Windows 7 64 - Bit Ultimate skroz zašteka

А да ти лепо скинеш неку линукс дистрибуцују и провериш како се понаша хардвер при покретању оперативног система са диска (или пак УСБа -шта ти више одговара), ако све буде у реду, инсталирај систем на хард и пробај тако. Ако опет не буде никаквих проблема значи да имаш проблем са драјверима а да је хардвер исправан...
После тога се баци на тражење исправних драјвера за Виндовс 7 или пак остани на Линуксу ако ти се свиди...

ако знаш да инсталираш Виндовс онда ћеш знати и Линукс, бар дистрибуције као што су Убунту, Минт,и сл...
Препоручио сам ти начин како да коначно утврдиш да ли су у питању драјвери или је ипак хардверски проблем, Линукс дистрибуције долазе са драјверима за скоро све матичне плоче, и отвореним драјверима за графичке карте и остале уређаје тако да уз помоћ диска/УСБа можеш лако по(у)тврдити проблем.
То што ниси љубитељ линукса немој да те спречава да убрзаш дијагностику, лако је после преформатирати флешку и наћи јој неку другу намену...

Иначе знам неке који ће увек клијенту да препоруче Виндовс али ће проблеме са Виндовсом поправљати уз помоћ неке Линукс дистрибуције са диска/УСБа ;)

Jednom za sva vremena najbolje urađen sistem Microsofta, i najlepši! :super:

UntitledV.jpg

UntitledV1.jpg

Malo da vam pravim zazubice propali 7čari. :hahaha:

Poslednja izmena:
Ima veze i velike vezice. :)

Neznam zašto si otvorio temu kad kontriraš i nama i sebi. :)

32 bitni sistem ima takoreči potpunu podršku svih softwera, a ujedno ima samo 32bitni sistemski fajl, i veoma lako savladava sve zadatke.

У ствари, кад је Виндовс 7 у питању боље је урађена 64битна верзија од 32битне, обзиром да је у питању ултимејт верзија иста има подршку и за 32битне програме тако да исти без икаквих проблема раде на 64битниом систему.
Микрософт је са Виндовс 7 кренуо са већом промоцијом 64битних апликација па је више пажње посветио тој верзији 7ице.
Опет, уколико се има мање од 4Гб РАМ меморије нема потребе мучити машину са 64битном верзијом већ треба инсталирати 32битну верзију...

У ствари, кад је Виндовс 7 у питању боље је урађена 64битна верзија од 32битне, обзиром да је у питању ултимејт верзија иста има подршку и за 32битне програме тако да исти без икаквих проблема раде на 64битниом систему.
Микрософт је са Виндовс 7 кренуо са већом промоцијом 64битних апликација па је више пажње посветио тој верзији 7ице.
Опет, уколико се има мање од 4Гб РАМ меморије нема потребе мучити машину са 64битном верзијом већ треба инсталирати 32битну верзију...

Od svih Windowsovih OS-va, najbolje sam upoznao win 7, jer sam ispočetka pomagao na unapređenju pre no je zvanično izašao.

64 bitni je daleko jači, i stabilniji, ali nemoj zaboraviti da nema 64 bitnih softvera koji su dobro urađeni. Nikome se nije isplatilo da radi 64 softwer. Korisnici ne kupuju komercinalne softwere od Windowsa, već se svi služe softwerima drugih proizvožača. takođe 7ca 64 bitna ima problem u prepoznavanja tuđih 32bitnih softwera. Otuda se i dešavaju problemi...

Код мен се 64битна верзија показла далеко стабилнија и квалитетнија од 32 битне (уколико изузмемо недостатак ћириличног сучеља за 64битну верзију) - користио сам паралелно обе верзије.
Једино где је дошло до проблема јесте кад сам заменио матичну плочу и РАМ меморију посл чега се Виндовс 7 више није подигао већ мора реинсталација... (од тада на рачунару имам само једну до две Линукс дистрибуције ипак су далеко отпорније и стабилније).
Иначе, првенствено сам користио програме независних произвођача без пиратерије од којих је доста било управо 32битних верзија...

Poslednja izmena:
Код мен се 64битна верзија показла далеко стабилнија и квалитетнија од 32 битне (уколико изузмемо недостатак ћириличног сучеља за 64битну верзију) - користио сам паралелно обе верзије.
Једино где је дошло до проблема јесте кад сам заменио матичну плочу и РАМ меморију посл чега се Виндовс 7 више није подигао већ мора реинсталација... (од тада на рачунару имам само једну до две Линукс дистрибуције ипак су далеко отпорније и стабилније).
Иначе, првенствено сам користио програме независних произвођача без пиратерије од којих је доста било управо 32битних верзија...
Tako i ja slično, kao i ti. Samo što koristim zadnje vreme Vistu umesto 7ce. I Linux distroe.

