Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni ssd samsung evo, opterecen, 33 stepena. Ne kupujte krs ssd i necete imati problema sa temperaturama.
Ma nisu krs nego se m2 greje vise nego klasican 2.5 ssd.
Polozaj SSD-a je isto bitan u kucistu.
To npr neki korisnik koji ne zna moze pomisliti sta ovaj Commie prica , ja to nemam...
Stavi ovde SSd i ima opterecen da se zagreje i do 40c jer prenosi ploca MB temperaturu na SSD.

Annotation 2020-02-27 191813.jpg

Dakle ne mora sam SSD da se greje ... moze samo da dobija jel prenosi temperaturu od drugih komponenti ... i tako se zagreva.
Zato kazem zavisi od kucista , tj polozaja ssd-a.

Evo moj krsh se greja do 35c danas ...

Annotation 2020-02-27 192028.jpg

:lol:

Moze to i bolje , ali me mrzi da ga premestam kod ventilatora.

Imam jedan koji tako stoji vertikalno na stranici i ne prelazi 37 stepeni.Ima iznad njega samo optika,a mnogo je vislji od HDD-a,tako da HDD ne prenosi nikakvu toplotu na njega.Zasda je sve u redu.Videcemo u buduce.

To npr neki korisnik koji ne zna moze pomisliti sta ovaj Commie prica , ja to nemam...
Stavi ovde SSd i ima opterecen da se zagreje i do 40c jer prenosi ploca MB temperaturu na SSD.

Pogledajte prilog 655808

Dakle ne mora sam SSD da se greje ... moze samo da dobija jel prenosi temperaturu od drugih komponenti ... i tako se zagreva.

Pogledajte prilog 655810

?? SSD staviti što bliže procesoru? Ima i takvih mudraca? Baš se nešto mislim da sa malo silikona zalepim SSD na DNO kućišta jer imam samo jedno ležište za diskove! :super::super:

?? SSD staviti što bliže procesoru? Ima i takvih mudraca? Baš se nešto mislim da sa malo silikona zalepim SSD na DNO kućišta jer imam samo jedno ležište za diskove! :super::super:
Pa tako su dizajnirana neka kucista ... mogu ja staviti ssd i van kucista , nije problem ...

Kod mene ima dva mesta za 3.5 i 2 za 2.5inca ssd ili hdd..
Ali ako zafali mesta , jako se izmoduje i turi :lol:

Pa tako su dizajnirana neka kucista ... mogu ja staviti ssd i van kucista , nije problem ...

Kod mene ima dva mesta za 3.5 i 2 za 2.5inca ssd ili hdd..
Ali ako zafali mesta , jako se izmoduje i turi :lol:
Posebna priča! Najbolja su mi bila ona koja su imala PLASTIČNE nosače za diskove radi lakšeg vađenja i montaže istih! A plastika je jedan od 'najboljih' provodnika toplote sa diska na limenu konstrukciju! Drži dok traje garancija! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Imam kućište gde mogu da se stave 2 SSD-a vertikalno na zadnji lim kućišta i dva nosača HDD-a,gde mogu da se ubace adapteri za SSD.Na samom dnu kućišta se skuplja mnogo prašine,pa ne znam da li bi smetalo i grejalo SSD.Da pojasnim.taj lim ya nošenje SSD+ova vertikalno nije na yadnjem poklopcu kućišta,već je postavljen baš za SSD-ove i tu su blizu rupe za ventilaciju,tako da ne može da se greje.

Imam kućište gde mogu da se stave 2 SSD-a vertikalno na zadnji lim kućišta i dva nosača HDD-a,gde mogu da se ubace adapteri za SSD.Na samom dnu kućišta se skuplja mnogo prašine,pa ne znam da li bi smetalo i grejalo SSD.Da pojasnim.taj lim ya nošenje SSD+ova vertikalno nije na yadnjem poklopcu kućišta,već je postavljen baš za SSD-ove i tu su blizu rupe za ventilaciju,tako da ne može da se greje.
Ne bi trebalo smetati ako ostvariš dobru toplotnu vodljivost SSD-a sa limom kućišta! DNO kućišta je sigurno najhladnije!

Prašina je no no za bilo koju komponentu...
Ajoj koliko lupetanja iz čiste dosade..
??? Zašto je lupetanje ako želim da odvojim NAJVEĆE izvore toplote, tj procesor i grafičku od ostalih komponenti? Jesi li uočio da su na većini laptopa rebra hladnjaka uz sam rub kućišta?
A šta je kod desktop/tower kanti? Ako nemaš dodatne ventilatore na kućištu koji IZBACUJU vazduh, SAV topli vazduh od procesora i grafičke ide napolje kroz NAPAJANJE koje se i samo po sebi dovoljno grije! Ali recimo DELL Optiplex 760/780 već imaju to bolje izvedeno jer su rebra hladnjaka uz prednju ploču i perforaciju za hlađenje!

??? Zašto je lupetanje ako želim da odvojim NAJVEĆE izvore toplote, tj procesor i grafičku od ostalih komponenti? Jesi li uočio da su na većini laptopa rebra hladnjaka uz sam rub kućišta?
A šta je kod desktop/tower kanti? Ako nemaš dodatne ventilatore na kućištu koji IZBACUJU vazduh, SAV topli vazduh od procesora i grafičke ide napolje kroz NAPAJANJE koje se i samo po sebi dovoljno grije! Ali recimo DELL Optiplex 760/780 već imaju to bolje izvedeno jer su rebra hladnjaka uz prednju ploču i perforaciju za hlađenje!
Moderna kućišta imaju odvojen prostor za napajanje, tako što su na dnu kućišta i uzimaju vazduh dole van kućišta...
Doduše ti to možda nisi video 😀

case-airflow2.jpg

I ovako modernija naravno.

PSU-Shroud.jpg

Pogledajte prilog 655808

Pogledajte prilog 655810

Bez panike. Nece nista da mo fali na 35C.

Ovo i jeste tema za panicare.

Jurimo što niže temperature, što bolje performanse na istom hw ali drugim OS.
Po pobede.

😆
Možda jednog dana (? :zcepanje:) i Majkrosoft mudracima postane jasno da nema više hleba na OS-u pa im je i bez veze imati slonovski naduvani Source Code Windblowsa, a koji se onda danima kompajlira za Install-verziju.... i tako za svaku bezveznu i uglavnom većini korisnika NEBITNE zakrpe i nadogradnje! :zcepanje:

Back