Вулин доказао да је Вучић разговарао са криминалцима

комшија

Stara legenda
Poruka
91.024
1656909488085.png





Sagovornici Danasa o aferi prisluškivanja predsednika Srbija

Vulin dokazao da je Vučić razgovarao sa kriminalcima



Vulin dokazao da je Vučić razgovarao sa kriminalcima 1


Katarina Živanović danas 18:16

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova dokazalo da su predsednik Srbije i članovi njegove porodice bili prisluškivani, da su dokazi predati nadležnom tužilaštvu i da se čeka njegova odluka. Kako je rekao, prisluškivano je 1882 razgovara sa 26 osoba.

Međutim, izjava ministra policije na dalje je kontradiktorna i potvrđuje navode stručnjaka koji su, kada je o ovoj temi reč, ukazivali da meta prisluškivanja nije bio Vučić, već osobe za koje je sud dao odobrenje da budu pod nadzorom. Sud, inače, ovu vrstu mere odobrava kod osoba za koje se sumnja da su izvršile određena kriminalna dela.
Naime, Vulin je rekao da je rađeno prisluškivanje više od 26 osoba i da ni protiv jedne od njih, “iako je postojala sudska odluka o tome da mogu da se prisluškuju”, nije pokrenut sudski postupak, a pogotovo niko nije osuđen.

„To znači da su predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice razgovarali sa ljudima koji nisu optuženi i osuđeni ni za šta”, zaključio je Vulin, prenebregnuvši činjenicu da se pod mere nadzora stavljaju ljudi koji su osumnjičeni za neka krivična dela, te da za ista tek mogu biti optuženi ili osuđeni.

Advokat Vladimir Terzić kaže za Danas da je ministar Vulin neko ko ne zna odredbe Zakonika o krivičnom postupku, neko za koga postoji sumnja da nema kvalitet za obavljanje ministarske funkcije, ali da je u ovom slučaju reč o zameni teza.

– Prema ZKP, posebne dokazne radnje mogu se odrediti prema licu za koje postoje osnovi sumnje da je učinilo krivično delo, i ta radnja koju kolokvijalno nazivamo prisluškivanje, zapravo je jedna od tih posebnih dokaznih radnji i ima zakonski naziv – tajni nadzor komunikacije. Predviđeni su precizni uslovi kada tužilaštvo može inicirati donošenje naredbe od strane nadležnog sudije za prethodni postupak, i tu, bez obzira što i sam često kritikujem rad pravosudnih organa, retko dolazi do povrede stroge procedure – ukazuje Terzić.

Prema njegovim rečima, to što ministar Vulin navodi, bilo bi kao kada biste zahtevali da prvo bude uhapšeno neko lice, a onda da mu pretresate kuću ili pratite sumnjivu transakciju.

– Nevešta “odbrana” ove situacije od strane ministra Vulina bi bila neuspešna na svakom nepristrasnom i fer sudu. Svima je jasno da je ovde neko uhvaćen sa prstima u medu…- poručuje Terzić.

Advokat Čedomir Stojković poziva Vulina da objavi sve snimljene razgovore predsednika Srbije sa licima za koje se sumnja da su kriminalci, uz navođenje punog imena i prezimena osobe sa kojom je predsednik razgovarao, zakonski naziv krivičnog dela koje mu se stavljalo na teret, i da navede opis zločina zbog kojeg je sud na prvom mestu i odredio prisluškivanje.

– Zato što pre naredbe za prisluškivanje, tužilaštvo a ne policija, podnosi predlog za prisluškivanje. Tužilaštvo je samostalni organ vlasti i sudu prezentuje dokaze iz kojih se vidi zašto se smatra da je neko kriminalac. Sud potom još samostalnije proverava da li stvarno ti dokazi ukazuju da li je lice potencijalni kriminalac i kad utvrdi pozitivno – donosi naredbu za prisluškivanje. Sud je to utvrdio za 26 osoba. I sa svima njima je predsednik države razgovarao. Zamislite sa kim je sve onda razgovarao kada se 95 odsto kriminalaca ne prisluškuje – ističe Stojković.

On dodaje da se sada nameću dva pitanja – prvo, ko laže, Vulin sa jedne strane ili policija, tužilaštvo i sud zajedno sa druge strane?

– Jer sve te institucije su uključene u ocenu da li treba ili ne treba nekog prisluškivati. Mislim da se odgovor sam nameće. Drugo pitanje jeste zašto Vulin to radi? Da li zato da bi se, onako kako to svuda po svetu čine Putinovi agenti, dodvorio gazdi, takođe Putinovom, samo odlikovanom agentu? Ili to čini da bi gazdi pokazao da i on kontroliše materijal kojim po potrebi može prikazati kako njegov šef vrlo često komunicira sa kriminalcima. A sa njima sigurno ne dogovara izgradnju zgrade opere u Beogradu – navodi Stojković.

On dodaje da Vulin posebno mora da odgovori otkud njemu ti snimci, jer su oni tajna.

