- Poruka
- 8.076
Онда би нпр. Првовенчаног прадеда по мајци и рецимо Марије Комнен по оцу био исти.Ма проверио сам у цркви то а Хоментијан је архиепископ не говори о белим орловима , тигровима , позетима јасна констстација заједнички прадеда 5 степен.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Онда би нпр. Првовенчаног прадеда по мајци и рецимо Марије Комнен по оцу био исти.Ма проверио сам у цркви то а Хоментијан је архиепископ не говори о белим орловима , тигровима , позетима јасна констстација заједнички прадеда 5 степен.
По мом скромном мишљењу Марковићи , Војислављевићи ,Вукановићи су у роду.Каква би браћа била онда Немања и Мирослав?
Чекај, како с фрушкога двора , одакле то?Нисам рекао да је из околине Скадра већ наговестио шта су за јеванђелисте Фрузи , Албанија , Нормани , Французи.
Немања је довео жену са фрушког двора а ја сад само мапомињем шта то све за јеванђелисте збачи али најпре Анжујце.
То! Или мушком или женском линијом то не знамо.Онда би нпр. Првовенчаног прадеда по мајци и рецимо Марије Комнен по оцу био исти.
Па добро шта би онда Немањи био Мирослав ? Брат од чега?По мом скромном мишљењу Марковићи , Војислављевићи ,Вукановићи су у роду.
Владисалав 2 дукњански је унук жупана Вукана на пример и Михајла .
Па прочитај ја нисам кући на фону сам знам да по једном од записа је са фрушког двора иако историчари мисле да није била племенита али је завршила као монахиња.Чекај, како с фрушкога двора , одакле то?
Да, тачно. Али свакако што се тиче Првовенчаног она прелази негде у женску линијуТо! Или мушком или женском линијом то не знамо.
Не знам то. Први пут чујем.Па прочитај ја нисам кући на фону сам знам да по једном од записа је са фрушког двора иако историчари мисле да није била племенита али је завршила као монахиња.
Јој па да ја то могу тачно знати морао бих знати ко је Немања.Па добро шта би онда Немањи био Мирослав ? Брат од чега?
Јеси ти прочитао Хоментијана да је из рода Комнена?Mislim da se samo može nagađati ko je Zavidin otac. Ono što je verovatno jeste da potiče od plemenitom roda iz Duklje, verovatno iz porodice Vojisavljevića, ali se to ne može sa sigurnošću reći. Na kraju nije ni bitno, to ništa ne menja o našim saznanjima o Stefanu Nemanji.
Мислиш Владимир?По мом скромном мишљењу Марковићи , Војислављевићи ,Вукановићи су у роду.
Владисалав 2 дукњански је унук жупана Вукана на пример и Михајла .
Ne, i ne zanima me.Јеси ти прочитао Хоментијана да је из рода Комнена?

Па тако реци.Ne, i ne zanima me.![]()
Завида би морао бити у родбинској вези с великим жупаном Вуканом , самим тим и Завидин отац или мајка, каквој конкретно тешко је прецизно рећи , али му не би могао бити далеко род.Mislim da se samo može nagađati ko je Zavidin otac. Ono što je verovatno jeste da potiče od plemenitom roda iz Duklje, verovatno iz porodice Vojisavljevića, ali se to ne može sa sigurnošću reći. Na kraju nije ni bitno, to ništa ne menja o našim saznanjima o Stefanu Nemanji.
Ima verovatno veze sa Vukanovićima, jer bez vladarskog pedigrea ne bi mogao uzeti vlast. Ali sa kim tačno teško je reći.Завида би морао бити у родбинској вези с великим жупаном Вуканом , самим тим и Завидин отац или мајка, каквој конкретно тешко је прецизно рећи , али му не би могао бити далеко род.
Који су сад ти Марковићи?По мом скромном мишљењу Марковићи , Војислављевићи ,Вукановићи су у роду.
Zavitlava te ne obraćaj pažnju.Који су сад ти Марковићи?
Па ја зовем потомке жупана Марка нелогично да их зовем Вукановићима.Који су сад ти Марковићи?
Zašto nelogično? Vukan je tu veći brat od Marka, tako da je logično zvati ih Vukanovići pre Markovića. Mada bi po meni najispravnije bilo zvati ih Petrisavljevići, po njihovom ocu Petrislavu.Па ја зовем потомке жупана Марка нелогично да их зовем Вукановићима.
Па подаци од10. века надаље где прати ДАИ и друге изворе су легитимни. Инсче не бисмо могли реконструисати дукљанско краљевство па и прве рашке жупане.
Политичка позадина његова није битна док год даје праве податке.
Вукан и Марко су браћа.Zašto nelogično? Vukan je tu veći brat od Marka, tako da je logično zvati ih Vukanovići pre Markovića. Mada bi po meni najispravnije bilo zvati ih Petrisavljevići, po njihovom ocu Petrislavu.