Windows 8

Овако, скинуо сам осмицу release preview и само треба да направим нову партицију да бих га инсталирао. Да ли су потребни драјвери кад се инсталира? Јер хоћу само да видим какав је, како ради па бих га после неког времена обрисао. И да ли неће да 'поремети' седмицу коју користим?
Pre nego što se odlučiš za instalaciju, bekapuj sve bitne stvari sa Win7. Nikad se ne zna šta može poći naopako. Ipak je to release preview. Što se drajvera tiče, prepoznaje u većini slučajeva skoro sve. Jedino nije prepoznao na jednoj mašini SmartConnect. Odredi koju ćeš particiju za osmicu. Odaberi Custom and not Upgrade, usmeri instalaciju na željenu particiju. Ako sve prođe u redu, dočekaće te ekran na kome možeš da biraš između sedmice i osmice. Imaš i mogućnost da podesiš koji će sistem da se podiže prvi, kao i koliko će vremena da stoji ekran: Chose an operating system.

Овако, скинуо сам осмицу release preview и само треба да направим нову партицију да бих га инсталирао. Да ли су потребни драјвери кад се инсталира? Јер хоћу само да видим какав је, како ради па бих га после неког времена обрисао. И да ли неће да 'поремети' седмицу коју користим?

Zašto si skunuo release preview kad ima finalna verzija?

Hm, update za win 8 od 102MB, toliko izmena u zadnji čas?
Ovo mu skoro dođe kao service pack.

"We are pleased to be releasing a set of improvements to Windows 8 in broad areas of performance, power management and battery efficiency, media playback, and compatibility. These improvements are available starting today via Windows Update. We wanted to briefly talk about our improvements to the engineering system and in particular the speed at which we were able to deliver these updates to you."

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/10/09/updating-windows-8-for-general-availability.aspx

Poslednja izmena:
Hm, update za win 8 od 102MB, toliko izmena u zadnji čas?
Ovo mu skoro dođe kao service pack.

"We are pleased to be releasing a set of improvements to Windows 8 in broad areas of performance, power management and battery efficiency, media playback, and compatibility. These improvements are available starting today via Windows Update. We wanted to briefly talk about our improvements to the engineering system and in particular the speed at which we were able to deliver these updates to you."

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/10/09/updating-windows-8-for-general-availability.aspx
Baš mi se juče prilikom gašenja krenuo da update-uje trebalo mu je malo duže nego obično verovatno je bio taj update u pitanju :)

Zna li neko kako da se "ubije" metro, kompletno da ga disable-ujem, ok je to stvar za mobilne i tablete ali za PC me iriitra poprilicno.

DAli pod ubije misliš da vratiš stari strat ,to nemože više od consumer previewa pa na dalje ali imaš da instaliraš zasebnu aplikaciju koja ti omogućuje stari start

http://www.askvg.com/how-to-enable-good-old-start-button-orb-and-start-menu-in-windows-8/

Takođe kako da ti automatski uđe u desktop prilikom log in-a :)
http://social.technet.microsoft.com...s/13083.boot-to-desktop-in-windows-8-rtm.aspx

Imam full verziju wina.

Da si se samo vratio jednu stranu nazad našao bi rješenje...

http://www.eightforums.com/tutorials/8528-start-menu-restore-windows-8-a.html

7960d1345534689t-start-menu-restore-windows-8-vistart.jpg

И како ти се чини? До сада сам чуо доста похвала оних који га користе. Који је твој утисак?

a, ja opet nisam čuo puno pohvala, naprotiv....ako već idete na Win 8 zašto ga ne koristite u izvornom stanju....Win 7 kada je izašao nisam nigdje pročitao da je neko tražio kako da na Win 7 nabaci izgled XP-a..

И како ти се чини? До сада сам чуо доста похвала оних који га користе. Који је твој утисак?