– Posebno odeljenje MUP-a i BIA-e se bavi time. Snimke čuva kao strogu tajnu koju može da dostavi samo sudu i tužilaštvu, i to samo onom sudiji i onom tužiocu koji vodi predmet. Ako se krivični postupak ne pokrene – snimci se uništavaju. To je zakon. I sad pitanje – otkud Vulinu snimci koji su ili stroga tajna dok ne postanu dokaz u krivičnom postupku ili su snimci koji su uništeni jer krivični postupak nije pokrenut – objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, čim snimci nisu uništeni – krivični postupak je trebao da se pokrene i namera tužilaštva je bila da ga pokrene. “To je sad jasno jer bi u suprotnom tužilaštvo i sud uništili snimke, takav je zakon”, poručuje.

– Sledi da se Vulin lično mešao i u snimke i u postupak. I to direktno. Jer on je u posedu onoga što po zakonu ne bi smeo da ima, a to su tajni snimci po nalogu suda. Njih može samo sud da ima. Ne i Vulin. I sad znamo jasno da je Aleksandar Vulin direktno uticao na sud i tužilaštvo da ne pokrenu postupak protiv lica za koje su sud i tužilaštvo smatrali da su kriminalci i zato ih snimali. Prema tome, dalje odbijanje objavljivanja svakog pojedinog kompletnog snimka znači da je Vulin svojim tvrdnjama i zaplenom snimaka iz suda dokazao da je Vučić u svakodnevnom kontaktu i koordinaciji sa kriminalcima. A to sve govori o „našem“ predsedniku – zaključuje Stojković.

Stojković: Vulin mora snimke da pusti u javnost
– Zato sada jedino što Vulin može i mora da uradi jeste da u javnost pusti sve te snimke za koje tvrdi da ih je „istražio“, i time pokuša da dokaže da predsednik Srbije nije kriminalac. A ako neće, onda je sve jasno – tužilaštvo i sud su smatrali da 26 lica jesu kriminalci, predsednik je sa njima komunicirao (da li kao njihov saradnik ili šef, što onda upućuje na organizovani kriminal čiji je predsednik u tom slučaju deo ili šef), a onda se Vulin umešao i sprečio sud i tužilaštvo da rade svoj posao, i da na osnovu tih snimaka pokrenu krivični postupak protiv tih lica, a moguće i predsednika. Šta više, pokupio je iz suda te snimke iako nikakvo svojstvo u tim predmetima nema i iako mu je strogo zabranjeno da se meša u taj rad – ističe Čedomir Stojković.

link

У којој то земљи председник преко телефона ћаска са криминалцима?! Нигде осим у СНС Србији. Зато СНС мора да оде!
 

1656917530709.png

Tadić: Vučić da podnese ostavku, Stefanović i Hrkalović međusobnim optužbama zapravo njega optužuju


Tadić: Vučić da podnese ostavku, Stefanović i Hrkalović međusobnim optužbama zapravo njega optužuju 1


Beta danas 08:43


Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, pozvao je predsednika države Aleksandra Vučića da ponese političku odgovornost za loša kadrovska rešenja i podnese ostavku, ocenjujući je da je Srbija postala kriminalna država.

Tadić, koji je nekadašnji predsednik države je, u intervjuu za današni list Nova, rekao da ministar Nebojša Stefanović i nekadašnja državanja sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, „iznetim medjusobnim optužbama zapravo iznad svega optužuju Vučića, jer oni su njegovi najbliži saradnici i ogledalo njegove vlasti“.

„U tom smislu on bi morao da ponese političku odgovornost za takve svoje kadrove, a oni svakako nisu izuzetak, već pravilo svih ovih godina. Umesto toga, on se postavlja u poziciju žrtve i jedini komentar mu je da bi nadležni trebalo da rade svoj posao“, rekao je Tadić.

Tadić je naveo da „kao čovek koji deceniju nosi teret optužbi za loša kadrovska rešenja ima moralno pravo da pozove na takvu političku odgovornost“.

„I to ne samo što sam je ja uvek nosio u odnosu na moje kadrove, već i zato što moja ni najgora kadrovska rešenja svakako nikad nisu bila osumnjičena za umešanost u monstruozne zločine i brutalni organizovani kriminal. Za umešanost u takav kriminal dovoljna je samo i sumnja, a kamoli osnovana sumnja, da politički najodgovorniji podnese ostavku“, rekao je Tadić.

Kako je istakao, „u svakoj normalnoj zemlji bi zbog ovoga pala vlada, a predsednik bi podneo ostavku, a ne igrao ulogu nevine žrtve“.
 
Predsjednik srpske SDP-njarske stranke Tadic da ne uzima ime gospodina predsjednika Aleksandra Vucica u svoja usta pogana!
Супер-дека није ћаскао са криминалцима. Напротив, за време њега, многи велики криминалци су ухапшени. Када је дошла ваша СНС на власт, огроман број криминалаца је пуштен из затвора амнестијом Томе Дипломе. Из затвора су пуштене и вође криминализованих навијачких група. Данас нема криминалца без чланске карте СНС-а.
 
