Windows 8

e bas sam tu verziju instalirao na VM,cak nam je isti key,imao sam problema sa aktivacijom ne znam zasto,al radi i nista ne istice i ako ne pise da je aktivirana :)
Ne piše da je aktiviran verovatno zato što ti je Win Defender (MSE) nešto obrisao kao virus i meni se to desilo kad sam aktivirao prvi put,možda ti ponekad bude iskočio watermark da imaš nelegalan WIN.A isti key imamo svi ;)

Ne piše da je aktiviran verovatno zato što ti je Win Defender (MSE) nešto obrisao kao virus i meni se to desilo kad sam aktivirao prvi put,možda ti ponekad bude iskočio watermark da imaš nelegalan WIN.A isti key imamo svi ;)

I kod mene Win Defender u funkciji....Sve je do aktivatora.I do regionalnih postavki prilikom instalacije Windowsa..

1ms4xzyew4i5c6r50fzk.png

5grrcruketnhgu5qhtqc.png

Poslednja izmena:
Sad sam se setio u CCleaneru ima stavka i za Win Defender koja je bila uključena pa mu izgleda obriše izveštaj,videću sutra dali je do tog.Windows Defender u 8-ici je ustvari MSE tako da samo njega i koristim kao antivirus nevredi da disejblujem servis.

Poslednja izmena:
Za ovih 5 dana koliko sam ga koristio izneću svoje mišljenje.
Instalacija je brza i traje 15 minuta.Inače ja imam već dual boot, Win XP & Win 7, tako da je Win 8 došao kao treći OS.
Nisam imao problem sa drajverima, i u potpunosti je bio funkcionalan.
Win 8 ima svoj boot manager, tako da sam imao opciju prilikom starta da biram koji OS će biti default.
Instalirao sam: Avast Internetsecurity, Mozilla Firefox, KM Player, CCleaner....i zauzeće memorije je bilo 630 MB.
Što se tiče metro style-a obrisao sam sve aplikacije koje se instaliraju zajedno sa sistemom i dodao programe koje sam instalirao.
Moguće je staviti i Desktop, Control Panel, Task Menager, Windows Explorer.....
Taj metro je ustvari sličan kao i desktop sa ikonicama na ranijim sistemima, samo što je ovde dovoljan jedan klik za pokretanje umesto dva.
Nesviđa mi se što mišem treba kursor da se postavi u ugao monitora da bi se imao pristup ka startu i podešavanjima.
Uglavnom je ovo multimedijalni OS muzika,film,društvene mreže,vesti.....
Kao što rekoh na početku 5 dana sam ga isprobavao i na kraju obrisao.
Koristio sam EasyBCD za brisanja Win 8 iz boot manager-a.Restartovao i posle obrisao particiju gde je bio Win 8.

Za ovih 5 dana koliko sam ga koristio izneću svoje mišljenje.
Instalacija je brza i traje 15 minuta.Inače ja imam već dual boot, Win XP & Win 7, tako da je Win 8 došao kao treći OS.
Nisam imao problem sa drajverima, i u potpunosti je bio funkcionalan.
Win 8 ima svoj boot manager, tako da sam imao opciju prilikom starta da biram koji OS će biti default.
Instalirao sam: Avast Internetsecurity, Mozilla Firefox, KM Player, CCleaner....i zauzeće memorije je bilo 630 MB.
Što se tiče metro style-a obrisao sam sve aplikacije koje se instaliraju zajedno sa sistemom i dodao programe koje sam instalirao.
Moguće je staviti i Desktop, Control Panel, Task Menager, Windows Explorer.....
Taj metro je ustvari sličan kao i desktop sa ikonicama na ranijim sistemima, samo što je ovde dovoljan jedan klik za pokretanje umesto dva.
Nesviđa mi se što mišem treba kursor da se postavi u ugao monitora da bi se imao pristup ka startu i podešavanjima.
Uglavnom je ovo multimedijalni OS muzika,film,društvene mreže,vesti.....
Kao što rekoh na početku 5 dana sam ga isprobavao i na kraju obrisao.
Koristio sam EasyBCD za brisanja Win 8 iz boot manager-a.Restartovao i posle obrisao particiju gde je bio Win 8.

Pa i ja sam ga koristio desetak dana samo iz radoznalosti ali pošto je došlo vrijeme da se ta mašina proda instalirao sam Win 7 i nema ga više...:lol:

ja sam ga kupila uz komp i platila malo, smesna suma neka. Win8 lepo izgleda, ima lak pristup aplikacijama, lako je navici se na njega. Ne svidja mi se sto je sve to stiglo sa jednom particijom, bez mogucnosti formiranja jos koje, kako rekose u servisu. Meni je najveci problem bio sto Vip-ov modem za net ne moze raditi ni na cemu novijem, osim na XP-u. Pa se tako i vratih na njega, sada mi fali Ms Office bilo koji, prikacite mi neki normalan link gde ga mogu skinuti ili mi posaljite instalaciju.. *van teme - znam, ali da iskoristim priliku :zpozdrav:

Ja jedva koristim i Windows XP a kamoli da se snadjem sa 8,nego pitao bih vas nesto, planiram da kupim novi laptop i vidim da je na njemu pomenuti Windows da li je moguce nabacit na njega Windows XP,obrisat windows 8 ?

Verovatno će ti trebati black verzija XP sa SATA drajverima običan XP nećeš moći da instaliraš.Zašto bi brisao Win 8 naročito kad je legalan,svi idu napred samo bi ti dva koraka nazad.

Verovatno će ti trebati black verzija XP sa SATA drajverima običan XP nećeš moći da instaliraš.Zašto bi brisao Win 8 naročito kad je legalan,svi idu napred samo bi ti dva koraka nazad.

Pitanje da li će naći drajvere za grafiku, zvuk. Da je Desktop računar možda bi i našao....Mnogo laptop računara je već izdato sa podrškom samo za Win 8....

Nema tu šta da se snalazi sve je to Windows samo izvučeš ikonice na ekran i klikaš isto kao i do sad.

I ja pazarih novi laptop , a ovde vise nema sedmice, sve je osmica. Osedela sam dok sam pokpirala kako da ga ugasim, a i to je bilo slucajno ( mrzi me da citam uputstva,
a i tako ih nista ne razumem). da li neko moze da mi objasni kako da se resim stranice koja zauzme ceo monitor, odnosno kako da se vratim na pocetnu ili
predjasnju?

I ja pazarih novi laptop , a ovde vise nema sedmice, sve je osmica. Osedela sam dok sam pokpirala kako da ga ugasim, a i to je bilo slucajno ( mrzi me da citam uputstva,
a i tako ih nista ne razumem). da li neko moze da mi objasni kako da se resim stranice koja zauzme ceo monitor, odnosno kako da se vratim na pocetnu ili
predjasnju?

Hajde ti sebi instaliraj Vi Start i imat ćeš Start Meni kao na Win 7

windows-8-start-menu.jpg

http://lee-soft.com/vistart/windows-8-start-menu.html

Back