Windows 7

Koristim priliku da razočaram sve one koji dan danas ne znaju tačnu razliku u ceni izmedju Windows 7 Home Premium i Windows 7 Ultimate,
ne zato što imaju para pa ih ne zanima kao Amerikanca, nego nabavili aktivatore, jel...
da nažalost Windows 7 Enterprise jeste mnogo bolji od Windows 7 Ultimate-ta al nije za soliste :D

Ajoj sujeto povredžena :D
Džabe dakle Ultimate :D

Izgleda da ti je neko stao na žulj pa ideš od pdf-a do pdf-a i "ničim izazvat" ostavljaš stručne komentare....

http://www.sevenforums.com/tutorials/14422-compare-windows-7-editions.html

Ne znam da li je ovo pravo mesto ali pitacu... skoro mi je prijatelj instalirao windows 7 umesto XP-a i sada, kada ostavim komp na pola sata-sat nece da se pokrene sistem, nego je samo crn ekran, i moram da ga restartujem... probao sam na screensaver da cekiram i odcekiram ono "on resume display logon screen" ali nece... jel zna neko gde da se podesi da mi se ne desava to...

Koristim priliku da razočaram sve one koji dan danas ne znaju tačnu razliku u ceni izmedju Windows 7 Home Premium i Windows 7 Ultimate,
ne zato što imaju para pa ih ne zanima kao Amerikanca, nego nabavili aktivatore, jel...
da nažalost Windows 7 Enterprise jeste mnogo bolji od Windows 7 Ultimate-ta al nije za soliste :D

Ajoj sujeto povredžena :D
Džabe dakle Ultimate :D
e sada si nam objasnio u PM koja je razlika
ajde ....

Ne znam da li je ovo pravo mesto ali pitacu... skoro mi je prijatelj instalirao windows 7 umesto XP-a i sada, kada ostavim komp na pola sata-sat nece da se pokrene sistem, nego je samo crn ekran, i moram da ga restartujem... probao sam na screensaver da cekiram i odcekiram ono "on resume display logon screen" ali nece... jel zna neko gde da se podesi da mi se ne desava to...
klik na power dugme diže sistem za par sekundi na log on screen

Namesti ovako

00.jpg

kada otvorim total komander na c particiji mi se pokaze vise foldlera sa ovakvim oznakama koje ja nisam instalirao:[Trash-999]. [0a7cead9c52d32a4b67ae8], [8082ab383edcd55eao] dali neko zna sta je to(koristim w7)
hvala

u tome je stvar jer to nisu skriveni fajlovi proverio sam (otvorio sam i zatvorio skrivene fajlove )jedino da ovi nisu nekom greskom ostali otvoreni
zato i pitam jel mada lice nisu u skrivenim folderima .to sam imao i na prethodnim sistemima ali po 1-2 a sada ih ima 4
hvala

Posto nema opste diskusije o WIn Xp postavicu ovde pitanje da ne otvaram novu temu radi jednog pitanja.

Da li se format Windowsa (XP, SP3) moze uraditi previse puta. Da li se time hard disk moze ostetiti?

Zakleo sam se bio da necu instalirati ovaj odvratni Win 7 nikada vise ali ajde......

Sad ne znam kako da vratim da mi taskbar i toolbar nisu providni,nesto me to nervira da se sve vide ikonice u pozadini?
Vjerovatno sam nesto pogresno kliknuo.

Hvala unaprijed!

Kod mog prijatelja Win 7 radi vrlo čudno. Bilo koja promena u Exploreru ili na desktopu (dodavanje novih prečica, fajlova, foldera ili njihovo preimenovanje) se ne vidi dok se ne uradi
Refresh ili se ne promeni folder, pa se vrati na folder u kome je bilo promena). Gde ovu glupost mogu da ukinem?

sto vise instaliras i brises programe sve sporije radi
ja sam ga digo pre 2 meseca a mogo bi opet jer stalno nesto probam i sad je opet spor na svemu
palio se i gasio za desetak sekundi a sad mu je i minut malo
nepomaze ni iskljucenje dopuna ni gasenje u start meniju on je i dalje spor
probaj da ponovo dignes sistem
ako ti treba neko objasnjenje na prethodnoj strani su meni to lepo objasnili pa procitaj

jel neko radio backup iz windows 7ice,elem,isao na Backup and Restore ,oznacio sve fajlove zajedno sa include system image of drives ,backup-ovao na eksterni hard ali je zauzeo samo 2GB a ceo sistem ima 20GB sa programima,kako?

jel neko radio backup iz windows 7ice,elem,isao na Backup and Restore ,oznacio sve fajlove zajedno sa include system image of drives ,backup-ovao na eksterni hard ali je zauzeo samo 2GB a ceo sistem ima 20GB sa programima,kako?

Nešto ne vjerujem u taj backup. Jedino vjerujem u Acronis True Image Home i to u verziju 2013 16.0 Boot CD. Nikada me nije iznevjerila...

kiaex3yxuy9tr7mvt59.png

Ali ovdje je backup urađen nakon instalacije svih programa....

Poslednja izmena:
Norton Ghost CD bez instalacije ičeg samo pokreneš boot i namestiš backup ili restore,na Win 7 mi je fajl bio oko 4,5 GB a na Win 8 oko 6 GB.

Back