Супер-дека није ћаскао са криминалцима. Напротив, за време њега, многи велики криминалци су ухапшени. Када је дошла ваша СНС на власт, огроман број криминалаца је пуштен из затвора амнестијом Томе Дипломе. Из затвора су пуштене и вође криминализованих навијачких група. Данас нема криминалца без чланске карте СНС-а.
Razbijena su u paramparcad sva lazna svedocenja, svi navodni dokazi, a neki i dalje trtljaju da je gospodin predsjednik Aleksandar Vucic kriv, da je odgovoran, da je ovo, da je ono i samo gomilu gluposti iznose.

 
А у стварности, Јулин је нехотице доказао да је твој Вољени ћаскао са кримосима.
Nista tu nije dokazano, osim da su gospodin predsjednik Aleksandar Vucic i gospodin ministar Aleksandar Vulin sve vrijeme imali glavu u torbi mameci kriminalce u policijsku zamku.
 
Pogledajte prilog 1181485




Sagovornici Danasa o aferi prisluškivanja predsednika Srbija

Vulin dokazao da je Vučić razgovarao sa kriminalcima



Vulin dokazao da je Vučić razgovarao sa kriminalcima 1


Katarina Živanović danas 18:16

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova dokazalo da su predsednik Srbije i članovi njegove porodice bili prisluškivani, da su dokazi predati nadležnom tužilaštvu i da se čeka njegova odluka. Kako je rekao, prisluškivano je 1882 razgovara sa 26 osoba.

Međutim, izjava ministra policije na dalje je kontradiktorna i potvrđuje navode stručnjaka koji su, kada je o ovoj temi reč, ukazivali da meta prisluškivanja nije bio Vučić, već osobe za koje je sud dao odobrenje da budu pod nadzorom. Sud, inače, ovu vrstu mere odobrava kod osoba za koje se sumnja da su izvršile određena kriminalna dela.
Naime, Vulin je rekao da je rađeno prisluškivanje više od 26 osoba i da ni protiv jedne od njih, “iako je postojala sudska odluka o tome da mogu da se prisluškuju”, nije pokrenut sudski postupak, a pogotovo niko nije osuđen.

„To znači da su predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice razgovarali sa ljudima koji nisu optuženi i osuđeni ni za šta”, zaključio je Vulin, prenebregnuvši činjenicu da se pod mere nadzora stavljaju ljudi koji su osumnjičeni za neka krivična dela, te da za ista tek mogu biti optuženi ili osuđeni.

Advokat Vladimir Terzić kaže za Danas da je ministar Vulin neko ko ne zna odredbe Zakonika o krivičnom postupku, neko za koga postoji sumnja da nema kvalitet za obavljanje ministarske funkcije, ali da je u ovom slučaju reč o zameni teza.

– Prema ZKP, posebne dokazne radnje mogu se odrediti prema licu za koje postoje osnovi sumnje da je učinilo krivično delo, i ta radnja koju kolokvijalno nazivamo prisluškivanje, zapravo je jedna od tih posebnih dokaznih radnji i ima zakonski naziv – tajni nadzor komunikacije. Predviđeni su precizni uslovi kada tužilaštvo može inicirati donošenje naredbe od strane nadležnog sudije za prethodni postupak, i tu, bez obzira što i sam često kritikujem rad pravosudnih organa, retko dolazi do povrede stroge procedure – ukazuje Terzić.

Prema njegovim rečima, to što ministar Vulin navodi, bilo bi kao kada biste zahtevali da prvo bude uhapšeno neko lice, a onda da mu pretresate kuću ili pratite sumnjivu transakciju.

– Nevešta “odbrana” ove situacije od strane ministra Vulina bi bila neuspešna na svakom nepristrasnom i fer sudu. Svima je jasno da je ovde neko uhvaćen sa prstima u medu…- poručuje Terzić.

Advokat Čedomir Stojković poziva Vulina da objavi sve snimljene razgovore predsednika Srbije sa licima za koje se sumnja da su kriminalci, uz navođenje punog imena i prezimena osobe sa kojom je predsednik razgovarao, zakonski naziv krivičnog dela koje mu se stavljalo na teret, i da navede opis zločina zbog kojeg je sud na prvom mestu i odredio prisluškivanje.

– Zato što pre naredbe za prisluškivanje, tužilaštvo a ne policija, podnosi predlog za prisluškivanje. Tužilaštvo je samostalni organ vlasti i sudu prezentuje dokaze iz kojih se vidi zašto se smatra da je neko kriminalac. Sud potom još samostalnije proverava da li stvarno ti dokazi ukazuju da li je lice potencijalni kriminalac i kad utvrdi pozitivno – donosi naredbu za prisluškivanje. Sud je to utvrdio za 26 osoba. I sa svima njima je predsednik države razgovarao. Zamislite sa kim je sve onda razgovarao kada se 95 odsto kriminalaca ne prisluškuje – ističe Stojković.