Meni je bolji od 7, samo sto ovaj metro uzasno smara, bas me iritira, jer niti sam navikao niti cu ikada navici, niti zelim da ga koristim, i ne znam da li se tripujem ili 8 radi bar duplo brze.
Ali ono, 7 je izasla pre nekih 3 god. a ti je u IT svetu dug period, tako da probaj sam pa vidi, ali ti garantujem da ti se nece dopasti metro, jedostavno za PC nije.

Nakon mesec i nešto rada sa Win8 priznajem da mi se trenutno više dopada od 7-ce. Metro mi ne smeta, čak naprotiv, opcije Store i Game su dosta dobro odrađene, još dok se popune sa programima biće tu dosta toga za istraživanje. Start dugme i meni mi uopšte ne nedostaju, šta mi treba to mi je na desktopu. Uspeo sam da ga aktiviram na šest meseci, videćemo kako će to ići dalje.
Instalirao sam i Office 2013, koji je u win8 fazonu, i prijatno sam iznenađen kako je dobro odrađen. Nakon niza zakrpa, od kojih je zadnja preko 100MB veličine, sistem radi apsolutno stabilno, bez i jednog BoD, a svi programi koje sam koristio na win7 uglavnom imaju već odrađenu verziju za 8-cu. Dakle, ne postoji ni jedan razlog da se vraćam na 7-cu. Definitivno ostaje na mom kompu.

Nakon mesec i nešto rada sa Win8 priznajem da mi se trenutno više dopada od 7-ce. Metro mi ne smeta, čak naprotiv, opcije Store i Game su dosta dobro odrađene, još dok se popune sa programima biće tu dosta toga za istraživanje. Start dugme i meni mi uopšte ne nedostaju, šta mi treba to mi je na desktopu. Uspeo sam da ga aktiviram na šest meseci, videćemo kako će to ići dalje.
Instalirao sam i Office 2013, koji je u win8 fazonu, i prijatno sam iznenađen kako je dobro odrađen. Nakon niza zakrpa, od kojih je zadnja preko 100MB veličine, sistem radi apsolutno stabilno, bez i jednog BoD, a svi programi koje sam koristio na win7 uglavnom imaju već odrađenu verziju za 8-cu. Dakle, ne postoji ni jedan razlog da se vraćam na 7-cu. Definitivno ostaje na mom kompu.

Tako sam i ja uradio ,sve potrebne prečice sam stavio na desktop i taskbar ,modern ui skoro i ne koristim :)

Tako sam i ja uradio ,sve potrebne prečice sam stavio na desktop i taskbar ,modern ui skoro i ne koristim :)

Instalirao sam na jednu mašinu Win 8 Pro.....ali slabo se snalazim.....kako se stavljaju prečice na Desktop.....npr. My Computer dobijam samo opciju da ga stavim u Start Meny, a to je ako se ne varam metro...pronašao sam kako se gasi, restartuje, znam kako doći do Control Panela ali najbitnije ne mogu da nađem, gdje je spisak instaliranih programa...postoji opcija da se namjesti kao Win 7 ali to neću...

Svi programi se nalaze u Metro-u , desna strana ekrana pa "START", pa desni klik, pa "All apps".
Ako hoćes neki da postaviš na QucikLunch desni klik na njega pa "Pin to TaskBar" ili "Pin To Start" (da se vidi u Metro-u).

Instalirao sam na jednu mašinu Win 8 Pro.....ali slabo se snalazim.....kako se stavljaju prečice na Desktop.....npr. My Computer dobijam samo opciju da ga stavim u Start Meny, a to je ako se ne varam metro...pronašao sam kako se gasi, restartuje, znam kako doći do Control Panela ali najbitnije ne mogu da nađem, gdje je spisak instaliranih programa...postoji opcija da se namjesti kao Win 7 ali to neću...

Za my computer prečicu možeš da uradiš: desni klik na desktop ->personalize -> change desktop icons i tu onda možeš da postaviš prečice za my computer ,recycle bin ,user folder ... ili možeš da postaviš bilo koju prečicu iz modern ui na desktop tako što klikneš desni klik na ikonu u modern ui-u zatim open file location i onda je samo prekopiraš na desktop ,što se tiče liste programa to je po starom otiđeš u add/remove u control panelu ,za ovo "postoji opcija da se namjesti kao Win 7 ali to neću" nisam te razumeo na šta si mislio?

