Vučićeva najava o pokretu - trik pred lokalne izbore

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.422
Aleksandar_Vucic_FOTO_Printscreen_INstagram_799x940.jpg

Skretanje pažnje sa aktuelnih tema i priprema za lokalne izbore su mogući neposredni povodi za oživljavanje ideje o formiranju tzv. "Pokreta za državu", smatra naučni saradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Dejan Bursać.

Objava da je vreme za osnivanje pokreta pojavila se na Instragram nalogu predsednika Srbije, a sudeći prema sadržaju, novo udruživanje ima za cilj da "ubrza ekonomski razvoj i odbrani nacionalne interese".

Ovo je, posle višemesene pauze, tačnije od 27. juna 2023. godine, prvo predsednikovo pominjanje ideje o formiranju pokreta koji ima radni naziv "Za narod i državu".
I dalje nije jasno ko bi se u pokretu mogao okupiti, kako bi funkcionisao i kakav bi bio odnos sa partijama, pre svega Srpskom naprednom strankom i njenim partnerima.
Pri tom ne vidi suštinsku razliku između Srpske napredne stranke i najavljenog pokreta, niti što se tiče programa niti ljudi.
link

Cemu treba da služi ovaj pokret kada se ne vidi razlika između Srpske napredne stranke i najavljenog pokreta, ni što se tiče programa niti ljudi.
Ili ce ovo biti definitivna podela ..ko nije za Pokret za državu on je protiv Srbije
 

Back
Top