On dodaje da se sada nameću dva pitanja – prvo, ko laže, Vulin sa jedne strane ili policija, tužilaštvo i sud zajedno sa druge strane?

– Jer sve te institucije su uključene u ocenu da li treba ili ne treba nekog prisluškivati. Mislim da se odgovor sam nameće. Drugo pitanje jeste zašto Vulin to radi? Da li zato da bi se, onako kako to svuda po svetu čine Putinovi agenti, dodvorio gazdi, takođe Putinovom, samo odlikovanom agentu? Ili to čini da bi gazdi pokazao da i on kontroliše materijal kojim po potrebi može prikazati kako njegov šef vrlo često komunicira sa kriminalcima. A sa njima sigurno ne dogovara izgradnju zgrade opere u Beogradu – navodi Stojković.

On dodaje da Vulin posebno mora da odgovori otkud njemu ti snimci, jer su oni tajna.

– Posebno odeljenje MUP-a i BIA-e se bavi time. Snimke čuva kao strogu tajnu koju može da dostavi samo sudu i tužilaštvu, i to samo onom sudiji i onom tužiocu koji vodi predmet. Ako se krivični postupak ne pokrene – snimci se uništavaju. To je zakon. I sad pitanje – otkud Vulinu snimci koji su ili stroga tajna dok ne postanu dokaz u krivičnom postupku ili su snimci koji su uništeni jer krivični postupak nije pokrenut – objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, čim snimci nisu uništeni – krivični postupak je trebao da se pokrene i namera tužilaštva je bila da ga pokrene. “To je sad jasno jer bi u suprotnom tužilaštvo i sud uništili snimke, takav je zakon”, poručuje.

– Sledi da se Vulin lično mešao i u snimke i u postupak. I to direktno. Jer on je u posedu onoga što po zakonu ne bi smeo da ima, a to su tajni snimci po nalogu suda. Njih može samo sud da ima. Ne i Vulin. I sad znamo jasno da je Aleksandar Vulin direktno uticao na sud i tužilaštvo da ne pokrenu postupak protiv lica za koje su sud i tužilaštvo smatrali da su kriminalci i zato ih snimali. Prema tome, dalje odbijanje objavljivanja svakog pojedinog kompletnog snimka znači da je Vulin svojim tvrdnjama i zaplenom snimaka iz suda dokazao da je Vučić u svakodnevnom kontaktu i koordinaciji sa kriminalcima. A to sve govori o „našem“ predsedniku – zaključuje Stojković.



link

У којој то земљи председник преко телефона ћаска са криминалцима?! Нигде осим у СНС Србији. Зато СНС мора да оде!
pa nije valjda Vule opet zvao Bajdena?
 

1656993707516.png

Načelnik Milenković traži od vrha policije odobrenje da se obrati javnosti


slobodan-milenkovic-297966-725x407.jpeg


04. jul. 2022 21:19

Načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodan Milenković zatražio je odobrenje ministra i v.d. direktora policije da se obrati javnosti, saopštio je njegov pravni zastupnik, advokat Zdenko Tomanović.

Osveta inspektorima zbog otkrivanja učešća pripadnika vojnih i civilnih bezbedonosnih službi u aferi Jovanjica nastavlja se orkestriranom kriminalizacijom načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, preko propagadnih glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura, navedeno je u saopštenju advokata Zdenka Tomanovića, pravnog zastupnika inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića.

„Usmeravanjem pažnje javnosti na neistine i uvrede, očekujući širu solidarnost u kreiraju profesionalne i lične diskvalifikacije inspektora, centri moći pozivaju svoje pristalice na sve aktivnosti protiv onih koji su otkrili Jovanjicu. Time nameću stav da zakon i pravo nisu uvek neophodan instrument postupanja institucija te da je potrebno žrtvovati zakonito postupanje inspektora“, navodi Tomanović.

On konstatuje da nadležno tužilastvo „ne vidi svoju nadležnost, da u interesu javnosti i spokojstva građana Srbije, zaštiti sopstveni kredibilet i podigne nivo samopoštovanja te javno podrži postupanje inspektora Milenkovića i Mitića na čijem radu je tužilaštvo baziralo dokaze u dve optužnice“.

Ali zato, kako dodaje, načelnik Milenković zbog zaštite profesionalnog i ličnog dostojanstva i časti, kao i zaštite svojih kolega koji su zbog primene zakona u borbi protiv droge založili svoje živote, podnosi u skladu sa Zakonom zahtev ministru i v.d. direktora policije, da dobije odobrenje da se obrati javnosti.

„Načelnik Milenković želi da javno demantuje sve iznete neistine i iznese istinu i podseti da afera Jovanjica nije proizvod tzv. podmetanja ni nezakonitih radnji policije, već partnerstva dela vojnih i civilnih bezbednosnih struktura i pojedinaca, koje se, prema stavu policajaca, nalaze u zoni kriminala“, ističe Tomanović u pisanoj izjavi.
 