Za my computer prečicu možeš da uradiš: desni klik na desktop ->personalize -> change desktop icons i tu onda možeš da postaviš prečice za my computer ,recycle bin ,user folder ... ili možeš da postaviš bilo koju prečicu iz modern ui na desktop tako što klikneš desni klik na ikonu u modern ui-u zatim open file location i onda je samo prekopiraš na desktop ,što se tiče liste programa to je po starom otiđeš u add/remove u control panelu ,za ovo "postoji opcija da se namjesti kao Win 7 ali to neću" nisam te razumeo na šta si mislio?

Ne, mislio sam na komplet izgled da se može namjestiti da izgleda kao Win 7 i to neću. Hoću da radim u ovom novom okruženju. Za ovo boldirano sam već znao...Nisam mislio na spisak instaliranih programa u add/remove u control panelu nego kao u sedmici. Start >>>All programs

Poslednja izmena:
Šta ti onda nije bilo jasno jesi li hteo ovo što ti je freak71 objasnio?
BTW gde ti je to podešavanje za win7 izgled?

Pa nije mi bilo ovo jasno što sam pitao ali nakon tvog objašnjenja je ok. Na podešavanje izgleda kao na Win 7 sam mislio sa ovim programčićima što sam ih u gornjim postovima predložio....ali ok je sada...

Цонтрол Панел - Адд а лангуаге - СРПСКИ (СРБИЈА) - ДОВНЛОАД АНД ИНСТАЛЛ - Мове Уп (фирст поситион) - РЕСТАРТ

ЋИРИЛИЦА БРЕ!

Да би сте променили језик уноса притисните Виндовс тастер + размакницу или леви клик на језичку иконицу на таск-бару.

Poslednja izmena:
Evo da se i ja ukljucim malo ... izuzetno je lepa tema i nasao sam dosta zanimljivih informacija ..
Konkretno ja sam 8-cu instalirao pre neko dan ( doduse podizao sam je pre par meseci na Virtuelnoj masini ali mi nije radila kako treba ili se ja nisam snasao )
Evo prvi utisci .....
U pocetku me nije odusevila narocito metro , i podesavanja ... ali nakon par dana deluje mi odlicno ....
Podigao sam 64-bitnu verziju i zauzela mi je nesto vise od 19 GB ..i to bez instalacije ostalih aplikacija ...
Metro je odradjen odlicno , jedini peoblem je sto se jos nismo navikli na novi interface,,
Procitao sam postove vezane za pretragu,, All Programs, i sl.... i mislim da gresite u vezi toga ..
Evo jedan nacin koji je po mom misljenju najjednostavniji za pokretanje aplikavija ...
Ulaskom u Metro Start meni dovoljno je samo ukucati deo reci da bi se pronasao fajl ili Aplikacija. ( isto kao u start meniju 7-ice(
npr. con .... i dobijate spisak svih aplikacija koje pocinju sa con .....(control panel i cl.)
unin ..... uninsta, ad remove programs i sl.
cal ...... calculator
cmd command promt
regedit ...................
Zanimljivo je sto direktno kucanje vrsi pretragu i u ostalim aplikacijama npr. u Store-u, Game i sl.
Ja sam navikao na Quick lanch i najcesce startujem programe iz njega ...
da bi se on dobio potrebno je uraditi sledece :
desni klik na task bar --proprtis/Toolbars/New Toolbar .. pa u polje folder upisati
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Ovo radi i na sedmici ukoliko niste znali ....
Sve u svemu deluje mi odlicno mada ga jos nisam aktivirao ( ukoliko neko moze da mi posalje uputstvo bio bih mu zahvalan)
Pozdrav svima i nadam se da ce mo zajednicki uspeti da unapredimo znanje oko Win 8!

Back