaju svoje bube. I oni su takodje usli u fazu sminkanja necega a da nisu iskoristili kostur najboljeg do krajnosti.
Unix nije ovde za mnoge jer ni ne znaju kako izgledaju Unix serveri a nit bi znali kako da koriste aplikacije. Egzotiku Solarisa sam instalirao davno da me pitas zasto ni sam ne znam. Znam samo da kad sam otisao u Britaniju i hteo sa znanjem koje imam da malko vrsljam po firmama koje rade patcheve za OS bilo koji ili ozbiljan programatorski rad, najvece plate je davao Adobe za Post Script. Behu zanimljivi tih nekoliko meseci.
Ne znam na šta misliš kad kažeš "najstabilniji". Valjda je najstabilniji onaj koji radi, a ja se ne sećam da neki nije radio. 99% problema je vezano ili za hardver ili za neki sekundarno instalirani softver. Win2003 mašine sa uptime-om od po par godina imam i dan danas u operaciji. W10 radi i radi, apsolutno nikakve probleme nema.

Za mene posle Appleovih OS-a on je trash.
Pa ne bas, meni pod Linux-om desetka dobro radi u VM, dok se OSX vuce
ko prebijen. Treba mu bar 8GB rama da dise dok 10ka radi dobro i sa 4.
E sad sto se tice GUI-ja neko ne voli te fore sa tableta koje OSX gura,
ja recimo volim. 10ka na svu srecu ima taj desktop look, pa kad radim
sa njom nije mi zlo :P

Instaliraj Avid Composer ili Artis Cuite pa se javi kad napunis 64gb.
Za surfovanje netom i racunjanje rate za kredit ti je dovoljan i Win 98.
Još bolje: Bez trikova W98 ni NE možeš da instaliraš na mašinu sa više od 768 MB memorije! :super::super::super:
Usput, setimo se legendarne izjave:
Nikada Nikome NEĆE trebati više od 64 KILOBAJTA memorije! I onda kretenčine odoše u drugu krajnjost! :zcepanje:

Back