1656993899834.png

Zajedno: Od hrabrih činovnika očekujemo da progovore o kriminalu


Zajedno: Od hrabrih činovnika očekujemo da progovore o kriminalu   1


danas 22:41

Politička stranka Zajedno saopštila je večeras da pruža podršku načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanu Milenkoviću i, kako su naveli, „svim drugim javnim službenicima koji su na meti kriminalnog režima, zamo zato što rade svoj posao u skladu sa zakonom“.

„Napominjemo da Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ne vrši svoje Ustavom i zakonima predvidjene nadležnosti, jer godinama ćuti na sve afere ove vlasti. Ćutanje u vezi sa kriminalnim aferama najviših državnih zvaničnika i narušavanje ugleda još ponekog preostalog poštenog inspektora, a sve u cilju zataškavanja kriminala u najvišim državnim organima – je takodje kriminal“, naveli su u saopštenju i zatražili hitno razrešenje dužnosti Zagorke Dolovac.
Od hrabrih i dostojanstvenih državnih činovnika očekujuda javno progovore o kriminalu kojem svedoče, ali i pokrenu unutarinsitucionalnu borbu za oslobađanje institucija.

„Moramo osloboditi naše institucije, policija mora početi da hapsi kriminalce, ma koju funkciju da obavljaju, a sud služi pravu i pravdi, makar optuzeni bili i iz vrha državnih i politickih struktura kao u slucaju ‘Jovanjice 2′“, navela je stranka Zajedno koju čine Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak, Skupština slobodne Srbije i stranka Zajedno za Srbiju.
 

1656995325220.png

Hajka u tabloidima moguća priprema hapšenja inspektora koji je otkrio Jovanjicu


miki aleksić twitter senta telegraf



04. jul. 2022


Zbog čega Više javno tužilaštvo u Beogradu traži da, na osnovu navoda koje je iznela Dijana Hrkalović, MUP ponovo proveri inspektora Slobodana Milenkovića? Novinari koji ovaj slučaj prate smatraju da se verovatno iza medijske svađe Hrkalović i Nebojše Stefanovića skriva priprema hapšenja inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio aferu Jovanjica.



Od celog intervjua koji je dala tabloidu Objektiv, izjavu Dijane Hrkalović u kojoj inspekotra Slobodana Milenkovića vidi kao „montažera“ Jovanjice, Više javno tužilaštvo ocenilo je kao jedini relevantni iskaz koji bi trebalo istražiti.


Nastavak „rijalitija“ Stefanović-Hrkalović: Od svega bitna samo Jovanjica


Bratislav Jugović: Ubeđen sam da je Milenković častan policajac


Ping-pong između Hrkalović i Stefanovića se nastavlja, uvučen i Milenković


Zdenko Tomanović: Pritisak na Slobodana Milenkovića



Hrkalović je iz kako je rekla, pouzdanih izvora čula da je upravo Milenković, koji je otkrio aferu Jovanjica – „radio drogu“.


„Čujem da sad on, i to već neko vreme – pa me baš zanima da li će opozicija da nastavi da ga brani – čujem da On radi drogu. Ovde čisti, ovde radi“, rekla je bivša državna sekretarka MUP-a.


Iako je tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdnje Dijane Hrkalović ranije ocenilo kao irelevantne, Više javno tužilaštvo još jednom je naložilo prikupljanje informacija u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića, poznatog kao Mali Senta.


Novinar portala Nova.rs Ivan Milićević kaže kako misli da kompletna vlast ima interes u progona inspektora Milenkovića.


„Odnosno prevashodno u rušenju slučaja Jovanjica. Utisak u javnosti da je svađa između Hrkalovićke i Nebojše Stefanovića bila medijska priprema za hapšenje inspektora koji je otkrio slučaj Jovanjica, donekle je opravdan iz razloga što od svega što je ona iznosila u javnosti – sve optužbe koje je iznosila na račun Stefanovića i obrtno, tužilaštvo je jedino reagovalo na te navode koje se tiču inspektora Milenkovića“, ukazuje Milićević.


Hrkalović započela, tabloidi i Šešelj nastavili​

Izvor : N1
Ono što je Objektiv započeo, drugi tabloidi su nastavili, pa je tako potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na Tviteru objavio naslovnice „Srpskog telegrafa“ uz komentar:


„Ovako izgleda kada Dijana Hrkalović i pojedinci iz BIA i MUP uništavaju policajce, preko Srpskog Telegrafa. Videli smo kako se to završilo sa inspektorom Jovićem, a šta čeka Milenkovica: medijski linč, pritvor, a onda… izvinjenje porodici? Osveta državne mafije zbog Jovanjice!“


I Vojislav Šešelj se pridružio optužbama na račun Milenkovića, prošle nedelje, u Hit Tvitu na Pinku.

„Posle tog prvog izveštaja koji je jedini bio precizan, krenulo je nagomilavanje iz ko zna kojih skladišta prave marihuane i tu je glavni organizator bio Slobodan Milenković, zvani Mali Senta“, rekao je lider radikala.


