Вукановићи

Подсетио си ме с овим мешањем Драгиња Градиња на нешто што је у основи запажање @Scott Isle -a а тиче се Стефана Војислава. Скоти сматра да је Војислав у ствари Дукљанинов Гојислав. Међутим, судбине им се не поклапају, више се поклапа с Доброславом.
Па ми нешто паде напамет. Ја мислим да је Дукљанин писао барем у првој половини 13-ог века ако не и нешто касније. Шта ако је помешао Гојислава и Доброслава у писању!? Гојислав би лако именом могао бити Војислав.

Kako moze biti Dobroslav od Vojislav? Ne moze nikako. Ne mozemo izmisljati!
Zato sto je Corovic tako napisao? E pa ne moze!

Kako moze biti Dobroslav od Vojislav? Ne moze nikako. Ne mozemo izmisljati!
Zato sto je Corovic tako napisao? E pa ne moze!
Па да , Гојислав свакако је ближе Војиславу. Али шта ако је Дукљанин измешао двојици браће имена, то није немогуће, дешава се . Онда би Доброслав страдао У Травунији а Гојислав( Војислав) би одговарао и именом и описом и не би одступао ни од грчких извора. Могуће да је ту цела заврзлама .

Па да , Гојислав свакако је ближе Војиславу. Али шта ако је Дукљанин измешао двојици браће имена, то није немогуће, дешава се . Онда би Доброслав страдао У Травунији а Гојислав( Војислав) би одговарао и именом и описом и не би одступао ни од грчких извора. Могуће да је ту цела заврзлама .

Kod Skilice je "Stefan" Vojislav. Stefan je titula a ne ime, u znacenju princ, prestolonaslednik, to je naznaka da je jedan od vise brace. Mislim da je cak i naznacen kao jedan od vladara kod Skilice. Gojislav je upravo to i u KoG.
Dakle ne samo da je ime podudarno, nego i opisi. A ni jedno ni drugo se ne podudaraju sa Dobroslavom, ni ime ni opisi, on nije Stefan niti jedan od vise vladara iz te kuce.

Подсетио си ме с овим мешањем Драгиња Градиња на нешто што је у основи запажање @Scott Isle -a а тиче се Стефана Војислава. Скоти сматра да је Војислав у ствари Дукљанинов Гојислав. Међутим, судбине им се не поклапају, више се поклапа с Доброславом.
Па ми нешто паде напамет. Ја мислим да је Дукљанин писао барем у првој половини 13-ог века ако не и нешто касније. Шта ако је помешао Гојислава и Доброслава у писању!? Гојислав би лако именом могао бити Војислав.
Не бих рекао Михсјло има сина Доброслава из првог брака и Владимира 2 то имлицира да је Стефан Војислав Доброслав Скилица помиње његовог оца да је топарх али не и његово име чини ми се па би по оцу могсо бити Доброслав.
Први Сгефан је син Мутимира или браће који ће завршити негде у Хуму онда се помиње још један у Босни Стефан који би могао бити Стефан Бодин који опседа Дубровник након смрти Константина Бодина.

Дукљанин има прецизнот једини код упада Јована Цимискија у Рашку већу него Скилица стога мислим да овде не греши али да постоје грешке у преводу на италијански па са њега тако да нека имена нису очивана.
Типа Чидимир је Тугеомир кога помиње и ДАИ унук Крајине и Властимира дин Белоја и Властимирове ћерке исправљен тек од А.Ломе да је Тугеомир на српском већ Туђимир а преведен као Чучимир.

Оно што можда није поуздано хронолошки су можда Неретвљандки краљеви који су описани у теми Сакалиби у арапским изворима. Зна се да је Неретва била гусарск крајна независна од Византије и калифата и посредник у трговини робаем нападали су Сицилију Италију али нису ратовали против Арапа већ зрговали.
Тако је и Улцињ био независна држава и центар продаје робња из Африке такође независан.

Овде је могуће да је те неретвљандке краљеве који су били први рексови преформулисао и прве кежраљеве Далмације .
Јер сам ЉПД мајстарије верзије као и словенски примерак је из Макарске.

Па зашто би Барски бискуп Гргур тражио помоћ од Сплитског надбискупа и писао да су му они ујаци? Какво је то сродство а он савременик догађаја?
Стварно не знам, али сам пре склон веровању Немањиним синовима него бискупу Гргуру.

Вv
Стварно не знам, али сам пре склон веровању Немањиним синовима него бискупу Гргуру.
Oво је званично писмо и нико од историчара то не доводи у питање.
Завида не одговара описима синова јер није био ни велики жупан Рашке нити дукљански краљ.
Те саму ствар историчари доводе у питање.
Зато јеванђеља нису ту да би нам рекла ко је отац него да не би рекла јер би то урадила.

Да није био непознат у цркви говори Хоментијан који не дозвољава брак између Стрфана Првовенчаног и Марије Комнен због 5 колена сродства.
То значи да имају истог прадеду.

Када склопиш све ове коцкице које смо поменули не можемо бити ни мало сигурни да је отац Завида.

Каква корист од лажи Барског бискупа кад Немања тада није ни освојио Дукљу пре би рекао да је неки узорпатор и силник него поменуо да су ујаци кнеза Михајла?

Не бих рекао Михсјло има сина Доброслава из првог брака
Мислио сам да је само Дукљанин пермутовао имена , Доброслав- Гојислав. И код Грка и код Дукљанина јавља се син Михаило. Дакле, само заменити и код Дукљанина уместо Доброслав читати Гојислав, ништа више. Надам се да сам успео да објасним на шта циљам.

