"Pažljivo sam slušao njihovu procenu" Lajčak razgovarao sinoć sa predstavnicima koalicije "Srbija protiv nasilja"

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
78.955

"PAŽLJIVO SAM SLUŠAO NJIHOVU PROCENU" Lajčak razgovarao sinoć sa predstavnicima koalicije "Srbija protiv nasilja"​

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Briselu sa predstavnicima koalicije "Srbija protiv nasilja" o, kako je naveo, situaciji u Srbiji i dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

- Pažljivo sam saslušao njihovu procenu situacije u Srbiji i obavestio ih o dijalogu o normalizaciji odnosa sa Kosovom. Pozdravio sam njihovo interesovanje, jer je dijalog pitanje od nacionalnog interesa - naveo je Lajčak na društvenoj mreži X (Tviter).

U delegaciji "Srbija protiv nasilja" su Borko Stefanović, Radomir Lazović, Duško Lopandić i Pavle Grbović, koji su, kako su preneli mediji, došli u Brisel kako bi razgovarali o navodnim izbornim nepravilnostima i tražili međunarodnu istragu izbora u Srbiji.
Kako se navodi u saopštenju Stranke slobode i pravde, delegacija SPN sastala se sa predstavnicima izvršnih organa Evropske unije, spoljnopolitičkom službom EU i Lajčakom, a razgovarala je o tome da se u izveštaju ekspertske misije nađu "ne samo dokazi o", kako tvrde, "izbornoj prevari" već i obavezujuće preporuke koje bi omogućile da se organizuje, prema smatraju, "fer i pošten izborni proces".


https://www.blic.rs/vesti/politika/...k&utm_medium=social&utm_campaign=share-button

Nema sastanka sa Ursulom, samo sa ovim što posreduje izmedju Vučića i Kurtija. Znači povezaće Kosovo i izbore očekivano.
 
Povezaće SVE!
I Kosovo, sankcije Rusiji, odricanje od RS i Dodika ... do slanja migova, tenkova, haubica, municije ... kijevskom režimu.

I treba. Sve rešimo odjednom i nastavimo normalno da živimo. Ovo mrcvarenje sa teretima iz prošlosti, koje kao fora hoćemo da rešimo ali ne znamo kako, pa tako razvlačimo u beskonačnost, je više nego besmisleno.
 
I treba. Sve rešimo odjednom i nastavimo normalno da živimo. Ovo mrcvarenje sa teretima iz prošlosti, koje kao fora hoćemo da rešimo ali ne znamo kako, pa tako razvlačimo u beskonačnost, je više nego besmisleno.

Kosmet kao deo Srbije nije teret iz prošlosti, Republika Srpska takodje.
 

Back
Top