„Ako jedan adne, povući će za sobom i ostale i zato ostaju u istom timu čak i kad jedni drugima postanu krvni neprijatelji“, ocenjuje predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.


„Poenta je u tome da kao javnost ne dopustimo da nam zamažu oči i da se kola slome na ispravnim predstavnicima onog malog zdravog dela institucija u Srbiji. To je bio inspektor Dejan Jović sa čijim slučajem i progonom javnost nije bila dovoljno upoznata, a to je danas inspektor Milenković. Takvi ljudi čuvaju institucije od potpunog nestanka i mi moramo da čuvamo njih“, poručuje Grbović.

Jovanjica svojevrsna Ahilova peta ove vlasti


ivan milićević nova.rs

Interes za hapšenjem Slobodana Milenkovića nema samo Predrag Koluvija, jer on sam i nije „mastermajnd“ Jovanjice, već i brojni činioci političkih i bezbednosnih struktura, kaže Ivan Milićević.


„Do sada se pokazalo da je slučaj Jovanjica svojevrsna Ahilova peta ove vlasti. Očigledno utiču da se ovaj drugi postupak u slučaju Jovanjica 2, kojim su obuhvaćeni pripadnici bezbednosnih struktura, da se što više odlaže. Zapravo taj drugi postupak bi raskrinkao da su država i pojedine njene strukture i predstavnici vlasti zasigurno bili povezani sa Jovanjicom“, ističe Milićević.


Podsetimo, više veštačenja dokazalo je da je na plantaži Jovanjica u neposrednoj blizini Beograda, u novembru 2019. pronađeno 1,6 tona marihuane.


Inspektor Slobodan Milenković, do sada je prošao dve provere i dva puta poligraf, a podatak koji se često zaboravlja jeste da ga je i sam predsednik Srbije, na dan policije, godinu dana ranije, odlikovao zlatnom medaljom za zasluge.
 

1657088620926.png

Tomanović kaže – navode o Milenkovićevoj likvidaciji tužilaštvo nije proverilo


Zdenko Tomanović, advokat načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, saopštio je večeras da su posedovali informaciju da je bilo odlučeno o Milenkovićevoj i Mitićevoj likvidaciji "na najvišem bezbednosnom nivou", da je za tu informaciju postojao ozbiljan izvor, a da su tužilaštvo i policija morali da provere takve navode, što nisu učinili.


1657088694548.png


05. jul. 2022 21:39

„Na zvanično predat pisani izveštaj o pribavljenoj informaciji o tome da su ugroženi životi Milenkovića i još nekih radnika IV odeljenja, pre svega mislim na (Dušana) Mitića. Sadržaj te informacije za koje ni tužilaštvo i policija nisu smatrali da treba da se bave – posebno naglašavam tužilaštvo – je toliko zabrinjavajuća. A sadržina je sledeća – da je odlučeno o njihovoj likvidaciji. Da je prva faza te likividacije – njihova kriminalizacija, dalje da se kriminalizacija vrši od strane dela državnih organa i od strane pripadnika bezbednosnih službi. Pogledajte ovu kampanju koja se sada vodi u propagandnim glasilima vladajućih struktura i bezbednosnih službi.

Naredna faza je – likvidacija koja bi, kako kažu, trebalo da liči na neki mafijaški obračun povodom neračišćenih podnosa. I ono što najviše zabrinjava – deo infrormacije koji glasi: odlučeno je na najvišem nivou bezbednosnih službi ove zemlje“, navodi Tomanović, dodajući da postoji ozbiljan izvor za tu informaciju i da su obavešteni organi. Da li je to istina – ne znam, ali bilo bi nužno i pristojno da se tužilaštvo pozabavilo tom informacijom, da porodici da garancije da je ta informacija delimično tačna, poluozbiljna ili neozbiljna, rekao je Tomanović.

Tomanović je naveo da bezbednosna provera Milenkovića nije urađena do danas, već da ga čuvaju prijatelji iz IV odeljenja, jer nije dobio nikakvo obezbeđenje“. „Iako su ponavljam i on i Mitić pisano potpisali i predali – ta informacija kaže: zbog krivične prijave u vezi Jovanjice i zbog njihovog daljeg rada u vezi Jovanjice je njima ugrožen život“, naveo je.

Advokat Tomanović rekao je večeras, gostujući u emisiji „Pregled dana“ na TV Nova S, da se protiv Milenkovića i IV odeljenja MUP duže vreme vodi kampanja.


MUP: Za sada nismo dobili Milenkovićev zvaničan zahtev da se obrati javnosti


„Kada ni tužilaštvo, ni policija, nisu videli povod da reaguju na tvrdnju da je načelnik Milenković narko-diler, Milenković je ponovo, kažem ponovo jer je to već jednom uradio, podneo zahtev, a ja ga sinoć najavio, nadležnima da se javno obrati i demantuje neistine, ali i iznese istine“, kaže Tomanović.

