VUKOVI

Jedno je zabrana lovstva, što je nemoguće... A drugo zabrana hajki što je moguće, ali treba razmisliti da li su hajke dobre? Ne mislim samo zbog vukova koje ionako ubiju jednog ili dva, već na ostalu divljač koja se uznemirava... Kakvo je vaše mišljenje s te strane?

Ako mene pitas, nisam ljubitelj hajki i ne mislim da je dobro za svu divljac da se sada gomile ljudi smucaju po sumi i podizu sve , dosta je bilo hladno, veliki snegovi, divljac je umorna i gladna .
Svakako je treba ostaviti na miru i ne podizati sa stanista, nevreme je vec dosta iscrplo.

U poslednjih par dana vukovi su u reonu homoljskog sela Suvi Do zaklali dva omaka ( jednogoda muska ždreba), upali u subotu oko podne u obor sa ovcama i posle gadne klanice sa pastirskim psima otišli , jedna ovca je uginula od zadobijenih ujeda i jedan pastirac je u dosta lošem stanju. Početkom maja bili su upali u obor i pri tom napadu opet gadna klanica između pasa i vukova i pri tome stradala su štenad pastirskih pasa.

Nemojte za vukove nista da brinete. Kakvi su nam lovci danas i hajke, bice vukova jos mnogo godina. Jedino ako sakal ne osvoji njihovu teritoriju... Znaci...pauza na vuka, ajmo na sakala :)

Back