Poslednja izmena:
Завида не одговара описима синова јер није био ни велики жупан Рашке нити дукљански краљ.
Завида се јавља без титуле, исто и Немања се позива на дедовину, не на очевину, што опет наводи да Немањин отац није био велики жупан.

Завида се јавља без титуле, исто и Немања се позива на дедовину, не на очевину, што опет наводи да Немањин отац није био велики жупан
Да није био непознат у цркви говори Хоментијан који не дозвољава брак између Стрфана Првовенчаног и Марије Комнен због 5 колена сродства.
Ово си више пута поменуо. Јел стоји то као сигурно? Уколико је тако можемо проверити јер не може свако да ти буде пети степен сродства. То би нам дало три-четири могуће опције. Важно је , јел пето колено или пети степен , да би знали како да рачунамо који родбински однос то може бити?

Мислио сам да је само Дукљанин пермутовао имена , Доброслав- Гојислав. И код Грка и код Дукљанина јавља се син Михаило. Дакле, само заменити и код Дукљанина уместо Доброслав читати Гојислав, ништа више. Надам се да сам успео да објасним на шта циљам.
Морам проверити говорим о сину Михсјла полубрата Бодина Добрслава!

Завида се јавља без титуле, исто и Немања се позива на дедовину, не на очевину, што опет наводи да Немањин отац није био велики жупан.
Где тачно говори да није био осим да је био протеран?

Завида се јавља без титуле, исто и Немања се позива на дедовину, не на очевину, што опет наводи да Немањин отац није био велики жупан

Ово си више пута поменуо. Јел стоји то као сигурно? Уколико је тако можемо проверити јер не може свако да ти буде пети степен сродства. То би нам дало три-четири могуће опције. Важно је , јел пето колено или пети степен , да би знали како да рачунамо који родбински однос то може бити?
Степен је преведено на српски рсди де о црквеном браку веровстно у Охридској епископији јер Хоментијан враћа писмено разлог и одбија брак Првовенчаног следеће године узима Ану Дандало.
Иако Сава није још архиепископ иако је постао за сва верска лична питања Радослав се обраћа Хоментијану не Сави чини се да га није признавао као Грк Дука на чију власт се и ослањао као краљ.

Црквено то значи заједнички прадеда са мушке или женске стране иско се перферирала мушка линија.

Дакле Завидин отац или жена је била у роду са Комненима или Комненима Дукама.

Црквено то значи заједнички прадеда са мушке или женске стране иско се перферирала мушка линија.

Дакле Завидин отац или жена је била у роду са Комненима или Комненима Дукама.
Пробаћемо да ставимо на папир да видимо шта све то може бити.

Степен је преведено на српски рсди де о црквеном браку веровстно у Охридској епископији јер Хоментијан враћа писмено разлог и одбија брак Првовенчаног следеће године узима Ану Дандало.
Иако Сава није још архиепископ иако је постао за сва верска лична питања Радослав се обраћа Хоментијану не Сави чини се да га није признавао као Грк Дука на чију власт се и ослањао као краљ.
Могуће да је Немањина жена Гркиња , чак је и најреалнија опција .

Неоптерећено логички да би ово склопили реалне су опције једна опција Градиња друга Владимир 2 унук Михајла трећа опција Деса.
Године владавине и добијања синова су нереалне. Тако да је Немања млађи или по недостатку извора његова владавина покрива 2 владара обједињена у Немања. Оца и сина или рођака.
Вероватно из политичких разлога 2 Немања су спојили у једну личност чији потомци то знају и његовом оцу и ичевину се ћути акценат се ставља на деду и дедовину.

Могуће да је Немањина жена Гркиња , чак је и најреалнија опција .
Анжујка вероватно јер Срби "Албанце , Епирце и околину Скадра зову Францима као и Нормане.

Такође Радослав кад пада са власти неки Фруг му отима жену око Скадра.
Свети Сава га склања и монаши у монаха Јована

Стари Срби имају добру перцепцију за Народе , Алане Осима , Аваре , Обрима јер се зову Абари , Мађаре Оугрима и Нормане , Анжујце , Французе Францима.

Анжујка вероватно јер Срби "Албанце , Епирце и околину Скадра зову Францима као и Нормане.

Такође Радослав кад пада са власти неки Фруг му отима жену око Скадра.
Свети Сава га склања и монаши у монаха Јована
Па откуд знаш да је Немањина жена из околине Скадра?

Тај 5-и степен сродства би требало да је нпр. теби сестра од ујака( не од рођеног). Ваљда би тако требало.
Ма проверио сам у цркви то а Хоментијан је архиепископ не говори о белим орловима , тигровима , позетима јасна констстација заједнички прадеда 5 степен.

Неоптерећено логички да би ово склопили реалне су опције једна опција Градиња друга Владимир 2 унук Михајла трећа опција Деса.
Године владавине и добијања синова су нереалне. Тако да је Немања млађи или по недостатку извора његова владавина покрива 2 владара обједињена у Немања. Оца и сина или рођака.
Вероватно из политичких разлога 2 Немања су спојили у једну личност чији потомци то знају и његовом оцу и ичевину се ћути акценат се ставља на деду и дедовину.
Каква би браћа била онда Немања и Мирослав?

Па откуд знаш да је Немањина жена из околине Скадра?
Нисам рекао да је из околине Скадра већ наговестио шта су за јеванђелисте Фрузи , Албанија , Нормани , Французи.
Немања је довео жену са фрушког двора а ја сад само мапомињем шта то све за јеванђелисте збачи али најпре Анжујце.

Back