Pojednostavljeno rečeno, kaže advokat, Milenković želi da javnost upozna sa tim „da „Jovanjica“ nije podmetnuta, nameštena kako kažu, nije proizvod nezakonitog rada policajaca koji se bore protiv droge, već je to zajedničkog delovanja pojedinaca i pojedinih struktura iz civilnih i vojnih bezbednosnih službi koji su, kako kažu policajci, ušli duboko u zonu kriminala“.

„Još pre osam meseci, Milenković je podneo, a o tome postoji dokaz i trag, pisanu molbu da mu se, povodom tadašnjih napada – podsećam da je tada najviše državno rukovodstvo ušlo u jednu kampanju i maltene proglasilo državnim udarom postupanje IV odeljenja – i tada je Milenković tražio da u ime zaštite kredibiliteta svojih saboraca, ljudi koji su založili svoje ćživote u predmetu Jovanjica – da istupi javno, iznese istinu i da demantuje neistine. To je razlog zašto sam to sinoć najavio. Tada, pre osam meseci, nisam najavio, smatrajući da institucije ove zemlje da rade posao“, rekao je Tomanović.

Tomanović se osvrnuo i na današnje dešavanje, kada je VJT pozvalo Milenkovića na razgovor „o svemu, osim o Jovanjici“ – kako kažu – o javnim navodima bivših pripadnika policije.

„Mene zabrinjava taj kriterijum vrednovanja, to na osnovu čega tužilaštvo procenjuje kada treba formirati na osnovu javnih glasina predmet i pozvati ljude, a kada ne. Kada brojni kredibilni ljudi, ljudi od integriteta iznose javno tvrdnje o brojnim kriminalnim radnjama, tužilaštvo ne vidi svoju nadležnost niti poziva bilo koga. Ali, sada se Milenković poziva povodom navoda bivših pripadnika MUP“, kaže Tomanović dodajući da ta selektivnost zabrinjava. Selektivnost ili neselektivnost je mera kvaliteta rada jedne institucije, dodaje.

„Kada čujete tako nešto, to se prepoznaje kao javna poruka lojalnosti jednoj grupi – grupi koja je navodno na pravoj strani u odnosu na grupu koja nije na pravoj strani „, kaže Tomanović. Milenković nesumnjivo, po merama jedne grupe, nije na pravoj strani jer se usudio da otkrije „Jovanjicu“ i umešanost vojnih i bezbednosnih službi, dodaje.

Advokat je podvukao da su tužilaštvo i policija morali da bezbednosno obrade informacije koje ukazuju na to da je Milenkovićeva bezbednost ugrožena, ali da ta obrada nikada nije završena.

Podsetimo, ranije danas Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je Milenković pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

„Ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao ‘Jovanjica'“, navelo je tužilaštvo.

Dan ranije, advokatska kancelarija Tomanović koja zastupa inspektora Milenkovića saopštila je juče da Milenković traži od ministra i vršioca dužnosti direktora policije dozvolu da se obrati javnosti.

„Načelnik Milenković želi da javno demantuje sve iznete neistine i iznese istinu i podseti da afera Jovanjica nije proizvod tzv. podmetanja ni nezakonitih radnji policije, već partnerstva dela vojnih i civilnih bezbednosnih struktura i pojedinaca, koje se, prema stavu policajaca, nalaze u zoni kriminala“, naveo je advokat Zdenko Tomanović u pisanoj izjavi.
 
Pogledajte prilog 1181485




Sagovornici Danasa o aferi prisluškivanja predsednika Srbija

Vulin dokazao da je Vučić razgovarao sa kriminalcima



Vulin dokazao da je Vučić razgovarao sa kriminalcima 1


Katarina Živanović danas 18:16

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova dokazalo da su predsednik Srbije i članovi njegove porodice bili prisluškivani, da su dokazi predati nadležnom tužilaštvu i da se čeka njegova odluka. Kako je rekao, prisluškivano je 1882 razgovara sa 26 osoba.

Međutim, izjava ministra policije na dalje je kontradiktorna i potvrđuje navode stručnjaka koji su, kada je o ovoj temi reč, ukazivali da meta prisluškivanja nije bio Vučić, već osobe za koje je sud dao odobrenje da budu pod nadzorom. Sud, inače, ovu vrstu mere odobrava kod osoba za koje se sumnja da su izvršile određena kriminalna dela.
Naime, Vulin je rekao da je rađeno prisluškivanje više od 26 osoba i da ni protiv jedne od njih, “iako je postojala sudska odluka o tome da mogu da se prisluškuju”, nije pokrenut sudski postupak, a pogotovo niko nije osuđen.

„To znači da su predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice razgovarali sa ljudima koji nisu optuženi i osuđeni ni za šta”, zaključio je Vulin, prenebregnuvši činjenicu da se pod mere nadzora stavljaju ljudi koji su osumnjičeni za neka krivična dela, te da za ista tek mogu biti optuženi ili osuđeni.