Sa 7com uvek je bilo nekih problema, i gubio sam mnogo vremena na nebuloze. Nemogu sedeti za kompom i stalno popravljati greške sistema i aplikacija. :)

Na mojoj prošloj matičnoj ploči ( Gigabyte GA - H61M DS2 ) je sve radilo ok....Sa istim ramom,HDD itd a sada na ovoj matičnoj ploči ASUS P8H61M LX3 PLUS R2.0 desava se to zamrzavanje sistema...Provjeravao sam event viewer ali samo mi pokaze gresku kernel power to je sto ga gasim na dugme ili uradim reset...Jer drugo nista ne funkcionise.Mislio sam da je do HDD i napajanja mjenjao sam to novo sam kupio ali opet nista.Onda sam pomislio da mi je do grafičke ( Nvidia GT8600 ) skidao sam zadnje drajvere za nju ali bezuspjesno.....Koristio sam integrisanu ( Intel HD2000 ) ALI BEZ USPJEHA.....Testirao sam memtest86+ vrtio sam par testova na svakoj kartici ali nije naslo greske.....Ponekad mi javi gresku u event viewer The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\DR1.
Mislio sam da je do SATA kablova kupio sam nove druge SATA kablove ali ne pomaže....Temperature su ok ne prelazi 48 stepeni u loadu........Flesovao sam i novi bios ( 1102 ) vracao na faricke postavke ali ni to nije pomoglo......HDD nema losih sektora provjerio sam preko HD Tune i HDD regenerator.....Rekli ste mi da probam sa 32 bit windows 7 ultimate ali isto zasteka sve.....:worth:

Na mojoj prošloj matičnoj ploči ( Gigabyte GA - H61M DS2 ) je sve radilo ok....Sa istim ramom,HDD itd a sada na ovoj matičnoj ploči ASUS P8H61M LX3 PLUS R2.0 desava se to zamrzavanje sistema...Provjeravao sam event viewer ali samo mi pokaze gresku kernel power to je sto ga gasim na dugme ili uradim reset...Jer drugo nista ne funkcionise.Mislio sam da je do HDD i napajanja mjenjao sam to novo sam kupio ali opet nista.Onda sam pomislio da mi je do grafičke ( Nvidia GT8600 ) skidao sam zadnje drajvere za nju ali bezuspjesno.....Koristio sam integrisanu ( Intel HD2000 ) ALI BEZ USPJEHA.....Testirao sam memtest86+ vrtio sam par testova na svakoj kartici ali nije naslo greske.....Ponekad mi javi gresku u event viewer The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\DR1.
Mislio sam da je do SATA kablova kupio sam nove druge SATA kablove ali ne pomaže....Temperature su ok ne prelazi 48 stepeni u loadu........Flesovao sam i novi bios ( 1102 ) vracao na faricke postavke ali ni to nije pomoglo......HDD nema losih sektora provjerio sam preko HD Tune i HDD regenerator.....Rekli ste mi da probam sa 32 bit windows 7 ultimate ali isto zasteka sve.....:worth:
Skini OpenSUSE i pokreni but sa CD-a, odmah prilikom prikaza welkama, imaš komandu za test. Testiraj Hardver, pa češ znati na čemu si.

е ту си, ако знаш да нарежеш и покренеш Хиренс знаћеш да нарежеш и покренеш и било коју живу ( live) Линукс дистрибуцију са диска/УСБ-а .
Опен СУСЕ ти је једна од Линукс базираних дистрибуција орјентисана ка кориснику. Послужиће ти за оно што сам ти препоручио једнако као већ спомињани Убунту и Линукс Минт.
Немој да тражиш преко разноразних „торента“ већ скидај директно са званичне странице.... препорука је да скидаш са КДЕ радним окружењем, пошто ћеш ту лакше да се снађеш...

е ту си, ако знаш да нарежеш и покренеш Хиренс знаћеш да нарежеш и покренеш и било коју живу ( live) Линукс дистрибуцију са диска/УСБ-а .
Опен СУСЕ ти је једна од Линукс базираних дистрибуција орјентисана ка кориснику. Послужиће ти за оно што сам ти препоручио једнако као већ спомињани Убунту и Линукс Минт.
Немој да тражиш преко разноразних „торента“ већ скидај директно са званичне странице.... препорука је да скидаш са КДЕ радним окружењем, пошто ћеш ту лакше да се снађеш...
Tačno, KDE okruženje direktno sa zvaničnog sajta: http://software.opensuse.org/123/en

Samo obeležiš 64 bit, i klikneš na Download DVD. :)

(Mada DVD sadrži i druga okruženja, ali je svakako najbolje skinuti DVD, ujedno sadrži kompletniji firmware)

Poslednja izmena:
Šta ako test ne nađe nikakve greške....?? Šta onda raditi.....Slupati računar do kraja jedino mi to ostaje

Мислим да сам ти већ рекао, дигни систем са диска/УСБа и мало се поиграј, једно сат-два да видиш има ли икаквих проблема, ако се не деси ништа од оног што ти се дешава на виндовсу, покушај да инсталираш ту дистрибуцију (ако знаш да инсталираш Виндовс онда нећеш имати проблема ни са неком од препоручених Линукс дистрибуција). Ако и систем инсталиран са харда не буде имао исте проблеме које си имао на виндовсу, значи да је проблем на релацији компоненте→Виндовс тј драјвери.
У том случају сам одабери шта ћеш даље, да ли ћеш се млатити са драјверима за Виндовс или ћеш се малко потрудити и упознати се са основним радом у одабраном радном окружењу.
Верзију дистрибуције бирај према расположивој РАМ меморији ако имаш 4ГБ и више скидај 64битну верзијуу, ако имаш мање, скидај 32битну верзију.

Back