prestani vec jednom da proganjas predatore
to sto ti licno mrzis vuka ne cini istog stetocinom
zamisli,svet i priroda ne funkcionisu onako kako se sebicnom homosapiensu dopada
spusti se na zemlju,planeta nije samo nasa
proteran je iz mnogih krajeva a vi hocete i da ga istrebite ,pa cete posle kukati kada se sve poremeti.
P.S. nema ljutis,nisam dosla da napadam bilo koga,samo kazem sta mislim
Tvoj post shvatam kao gest dobro volje da zajedno delujemo u cilju ocuvanja vrsta i biodiverziteta. Vidis poslednjih pet godina u Zagubici se odrzava savetovanje o lovstvu. to savetovanje je poslednjih tri godine dobilo karakter medjunarodnog savetovanja, iz razloga sto su ucesce uzeli lovni i naucni radnici osim iz Srbije i iz Ceske, Madjarske, Bugarske, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Ukrajne, Belorusije i Rusije. Na tim savetovanjima se diskutuje o ocuvanju i unapredjenju vrsta divljaci, njihovom naseljavanju na druga podrucja, o opasnosti koje savremena tehnlogija predstavlja u odredjenim segmentima za biodiverzitet, itd.
Ukljuci se, posalji neki rad o ocuvanju vrsta, unapredjenju biodiverziteta.
Moj licni animozitet prema vuku je takav kakav je. Ne mislim ja da ga treba istrebit. Odgovorno ti tvrdim da lov vuku ,kao vrsti u celni, u Srbiji ne moze nista. Druga je prica sa upotrebom cijanida kojim je populacija vuka 50-tih godina proslog veka desetkovana. Trenutno ovde u Zagubici lovci su ukljuceni u jedan projekat koji se odnosi na nacin postavljanja zastitnih ograda oko torova zarad sprecavanja napada vuka na domacu stoku.
Isto tako pratimo kretanje risa. Ako se malo podrobnije pozabavis problematikom risa videces da je Homolje jedno od retkih podrucja u Srbiji sa stabilnom populacijom istog.
Iskreno ako bi bila raspolozena voleo bih da se upoznamo licno i razmenim misljenja , verujm mi da sam i tekako zainteresovan za ocuvanje i unaredjenje biodiverziteta u Srbij. Mogao bih da ti pokazem kako izgleda mesto gde se divlje svinje hrane , kaljuze, gde srndac skida bast, kako izgleda jelensko rikaliste, litice gde obitava divokoza i gde se gnezdi suri orao.
E sad , jeste lovac sam , ali svako od nas ima po neki porok. S obzirom da se ne drogiram, da nisam homoseksualac, da ne pusim, ponekad dusu predam Bogu Bahusu i dozvolim sebi da uzivam u dobrom crnom vinu i tamburasima, lov je valjda ako posmatramo sa tvoje tacke gledista moj porok. Ali niko nije savrsen, sta da se radi.
Pa sad ako ti ne predstavlja neki problem ili ako ti nije previse muka od mene kao lovca verovatno bi smo mogli da komuniciramo po pitanju ocuvanja prirode i napravimo nesto pametno.