Advokat Vladimir Terzić kaže za Danas da je ministar Vulin neko ko ne zna odredbe Zakonika o krivičnom postupku, neko za koga postoji sumnja da nema kvalitet za obavljanje ministarske funkcije, ali da je u ovom slučaju reč o zameni teza.

– Prema ZKP, posebne dokazne radnje mogu se odrediti prema licu za koje postoje osnovi sumnje da je učinilo krivično delo, i ta radnja koju kolokvijalno nazivamo prisluškivanje, zapravo je jedna od tih posebnih dokaznih radnji i ima zakonski naziv – tajni nadzor komunikacije. Predviđeni su precizni uslovi kada tužilaštvo može inicirati donošenje naredbe od strane nadležnog sudije za prethodni postupak, i tu, bez obzira što i sam često kritikujem rad pravosudnih organa, retko dolazi do povrede stroge procedure – ukazuje Terzić.

Prema njegovim rečima, to što ministar Vulin navodi, bilo bi kao kada biste zahtevali da prvo bude uhapšeno neko lice, a onda da mu pretresate kuću ili pratite sumnjivu transakciju.

– Nevešta “odbrana” ove situacije od strane ministra Vulina bi bila neuspešna na svakom nepristrasnom i fer sudu. Svima je jasno da je ovde neko uhvaćen sa prstima u medu…- poručuje Terzić.

Advokat Čedomir Stojković poziva Vulina da objavi sve snimljene razgovore predsednika Srbije sa licima za koje se sumnja da su kriminalci, uz navođenje punog imena i prezimena osobe sa kojom je predsednik razgovarao, zakonski naziv krivičnog dela koje mu se stavljalo na teret, i da navede opis zločina zbog kojeg je sud na prvom mestu i odredio prisluškivanje.

– Zato što pre naredbe za prisluškivanje, tužilaštvo a ne policija, podnosi predlog za prisluškivanje. Tužilaštvo je samostalni organ vlasti i sudu prezentuje dokaze iz kojih se vidi zašto se smatra da je neko kriminalac. Sud potom još samostalnije proverava da li stvarno ti dokazi ukazuju da li je lice potencijalni kriminalac i kad utvrdi pozitivno – donosi naredbu za prisluškivanje. Sud je to utvrdio za 26 osoba. I sa svima njima je predsednik države razgovarao. Zamislite sa kim je sve onda razgovarao kada se 95 odsto kriminalaca ne prisluškuje – ističe Stojković.

On dodaje da se sada nameću dva pitanja – prvo, ko laže, Vulin sa jedne strane ili policija, tužilaštvo i sud zajedno sa druge strane?

– Jer sve te institucije su uključene u ocenu da li treba ili ne treba nekog prisluškivati. Mislim da se odgovor sam nameće. Drugo pitanje jeste zašto Vulin to radi? Da li zato da bi se, onako kako to svuda po svetu čine Putinovi agenti, dodvorio gazdi, takođe Putinovom, samo odlikovanom agentu? Ili to čini da bi gazdi pokazao da i on kontroliše materijal kojim po potrebi može prikazati kako njegov šef vrlo često komunicira sa kriminalcima. A sa njima sigurno ne dogovara izgradnju zgrade opere u Beogradu – navodi Stojković.

On dodaje da Vulin posebno mora da odgovori otkud njemu ti snimci, jer su oni tajna.

– Posebno odeljenje MUP-a i BIA-e se bavi time. Snimke čuva kao strogu tajnu koju može da dostavi samo sudu i tužilaštvu, i to samo onom sudiji i onom tužiocu koji vodi predmet. Ako se krivični postupak ne pokrene – snimci se uništavaju. To je zakon. I sad pitanje – otkud Vulinu snimci koji su ili stroga tajna dok ne postanu dokaz u krivičnom postupku ili su snimci koji su uništeni jer krivični postupak nije pokrenut – objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, čim snimci nisu uništeni – krivični postupak je trebao da se pokrene i namera tužilaštva je bila da ga pokrene. “To je sad jasno jer bi u suprotnom tužilaštvo i sud uništili snimke, takav je zakon”, poručuje.

– Sledi da se Vulin lično mešao i u snimke i u postupak. I to direktno. Jer on je u posedu onoga što po zakonu ne bi smeo da ima, a to su tajni snimci po nalogu suda. Njih može samo sud da ima. Ne i Vulin. I sad znamo jasno da je Aleksandar Vulin direktno uticao na sud i tužilaštvo da ne pokrenu postupak protiv lica za koje su sud i tužilaštvo smatrali da su kriminalci i zato ih snimali. Prema tome, dalje odbijanje objavljivanja svakog pojedinog kompletnog snimka znači da je Vulin svojim tvrdnjama i zaplenom snimaka iz suda dokazao da je Vučić u svakodnevnom kontaktu i koordinaciji sa kriminalcima. A to sve govori o „našem“ predsedniku – zaključuje Stojković.



link

У којој то земљи председник преко телефона ћаска са криминалцима?! Нигде осим у СНС Србији. Зато СНС мора да оде!
Naravno fabrikovane laži bez dokaza.
 

Back
Top